Gå til innhold

Grix

Medlemmer
  • Innlegg

    660
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Grix

  1. a) Luftmotstanden er vel da på 82% av 16,6 Kw, dvs (16,6/100)x82=13,612 Kw.

    Litt rar oppgave, men tolker den slik med mindre det er formler for å omgjøre Kw til en annen luftmotstandsenhet.

     

    b)Her må man først regne om fra MJ til Watt: http://en.wikipedia.org/wiki/Joule

    Her må man sikkert enten omgjøre km/t til m/s eller omgjøre ws til wt for å få like enheter.

    Regner med man skal bruke de Kw man har igjen av 16,6 (16,6-13,612) dvs 2,388 Kw.

     

    Oppgaven er egenlig todelt: Første biten er å omgjøre 2,388 kw til MJ og finne ut av hvor lenge man kommer med 2,388 kw når man har 7,2 MJ å ta av. Andre biten blir jo å regne ut hvor langt man kommer når man kjører i de minuttene man kom frem til i første bit i 90 km/t. Dvs, med 90 km/t kommer man 90/60= 1,5 Km/minutt = 1,5/60 km/s = 0,025 km/s = 0,025x1000 m/s = 25 m/s.

     

    Det er ihvertfall slik jeg hade løst den

     

    Takk!! du redda dagen min :D

     

    Svaret på a) er feil, er helt sikkert meningen at du skal finne luftmotstanden målt i Newton, ikke Watt, siden det er en kraft.

    • Liker 1
  2. Jeg driver en liten nettbutikk der jeg selger selvmontert elektronikk (lasere) og litt tilbehør. Jeg har ikke registrert enmannsforetak, men jeg vurderer å gjøre dette, men jeg vet ikke om jeg i følge loven har nødt eller ikke.

     

    Jeg tjener ganske lite på dette, bare rundt 1000 kr i måneden fordelt på 2-3 kunder. De fleste kunder er utenlanske, men selger også noe på f.eks. finn.no. Har jeg da nødt/lov til å registrere meg som foretak og betale skatt, eller faller dette under en "grense" på hvor stort omfang en virksomhet må være for å bli registrert?

     

    Og hvis jeg må registrere meg, hvor stress er dette med regnskapsføring? Har lest litt rundt, og det virker som en god del arbeid, med unødvendig mye regler og byråkrati.. Jeg kan selvfølgelig ikke leie inn en tredjepart for å gjøre det for meg, det ville kostet like mye som hele omsetningen min.

  3. Her er en alternativ metode: http://arstechnica.c...sb-thumb-drive/

     

    Hvordan skal det hjelpe når jeg ikke klarer å boote fra usb?

     

    Fikk ikke til å boote fra ethernet heller, fikk arp timeout. Noen som har flere ideer? Tror egentlig PC'en skal klare booting fra USB, er bios-instillinger som hinter til det.. Hva kan være galt, da?

     

    Hvilken type bærbar(merke/modell) har du?

     

    HP 6735b

     

    Du kan prøve følgende:

     

    -Kople disken til stasjonære som second disk., og boote opp med OS disken din.

    -Delete den partisjon /partisjoner i den bærbare sin harddisk.

    -Lag deretter 2 primære partisjoner. Den første = total disk space - ca 6 GB, og den andre på resterende plass, dvs. ca 6 GB.

    -Formatere kun den nr 2. I tillegg skal du merke den, som aktive (activ).

    -Kopiere eller ekstrakt all innhold fra ISO filen din i den. Kontrollere at alle filer er med..

    -Slå av PC-en, frakople disken det gjelder og kople til den bærbare.

    -Starte opp og under installasjon, velg å installere Windows i den nr 1 partisjon på disken.

     

    Prøver dette nå.

     

    EDIT: Funket! Takker

  4. Jeg vet ikke med andre merker.

    Men min er fra Asus.

    Hvis jeg vil boote fra en minnepinne, må jeg først slå den på, og så trykke febrilsk på Escape inntil det kommer opp en blå firkant, der jeg kan velge hvilken enhet jeg vil boote fra. Der velger jeg minnepinnen.

     

    Mange maskiner har også en mulighet til å trykke f12 i bios, for å få opp boot meny ;)

    Men en ting du kan prøve, sett inn minnepenn, skru på pc'n og gå inn i bios og finn boot lista der..

    Se om du enten finner usb der, eller gå på harddisk, og se om minnepennen ligger som en vanlig harddisk.

    Har skjedd meg på en god del maskiner at jeg fant minnepennen som harddisk, og at intern disken da hadde første boot prioritet, men minnepennen hadde andre prioritet.. byttet om på disse, og maskinen bootet fra minnepenn uten problemer :)

     

    Sjekk biosinstilling og sett USB først/øverst på bootlista hvis du ikke allerede har gjort det.

