Gå til innhold

Pettern29

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pettern29

  1. Hei.

    I firmaet jeg jobber er firmabilene i veldig dårlig forfatning. Alle stopper når de føler det for godt å stoppe. Plutselig har man ikke bremser, så faller eksospotten av, lysene slutter å virke... osv...osv. Vinterdekkene på samtlige biler er nedslitte. Sjefen vil ikke koste på reparasjoner, da han mener det blir altfor dyrt for firmaet. Noen som har god innsikt i lover og regler her? Jeg tenker arbeidsmiljøloven burde gjelde her. Noen som kan referere til en paragraf eller noe konkret om hva som gjelder her?

     

    Takker på forhånd for alle tips og svar.

  2. Hei.

    Jeg skal anlegge plen hjemme. Da trenger jeg jord. Masse jord....

    Område jeg skal lage plen er på ca 500m2. Og det er bare grus der nå.

    Så jeg må vel ha ca 20cm tykt lag oppå grusen for å få en god plen.

    Noen som har noen tips om hvor jeg får tak i dette billigst mulig? Fikk tips av et hagesenter om å kjøpe jord fra åker... Hvor får jeg kjøpt dette i Notodden- området?

  3. Hei.

    Jeg har vært plaget av kviser på ryggen i flere år, så jeg gikk til hudlegen og fikk resept på Isotretinoin. Hadde mye bivirkninger som tørre lepper, tørr nese, vondt i leddene... osv..

    Men er det noen som har opplevet å få ereksjonsproblemer etter å ha gått på denne medisinen?

    Har Googlet litt og funnet mange forum på engelsk, hvor personer har det samme problemet etter denne kuren.

    Det står ikke oppført som bivirkning i pakningen, men ser på nettet at det er mange over hele verden som har fått dette som en permanent bivirkning.

    Så jeg lurer på om det er noen her i Norge som opplever dette?

  4. Hei.

    Som sagt kontaktet jeg forbrukerrådet, men de ga meg bare et generelt svada svar....

    Jeg har tenkt på å ta det med forsikringsselskapet, men tenkte bare å få noen tips av noen her inne..

    Om noen har erfaring fra lignende saker.

  5. Hei.

    Jeg fikk installert varmepumpe for ca 2 år siden. Montøren monterte innedelen ca 30cm over gulv. Montøren argumenterte med at da fikk jeg varmen langs gulvet, så jeg godtok dette. Nå har parketten begynt å sprekke opp pga den varme luften fra varmepumpen. Jeg kontaktet montøren og uttrykte min bekymring, men fikk ingen sympati der. Jeg tittet i monteringsveiledningen til innedelen, og der stod det at innedelen SKAL monteres MINIMUM 2m over gulv.

    Jeg nevnte dette for montøren, men han mente dette ikke gjaldt i Norden?

    Jeg snakket også med en takstmann om saken, og han mente montøren ikke hadde montert innedelen i henhold til monteringsanvisningen. Så jeg kunne bare klage til montøren. Men min klage blir bare avvist av montøren.

    Og det er ingen billigparkett jeg har, det er fra Tarkett. Så det skal ikke være dårlig kvalitet på parketten heller.

    Jeg kontaktet forbrukerrådet om saken, men fikk bare et generelt svada svar.

    Noen som kan gi meg noe mer konkret?

     

  6. Det jeg fikk beskjed om var at så lenge det ikke var noe feil med vannledningen, ville det bli vanskelig å få stengt veien. Men hvis den var ødelagt, så måtte de bare stenge veien. Det er litt kjedelig å vente til den går til helvete og så stenge veien og grave den opp. Men det er vel sånn ting fungerer i kommunen da. Der skyver de ting foran seg, helt til det er fullstendig krise....

    • Liker 2
  7. Hei.

    Det er 40km/t som er fartsgrensen her. Det er gamle stålrør fra 1947. Det er ikke lekkasje, men det hadde vært greit å bytte før det blir lekkasje. Når jeg byttet fra stoppekrana utvendig og inn i huset, så jeg at det gamle røret var ganske tettpakket med dritt. Men det skapte store problemer at veien var en fylkesvei. Hadde det bare vært en kommunal vei, hadde det visst ikke vært noe problem...

    Rørleggeren hadde utstyr til å peile ut nøyaktig hvor anboringen min lå, men ingen som kunne bruke utstyret... Jippi...

  8. Hei.

    Jeg spurte et firma som kan legg nytt rør inne i det gamle, men de sa at de måtte ha tilgang i hver ende av røret. Så da må jeg grave opp der ledningen min er koblet på den kommunale ledningen. Og da er jeg desverre like langt... :(

  9. Hei

     

    Jeg ønsker å bytte vannledningen til mitt hus. I den forbindelse har jeg oppdaget at anboringen min ligger midt i en vei utenfor huset mitt. Denne veien er en fylkesvei. Rørlegger sier at det nesten er umulig å gjøre noe i denne veien. De må da stenge veien for å grave opp vannledningen min. Noen fortalte meg at det ikke er mitt ansvar å bytte delen som er i fylkesveien. Er det noen som vet noe om dette stemmer? Jeg har byttet fra tomtegrensen min og inn i huset, men jeg ventet med resten da dette kan bli veldig kostbart.

    Det går mye tungtransport på veien forbi huset mitt, og de har ikke så mye muligheter til å kjøre andre veier.

    Har skjønt at det er forskjellig praksis fra kommune til kommune, men i min kommune er det jeg som har ansvaret helt til anboringen på min vannledning.

    Alle svar mottas med takk.

