Gå til innhold

stasomfaen

Medlemmer
  • Innlegg

    1 009
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stasomfaen

  1. Hei! Har et par spørsmål ift. bokføring.

     

    Skal drive med Affiliate på nettside. Jeg og noen kompiser har satt opp et DA.

    Vi har ikke planer om å ta ut lønninger osv. på en stund så dette legges vekk i bokføring inntil videre.
     
    Inntekt: skal reklamere for casinoer på nett (.com), og tjener på registreringer og noe tillegg mtp avtaler som gjøres. (de fleste er vel reg. i malta). Disse vil bli overført til konto 1-2 ganger i mnd. fra ulike selskaper. Lage en faktura på disse datert til når pengene kommer inn??
     
    Utgifter: Betaling av webdesigner etc (utland).
     
    Hvis jeg har forstått det riktig, så er dette fjernleverbare tjenester?
    Når salg/kjøp skal føres, føres disse UTEN mva?
     
    Og dersom det gjøres noe som helst kjøp/salg innlands så føres de med mva.
     
    Er dette i grunn riktig, eller er det noe å kommentere/legge til? Er jo lite forskjellige poster på inn/ut, så om noen har en step by step, veldig enkel "guide" å legge til med prinsipper så er det bare å legge til :)
     
    Har saumfart nett, og har hatt bratt læringskurve, men jeg skal føre regnskap nå helt i starten til vi får råd til å sette det vekk, bare for å holde kontroll. Setter veldig stor pris på hjelp :)
  2. Hei! Skal kjøpe ny sykkel som skal brukes til fritid/jobb og muligens litt i terreng. Ser vel helst etter en terrengsykkel.

     

    Prisklassen er i lavt/medium sjikt. Har sett ut et par og vil høre om de er noe bra eller om det er andre forslag og tips? :)

     

    https://www.birk.no/fuji-nevada-1-7-2017

    https://www.gsport.no/produkt/206458/diamant-mogul-2-terrengsykkel#001

     

    Noe ca. som dette? Eventuelt om det går an å få tak i bedre sykler som kommer nedpriset ved en sammenheng? Har tenkt på auksjon fra politiet, men ikke sikkert det er så mye bra der heller?

     

    Takk :)

  3. Hvor mye taper man på å ha fullt lån/stipend i studier og tene over grensa? Jeg kan lett tene 200 000 + litt ekstra som student og ligger vel over grensa. Lønner det seg å ta den med 7 mnd støtte og grense på 400 K i året eller noe, eller ha fullt, men jobbe og tjene veldig mye mer?

  4. Hei! Er på andreåret byggingeniør (konstruksjon) nå, og tenker litt på hva som skjer etter... Hvis jeg får bra jobbtilbud innen jeg er ferdig tenker jeg det kanskje er smart å bare ta det...

     

    MEN, hvis jeg ikke får det, har jeg i bakhodet å ta ettårig økonomi og ledelse, kan det være lurt? Får jeg noe igjen for det?

     

    Evt. ville det vært bra å ta bacheloren der og eller vil det bare bli overkill/bortkastet tid?

     

    Noen synspunkter? Har liksom ikke lyst å bruke tre år uten å få noe for det. På en annen side gjør det kanskje mye bare med den ettårige?

  5. Takk for forslag :) Ser ut til at vi landet på kroatia... Leser at dubrovnik er mer turistifisert enn split? Hvor kan det lønne seg å ha base mtp hva man får for pengene? Både mtp spising og hotell/leilighet. Noen som har noe bra å komme med her? Har bare landet på kroatia foreløpig. Avventer med å velge by da vi vet så lite. Takk!

  6. Skal på ferie i en uke med 4-5 kompiser i august. Kriterier er at det helst skal være en form for strand, trenger ikke å være Mallorcastrand liksom. Men ikke interessert i feriesteder hvor alle drar, som mallorca og de stedene. Vil også at det skal være billig å bo/leve og være litt å se på. Hadde vært ålreit om det var lett å ta seg til et annet land eller en by med buss/tog evt. Tenker mer typ Øst-Europa. Sett litt på montenegro, Slovenia, Kroatia, Ungarn osv.. Er det noen bra forslag? :) lyst på billig luksus rett og slett og mulighet for sol og bading

  7. Har tenkt å dra utenlands rundt jul og til rett over nyttår, og foreløpig er planen å dra til edinburgh. Videre er meningen å gå i highlands i ei uke ca. og feire nyttår i byen og sove på hotell de siste dagene. Turen er for å få vært på fjellet og gått litt, men også feire på en fin plass.

     

    Er det noen som har andre forslag enn edinburgh? Tenker å se an mulighetene og kanskje dra en annen plass jeg ikke har vært. Vi blir 2-3 stk.

     

    Setter pris på alle svar! :)

  8. har vært i ftg.tj. og kom inn på fallskjermjegeropptak. På sesjon fikk jeg høre at jeg kunne søke hva jeg ville. Ikke hatt noe anfall i forsvaret eller noe symptom til astma heller. Er bare det at legen er litt rask med å kaste ut medisiner. Vet enda ikke om hun har skrevet på at jeg faktisk har astma, men fikk medisiner for 2 mnd. Ikke vet jeg hvorfor. Og ja det var en dårlig dag. Skal teste på nytt.. Løpt harde intervaller 3 dager på rad i forkant og slimete hals, så det der godtar jeg ikke.

