Gå til innhold

Qrt_

Medlemmer
  • Innlegg

    574
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Qrt_

  1. Før det tar av skikkelig må det bli lettere å bruke, t68i som mamma har klarer f.. ikke å sende eller ta imot, selv etter at oppsett er tilsendt fra netcom, forhandler har prøvd seg osv. Min siemens m55 derimot sendte perfekt uten noen instillinger.

     

    Har ikke noe problem med MMS med min T68. Riktignok lenge siden jeg prøvde (under en testfase for lenge siden), men det var over hodet ikke vanskelig. Er da Nokia-telefoner som har hatt størst problem med å takle MMS skikkelig.

     

    Føler meg ganske sikker på at grtis MMS er et forsøk på å lure drittunger til å holde seg til de store selskapene istedet for å gå til de langt billigere selskapene. At det er en "testperiode" er vel egentlig litt drøyt å si, tjenesten fungerer da som den skal (i motsetning til testene for nesten et år siden da ganske mange prosent av meldingene rett og slett aldri kom frem).

  2. Har ikke sansen for dette. Det er kun to grunner til at Netcom og Telenor gjør dette:

     

    1. For å gjøre folk like avhengige av MMS som vi i dag er av SMS.

    2. (kanskje like viktig) Et desperat forsøk på å riste av seg prismessig overlegne konkurrenter slik som f.eks. Chess.

     

    Folkens, ikke la dere lokke av slikt. Støtt heller de som faktisk kjemper for lavest mulig priser jevnt over.

  3. heisann..

    jobber på elkjøp selv

    og så lenge avisen er der må alle elkjøp være med på det..

    gå og hent spillet, ta med avisen så får du det til den samme prisen..

    uansett gjelder prisgaranti...

     

    Prisgaranti, ja. Det tenkte jeg ikke på. :) Noen som kan scanne reklame-sida og legge ut eller? :)

  4. § 257. For tyveri straffes den som borttar eller medvirker til å bortta en gjenstand som helt eller delvis tilhører en annen, i hensikt å skaffe seg eller andre en uberettiget vinning ved tilegnelsen av gjenstanden.

     

    Uansett, piratkopiering er i en gråsone.

     

    Nei, det er det ikke. Ganske enkelt fordi du ikke "borttar en gjenstand". Dette er jeg helt sikker på, vet det finnes flere tråder her på forumet som bekfrefter det samme (søk og du skal finne).

     

    Det blir faktisk det samme som når en lærer tar kopier fra en side i en bok han har hjemme og deler ut til klassen. Det er ikke tyveri, men ulovlig kopiering. Jeg skjønner hvorfor folk sammenligner med tyveri, men det er juridisk helt bak mål.

  5. så det du sitter å sier er at , er du en 14iss med lite penger kan du bare gå inn i en butikk og ta med deg varer ut det er helt greit får de du er ung og har lite penger ?

     

    Jeg er imponert. Imponert over at du ser en sammenheng, det gjør nemlig ikke jeg. Jeg håper for din skyld du klarer å se at dette er noe helt annet..

     

    Butikken taper penger på at du stjeler ting, de får ikke solgt produkter som du har tatt. Butikken har kjøpt disse varene ett sted, og går dermed med underskudd. Muligens er varer forsikret, men i så fall er det et forsikringsselskap som taper pengene. Når du kopierer et spill som du uansett ikke hadde kommet til å kjøpe så taper ingen, jeg gjentar INGEN, noe som helst på dette.

     

    På grunn av grunnene jeg nevner ovenfor er ikke piratkopiering tyveri, du kan si hva du vil, men jeg foreslår at du leser Norges Lover om du er uenig. Der skal tyveri være definert. Å likestille to forskjellige forbrytelser, hvor den ene går ut over en annen part, den andre ikke, er reinspikka tøv.

     

    Dessuten er ikke det viktige her hvorvidt det er greit å bryte loven eller ikke. Poenget mitt er at det er gunstig for spillbransjen at det piratkopieres PC-spill.

  6. Bare fordi man har dårlig råd så betyr ikke det at man fritt frem kan rappe naboens tomater...

     

    Det er viss forskjell her, tar du naboens tomater så får han færre tomater selv. Det er med andre ord tyveri. Piratkopiering er ikke tyveri, men ulovlig kopiering (les definisjoner i Norges Lover hvis du gidder). Piratkopiering kvalifiserer i alle fall ikke til "tyveri" fordi det ikke fører til at noen mister noe.

