Gå til innhold

ViktorBravo

Medlemmer
  • Innlegg

    272
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ViktorBravo

  1. Ska være ærlig, når jeg jobbet som vekter eller på bensinstasjon, så ha jeg alltid runka minst en gang per skift. Det var endten utav kjedsomhet eller pga stress i forbindelse med jobben, måtte bare slappe av litt. Ingenting som hjelper bedre :p

  2. Ja da var det slutt igjen. Dama slo opp i august når jeg var ute på sjø. 2 1/2 år i dass. Vi hadde våre problemer, men ingen alvorlige som ikke kunne løses med en voksen prat. Men det var ikke ment to be. Jeg måtte gi bort hundene våre, flytte ut av huset og alt dette. Har det fortsatt helt jeavlig, har en person som jeg ville kalle en venn, men hun tar aldri kontakt eller initiativ til å finne på noe (som venner, har null interresse i noe mer med hun.). Sliter noe jeavlig med det. Levesituationen hjelper ikke på det heller.

     

    Misunner alle som har lykkelige forhold, og gode venner. Håper jeg får det oppleven igjen heller før en senere, og at jeg bør kanskje få meg noe psykriatisk hjelp. Mye som går gjennom hodet mitt for tiden.

  3. Så at det var en diskusjon om hvilke våpen man trodde var brukt, av Delta, Breivik og hvilke våpen som er på bildet til Breivik.

     

    Det ser ut som at Deltagruppen brukte Diemaco C8 (man ser tydelig AR-15 formen på bildene).

     

    Når det gjelder Breivik så har det ikke kommet ut så mye opplysninger, personlig holder jeg en knapp på HK MP5, dette begrunner jeg med at ungdommene hadde sett våpen de mente politiet brukte, og at skytteren tilsynelatende ikke traff på avstand (i vannet) som han gjorde på land. Det står også at han eier en Glock 17 pistol. Glock 17 og MP5 bruker samme ammunisjon (9mm parabellum) og det ville da vært veldig lett å anskaffe ammunisjon.

     

    Når det gjelder våpnet på bildet av Brevik (der han poserer med rifle) så er dette en M14 "mini" med diverse tilbehør, blandt annet et 552 holografisk sikte (med noe som ser ut som en forsterker bak), lys, frontgrip med utfellbar 2-fot, og en bajonett (ser falsk ut men kan godt være ekte).M14 "mini" har lavere kaliber (.223 /5.56) enn "vanlig" M14 (.308/ 7.62), men den er mer treffsikker enn en MP5, og han ville ikke hatt noe problem med å treffe på avstander mer enn 50m, en avstand der MP5`en begynner å få problemer med treffsikkerheten.

     

    Dette er kun spekulasjoner, men med infoen jeg har nå så kan dette være plausibelt,hvis noen hadde noe info som kan av/bekrefte dette så hadde det vært fint.

     

    Kondolerer så mye til de etterlatte og overlevende, våre tanker er med dere.

     

    Det heter Mini 14, laget av Ruger. Har ingenting til felles med M14. Mini 14 fåes også som mini 30 med 7.62mm kaliber.

  4. http://www.dagbladet.no/2011/07/24/nyheter/innenriks/terror/utoya/anders_behring_breivik/17436710/

     

    - Jeg kjente igjen lyden fra automatvåpenet med en gang, sier han.

     

    Kan det være fra Glocken som evt er ombygd?

    Jeg kjente igjen navnet på Ruger Mini 14 med en gang jeg leste det i avisene. I mange internettpublikasjoner av ymse art hylles denne rifla fordi den 1) er så lett å få tak i 2) er lett å bygge om til full-auto 3) kan lett tas fra hverandre for å skjules 4) er det nærmeste man kommer et militært våpen som sivil i bl.a. Europa.

     

    Mini 14 er populært i norge mtp reindyrsjakt. Den ligger ca på 10k for basismodellen, er ikke lett å bygge om til full auto da Ruger aldri har designet våpenet i denne forstanden. Om den er lett å skjule har vel ikke noe med det å gjøre, i praksis er det for å gjøre den lettere å transportere til jaktterrenget. Man får faktisk tak i AR-15 (M4) og Arsenal SAR7 (AK47/74), AUG og SIG550 her i landet.

  5. Tror ikke det var maskingevær han hadde. Var det ikke en rifle eller noe som han "skulle bruke på jakt"?

     

    Begge våpnene var automatvåpen så vidt jeg har forstått. Ellers er det intet problem for en som har fast grunn (stabilt anlegg) å treffe kritiske deler på et helikopter eller en dørskytter med en halvautomatisk jaktrifle av god kvalitet. Gode jaktrifler er presisjonsvåpen, tross alt er de laget for å drepe objekter større enn et menneske med et skudd på ikke ubetydelig avstand og svært stor presisjon.

    Maksavstand på jakt er 150m som er anbefalt. Hvor stor avstand en kule er dødlig har ikke noe med det å gjøre. 30-06 f.eks har en sikkerhetsavstand på 5km. Det vil si kulen har nok anslagsenergi at den kan være dødlig på 5km. På militære våpen så er stridsdistansen 2-300 m.

  6.  

    Ja, jeg har spilt CS, hva har det med saken å gjøre?

    Bare fordi CS har en Desert eagle betyr det ikke at min erfaring med en Desert eagle er fra CS..

    Jeg vet at Desert eagle er verdens sterkeste serie-produserte håndvåpen, det i seg selv forteller alt.

     

    Han hadde rifle ja, men har posert på bilder med maskingevær og har 3 registrerte våpen på seg selv, deriblant en rifle, MG og en glock.

