Gå til innhold

morris1100

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av morris1100

  1. drister meg frempå og spørr et spørsmål til. Det er 4 kvadrat kabel på den eksisterende 20 Amp kursen til komfyren. Denne kommer opp fra gulvet i feil skap med det nye kjøkkenet, det jeg kunne tenke meg å få gjort er å få denne opp i riktig skap. Er det da mulig å skjøte denne (i taket på kjelleren der den ligger) eller må det trekkes ny kabel helt fra sikringsskap (en skikkelig labirynt, blir sikkert dyrt). Kan vanlige koblingsbokser brukes til dette eller finnes det spesielle til dette formålet?

  2. Hei

     

    jeg har en forholdsvis tilsvarende situasjon, bortsett fra at jeg ikke har induksjonstopp, men en kjeramisk platetopp.

     

    Frem til nå har det stått en vanlig frittstående komfyr med max effekt 9.9kW på kursen som er en 20A sikring av type C (treg).

     

    Det nye innbyggde oppsettet har omtrent den samme maks effekten, men platetoppen har 3 pin kontakt, mens stekeovnen har en vanlig stikkontakt.

     

    Slik jeg ser det har jeg tre løsninger:

    1. koble to 3 pin kontakter på eksisterende komfyr kurs og bytte til 3 pin kontakt på stekeovnen

    2. legge opp ny sikring og kurs til komfyren (16A). fullt mulig da jeg har alt av vegger nede, men litt knotent da jeg må via kjelleren.

    3. dele eksisterende 16A (C sikring) til oppvaskmasking mellom stekeovn og oppvaskmaskin.

    4. endre sikring til 25A siden det er 4 kvadrat kabel som er trukket til 3 pin kontakten nå. (ledningen er ikke helt av nyeste dato) og bruke denne kursen til både platetopp og stekeovn.

     

    Er det noe lovlighetsproblemer eller praktiske problemer rundt dette, hva ville folk gjort?

     

    jeg skal sette opp bokser selv, men la elektrikker koble.

     

    En annen ting er plassering av kontakter på kjøkken.

    På den ene veggen skal jeg ha overskap, er det slik at kontakter skal plasseres på vegg rett under overskap etter gjeldene regler?

     

    På den andre veggen skal det ikke være overskap, kun fliser/glassplate over benken et stykke opp, skal kontaktene her være over dette da?

     

    Kontakt for oppvaskmaskin samt eventuellt for stekeovnen, bør dette plasseres helt nede under sokkelen eller inni selve skapet?

     

    På forhånd takk!

×
×
  • Opprett ny...