     

    Tenkte bare å høre hva folk har å si

  9. Hei!
    Starter med å si at jeg hadde astma som barn. Hadde litt problemer til 8.klasse, men siden da har jeg ikke brukt medisiner i det hele tatt, aldri vært kortpustet, ikke vært surklete/pipete pust. Altså NULL indikasjoner på astma.

    Søkte fallskjermjeger, fikk avslag fordi jeg hadde astma (sto på papiret), testet på nytt hos lege og ble erklært "frisk". Søkte på nytt og fikk komme til opptak. Har avtjent førstegangstjeneste (2012-2013).

    I helgen skal jeg på fallskjermkurs sivilt og trengte legetester. De fant ut at de skulle teste pusten min, så vi testet. Resultatet var litt dårlig... Noe som var sjokkerende for meg også. Fikk astmamedisin (ventolin) og scoret noe bedre, men ikke noe helt ekstremt mye bedre. Deretter fikk jeg utskrevet astmamedisin som jeg skal bruke i to mnd før retest.

    Jeg er i god form, løp ultrabirken i sommer og har minstekrav i forsvaret innafor og som sagt NULL problemer med pust. Og det jeg synes er litt rart er at jeg har hatt astma som barn, testet på nytt og blitt "frisk", deretter få medisiner igjen, som ikke er nødvendig da jeg ikke har noe symptomer..

    Hvis det viser seg at de skriver at jeg har astma, hvilke avdelinger blir man evt diskvalifisert for?

    Hadde store ambisjoner om å søke spes.jeger, deretter har jeg hatt tanker om, hvis det skulle gå skeis enten mjk, etterretningshøgskolen, eller feltoperatør i etterretningsbataljonen.

    Forresten så ble jeg tjenestedyktig for alt på sesjon den gang.

    Setter pris på svar, da jeg er veldig irritert og stresset for at jeg plutselig fikk utskrevet 2 mnd med astmamedisiner... Uten at jeg egt. trenger det..?

  10. Søker hv innsats bare for fritidssyssel ved siden av skolen og ekstra trening ved siden sv det jeg gjør. Bare lurer på om det er noe problem? Er vel ikke sånn at de nekter søknader bare fordi en har vært i HV-i?

  11. Hv til hæren?

    Hvordan er det? Har vært i ftgtj i hæren, søkte hv innsats nå og skalsnart på opptak, men sjefen der snakket på å overføre meg fra hæren sitt system til hv sitt. Er vel ikke noe problem å søke opptak i fsk/etterretning osv senere fordet?

  12. Hei! Er på utkikk etter ny klokke da jeg trener veldig mye, jobber hvor klokka må tåle en trøkk og er en villmarksperson. Sett en del på casio. Gshock osv.. Vil såklart ha så billig som mulig men maks 1000 kroner. Noen forslag? Om det er kompass på klokka osv er det et stort pluss! Men vil ha ei klokke som varer en stund med batteri hvis den ikke er soldrevet. Setter super stor pris på svar. Er i Forsvaret igjen også så den bør tåle den slags påkjenninger også. Gjerne i farge svart/grå/diskret og ikke en som er alt for stor!

  13. Hei, for ca. 2 uker siden når jeg trente dukket det opp smerter i bakhodet/nakkerota på venstre side. Hadde akkurat meldt meg inn i crossfit gym.

     

    Det kommer når jeg anstrenger meg litt og det kommer litt trykk til hodet, eller ved at jeg anspenner nakken. Det har kommet hver gang jeg har trent siden da, så har måttet korte ned/kutte ut resten av økta.

     

    Løp birken ultra forrige helg, og det kom ikke da utrolig nok, men i går f.eks. når jeg hoppet i mjøsa og skulle kråle til en bøye med hodet over vann da jeg ikke hadde briller, da kom det med en gang. Det bare smeller baki der på en måte så er smertene der. Og i dag tok jeg en kort og lett løpetur for å kjenne litt. Det kom ikke særlig ved løpinga når tempoet er jevnt, men stoppet for å ta 20 knebøy uten vekt og da kom det gradvis på rundt 15 reps.

     

    Hva kan dette være? Er utrolig irriterende da jeg faktisk nesten ikke kan trene styrke. Det funker å ta noen hangups, noen få pushups og mage, men så fort jeg øker reps eller kjører med vekter så smeller det. Det kan sitte i fra noen minutter til flere timer avhengig av hvor lenge jeg holdt på etter at smertene kommer. Har prøvd å massere musklene baki nakken, strekke ut osv, men har ikke hjulpet særlig.

     

    Forresten: det kan også dukke opp ved klimaks (seksuelt).

     

    Smertene holder seg bak på venstre side, men brer seg noe framover på venstre side.

     

    Hjelp!

×
×
  • Opprett ny...