     

    S&W 500 ville gjerne ha et ord med deg. http://en.wikipedia.org/wiki/Smith_%26_Wesson_Model_500

     

    Han har 3 registrerte våpen på seg. En 9mm Glock, en .223 Ruger mini 14 som er halvauto og en boltrifle i .308

     

    Ingen fullauto, og ingen maskingevær.

     

    http://www.ba.no/nyheter/article5679894.ece

  7. Det er veldig vanskelig å beskytte noenting 100%, men våpenkontroll, kontroll av elementer brukt i eksplosiver, og lignende kan kanskje hjelpe.

    Det finnes mer en nok våpenkontroll i Norge. Og skal man nekte bonden å kjøpe gjødsel? Skal man selge ting som klør og ammoniakk, gjødsel og andre kjemikalier kun på "resept"? Det funker ikke. Man kan ikke gjøre noe som hjelper at det ikke skjer igjen.

    Men politikere kommer nok sikkert å forby alt våpenrelatert, dld og overvåkning vil herje i landet. Ser fram til den dagen jeg. Fordi vi må jo gi opp noe for å være sikker sant? ;)

  8. Bør ikke spille så mye Cod du. Teknisk sett er alle handvåpen som ikke har trommelmagasin automatvåpen. Da den automatisk lader en ny patron og sleden går automatisk framover. Full automatiske pistoler som Glock og andre er ufattelig dyre i anskaffelse og ikke lovlig i noreg.

     

    Jeg spiller ikke cod, jeg er pistolskytter.

    Mod til en glock for å lage den helautomat koster 25 dollar på ebay.

     

    Øvrige pistoler er halvautomat, pga man må trykke på avtrekkeren på nytt.

     

    Ok beklager. Men uansett hvis han hadde et lovlig håndvåpen, og bygget den om til full auto så ble den ulovlig. Du kan også kjøpe tennstempel til AG, men det er tollerens jobb å sikre at slike deler ikke kommer inn i landet. Jeg har sagt det tidligere, politiet har rett til å trekke tilbake våpen og tillatelsen når man anser en person ikke egnet nok til å eie våpen. Varsellampene burde blinket for en godt stund siden. Her har politiet gjort en tabbe. Loven er strengt nok slik den er. Jeg har planer om å starte med pistol jeg, men får se hva som skjer nå videre.

  9. rundt med automatpistol

    Skriver vg.

    Da må det være en glock 18 da som er helavutomat og forbudt i Norge.

     

    Tipper at de ikke vet hva de snakker om.

    Samme som politiets mp5 omtales som maskingevær.

    Bør ikke spille så mye Cod du. Teknisk sett er alle handvåpen som ikke har trommelmagasin automatvåpen. Da den automatisk lader en ny patron og sleden går automatisk framover. Full automatiske pistoler som Glock og andre er ufattelig dyre i anskaffelse og ikke lovlig i noreg.

  10. Er klart her at bevæpning av politiet IKKE er veien å gå. I dette tilfellet så bevæpnet politiet seg for operasjonen, grunnen til at det tok lang tid var at det var på en øde øy og ressurser var lokalisert til Oslo pga. bomben. Vi har ingenting å tjene på et våpenkappløp mellom politi og kriminelle.

     

    Det gleder meg å se at så mange er for en streng våpenpolitikk. Amerikanske tilstander er ikke ønskelig i Norge.

    Det er IKKE amerikanske tilstander i Norge. Automatvåpen er ikke lovlig og det tar minst 6 månder for å få ervervstilatelse for håndvåpen. Polititet har rett til å trekke tilbake både våpenkort og våpentillatelse når som helst når en person ikke er i stand til å eie våpen lenger. Så her har politiet gjort en tabbe. Ikke loven.

     

    Men det er sefølgelig de som skriker høyst som får viljen sin, og snart blir det her engelske tilstander. Gleder meg å levere in bestefars Mauser som jeg har arvet, og går på jakt hvert år med. Fordi ALLE med våpen er jo psykopater mirite?

     

    Spør du meg er bevæpning av befolkning løsningen.Hvis kun 2 stykker hadde hatt concield carried hadde dette vært langt mindre offre. Gjør som i enkelte delstater i usa. Del ut CCWs for folk over 21 og etter kurs. Georgia har et av de slappeste våpenlover, og der er antall forbrytelser med våpen lavere en f. eks i New York hvor det er strengt mtp våpenervervelse.

  11. Sitter her med hjertet i halsen og nervene i høyspenn. Har ei vennine på Utøya som jeg hadde litt kontakt med før idag (faktisk under angrepet, selv om det ikke var anbefalt og jeg er fullt klar over det). Nå har jeg ikke hørt noe mer.

     

    Alle som var på Utøyan blir fraktet til et hemmelig sted, og er blitt tatt i vare og får trolig ikke ha kontakt via mobil eller internett.

     

    HV016 og I-Styrken er satt til alarmberedskap. Fikk tlf ca 2 timer siden.

  12. Hvordan tror dere forsvaret gjør det nå? Tror dere FSK og MJK er i sving? Hørte hvertfall noe om DELTA

     

    Delta er en polititropp, så den er nok i sving ja. Spesielt siden de også sjekker biler på gadermoen etc.

     

    Men FSK/MJK er nok i alarm beredskap, men ikke mye mer vi ljeg tro.

    De er ikke en poltistyrke, men en hær styrke, så de kan ikke brukes omhverandre sånn helt uten videre.

    Er med i HV016. Ringte nett sjefen, og fikk bare vent slutt. Han er på talerør med de høyere oppe.

×
×
  • Opprett ny...