Gå til innhold

waldo

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av waldo

  1. For eksempel Panteautomater i Norge fungerer ved at strekkoden leses av. Det er derfor du ikke kan pante flasker med slitt etikett. Det er hundrevis eller flere forskjellige flasker og bokser i Norge.

     

    Hvor vanskelig er det å innføre samme system på emballasje?

     

    Fordi i Norge er det norsk pantesystem der returordningen håndteres i norske ordninger helt tilbake til gjennvinning. Hvis du har kjøpt Tuborg-boksen din i danmark i stedet for i norge, har den dansk pantemerke, og ikke norsk. Dermed godtas den ikke selv om boksen ellers er helt lik.

     

    Søppelgjenvinningen er basert på gjenkjenning av plasttype for å kunne håndtere all type plast, selv om merkingen er falt bort. Det ville også krevd mye jobb å registrere i en database hvordan hvert eneste produkt i hele verden skal håndteres.

  2. Det kan funke hvis det følger med jack-overgang som også har videreføring for lading. En brilliant ide ville da vært om jack vil stikke ut på ene siden og ladeplugg stikke ut på andre siden siden slik at de kan ligge inntil telefonen og ikke stikke rett ut som de gjør i dag.

     

    En annen god ting ville være å ha en videreføringskontakt til lading i headset-pluggen som vil følge med telefonen.

  3. Det var faktisk en god idé, men kan telle på én hånd antall ganger jeg har ladet telefonen på kjøkkenet. :p Kan vel skrike brøle noe jævlig så kanskje Siri plukker det opp fra stua/soverommet da.

     

     

    Du kan jo koble til laderen på kjøkkenet før du begynner på maten, bare for å ha muligheten (selv om telefonen ikke trenger lading). Jeg koblet til laderen for å ha muligheten til å vekke opp Siri med tale før jeg startet på maling av et møbel, slik at jeg kunne lese (høre) og svare på evt. SMS-meldinger som tikket inn mens jeg malte uten å måtte berøre telefonen med malingtilsølte hender.

  4. Syntes det går alt for tregt å bytte mellom tastaturene og ingen av de jeg har prøvd sålangt støtter bruk i alle apper slik at man kan slå av apples eget tastatur. F.eks. kan man ikke bruke tredjeparts tastaturer på lockscreen.

    Det har nok med sikkerhet å gjøre. Apple gir rett og slett ikke tilgang. Dette gjelder også passord-felt. Apples tastatur brukes i disse tilfellene, selv om du har skrudd det av.

     

     

    Artikkelforfatteren sier han savner emoticons i SwiftKey. Det er nå på plass :) 

  5. Jeg har fått så sykt mange dumme spørsmål:

     

    Kunde: Jeg har ett videokamera og ønsker å koble den til maskinen min (viser frem maskinens usb inngang og kameraets firewire) har du denne kabelen?

    Meg: Nei desverre så finnes nok ikke den kabelen, å krysse usb med firewire er å krysse en flodhest med en elefant. Men du kan sette inn ett pcmcia kort isteden.

     

    Dette er et spørsmål som jeg ikke er så overrasket over. Jeg har et videokamera der det følger med en USB-kabel og i dokumentasjonen er det lagt opp til bruk av Firewire som førstevalg. På kameraet er det også Firewire kontakten som er mest synlig. Jeg lette ganske mye før jeg fant USB-kontakten som var skjult under et lokk. Bruk av USB var også godt gjemt bort i dokumentasjonen.

    Den enden av USB-kabelen som skal inn i kameraet ligner overhodet ikke på den delen som skal inn i PC-en.

     

    Forskjellige typer USB-kontakter:

    800px-USB_types_2.jpg

    (den som passer i mitt kamera er nr 2 fra venstre)

     

    Forskjellige typer Firewire kontakter:

    800px-FireWire_cables.jpg

    (den som passer i mitt kamera er den til venstre)

     

    Hvis du bare kjenner til hvordan en USB kabel ser ut i den enden som skal inn i PC'en (som er det vanligste du ser), er det ikke rart at kunden ikke kjenner til nøyaktig hva som er forskjell på USB og Firewire i den enden som kobles til kameraet.

    • Liker 1
  6. Vel, er ikke et dumt spørsmål fra en kunde direkte, men hadde en kunde som ikke fikk tastaturet sitt til å funke på pcen. Jeg spurte om det var et USB-tastatur. Nei, det var logitech svarte kunden ;) .

    Dette er ikke et dumt svar fra en kunde som ikke vet hva USB er. Mange PC-brukere ligger på et veldig begrenset teknisk nivå. Det er ofte disse som trenger mest hjelp. Folk som kan mer, har gjerne ikke behov for så my hjelp - de finner ut av ting på egen hånd...

    Når du får et sånnt svar, vet du hvertfall hvilket nivå du må legge deg på i resten av samtalen!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...