Gå til innhold

Spectryx

Medlemmer
  • Innlegg

    347
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Spectryx

  1. Hei.

     

    Vi har akkurat kjøpt ny bolig hvor vi flyttet inn i helgen og har oppdaget et par mindre mangler, er det noen som vet om dette bør dekkes av selger? Det er ikke store greiene eller vesentlige mangler

    Stekeovn:

    • La merke til i helgen av det ikke var mulig å stille klokke på innebygd stekeovn fordi det er en defekt knapp, dette er forsåvidt ikke noe problem. Men i natt hadde vi strømbrudd pga. været og nå lyser det "Stop" i display på ovnen, i følge manulen må man trykke på samme knapp som man stiller klokken med for å resette ovnen, dermed får vi ikke brukt stekeovn i det hele tatt. Selger har pusset opp kjøkken og satt inn brukte hvitevarer, jeg mistenker at selger har pusset opp etter han flyttet ut og dermed ikke har fått testet ovnen selv. Er dette noe selger står ansvarlig for?

     

    Fiber/internett:

    • Her måtte vi bestille tekniker da det var brudd i fiberkabel inne, i følge selger fungerte internett når de bodde der. Men før de solgte, flyttet de ut, sa opp internett og pusset opp, når de pusset opp skrudde de både Altibox FMG router og innvendig fiberboks av veggen for å male. I følge tekniker som var hos oss i går var det brudd i kabel i denne boksen, samt var den full av maling/støv. Selger har ikke testet internett etter de skrudde det opp på veggen igjen. Har dette bekreftet på sms. Jeg mener det er rimelig at selger som har demontert utstyr dekker dette?
  2. Jeg har nylig vært i en lignende situasjon, flytta til husstand hvor det allerede betales lisens og kvitta meg med egen mottaker/abo. 

    Det var ikke bare bare å si opp lisensen, men det løste seg etter litt om og men. Dog måtte jeg betale for en termin da jeg ikke hadde meldt fra før jeg mottok regning,

  3.  

     

    Man skal ikke forvente at sjåføren går en runde rundt bilen, på en åpen parkeringsplass uten noen andre biler eller mennesker,

    Hvordan vet du at det ikke er noen mennesker der, hvis du ikke har gått rundt bilen?

    Hvor mange milliarder ganger har ikke mennesket satt seg inn i bilen uten å gå rundt bilen for å sjekke om noen har lagt seg under dekket først? I så fall skulle -ingen- hatt førerkort. Det er sånne små detaljer som aldri noen gjør, fordi man forventer at folk bruker hodet litt selv.
    Selvfølgelig er det mange som ikke gjør det, det er heller ikke poenget!

    Nå snakker vi om en handlepose og det er ikke sikkert at det var sjåførens skyld, det er rimelig løk og plassere en pose der.

    Men la oss si det var en person som var bak bilen av en eller annen grunn, da kan du bare glemme å si "det er jo ingen som sjekker bak bilen før de rygger, så da gjør ikke jeg det heller". Du hadde garantert mista førerkort og fått bot, til og med fengsel ved alvorlige skader. Rygging stiller strenge krav til sjåføren, husk det!

  4. Så om man kjører på posen eller barnet når en kjører framover så er man ikke skyldig?

    Mange biler har like liten sikt framover som bakover

    Selvfølgelig har man ansvar da og! Men det er utvilsomt enklere å se hva som kommer forran bilen, enn bak.

    Man har mye større blindsone og lite oversikt ved rygging, derfor stilles det ekstra strenge krav til aktsomhet

     

    11.Rygging og vending. Den som rygger eller vender, har vikeplikt for annen trafikant. Er utsikten ikke tilstrekkelig, må det ikke foretas rygging eller vending uten at en annen passer på eller fører ved selvsyn har forvisset seg om at det ikke kan oppstå fare eller skade.

  5. Høres ut som du rygget? I så fall vil jeg tro du har ansvar, ene og alene. I uhell relatert til rygging vil den som rygger alltid få skyld, hvertfall det min oppfatning er.

    Et lite barn vil feks ikke kunne sees i speilet. Nå er det ikke så alvorlig å kjøre på en pose, men prinsippet er det samme

    • Liker 1
  6. Det er noe som skurrer her! Men om historien er sann, så har du jo i det minste et telefonnummer til tyven siden han ringte deg og informerte om gavekortet. Du må uansett krangle videre med elkjøp og eventuelt la saken gå til forbrukerrådet. Ta utskrift av anropslogg og få kopi av signaturen fra budbilen som bevis

    • Liker 2
  7. Det kan hende han har skutt på politiet før dette? Det har jo vært en biljakt slik jeg forstår saken, han har skutt på politiet og stukket av, eller skutt ut av vindu i fart og lukket det igjen?

    Hvis han på et tidspunkt har skutt mot politiet viser han jo helt klart vilje til å drepe eller alvorlig skade noen.

    Når du har blitt beskutt og han ikke viser vilje til å overgi seg er det vanskelig å vurdere, skal politiet sjanse på at han ikke skyter igjen.?

  8. Jeg ser ingen endring av situasjonen her? Politimennene mener fortsatt de handlet i nødverge, uten at dette har noen betydning. Det vil etterforskning vise, og det ville være særdeles merkelig om den mistenkte ikke har skutt etter politiet. Det er jo helt meningsløst for politiet å lyve om noe som enkelt kan motbevises.

    Hvis han skjøt etter politiet, er det nødverge.

    • Liker 1
  9. Det her høres jo ut som svart arbeid og kan straffes, den som kjøper svart arbeid kan også straffes.Les litt i denne artikkelen

     

    Siden vegvesenet har oppsøkt kompisen din er det rimelig å anta at han har holdt på en stund og at de har blitt oppmerksomme på driften. Hvis han har gjort dette ofte og tjent penger på det driver han jo strengt talt et bilverksted med de krav og plikter det medfører. Les mer på disse sidene: http://www.vegvesen.no/_attachment/105947/binary/178544

  10. Fordi det ikke er gitt at du automatisk må jobbe overtid selvom du får en ekstra oppgave? Du trodde jo selv du skulle rekke det uten overtid.

    Men vi kan diskutere det opp og ned, jeg kan godt ta feil men er litt interessert i jussen og hva stilltiende aksept innebærer. Som sagt, den første kvelden kan jeg godt være enig i at du kan kreve overtid for, men da skulle du varslet arbeidsgiver dagen derpå.

     

    Edit: Når sjefen ser at du sitter der utover arbeidstid endrer jo det selvfølgelig saken i din favør, da det blir en form for stilltiende aksept.

    • Liker 1
  11. Så bra det løste seg til din fordel! Men jeg skulle gjerne hørt input fra krikkert eller noen andre med god peiling på jus, fordi jeg syns ikke det høres riktig ut. Greit hvis det er snakk om et par timer overtid, men 20 timer? Helt innafor at man ikke er klar over det på forhånd, men Arbeidstaker bør vel ha en varslingsplikt, ellers kunne du jo strengt talt jobbet "uendelig" med overtid og kreve betalt.

×
×
  • Opprett ny...