Gå til innhold

NaggyNerd

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NaggyNerd

  1. Det er lenge siden jeg har giddet å binge en serie, men denne var skikkelig moro. Mulig det er nostalgi også som spiller inn, men alle detaljene og den tro realiseringen av universet er ikke annet enn imponerende. Det er akkurat den rette miksen av triggerhappy gladvold, tørr humor og seriøs tematikk som kjennetegner spillene. Den er åpenbart skapt av noen med enorm repsekt for materialet. Selv om hovedpersonens grunnhistorie igjen er "ut i ødemarka for å lete etter < sett inn familiemedlem som forsvant her >", fungerer det greit nok i serien. Føler jeg selv at "The Ghoul" er den som tar rollen som den egentlige hovedpersonen: Skikkelig kul antihelt-type med masse dybde. Jeg ser fram til sesong 2, håper bare de klarer å holde serien på dette nivået i fortsettelsen.

    Spoier fra siste episode følger:

    Spoiler

    Jeg er nok litt bekymret for at Bethesda og co som har hånden på rattet her skal ødelegge den fantastiske loren i Fallout New Vegas, hvor det kan virke som sesong 2 skal finne sted ut fra hinting på slutten i siste episode. Obsidians evne til å skape karakterer og fraksjoner i det spillet er langt over hva Betheda er kapable til selv. Jeg håper det er andre fans blant serieskaperne som behandler loren med mer respekt.

     

  2. GrinderX9 skrev (6 timer siden):

    Spillet ser helt fantastisk ut og har fått ganske mye omtale fra f.eks Eurogamer. Musikken og grafikken er granske trofast til rollespill fra 80 tallet. Som med alt som er eller etterligner gamle ting, så kreves det noe forkunnskap, erfaring og interesse for å like det. Men en god blanding av gøy og skuffende å se reaksjonene til folk her.

    Mye merkelige kommentarer her fra folk som åpenbart ikke aner hva de snakker om, men likevel har et sterkt behov for å la uvitenheten sin flyte utover kommentarfeltet. Game Boy-kommentaren er spesielt festlig i den sammenheng.

    Har selv ikke noe forhold til denne typen spill fra denne tidsepoken, men setter stor pris på rollespill og liker pikselgrafikk. Å kritisere grafikken på den måten som gjøres av flere her blir litt som å kritisere kubisme for å prøve å være kubisme. Skaperen sikter helt åpenbart på en nisje og ønsker å gjenskape følelsen fra tidligere spill. Jeg har selv nylig prøvd demoen og synes spillet gir god spillfølelse. Spillet oppleves som å sikte mot å være slik man husker gamle spill, uten å være som gamle spill. Det er mye modernisering, på en god måte. Jeg vil sammenligne det man prøver å gjøre i dette spillet med det man prøvde å gjøre i Thimbleweed Park: Det føles som slik man husker det var å spille gamle eventyrspill, uten at man tar med seg for mye av det som ikke fungerte så bra.

    Jeg gleder meg til at spillet slippes. Tror det blir bra, så lenge det er nok dybde i rollespillsystemene, som er den definitive styrken i spill av denne typen. Grafikk er egentlig ikke interessant, så lenge den er funksjonell. Og det er den.

    • Liker 3
    • Hjerte 1
  3. Synd at de skal være så bastante på tysk tale og engelsk tekst.

    Nehrim: At Fate's Edge, virket også som en fantastisk mod. Men den tyske talen ødela opplevelsen for meg.

     

    Da kan du glede deg. Utvikleren la denne meldingen ut på Facebook-siden sin 18. april i år:

     

    "Great news: The English localization is close to completion now, and, against our own expectations - after all, this is our first project localized in English - the quality is on par with the German version. It will feature about 35 talented actors, among them prestigious voice actors such as Lani Minella (Skyrim, Starcraft, The Last of Us) and Dave Fennoy ("Lee" from Telltale's Walking Dead), and many more. :)

    A demo will follow in the weeks to come!"

    • Liker 2
  4.  

    "Og mens det hele utløer seg er ikke de kritiske treffene tilfeldige, du velger hvilket skudd som skal treffe kritisk, og laster opp den."

     

    Come again?

    Man har ikke tilfeldig kritiske treff lenger, det er noe du styrer selv igjennom skade man gjør og Luck. Du lader opp kritiske treff ved å gjøre skade + luck modifier, når det er ladet opp kan du bruke det som du vil i kamp. Gjør det mer taktisk i kamp, og at man er avhengig av mindre tilfeldigheter. Oppladning av kritiske treff vil fortsatt være basert på det statistiske uansett. Vet ikke om det her var en god forklaring! :p

     

    Bedre enn den i artikkelen i alle fall. Den siterte setningen gir ikke veldig mye mening.

  5. Noe jeg synes er dumt med spillmediet, er at det alt for ofte (omtrent alltid) hviler på svært direkte og lite utfordrende fortellerteknikk. Alt for sjelden blir spillerens tekstkunnskaper utfordret. "Skriveren" av spillet vil sjelden særlig mer enn å fortelle en fortelling. Dette kan være fordi spillmediet enda er ungt og mangler de store fortellerne som andre medier (bøker, film) har hatt. En annen grunn er det enorme behovet for kommersiell suksess som fremdeles er forbundet med spillmediet. Når man ikke massene, er man død. Og massene vil dessverre helst ikke utfordres, men bare underholdes.

     

    Massene synes forøvrig også at Da Vinci-koden er bra litteratur.

     

    Braid er et unntak, og jeg synes tolkningen som ble vist lenger oppe er interessant. Dessverre tilhører dette de aller færreste tilfellene. The Path er et annet. Kanskje, når forholdene legges mer og mer til rette for indie-utvikling, vil vi se mer velskrevne spill.

×
×
  • Opprett ny...