     

    Skal vi gi oss nå? Vi blir aldri enige uansett... :lol:

     

    Kan vi godt, jeg tror heller ikke vi blir enige. ;)

  7. Ja, og det er derfor spillbransjen bruker "tonnevis" av dollar på kopibeskyttelse.

     

    Det er selvsagt for at alle vil at nettop deres spill skal selges, ikke kopieres (les: tjene mest mulig penger). Det forandrer imidlertid ikke på at spillbransjen i sin helhet har godt av at det piratkopieres. Spillbransjen har gjort relativt lite i forhold til f.eks. RIAA, jeg trenger ikke forklare hvorfor en gang til.

     

    Forklar meg gjerne hvorfor snyltere skal ha det like morsomt som oss som faktisk gir noe tilbake til utviklerne som har brukt år av sitt liv for å bringe oss, betalerne, glede...

     

    Fordi jeg ikke karakteriserer unger som ikke har råd til så mange spill som snyltere. Hadde de hatt råd men likevel hadde kopiert hadde saken vært en helt annen.

     

    Selvfølgelig finnes det positive aspekter ved piratkopiering, og du nevner noen av de, men jeg sitter igjen med en følelse av at det du egentlig sier er:

     

    Det er greit at du stjeler programvare og spill siden du har kjøpt deg så dyr pc.

     

    Det er ikke mitt poeng i det hele tatt, men det er en grunn for at konsollene kommer til å vinne over PC i lengden dersom det ikke ble piratkopiert, ettersom de unge trolig har trøbbel nok med å holde hardwaren oppdatert før de begynner å tjene litt penger.

  8. Både ja og nei. Jeg ser poenget ditt, men det faktum at spillene synker såpass raskt i verdi ødelegger litt for argumentet. Hvis du ikke har råd til å kjøpe, tja, si Chaser, i dag så kan det være du har råd til å kjøpe det (og dermed støtte industrien) når nyutgivelsen kommer eller når prisen blir satt ned. På den måten kan en si at den som piratkopierer gjør en viss skade. Hvis det uansett er et spill han/hun ikke ville kjøpe, så burde han/hun egentlig ikke lastet det ned heller.

     

    Det er jeg i og for seg enig i, og jeg tror faktisk at mange kopierer når spillene er helt nye, for å kjøpe dem senere når de har spart opp penger, eller spillene har sunket i pris. Det gjorde jeg en del ganger i alle fall. Dette fordi jeg _ønsket_ å kjøpe spillene, men ikke hadde sjans til å kjøpe alle jeg så gjerne ville spille med en gang. Jeg var heller ingen "notorisk kriminell", jeg kjøpte det jeg hadde penger til. Men det er jo ikke så lett å holde fingrene unna de store tittlene når lommeboka er tom, da ble det heller til at man kopierte først, og kjøpte når det lot seg gjøre. Synes ikke det er galt moralsk sett.

     

    Et annet element er å oppdage nye sjangere. Ved piratkopiering kan det faktisk tenkes at du oppdager sjangere du ikke ante at du likte, og ikke hadde funnet på å betale for før du fikk prøve et slikt spill.

     

    Igjen; det høres sikkert ut som om jeg forsvarer piratkopiering for enhver pris, men det er ikke det jeg prøver på. Jeg prøver bare å vise at det finnes andre gode (og viktige) momenter som ofte blir utelatt i slike diskusjoner. Alt har minst to sider, også dette.

  9. Rekrutering til bransjen får vi via de normale markedsføringskanalene slik som blader, annonser, gamer.no osv. Du trenger ikke spille et spill for å få lyst til å kjøpe deg et spill. Av og til holder det med et screenshot.

     

    Hvem kjøper seg en PC fordi de har sett et rått screenshot? Det skal _litt_ mer til for at folk skal kjøpe seg en PC til 15.000,-.

     

    Det er skuffende å se at du forsvarer pc kjøp til 15-20k med at det er lett tilgang på "dyre" programmer og spill. Kjeltringer har vi nok av, trenger vi flere? Med slike holdninger som dette så får vi en veldig fin verden, veldig fin...

     

    For meg er en PC verdt såpass også uten piratkopier (bruker btw. mye Linux som er gratis), men for mange unge som vurderer å begynne med PC er det helt essensielt at de får ta del i en spillverden de ikke har råd til å holde følge med på lovlig vis. Kjeltringer? Bah, vil nå heller si at "regelryttere har vi nok av". Kardemommeloven er i mange tilfeller mer fornuftig.

     

    Jeg skal være enig i at spill generelt er dyre, men har man ikke råd der og da så får man spare da.

     

    Tror du virkelig at 10-åringer med 50-100,- i uka kan spare seg opp til nok penger til å kjøpe så mange spill at det forsvarer et kjøp av en PC? Det tror ikke jeg!

     

    Jeg gidder faktisk ikke å diskutere dette her med deg, det er nemlig ingenting å diskutere, piratkopiering er forbudt ved lov. Hva med det er det du ikke skjønner?

