Gå til innhold

schkaidaiv

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av schkaidaiv

  1. vidor skrev (På 20.11.2023 den 11:36 AM):

    Siden det er begått en Freudian slip og begge linkene går til TLC så har vel underbevisstheten din bestemt seg for det.

    Edit: Tror nok TCL er et godt valg her, så ikke la lydplanken avgjøre valget. Det skal godt gjøres at denne ikke fungerer godt med en moderne TV.

    Whops. Lenke oppdatert.
    Mulig du har et poeng, men jeg tror faktisk jeg generelt har mer lyst på Samsungen enn TLC'n, så tror egentlig underbevisstheten min allerede har valgt den.

    Men basert på de to innspillene jeg har fått her, kan det vel virke som TLC'n er et bedre valg. 

     

    OC-Freak skrev (På 20.11.2023 den 1:17 PM):

    C805 er navnet på denne TLC modellen utenom elkjøp systemet. Og den er dårligere enn f.eks 835/845/849, men har nyere brikkesett og mindre reflektiv skjermoverflate.

    Eneste tester jeg har sett er hos lydogbilde.no og en spansk youtube test.

    TLC modeller EU og USA kan ikke direkte sammenlignes. QM8 er en bedre modell enn alle som selges i EU.

    Men den er nok en del bedre enn samsungen bildemessig. Eneste kritikken den har fått er dårligere oppskalering av material med lav kvalitet sammenlignet med lg/sony/philips/samsung.

    Takk for info.
    Med tanke på at dene vil bli brukt mye til tv-titting, er det kanskje lurt å gå for en modell som er god på oppskalering. Hmmm.

  2. Vurderer Samsung 65" Q80C 4K QLED som i skrivende stund ligger ute til 11 990,-
    Var innom en butikk for en titt, men ble da anbefalt TCL 65" MQLED80 4K MINI-LED til 11 111,- som et bedre alternativ.

    TV vil primært brukes til linær TV-titting og kanskje en netflix-film i ny og ne, det er ikke mulighet for oppheng på vegg og størrelsen skal være 65"

    TV'n skal brukes sammen med en Samsung HW-Q710C/XE Lydplanke.
    Samsung har noen funksjoner som kun gjelder kombinasjonen samsung TV og lydplanke, men utover at TV-høytalerne kan benyttes har jeg litt problemer med å se hva denne funksjonaliteten er. Er det ting man vil sette pris på

    Noen tanker om disse to modellene opp mot hverandre? Det ar vanskelig å finne tester om TCL'n, er det 65" QM8 QLED Mini-LED som er US-navnet på den TV'n?

    Takk for all hjelp :)

  3. NULL skrev (På 24.11.2022 den 11.03):

    Kan bruke ethernet som backhaul på disse (noe jeg gjør).

    Hadde tidligere Google WiFi. Der var jeg avhengig av alle tre enhetene for god dekning. Med Telenor-løsningen klarer jeg meg med ruter + 1 stk. forsterker, og har i tillegg bedre ytelse også når jeg brukte wifi som backhaul.

    Måtte du gjøre noe spesielt for å få forsterkerne til å bruke ethernet istedet for wifi som backhaul?
    Jeg har fått forsterkere, men får ikke "tvunget" de til å bruke ethernet. Har satt de så langt fra hverandre at de ikke har trådløsdekning, men de nekter fortsatt å bruke ethernet :(
    Forsterkerne har to lan-porter, spiller det noen rolle hvilken som brukes?

  4. Zash skrev (13 timer siden):

    https://www.telenor.no/kundeservice/internett/modem-og-ruter/wifi-forsterker/ 

    "En WiFi Forsterker fungerer som et bindeledd mellom din WiFi Ruter og området der du sliter med dårlig dekning. Den trenger ikke å kobles til med kabel - den kommuniserer trådløst med WiFi-ruteren.  Forsterkeren har også 2 ethernet-porter, slik at du kan koble til utstyr som krever kabel."

     

    Joda, og basert på den teksten der har den ikke kablet backhaul. Men føler noen ganger slike tekster er litt missvisende og mangelfulle, så det kan godt hende det skjuler seg en inngang på forsterkeren som kan brukes til det - kanskje en av de to portene de refererer til også. Tenkte kanskje noen her hadde erfaring med de :)

     

    Marzo skrev (11 timer siden):

    Er det rekkevidden som er problemet?

    Ja. Det blir fire etg i et hus med to piper/mur, så det holder ikke med kun ett wifi-punkt.

  5. Her bør du se skikkelige tester. Dette er bærbare PCer, og kjøleløsning er svært viktig når det kommer til ytelse. Er kjølinga dårlig, så vil kortene og CPUen throttle, og du vil ikke få den ytelsen du ønsker.