  10. Takker for alle svar! Jeg tviler på at det blir noe sluttpakke her, da oppsigelsesgrunnlaget er på plass.

    Det finnes ikke oppdrag i bedriften. Jeg vil ikke kjøre i vei med søksmål og greier, det blir det bare dårlig stemning av. :)

    Jeg var ikke inne til noe drøftingsmøte før jeg fikk oppsigelsen.

    Jeg gjorde arbeidsgiver oppmerksom på 30 ukers- regelen, og da det bare var 1 dag igjen av mnd, måtte han sende meg oppsigelsen for å unngå å måtte lønne meg i 2 mnd.

    Så jeg føler at jeg har blitt litt dårlig behandlet av arbeidsgiver. Jeg blir først permittert, og er permittert i 30 uker, uten at arbeidsgiver tar kontakt med meg. For så å bli sagt opp etter 30 uker. Kjiipt...

    Jeg besøkte arbeidsplassen min x-antall ganger i løpet av permitteringsperioden min, men hver gang var sjefen ute på andre ting. Ikke svarer han på tlf heller.

  11. Jeg har da fått oppsigelse. Det var som ventet, da det ikke er oppdrag nok for bedriften. Er det slik at jeg da får full lønn i oppsigelsestiden min? Kan jeg kreve noe mer? Har hørt fra flere at det er vanlig å få en slags "sluttpakke". For eks 3 mnd full lønn. Noen som vet noe om dette er vanlig?

  12. Hei. Takk for alle tips!

    Jeg har sjekket slanger, rengjort forgasser skikkelig og byttet plugg. Samme problem.

    Dette er en Tacumseh HM100 motor. Vet ikke helt om den har vakumregulering av turtallet, kan ikke se noe.

    Har googlet litt og ser at mange på amerikanske nettsider snakker om noe de kaller "governor". Vet ikke det norske ordet for det. Men det går jo et stag fra forgasseren til denne såkalte "governor"- armen. Noen som har noe greie på hva denne gjør? Er dette vakumreguleringen av turtallet?

  13. Hei.

    Er det noen her inne som er oppdatert på gjeldende regler for permittering?

    Jeg har snart vært permittert i 30 uker, og arbeidsgiveren min sier at han ikke aner når han eventuelt kan ta meg tilbake i arbeid. Så med andre ord kan det være mange måneder til jeg kan komme tilbake. Hvis jeg kan komme tilbake.

    Jeg søker andre jobber mens jeg venter, men fortsatt ikke fått noe nytt.

    Min arbeidsgiver har ikke greie på regler vedrørende permitteringer eller arbeidsmiljølover generelt. Jeg fant et sted på nettet at permittering uten lønn skal vare i maks 30 uker. Så vidt jeg vet er ikke arbeidsgiveren min underlagt noen tariffavtale med LO/NHO. Dette er et lite firma med 5 ansatte, og siden jeg var den siste som ble ansatt, måtte jeg permitteres da oppdragsmengden sviktet. Hvilke rettigheter har jeg?

    Blir ikke noe klokere av å spørre NAV, de er ikke så hjelpsomme.

    Takker for alle svar!

  14. Hei.

    Jeg har en Bolens snøfreser med en HM100 motor fra Tecumseh. Den starter greit, men den går veldig ujevnt. Turtallet går opp og ned hele tiden, både på tomgang og på full gass. Og choken må stå på hele tiden for at den skal gå.

    Noen som har vært borti samme problem? Noen som vet hva feilen er?

    Alle tips mottas med takk.

  15. Hei.

    Er det noen her som vet hva som er "normalpris" for bytte av vannledning?

    Er det noen tommelfingerregler om pris pr meter? Jeg skal bytte vannledning hjemme og det er ca 16m å grave. Gravingen foregår på min egen tomt, som er veldig lett tilgjengelig og kun sand i grunnen. Vannledningen min ligger på ca 1,5m dybde. Fikk pris av en entreprenør, men han skulle ha 40 000kr kun for graving, så kom utgifter til rør og rørlegger i tillegg. Jeg syntes det hørtes veldig dyrt ut.

    Dette gjelder i Notodden området.

    Takker for alle innspill.

  16. Hei.

    Jeg har en steamdusj av typen: Luxus Steamhouse LN-105.

    Der begynner hjulene som styrer dørene å bli dårlige.

    Er det noen som vet hvor man kan få kjøpt reservedeler til disse kabinettene?

    Jeg kjøpte det fra et firma i Spydeberg som het Spabad. Men dette frmaet eksisterer ikke lenger. Har sett det er noen som selger tilsvarende modeller, bare med et annet navn, så vet ikke om det er de samme.

    Kan noen hjelpe meg?

  17. Hei.

    Jeg er på utkikk etter en 3-seters kassebil på størrelsen med vw transporter/ toyota hiace. Jeg falt litt for Opel Vivaro/ Nissan primastar, men jeg har hørt fra flere hold at girkassene på disse bilene er forferdelig dårlige og at det er mye tull med de. Er det noen som vet noe om dette? Gjelder dette alle modeller, eller kun eldre modeller? Er det noen kjente feil/sykdommer på disse bilene?

    • Liker 1
  18. Hei.

    Jeg har en Suzuki RM85 2006mod som ikke går som den skal.

    Den går fint på tomgang, men når jeg får høyere turtall virker det som den kutter. Når jeg kjører og gir full gass sparker den plutselig, for så og kutte, og så sparker den til igjen. Sånn holder den på hele tiden i alle gir. Fikk tips om at det kunne være eksosventilen, så jeg tok ut den og rengjorde den skikkelig. Men problemet vedvarte. Plukket også ut forgasseren og rengjorde den skikkelig. Fremdeles samme problem.

    Noen som har vært borte i samme problem? Alle tips tas i mot med takk. :)

×
×
  • Opprett ny...