Gå til innhold

aron

Medlemmer
  • Innlegg

    541
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aron

  1. Siste oppdatering:

    Som tidligere nevnt satt jeg helt uten Ice nett i romjulen i mange dager. Etter klage til Ice ville de kompensere meg for dette ved ikke å fakturere for januar. Status i dag er at jeg fikk en faktura for april. Det endte altså med at jeg slapp å betale januar, februar og mars. Ikke så verst service fra Ice? Men hjelper det når tjenesten ikke virker i store utfarter? Saken er den at produktet er totalt oversolgt i mange områder, og Ice har et kjempeproblem. Ikke ser det ut til at de roer ned markedsføringen heller..

     

    Mitt Icemodem er gitt bort til venner, og om de er fornøyd med tjenesten når bindingen går ut i juni overtar de abonnementet. Og takk for meg.

  2. En oppdatering:

    Har nå brukt Mobilt Internett fra Telenor på hytta i Hemsedal en drøy måneds tid, og over vinterferien. Oppsettet ser du i post lenger opp. Bortsett fra et utfall et par timer etter en serverfeil, har dette fungert upåklagelig. Nå er vinterferien over og heller ingen problem da. Streamet video uten problemer på kvelden :) Hastigheten ligger som regel på ca 11 mb/sek og 3-5000 mb/sek opp, målt på wlan. Har ikke testet med kabel rett i modem.

     

    Har en kamerat med Icepå en hytte litt nærmere senderen. Der fungerer det fint med Ice utenom weekend og utfarter Nå i vinterferien opplevde han helt dødt nett..

     

    Moralen blir å teste mobilt nett med skikkelig antenne, før du vurderer ICE.

     

    PS: har i skrivende stund ikke fått noen flere faktura fra Ice. Siste faktura var for desember...

    • Liker 1
  3. Bra Kundeservice hos Onecall, men minus for manglende E-faktura.

    Jeg har fosset fra OneCall tilbake til Telenors nett av nettopp de grunnene som Bøyum beskriver. Det oppleves som å ha kjøpt ny mobiltelefon. Noen eksempler: 3-4 samtalebrudd på vei fra Sandvika til Bryn i Oslo og samtalebrudd daglig holder ikke. Hver gang jeg forlot Hemsedal Skisenter og reiste til hytta noen kilometer unna datt nettet helt ut, måtte søke inn på nytt. Konstant vakling mellom HSUPA (3,75G) og 3G. Onecall har vel ikke HSUPA? Har aldri sett 3G hos Telenor... Altså vakling mellom 2 nettverk, kontinuerlig..

    Skal legge til at jeg vet hva jeg vil ha og forventer av tjenestekvalitet. For den vanlige mann i gata holder kanskje kvaliteten til Onecall...?

  4. Bare ligg unna Ice!

     

    Selv bruker jeg utstyr som du ser i denne posten:

     

    Her finner du importøren av Pointing antenner:

    http://emcom.no/comp...guide-2013.html

     

    Nettbutikk for de samme:

    http://www.webbutikken.no/

     

    Sats på en 3G/4G antenne. Du må bruke 2 antenner, eller en antenne med innebygget dobbel polaritet (xpole eller mimo) for 4G. Med 2 løse antenner må en monteres horisontalt og den andre vertikalt.

     

    Både Telenor og Netcom har 4G i Oslo. Sjekk dekkingskart hos begge.

    Sjekk http://www.finnsenderen.no for å finne de nærmeste aktuelle senderne. Prøv å rette antennene mot dem og finn den beste.

  5. Siste nytt fra Ice: Jeg kan ikke si opp avtalen annet en pr telefon. De godtar altså ikke en skriftlig oppsigelse der i gården..

     

    Siste dag av min binding er 05. juni 2013. I følge vilkårene er det en måneds oppsigelse til den første i måneden etter. Her ønsker altså Ice å bholde meg som kunde til den 30. juni..

     

    Edit:

    En litt hissig telefon til Ice løste saken og abonnementet avsluttes pr 05.juni 2012. Oppsigelsen bekreftes skriftlig.

     

    Angående din oppsigelse så er dette noe du må ringe inn for, tidligst mai 2013.

     

    Hei, takk for din henvendelse.

    Denne mailen bekrefter at ditt abonnement hos ICE avsluttes den 05.06.2013.