    Ja, men det er det jeg syns er litt vanskelig å finne. Finner bare tester med andre komponenter eller eldre versjoner :/

  6. Budsjettet er på max 12 000,-

     

    Denne var på tilbud for noen dager siden til 11 999,- så den ble bestilt da.
    ASUS ROG STRIX GL503VM
     

    Meeeen, så ser jeg at det kanskje er mulig å fåt 1060 med 6gb til under 12k og lurer på om det gir en bedre deal enn nevnte laptop.
    Feks denne fra Multicom Kunshan N950T, litt mer ram på skjermkort og litt bedre prosessor(?).
    Det eneste drawbacket er da at ASUS'n har 16GB minne mot Kunshan sine 8GB.

    Hvordan er skjermene på maskinene fra Multicom, er de bra? Ser at noen laptopper fra andre produsenter faller litt gjennom på kvalitet på skjerm, men finner ikke mye god info/erfaringer på Multicom sine....en så er jeg dårlig til å lete også da ;)


    Jeg innser at jeg er litt blank, min kompetanse på HW var nok bedre i 2001, så alle forslag tas imot med takk  - det er vel også en fare for at det kommer en del nye tilbud de neste to-tre dagene som kan være aktuelle:)

  7. Denne avgiften er vel nok et bevis på utfordringene med porto og avgifter sett i et globalt perspektiv.

     

    Norge kommer på alle måter dårlig ut av dagens løsninger, så det er liten tvil om at noe bør gjøres. Spørsmålet er om politikerne tør begynne å ta tak i dette, det kan virke som de er litt for redde å miste velgere. Velgere som i stor grad jubler over lave priser/gratis porto men bryr seg lite om lokale jobber og lønninger. Forståelig at vi ikke klarer tenke langsiktig, det ene merker man daglig på lommeboken, det andre kan det gå lang tid før vi merker noe til.

     

    Frakt er internasjonalt bestemt, mva er nasjonalt bestemt. Begge deler undergraver våre egne arbeidsplasser og næringsliv.

    • Liker 1
  8. Ser på nytt brett som skal brukes mye av poden i huset. Han er 9 år, og brettet skal i stor grad brukes til spilling (50%), film(Netflix/Youtube) (30%), titting på bilder og surfing (20%).

     

    Budsjettet er på maks 5000,- , men jeg blir ikke lei meg om jeg slipper unna med 4000,-

     

    Brettet trenger ikke ha mulighet for simkort, men mulighet for minnekort er et must.

    Produsent er ikke så viktig, men jo mindre software fra produsent som er bundlet og tar "kontroll" over brettet, jo bedre.

     

    Ytelse og skjerm er det viktigste, og følgende punkter er en fordel;

    - vanntett

    - ok kamera

    - god batteridtid

     

     

    Har kikket på Z2 og selv om z4 er vesentlig mye dyrere seiler den opp som en aktuell kandidat. Men får man såpass mye mere at det er verd 1200-1300 kroner ekstra?

    Prisforskjellen tilsier at jeg forventer ett år ekstra levetid på z4 kontra z2. Både når det gjelder konstruksjon (batteri, riper på skjerm, holdbarhet på ladepunkter) og ytelse.

    En av de tingene jeg liker godt, er at det på Z4 ikke er lokk over portene...men dette er ikke verd 1300 kroner alene;)

     

    Jeg har også sett på Samsung Galaxy tab S 1,5. Både den og Z2 er jo litt eldre modeller, men ser ut til å stå seg bra mot nyere modeller.

     

     

  9. Jeg har samme problemstilling, og tror jeg har funnet en løsning som oppnår det jeg ønsker.

     

    Jeg legger ønsket mappe i opplastingsklienten og lar denne lastes opp. Når den er ferdig, går jeg inn på nettsiden og flytter mappen. På nettsiden er det en oversikt over enheter, her har jeg lagd en egen mappestruktur så jeg flytter mappen "vekk" fra enheten.

    Så sletter jeg mappen på pc'n og fjerner den fra opplastingsklienten.

    Når dette gjøres, legger også getsky filene i "søppelbøtten", men slik jeg oppfater det har ikke den versjonen av filene noe med den nye plasseringen å gjøre. Det virker som getsky tror jeg har slettet filene når jeg flytter de.

     

    Når filene slettes fra søppelbøtten, ligger de fortsatt på sin nye plassering. Min konklusjon er dermed at filene ligger "trygt" uten at jeg må ha en kopi på min lokale pc.

     

    Håper dette var forståelig;)

  10.  

    Sent svar, men om du ikke har løst det tror jeg at jeg har svar på 1 og 2.

    Jeg lurer samtidig på pkt 3. og 4. og et par spørsmål til. Så istedet for å lage ny tråd svarer jeg her:)

     

    1. og 2. Jeg hadde samme problemet, men fant etterhvert ut at årsaken til dette var TeamViewer. Om du under device manager fjerner display adapter for teamviewer, får du mulighet til å dimme skjermen igjen.

     

    3. Jeg har samme spørsmål. Jeg vil gjerne dimme og låse surfacen, men jeg vil alle nettverksaktiviteter skal fortsette å kjøre. På lik linje med android/ios og en "normal pc.

     

    Jeg lurer også på om det finnes en omvei for passord som pålogging. Brukeren er en domenebruker hvor passordkravet er spesialtegn og store og små bokstaver. Med andre ord, ganske "pesete" å logge inn når man bruker den som tablet. Finnes det en måte å ommgå dette på?

