Gå til innhold

jogeta

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jogeta

  1. Takk for svar, litt mere klargjøring:

    Måledata registrert og sendt fra en ESP modul på en "nærliggende" fjelltopp, via internett til min server, ved oppstart for noen år siden ikke mulig (for meg) å bruke kryptering da. 

    Remote Access og trådløs tilgang er ikke aktivert.
    Problemet er når denne trafikken nå er avsluttet, portene stengt, at brukere som bruker domenenavnet får svar fra min ruter med "invitasjon" til pålogging. Det er dette jeg  prøver å stoppe.

  2. Har en tid kjørt en server hjemmefra via Altibox nett, Altibox ruter brokoblet til Linksys EA7500. Brannmur Firewalla blue.
    På grunn av enorm trafikk til min server (innhold: vesentlig min værstasjon) ble mange sperret av brannmur pgr av "uønsket adferd" eller var registrert på sperretjeneste et sted.
    Oppsettet under drift var port 80 til lokal 443  og 443 til 443. Sikker pålogging via LetsEncrypt.
    Server tatt ned og portene stengt.
    Men ser nå at ved bruke adresse: vealos.la1g.no  så svarer min Linksys og tilbyr innlogging.
    Ved å bruke ip.adressen bak vealos.la2g.no så svarer min Linksys uten sikker tilkobling.
    Det er ingen sperre for hvor mange påloggingsforsøk som tillates.
    For å kunne logge på lokalt må man være fysisk tilkoblet.
    Da jeg antar at dette ikke er spesielt sikkert vil jeg stoppe visning av Linksys påloggingsside.

    Finner ikke ut av hvordan det skal gjøres eller om det lar seg gjøres, noen forslag?


     

  3. Har Altibox tv i huset. Med PC kan jeg med nettlsere Chrome, Vivaldi og Firefox se tv.altibox både under OS  Win10 og Ubuntu Linux.
    Med Raspberry Pi 4 med Raspbian/Buster blir det svart skjerm, Men NRK,no sin nettsending av TV går fint.

    Noen som vet hvilket komprimeringssysteme  tv.altibox bruker? Kan ikke se ut i fra TV-dekoderen hvilke system som brukes. Muligen noe annet som sendes under adressen tv.altibo.no?

     

  4. Vanlige folk ser fordelene med nye kraftkabler til utlandet ? Jeg er blant de "vanlige", særdeles vanlig vil noen si. Det jeg ikke ser er hvorfor norske strømbrukere må betale for å styrke el-infrastruktur i Norge slik at disse utenlandskablene kan få nok fart i eksporten. Det vil si at norske strømbrukere subsidierer Skottlands importerte strøm.

    • Liker 1
  5. " . . vil vi sikre bevaring av dokumentasjon som er viktig, både for hver enkelt ansatt, for virksomhetene . . . "

    Fra mitt lille utsiktssted, dypt nede i datadalen så virker det som offentlige datasystemer, i hvertfall helsenorge er et tomt system. Vel, mitt navn og personnummer er på plass samt reseptoversikten. Ser ut til at resten tilhører fremtiden.

  6. Mange uttalelser om radiosendinger med tid og effekt her.

    Jeg sjekket frekvensområdet omkring 850 MHz og den sterkeste sendingen antas å kommer fra min måler. Den sendte da ca hver 10. min og varigheten var noen millisekunder.

    I Telemarksendingen her forleden anmodet Skagerak energi å rapportere om huset ditt var strømløst, etter det kraftige snøfallet. Men disse målerne kan jo selv rapportere feil i nettet. Eller er det noe feil et sted her?

    • Liker 3
  7. Bruk din allerede monterte takantenne til DAB. Monter en splitter så nært antennepunktet som mulig og du får et godt (nok) signal. En annen grunn til at DAB-lyden forsvinner i radioen er lokale forstyrrelser. I min bil forblir DAB taus i lange perioder når dashbordkamera er påslått. Med en SDR-radiodongel i PC er det ikke mulig å høre eller se forstyrrelser fra kameraet i de aktuelle frekvensbånd på en avstand av ca 1 meter. I bobilen forsvinner det meste av DAB når kjøleskapet går på gass.

    Så mistenker at i områder der feltstyrken er bra nok så er det lokale forstyrrelser som gjør at DAB gir opp.