    Ha en fortsatt fin dag.

    Med Vennlig Hilsen

    ////// (#/////)

    ICE Kundeservice

    www.ice.no

  6. Hjelper ikke å flytte til Byen. Jeg bor sentralt og får kun ASDL på 3000/400. Har noen venner på beste vestkant. Der står det enda dårligere til. Skal du få skikkelig fiber eller ADSL må du bo i småkommunene rundt Oslo. Der er det av en eller annen merkelig grunn mulig å velge å vrake mellom fiber, adsl eller kabel..

     

    Til saken:

    Fikk en telefon fra Ice i går morges. Tilbudet er å levere ruklet tilbake å slippe å betale noe mer. Alternativet var av en eller annen grunn et bruddgebyr på 1500,- Da kan jeg beholde utstyret å gå over til feks. uke.. Saken er at jeg med gratis januar grunnet dødt nett i nyttårshelgen, har 4 måneder igjen av bindingen. Det kommer på kr 1200,- Jeg svarte at da beholder jeg utstyret og betaler ut bindingen for å vise til folk hvor dårlig det virker. :dribble: Tipper nettet konker både i påske og vinterferien. Da ligger det an til 2 gratismåneder til, om jeg gidder å sjekke..

     

    Edit:

    Du har et alternativ til min løsning hos Necom. da med binding. Totalpris 12 mnd kr 7987,-

    https://netcom.no/pr...adlost-nettverk

    Min løsning kommer på kr 7014,- første år, inkl. antenne, uten binding, med 1/10 av datakvoten.. Differansen kan jo brukes på den beste antennen.

    • Liker 2
  7. Delingstjeneste..? Jeg trodde hele Internett var en delingstjeneste. Alle typer oppkobling deler jo en viss mengde med resurser, eller tar jeg feil? På mobiltelefon har jeg også opplevd dårlig hastighet, men da er det ikke dekning, eller kun EDGE tilgjengelig i området.. I min situasjon er det dekning og jeg har en fast installasjon med antenne.. Problemet er jo at systemet til ice ikke deler resursene mellom streke og svake mottakere. Det gjør mobilsystemene. Der kan basestasjonen også regulere sendestyrken på terminalene(feks. mobiltelefoner eller modem). Dermed blir den noen byte på alle, og du får ringt selv om det bare er en bar i signalmåleren.

     

    Nå har jeg kastet ut Iceskrotet og montert opp følgende, med Telenor Medium mobilt bredbånd:

    http://www.telenor.n.../abonnement.jsp

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=760953

    http://www.webbutikk...14625;c:1000014

     

    Her en lenke til måling av hastighet: :dribble:

    http://speed.bredban...f9jdaeac2jklb7g

    Dette er kun HSPA+. LTE er ikke bygget ut av Telenor ved hytta her i Hemsedal, foreløpig... Når Ice var komplett ubrukelig i nyttårshelgen målte jeg 1500-2000 kB/sek med mobiltelefon innendørs.

     

    Jeg har aldri sett mer en ca 4000 kb/sek på Ice. Opplasting ligger stort sett på 4-500 kb/sek, når det virker.. Så de 9300 kb/s de skryter av får man nok bare i fritt fall fra toppen av masten deres...

     

     

    Er du langt fra basen bør denne antennen prøves:

    http://www.webbutikk...74255;c:1000014

    Moralen blir å prøve dette først! Har nå ingen binding, så det er nå en enkel sak å bytte mellom alle tilbydere av mobilt bredbånd. (Med mobilt bredbånd mener jeg ikke Ice!)

  8. Dette svaret fikk jeg i dag:

    Hei.

    Takk for henvendelsen!

     

    Som du skriver i din henvendelse vil hastigheten i nettet variere i takt med dekkningsgrad og belastning på sender. I den tid ICE er en delingstjeneste vil hastigheten variere fra 0,0 - 9,3.

    Det står i avtalevilkårene at avbrudd i tjenesten kan forekomme og at kunder vil bli kompensert for dette.

    Vi har lagt inn en måned gratis som kompensasjon for avbrudd i tjenesten.

    I det brudd i tjenesten grunnet overbelastning eller feil på sender ikke er et brudd på avtalevilkårene,

    har du ikke krav på heving av kjøpet.