     

    Hva jeg ikke skjønner? Heh, jeg tror jeg ser hele bildet litt bedre enn deg bare, det er det hele. At noe er forbudt ved lov er et særdeles dårlig argument for at det ikke skal kunne diskuteres. Jeg vet utmerket godt at det ikke er lov, men nå diskuterer vi moralen ved det. Moralen samsvarer ikke nødvendigvis med Norges Lover.

     

    Wannabe? :roll:

     

    Ja, nettop wannabe. Du er tydelig fått indoktrinert at piratkopiering er roten til alt vondt, og nekter å se andre sider ved saken. Faktisk nekter du å se spillbransjens fordeler ved piratkopiering også, jeg tror spillbransjen er meget klar over at de er avhengige av en viss piratvirksomhet for å overleve, men de kan selvsagt ikke kommentere slikt offentlig (da vil alle begynne å kopiere istedet for å kjøpe). Det er ikke ulovlig å bruke hodet til å tenke selv istedet for å gjennta holdninger man har fått trykket ned i halsen.

  10. Formålet med denne posten er ikke å fordømme, men å peke på noen grunner til at "spill er for dyrt" argumentet ikke holder vann. Dessuten vil jeg trekke frem det faktum at det faktisk finnes alternativer til de dyre, nye spillene. Synes du ikke et spill er verdt 500 kr, så vent til det går ned i pris eller kjøp noe billigere. Eller last noe ned fra nettet. Dataspill er ikke noen dyr hobby hvis du er litt smart.

     

    Det er heller ikke mitt argument. Poenget mitt er at det er bedre at det piratkopieres enn at det ikke spilles i det hele tatt. Det er faktisk valget for mange unge. Ingen kjøper en PC til 15.000,- for å spille to spill i året. Ja, det finnes mye bra og gratis, men det er ikke det som trekker folk til å kjøpe PC. Tror heller ikke det er gunstig for PC-spillenes fremtid om de som er unge i dag skulle nektes adgang til de store spillene fordi de ikke har råd nå. De har råd siden, og de kommer til å kjøpe spill siden. Det gagner begge parter, å ikke se dette er å ha skylapper.

     

    Jeg er verken for eller mot piratkopiering, men jeg ser at det ikke er sort/hvitt. Jeg vil PC-spillenes beste, da det er min favoritt-plattform, og jeg kjøper faktisk så mye jeg har råd til. De spillene som blir lastet ned fordi den "skyldige" ikke har råd til å kjøpe dem gjør ingen skade! Snarere tvert i mot, det er da også ganske innlysende..

  11. Vrøvl!

     

    Største tullballet jeg har lest. Det går ikke ann å forsvare piratkopiering, uansett hvordan du ser på det. Og som markedsføringskanal er det jo rett og slett latterlig. Skal vi lære våre unge opp til å bli kjeltringer fra starten av?

     

    Har du glede av det, betal for det, enkelt og greit... :grumpy:

     

     

    des,OUT!

     

    Hadde du hatt litt peil på hva jeg snakker om hadde du i det minste forstått at saken har to sider. At du reagerer som du gjør viser med all tydelighet at du er (nok en) "hjernevasket" wannabe idealist. Jeg foreslår at du leser gjennom posten min en (elle kanskje 3-4) gang(er) til, så kan du kommentere hver enkelt påstand mer spesifikt. Er liten vits med en diskusjon på ja/nei-nivå. Har du ingen argumenter for å hevde det du gjør så foreslår jeg at du holder deg unna tastaturet neste gang.

     

    Det har ikke med å "lære barna til å bli kjeltringer" å gjøre. Det har med rekruttering å gjøre. Tror du virkelig at barn/unge har råd til å kjøpe PC-spill i stor stil? Noen få har kanskje det, men de aller fleste har ikke sjans til å kjøpe mange spillene i året. Rekruttering er ikke helt uvesentlig, det er helt essensielt for å lykkes faktisk.

     

    Edit: Et konkret eksempel: Vi hadde trolig ikke ventet på Doom 3 nå hvis det ikke var for at Doom var piratkopiert til den store gullmedalje.

  12. Interessant tema. Alle utviklere er selvsagt interessert i at flest mulig skal kjøpe og færrest mulig skal kopiere akkurat deres spill, men det kan faktisk hende at PC-spillenes fremtid er avhengig av at det fortsatt piratkopieres en del. Årsaken er egentlig ganske enkel. En PC er langt dyrere enn en konsoll, for å forsvare et kjøp av en maskin til 15.000 - 20.000 må det være en viss tilgang på billige/gratis (les: mye mindre enn 500,-) spill og programmer. Hardwareutgifter er noe ingen kommer utenom, og slik som utviklingen er på PC-fronten er det heller ikke en engangs-investering.