     

    Har prøvd dette, ellers takk.

     

    Muligens måten du laget USB-minnepinnen? Hvordan gjorde du det?

    Og hvorfor brukte du ikke bare en CD?

     

    Brukte windows sitt verkøy: http://www.microsoftstore.com/store/msstore/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnTool

     

    Har ingen DVD'er tilgjengelig. Har heller ikke DVD brenner på den stasjonære.

  5. Jeg prøver å installere Windows 8 RP på min bærbare PC, men siden jeg ikke har noen DVD'er må jeg bruke andre måter å installere på. Det første jeg prøvde var å installere via USB-penn, men det ser ut til at den bærbar ikke støtter booting fra USB. Så derfor tok jeg ut harddisken fra den bærbare og koblet den til min stasjonære PC, og installerte Win 8 via USB til den bærbare sin harddisk.

     

    Da trodde jeg jo at jeg bare kunne sette harddisken inn i den bærbare igjen og at det ville funke bare jeg installerte drivere og greier, men jeg får bare opp feilmelding om at jeg ikke har noen bootable harddisk i PC'en når jeg prøver å starte den opp. Hva gjør jeg galt?

  6. Har noen spørsmål om forkurset. De har ikke timeplan på hjemmesidene sine, hvordan ser timeplanen ut? Tenker spesielt på matten, jeg har alt hatt de øvrige fagene på VGS. Grunnen til at jeg spør er at jeg har blitt tilbudt 80% jobb til høsten, og jeg lurer på om det blir for mye i tillegg til forkurset. Er matten spredt utover flere dager, eller er det kun en/to dager med undervisning hvis man kun har matte?

  7. Har blitt innkalt til intervju hos et visst selskap, og etter litt googling fant jeg ut at de driver med telefonsalg. En blogger som hadde jobbet der fortalte at hun synes det var en gøy jobb, men at hun ikke fikk fast lønn, kun provisjon.

     

    Jeg må si det hele virker litt sketchy, siden de ikke sa hva jobben gikk ut på når de ringte å inviterte til intervju. Er også litt skeptisk til ingen timelønn, jeg tror nok ikke jeg er den fødte selger, så jeg vet ikke hvor mye jeg kommer til å tjene. Pluss at jeg egentlig ikke liker telefonselgere, så blir litt rart å bli en selv.

     

    På den annen side vil jeg jo ha en jobb, og jeg regner med det er bedre å være telefonselger enn ingenting.

     

    Så det jeg egentlig lurer på, har noen av dere vært telefonselgere før? Hvor mye tjener dere? Er det verdt det?

  8. Har et merkelig og utrolig irriterende problem.. Det har vært slik i mange måneder nå, trodde først bare sidene var nede, men så ble det åpenbart at problemet ligger på min side..

     

    Det som skjer er at noen få internettsider ikke vil laste i det hele tatt. Det virker som om det er helt tilfeldig hvilke, og nye dukker opp hele tiden. Jeg får enten "connection has been reset" eller "unable to connect" error i nettleseren. Det funker å vise sidene gjennom proxy.

     

    Alle nettlesere har problemet, så det er ikke nettleseren som er skyldig. Har prøvd å reboote routeren, reinstallere driver til nettverkskort, bytte DNS servere, osv.

     

    Har ingen anelse om hva som kan være galt.. Hjelp?

  9. En kompis har et problem med PC'en sin, nemlig at diskkontroll kjører før login ved hver oppstart, selv om den fullfører hver gang.

     

    Etter litt google-fu kom jeg frem til to løsninger, første var å se om disken var "dirty", men det var den ikke. Det andre var å skjekke om chkdisk sto oppført i msconfig til å starte hver omstart, men det var den heller ikke.

     

    Han har kun en harddisk med en partisjon, maskinen er ikke overklokket eller noe slikt, og harddisken er rimelig ny. Noen som har en ide om hva som kan være galt?

  10. Leker med tanken på å sende en værballong med en liten PC og webkamera til kanten av verdensrommet for å ta noen bilder. Men isåfall orker jeg ikke drive å kjøre mange hundre kilometer for å hente den når den lander, så jeg hadde tenkt å ha den koblet til nettet for å laste opp bilder automatisk og kontinuerlig.

     

    Så, hvordan kan jeg få internetttilkobling 30km opp i atmosfæren? Jeg ser at noen av de mobile bredbåndsleverandørene reklamerer for internett langt ut i sjøen via antenner på land. Vil disse antennen ha like lang rekkevidde rett oppover? Eller vil skyer eller noe blokkere signalene fra bakken?

×
×
  • Opprett ny...