    Om du velger og si opp avtalen din før bindingstidens utløp vil du bli fakturert for brudd på bindingstid.

  9. Som nevnt av Scriptgutten så opererer ICE ved 450MHz, Ingen av de nevnte antennene burde fungere med ICE, da alle er laget for 600MHz, og oppover.

     

    Putter et simkort fra Telenor i routeren og sier takk og farvel til Ice...

    Denne routeren er for mobilt 3G / LTE bredbånd. Det løser problemet for meg.

    http://www.komplett....aspx?sku=760953

  10. De kan ikke avtale seg bort fra ethvert ansvar: I Norge har vi Avtaleloven. Den sikrer balanse i ytelser mellom partene i en avtale.

     

    Edit:

     

    Legg merke til punkt 2

     

    § 37. For vilkår som ikke er individuelt forhandlet, og som inngår i en avtale mellom en forbruker og en næringsdrivende, gjelder følgende:

    1. Ved anvendelse av § 36 skal det tas hensyn til forhold som nevnt i § 36 annet ledd. Senere inntrådte forhold skal likevel ikke tillegges betydning til skade for forbrukeren med den virkning at et avtalevilkår som ellers ville anses som urimelig, blir ansett som rimelig.

    2. Hvis ett eller flere avtalevilkår medfører en betydelig skjevhet til skade for forbrukeren i de rettigheter og plikter partene har etter avtalen, kan forbrukeren ved anvendelse av § 36 kreve at avtalen for øvrig skal være bindende for partene, dersom den kan bestå med uforandret innhold.

    3. Ved tvil om tolkningen av et avtalevilkår, skal vilkåret tolkes til fordel for forbrukeren.

    4. En næringsdrivende som hevder at et avtalevilkår er individuelt forhandlet, må godtgjøre dette.

    Med forbruker menes i denne bestemmelsen enhver fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Inneholder en avtale som har nær tilknytning til EØS-landenes territorium, en bestemmelse om at lovgivningen i et land utenfor dette området skal anvendes på avtalen, gjelder bestemmelsen ikke for spørsmål om urimelige avtalevilkår mellom en forbruker og en næringsdrivende, hvis forbrukeren ved dette får en dårligere beskyttelse mot slike vilkår.

    Opphevet ved lov 4 mars 1983 nr. 4, tilføyd igjen (med nytt innhold) ved lov 6 jan 1995 nr. 1 (ikr. 1 jan 1995 med virkning for avtaler inngått etter ikrafttredelsen).

    • Liker 2
  11. Etter en romjul i Hemsedal, og null linje i hele 4 dager på rad, og div omstarter senest i dag (3. januar) er det slutt for meg. Nettet er i beste fall ustabilt. Opplever at det er opplastingen som stopper først, og det gjør at forespørsler ikke kommer igjennom.

     

    Har R90 og rettningsantene. Signalet ligger på -85 til -90 db. avstand til sender er 17,5 km i luftlinje. Skaffet dette i juni 2012, og det har forsåvidt fungert greit, helt til snøen kom. Da fylles alle hytter og leiligheter. I høstferien var det tregt mellom kl. 1700 og 2300. Det samme enkelte helger i høst. De som er nærmest senderen vinner. Fikk en rapport om at det fungerte bra i nærheten av skisenteret, hvor også senderen ligger. Altså, ingen resursdeling mor de med svakere signal. Skal jeg tippe så foreligger også en kraftig overbooking. 1 sender i Hemsedal er en vits. Antakelig ikke en gang tilstrekkelig for hyttene rundt skisenteret.

     

    Til sammenligning måler jeg mellom 1500 og 6500 på mobilt nett, fra mobiltelefon innendørs. Har derfor bestilt en Huawei B593 LTE WiFi, fra Komplett. Tar et abonnement til 300 kroner fra Telenor. Minirouterene som tilbys holder ikke. 5 brukere blir for smått, samt mangel på mulighet for kablet nettverk.

     

    Det står igjen 6 måneder av bindingen til Ice. De vil nå kreditere meg for januar. Jeg har sagt at det er greit at jeg ikke betaler mer og kan de overføre abonnementet til uke (ingen månedskost for meg). Vi får se hva de gjør. Kommer de ikke i møte forlanger jeg kreditering av Router og antenne. Siden jeg har hatt en viss glede av tjenesten i 6 måneder vil jeg ikke kreve tidligere betalt abonnement tilbake. Jeg er nødt til å ha en tjeneste det går an å stole på til epost, nettbruk og RDP til jobben. Det går ikke med Ice. Nå i julen var det ikke en gang nok å holde seg på hytta mens andre var på ski.. Nettet var fremdeles ubrukelig.

