Gå til innhold

enok

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av enok

  1. Kjøpte for en stund siden en brukt stasjonær pc med spesifikasjoner som visst på bilder under.

     

    post-173091-0-32138600-1415986918_thumb.png

    og

    post-173091-0-59977700-1415986988_thumb.png

     

    Hovedkortet som står i er et Asus P5Q Deluxe

    Strømforsyningen er på 500W

     

    kjøpte nylig Assassins Creed Unity, men kan ikke spille dette fordi

    skjermkortet ikke støtter "Divx11"

     

    Jeg er kan litt om pc (når den er startet opp) men aldri hengt meg så mye opp i selve delene den er bygd opp av. Dvs. at jeg blir helt forvirret når jeg skal se etter deler selv.

     

    Det jeg trenger er et skjermkort som støtter Divx 11 (det gjør vel igrunn alle skjermkort du finner i butikk idag...) men som passer til hovedkortet selvsagt.

     

    Annet spørsmål er : Vil det lønne seg? vet at flere av komponentene til pcen er utdatert, men jeg driter ikke penger for øyeblikket så jeg vil ha en billig men også en varig løsning.

    Hadde vært greit å kunne spille Assassins Creed Unity eller andre spill med litt grei grafikk ;)

     

    Eventuelt hvilke deler ville dere ha skiftet for å ha en ok spill pc?

     

    Ca pris?

  2. hei hei!

     

    vurderer å skaffe meg nye høgtalere og ny forsterker, men lurer på hva som lønner seg. kjøpe alt i en pakke ferdig eller kjøpe de hver for seg ferdig eller som byggesett? kjøpe ferdige surround pakker?

     

    vil ha høgtalere som spiller fint, trenger ikkje spille så høyt at det ikkje går an å være i rommet, men nok til at du hører det når du ser på film feks. vil og ha god/fin bass. utseende har ikkje så mye å si, liker macho, men med tanke på plass kan de moderne små funke fint så lenge det er bra lyd.

  3. Må først bare få påpeke at dette ikke er krasst ment;

     

    - du sier selv du har lite peiling på høyttalere og lyd

    - du byttet om på to ledninger du mener var feilkoblet og lyden forsvant

     

    Spørsmålet mitt blir da; fungerte høyttalerne bra før du byttet om på ledningene? Hva førte til at du oppdaget denne feilkoblingen, og hvordan avgjorde du at akkurat dette var feilen? Å avgjøre om komponentene er riktige i forhold til opplysningene du har gitt om elementene er umulig, delefilterkonstruksjon er en avansert greie.

     

    Spør din bror om hva som kan være feil, det tror jeg er bedre enn å eksperimentere på egenhånd. :)

    har snakka med bror min og han hadde ikkje noke god peiling på sånt når han bygde dei so da kan godt henda han har kobla feil. det er 6 ledningar inne i høgtalaren, 3 svarte der da skal gå ein til kvart element (2stk) og ein svart til diskanten (1stk) so e da 3 ledningar til. To raude og ein blå, dei to raude heng ilag noke som seie meg at dei skal til elementa. den blå er åleine på den eine sida av delefilteret og då skal den på diskanten.

     

    da e da eg har funne ut, tidligare gjekk den blå (som skal på diskanten) opp på eine elementet og den på elemnentet gjekk på diskanten. då eg bytta om på dei blei lyden mykje bedre. eg bytta om på ledningane på to høgtalarar, bere den eine som ikkje funke no og da e den eg lodda med dårlig kontakt på loddeapparatet som då har gjort at delefilteret har blitt overoppheta.

     

    takk for svar og at du påpeike ting du lure på eller som kan være feil isteden for å bare gå ut.

  4. 4 ohm er i grenseland for den forsterkeren vil jeg tro, men jeg er ikke sikker. Da ville det vært logisk at sikringen i forsterkeren slår inn når du begynner å dra på. Rett og slett fordi motstanden i høyttalerne er for liten.

    Om "de er 100W" er totalt uinteressant. En høyttaler er ikke feks. 100W. Det viser bare hvor mye effekt den maks tåler i et bittelite sekund.

    helpe da då om eg sett inn eit delefilter med større motstand / kjøpe nye element med større motstand?

  5. fått ein forsterkar av bror min (yamaha natural sound stereo amplifier AX-396) ane ingenting om den, anna en at det er ein sikring i den som slår ut ved for stor belastning, er dette skadelig på noken måte?

     

    har og problem med høgtalarane med at dei koble ut ved for høg musikk. noke eg kan gjera for å forhindra det? er det skadelig, at dei kan bli ødelagt av det? såvidt eg ser er det ingen ledningar som er borti kvarandre, men det er brukt veldig tynne ledningar til elementa, kan det være at dei blir overbelasta, at det er derfor lyden kutter?? lyden forsvinner i noken få sekund, 2-5 sekund so kjem den igjen, alltid samme pause og alltid den høgtalaren som koble først ut som kjem på først igjen og. dei koble stort sett ut samtidig.

     

    - kan det ha noke med forsterkaren å gjera?? den er noken år gamal, at den er utslitt eller noke, derfor den slår seg av og derfor høgtalarane koble ut...??

     

    sia da e ei bestemt tid før høgtalarane slår seg på igjen kvar gong so tenke eg at da må vera noke anna en ledningane, at da e ein del som e dårlig i enten forsterkar eller høgtalar.

     

    er sjølvbygde høgtalarar elementa er 8" og 4 ohm, stemme det då at dei er 100w??

    står eit nummer på dei 25-1315

    kan det at dei er sjølvbyde være grunnen? bror min som har bygd dei, so eg veit lite og ingenting om ka han har gjort, men oppdaga 2 ledningar som var kobla feil, men det er montert delefilter og kan det være feil der? at det er ødelagt eller for svakt??....*lufte tankane*

  6. har lite greie på høytalere og lyd. har fått 2 høytalere av bror min (sjølvbygde) og so fant eg ut at 2 ledninga var kobla feil, den som skulle på diskanten gikk til eine elementet, dei var lodda på og då eg sku bytta om på dei brukte eg eit dårlig loddeapparat, resultatet blei at eg overoppheta delefilteret trur eg. rett etterpå funka ikkje høgtalaren, men etter ei stund når delefilteret var blitt kaldt kom det lyd igjen. no 2 daga etterpå forsvant lyden igjen, mistenke at delefilteret e heilt røke no.

     

    på da som e ødelagt står følgende info :

    7W12ohmJ på den kvite boksen og på den blå : NA1 - 1.25A da e tekobla 2 element som eg trur er 100W kvar, står at dei har 4 ohm motstand, dei er 8" passer det delefilteret som står på til desse høgtalarane??

×
×
  • Opprett ny...