     

    Hehe. Du er klar over at det er din gamle tråd, og at du svarer deg selv?

     

    Hahahahaha, utrolig. "Whops". Overhodet ikke flaut. Neida.

    • Liker 1
  11. Sent svar, men om du ikke har løst det tror jeg at jeg har svar på 1 og 2.

    Jeg lurer samtidig på pkt 3. og 4. og et par spørsmål til. Så istedet for å lage ny tråd svarer jeg her:)

     

    1. og 2. Jeg hadde samme problemet, men fant etterhvert ut at årsaken til dette var TeamViewer. Om du under device manager fjerner display adapter for teamviewer, får du mulighet til å dimme skjermen igjen.

     

    3. Jeg har samme spørsmål. Jeg vil gjerne dimme og låse surfacen, men jeg vil alle nettverksaktiviteter skal fortsette å kjøre. På lik linje med android/ios og en "normal pc.

     

    Jeg lurer også på om det finnes en omvei for passord som pålogging. Brukeren er en domenebruker hvor passordkravet er spesialtegn og store og små bokstaver. Med andre ord, ganske "pesete" å logge inn når man bruker den som tablet. Finnes det en måte å ommgå dette på?

  12. Vi vurderer å kjøpe en Mazda CX5 2015 modell, og har i den sammenheng et par spørsmål rundt erfaringer med skiboks.

     

    Er det noen som har CCX5 og skiboks, hvilke bøyler og boks anbefaler dere?

    Høyde er en issue, da vi helst vil ha bilen inn i garasjen på vinteren. De som har skiboks, hvor høy blir bil og skiboks?

     

    Ser det finnes flere muligheter. Det som muligens er utfordringen er at de skiboksene/bøylene som ligger lavt på taket kommer langt fram? Hvordan blir støy og motstand da? En annen ting er høyde og lengde på skiboksen, vil helst ha den så lang som mulig mens høyden må totalt begrenses til ca. 2,03. Det kan muligens bli noe knapt.

     

    Alle tips og erfaringer ønskes:D

  13. Jeg har litt problemer med strømstyringen på min Surface Pro 3 (i7 256 GB).

     

    1. Når tastaturet er koblet til, er det hengelås på ikonet for justering av lysstyrke.
    2. Når tastaturet ikke er koblet til, er det ikke hengelås på ikonet for justering av lysstyrke - men uansett hvor mye jeg justerer det, er lysstyrken på skjermen fortsatt den samme
    3. Når jeg låser pc'n (Win+L) går den etterhvert i standby(eller dvale?). Den slutter å spille musikk og mister nettverkskontakt. Jeg ønsker at PC'n skal fortsette med det den holder på med, og kun dimme/slå av skjermen.
    4. Samme som i punktet over, når jeg trykker ned powerknappen ønsker jeg at skjermen kun slås av. Ved å holde nede, ønsker jeg at den skal slå seg av.

    Google er lei av søkene mine, og jeg tror jeg har justert på de fleste menyer. Pkt 3 og 4 går antagelig ikke an, men justering av skjermstyrken bør vel fungere...? Jeg tror jeg har vært innom det meste av strømplaner og kombinasjoner av valg rundt dette.

     

    Alle gode og dårlige forslag taes imot med takk!

  14. Jeg har ikke en konkret case, men lurer på de generelle reglene rundt sitering av kilder. Jeg har søkt litt, men ikke funnet noen klare svar - og de helt klar svarene finnes kanskje ikke.

     

    Om en kommersiell nettside har en nyhet de har hentet fra en annen nettside, er det fritt fram å gjengi denne såfremt man henviser til kilden? Altså, antar man ikke kan kopiere alt ordrett, men om man feks har en slik nyhet;

     

    "Dagbladet melder om blablablablabl."

    Egen tekst/kommentar

    "Nytt sistat eller tekst, sier Hans Hansen til dagbladet.no"

     

    Nettstedet som har dette, er altså ikke dagbladet.

     

    Hvordan er det med bilder? Kan man "sitere" disse på en måte? Kan man feks ta screenshoot av en nettside eller bilde av en avis?

     

    Når jeg feks legger noe ut på facebook, så tar jo de bildet eller video fra aktuelle side. Er dette ok, siden det veldig tydelig kommer fram at bildet henviser til en artikkel på annet nettsted?

     

    Jeg kunne stilt flere spørsmål, så om noen har svar som er litt på siden av det jeg spør om er det hjertelig velkommen. Med andre ord, alt om tematikken:)

  15. Ja, sikkert superviktig med GPS og glonass når man kjører på skinner....

     

    Real Time Information (RTI) er noe av det viktigste i et moderne kollektivsystem. Hvorvidt man ønsker dette innebygd eller at en tredjepart skal levere løsningen, er en annen diskusjon. Men på generell basis ser det ut som flere og flere produsenter av busser og trikker ønsker å inkludere hardware inn i kjøretøyene. En trikk i den storby "må" uansett ha posisjoneringsløsning installert i en eller annen form.

×
×
  • Opprett ny...