     

    Alle skjønner at PC-spillenes fremtid er avhengig av at det hele tiden rekruteres nye "gamere". I alderen der folk begynner å interessere seg for slikt er det svært få som har råd til å kjøpe spesielt mange spill til en halv høvding stykket. Får ikke disse tilgang til piratkopierte spill er sjansen _stor_ for at de aldri kommer til å begynne å interessere seg for spill på PC i det hele tatt. Står valget mellom en PC til 15.000 og spill til 500 eller en konsoll til 1.500 med like dyre spill er valget enkelt. Blir det for vanskelig å oppdrive piratkopierte spill i fremtiden spår jeg at konsollene kommer til å øke betraktelig, samtidig som spill på PC vil synke betraktelig. Dette går selvsagt ut over spillprodusentene (til PC), som da får solgt enda færre titler.

     

    De som "verves" som unge og fattige er langt på vei de samme som kjøper spill når de får råd senere i livet. Ganske sjelden at noen som aldri har spilt før begynner som 25-åring. Det er det samme som mange programvareleverandører har forstått. Mange tunge, svindyre programmer (f.eks. 3D-modeleringsprogrammer) finnes i gratisversjoner for privatpersoner. Hvorfor? Fordi disse uansett ikke hadde hatt råd til å kjøpe programmene, så da er det bedre at de får prøve ut programmet til de muligens en dag får råd, eller enda bedre; kan påvirke sin bedrift til å kjøpe lisenser til flere ansatte.

     

    Når alt dette er sagt så synes jeg ikke piratkopiering er moralsk riktig, men det er nok heller ikke den store, stygge ulven som mange vil ha det til. Det beste for spillbransjen (igjen, nå snakker jeg PC) er at kundene kjøper de beste spillene, og så mange de har råd til. Spill som piratkopieres (og som du likevel aldri hadde hatt råd til å kjøpe) skader ikke utviklere, men er med på å vedlikeholde din interesse for spill. Når det gjelder meg er tendensen helt klar, færre og færre piratkopierte spill, flere og flere originale spill. Dette må da være helt ideelt for alle parter, hadde jeg ikke hatt tilgangen på gratis spill når jeg var mindre ville jeg aldri vært så interessert i spill som jeg er i dag.

  13. har lest litt om RIAA gjengen å de folka der, å jeg tror nok kanskje at de snakker litt over seg. det blir jo sånn som at Microsoft skal overvåke alle som har piratkopiert Windows. ser ikke ut som det ble så mye av det heller. det kan godt hende at noen i verden logger alt som skjer på Kazaa, Winmx osv, men kanskje de bare kommer med trusler. for min del så holder jeg ikke på med sånn shit.

     

    Jaha, men hva om det faktisk er sant da at RIAA holder på så mye som de gjør. hva om en person f. eks i Norge har konvertert sanger fra Audio til MP3 sanger å lagt dem inn på pc`en sin. kan de folkene der gjøre noe da? tror ikke de kan gjøre så mye hvis de ikke finner noen fildelingsprog da.

     

    Hvordan i alle dager mente du at RIAA skulle finne ut at han i det hele tatt hadde .mp3-filer hvis han ikke delte dem ut med fildelingsprogram? De hacker seg ikke inn på hver enkelt PC og sjekker innholdet heller! ;) Dessuten er det ikke (enda i alle fall) ulovlig å gjøre om sine CD-er til .mp3. Det er et mulig utfall av det "herlige" EU-direktivet, men jeg tror og håper at det ikke blir noe av...

  14. Kan være at MS har hatt litt å si, ja! :( En annen mulighet er at de har utsatt release for å slippe den værste konkurransen med HL2. Ser ikke det som en helt usansynlig årsak, det gjøres mye slik i filbransjen også. Tror Star Wars ble utsatt fordi de fryktet konkurranse med den første LOTR-filmen f.eks.

  15. Kul link, men den kræsja PC`en min. Tror du bør fjerne den.

     

    Hadde du tatt til fornuften og brukt Opera ville det ikke vært noe problem! ;)

    Opera 6.x: F12 -> Refuse pop-up windows -> Lukk vinduene

    Opera 7.x: F12 -> Open requested pop-up windows only

     

    Utrolig hvor mange idioter det finnes i grunn, at det er mulig å gå på slikt er helt uforståelig. Ærlig talt, sende kopi av pass, bankkort, kontonummer osv. til en "snill" ukjent mann i Nigeria. Hvor inn i granskogen dum går det ann å bli egentlig? Leste en artikkel om en journalist som "ble med på leken" i det lengste bare for å irritere avsenderen, var rimelig artig.

×
×
  • Opprett ny...