     

    Vet ikke om jeg gidder å kjøre dette til Forliksrådet. Uansett kan de tørke seg et sted solen ikke skinner med pengene fra meg. En missfornøyd kunde lager mye negativ goodwill.

    • Liker 3
  12. Er det flere en meg som sliter med at innkommende samtaler avvises ved det minste berøring av on/off knappen? Skal telefonen f.eks. opp av lomma må det gjøres med den største forsiktighet..

     

    Been there, done that. Eller, jeg vet ikke hva jeg kommer borti, men jeg avviser i hvert fall anropet.

     

    Det som skjer er at når du drar telefonen opp av lommen, så drar du den "svar knappen" motsatt vei, altså oppover på telefonen. Da avviser du anropet...

     

    Takk skal du ha :)

     

    Det tror jeg ikke noe på... Skjermen er varmefølsom. Jeg har forsøkt med en fille på skjermen, og det reagerer den ikke på. Heller ikke ordinære pekepenner fungerer her.

     

    Det er nemlig det samme om jeg har den opp-ned. Siden den siste oppdateringen har det imidler tid gått bedre! Jeg ligger langt unna on-off knappen, og fisker den forsiktig opp :)

     

    En forsinkelse på 1 sekund på on-off knappen ville uanset vært gull.

  13. mhmmm... Har dere nyeste software versjon?

     

    Har den siste: 1.21.405.2 eller 2.1 -update1, om du vil.

    Trodde kanskje dette var fikset i den, men den gang ei.

    Føler meg 100% på at det er on/off knappen som er problemet. Det kan være nok å rive opp borelåsen på mobiltaska, så er samtalen avvist.

     

    Man skal også vokte seg vel for å komme borti skjermen under/etter et anrop som man ikke ønsker på besvare.. Skal ingen ting til før den ringer tilbake..

     

    Utover dette og kamera: Den beste telefon jeg har hatt noen gang! Blir forøvrig spennende å se hvordan den takler å ligge i lomma på goretexjakka mens jeg kjører pudder i 15 minus til vinteren.. Det har mine tildligere SE klart med glans, inkl å bli kliss våte av dugg etter å ha bli tatt frem i garderoben eller varmestua.

  14. Tilbake til "pakkeløsningen" og enkeltkanaler..

     

    Tydelig at det sitter langt inne å tilby løskanaler eller flere kanalpakker. Selv er jeg Norgespakkekunde hos CD. Det kunne ikke falle meg inn å ta ned parabolen til fordel for rikspakken. Grunnen til det er at tilbyderene tror at alle nordmenn har unger, er sportsidioter og elsker dokumnetar og nyheter. Det eneste de har forstått er at noen liker film..

     

    Norgespakken og folkepakken til henholdsvis CD og viasat ville aldri kommet uten Rikstv. Før lanseringen av Rikstv Hadde jeg kun NRK 1 og 2, Tv2 og TV Norge, den såkate local pakken til CD. Denne er nå borte fra Satelitt. I stedet for å betale 800 kroner i kortavgift blir jeg nå sugd for 18-1900 kroner pr år.

     

    Skal konkurransen komme seg videre er det på tide at digitaldistributørene, da teneker jeg også på kabel begynner å dele dette mer opp i pakker etter gener til fornuftige priser, elsempelvis: "De norske", sport, film, nyheter, dokumentar, barn osv. Det ideelle ville vært pakker på feks 5, 10 , 20 osv. fritt valgte kanaler eller enkeltkanaler til RIKTIGE PRISER. Det aller beste ville vært en "bompengebrikke" som lades opp eller faktureres. hvor en betaler en pris pr time, etc og alle kanaler er åpne. Prisen finner man enkelt i EPG.. Man kan løse dette på mange måter likt som mobilabonnementer med kontant, makspris faktura osv.

     

    Teknologien finnes og inntil den blir tatt i bruk bruker jeg heller pengene på DVD..

×
×
  • Opprett ny...