    • Liker 2
  8. Interessante vinkling på satelittbaner og diverse påvirkninger.
    For å få satellitten opp i bane tilføres den masse energi, som stillings- og bevegelsesenergi. Hvis høyde og hastighet ikke er helt perfekt blir banen litt eliptisk eller sirkulær med jorden litt ute av "sentrum". Månen avgir i sin bane rundt jorden store mengder energi til jorden i form av flo og fjære og den drifter vekk fra jorden? Da trengs ikke tilført energi lengre for å få den inn i fjernere baner? Mekanikk/fysikk var ikke mitt favorittfag men tydelig at jeg har bommet på noe.

  9. ​Jeg lurer ikke på hvor pakken er men hvorfor den er der!
    Eksempel: En tirsdags formiddag manglet jeg noen elektronikkdeler, en forretning i Oslo kunne skaffe noe, en i Hong Kong hadde resten. Bestillt og betalt med kredittkort. Begge bekreftet postlagt pakkebrev samme dag. Hong Kong-pakken dumpet ned i postkassa mi på fredag. Posten rapporterte at min Oslo-pakke vandret rundt i Drammen til søndag kveld. Tirsdag, en uke etter postleggingen kom den frem til post i butikk på Stathelle.  Dette er ikke enestående!

    • Liker 2
  10. ​I dette standardiseringsarbeidet så er det viktig å spesifisere mengde radiostøy som det skal være tillatt å slippe ut. Ja - vet at det er standarder pr i dag men de er utilstrekkelig. Blant mange støykilder er plasmaTV og switchede strømforsynere i fremste rekke. Nå har jeg opplevd at en i nabolaget med elsykkel legger hele 80m båndet (3,5 MHz) helt dødt når han setter sykkelen til lading.

     

    • Liker 2
  11. Norge mellom Stathelle og Vardø litt på kryss og tvers med en dyr Kenwood radio med vindusantenne, GPS og mere.

    Lydkvalitet meget bra i bil. DABdekning mere tvilsom, I Finnmark var Ingøy på 153 kHz bedre!

    DAB er meget følsom for radiostøy, når dashbordkamera var avslått ble dekning meget bedre. Kamera er senere sjekket for støy uten å kunne påvise noe i aktuellt frekvensområde. Selv kjøleskapet påvirket dekningen! Og disse er offisiellt godkjent mht til støyutsendelse. Takantenne er påkrevd for bedre dekning.

    FM var stort sett av god kvalitet i hele området jeg kjørte.

    Det virker som at det ikke er nok å måle feltstyrke men støynivået i området må også sjekkes.

    • Liker 8
  12. På min private nettside la2yg.net viser statistikken at enkelte dager har jeg opptil 2000 besøkende, Brukere (nettleser og ukjent) med ipadresse som whois forteller kommer fra chinanet er til tider i flertall men også andre brukere fra Østen og østeuropa. Da sidene kun er på norsk er ikke innholdet av interesse for disse besøkende og jeg ser at de går direkte på artiklene og neste forsøk er kommentarfeltet (som er sperret). Besøkstiden er kun noen få sekunder. Nå i de senere dagene ser jeg at trafikken kommer fra Tyskland og England men oppførselen er den samme.

    Noen som vet hva disse holder på med?

  13. Merkelig! På radioamatørenes nettside i Grenland, http://la1g.com fikk vi den 20.nov tusenvis av treff fra ip-adresse 120.33.242.250 i løpet av etpar minutter. Iflg vår logg ble det brukt nettleser og ikke robot.. Uka føre skjedde det samme fra ip-adresse 59.58.136.252.

    Begge disse adressene peker tilbake til Chinanet. Vår nettside er vel ikke viktig nok til at noen skulle finne på å drukne den i anrop? Eller blir vi brukt til å forbedre noens score hos Google?

  14. Jeg er webansvarlig for la1g.com sin nettside som bruker B2Evolution bloggprogram. I den senere tid er vi blitt utsatt for massiv kommentarspam, både fra spamroboter og manuellt innlagt.

    Spamopphavssted ser ut til å være Polen og Phillipinene. Jeg har måttet stenge for kommentarmulighetene. Captcha er ingen løsning da det ser ut til at forsøplingen også skjer manuellt. Er det noen som har erfaring med andre hjelpemidler til spambekjempelser?

    Synes det er litt drastisk å utestenge alle med ip-adresser utenfor Norge som er hva jeg kan komme på.

×
×
  • Opprett ny...