Gå til innhold

mobilehappy

Medlemmer
  • Innlegg

    292
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mobilehappy

  1. kommer denne til å komme til norge? leste et sted at den bare kom til å selges i sør-korea?

     

    http://www.amobil.no/artikler/omnia_har_fa...re_skjerm/57600

     

     

    T*Omnia som er omtalt i den linken er kun tilgjengelig i Korea med Koreansk grensesnitt.

     

    NB: Den nye OmniaHD (Symbian) som kommer paa markedet snart har mye bedre specs enn T*Omnia (WM).

     

    Samsung kommer ogsaa med flere Androide og WM baserte touch-telefoner ilopet av aaret.

  2. Nytt gratis tastatur tilgjengelig, Fingerkeyboard 2

     

     

    For de som er veldig nyskjerrige saa er det naa en modifisert Omnia ROM med Windows Mobile 6.5 tilgjengelig.

     

    Att: Dette er ikke en orginal ROM slik at du risikerer a bryte garantien med a bruke denne.

     

    Ville ha Opera mini for det er irriterende å zoome ut og inn (om Opera Mobile 9.5), ta evig feil på "zoome-baren/ skalaen" istendfor å flytte rundt på siden! Er nesten forelsket i nettleseren i Nokias N-serie (har N95 selv!) og hadde tenkt noe som tilpasset seg etter siden istenfor ett bittelite vindu som skal zoomes inn i.

     

    Alternative nettlesere:

     

    Iris

    ACCESS NetFront

     

    Skyfire

     

    Internet Explorer Mobile 6

     

    Hvordan hvirker manilla 2d? Noen enkel guide?

     

    Manilla 2D er kun et UI skin som skal gjore de enkleste funksjonene pene og finger vennlige. Manilla 2d er en eldre version av HTC TouchFlo.

     

    Samsung sin widget UI er kallt TouchWiz.

     

    Et bra gratis alternativ til disse er PointUI Home2

     

    Att: disse er ok for WM6.1 men naar nye Windows Mobile 6.5 kommer saa har den en veldig bar og finger vennlig ui rett ut av boksen!

  3. Ett par kjappe spørsmål:

     

    1. Finnes det noen sider om avanserte spesifikasjoner på Omnia, ala Nokia Forum?

     

    2. Har ikke en egen data som fungerer for øyeblikket, så lurte på om det er mulighet for å innstalerer direkte på mobilen slik det er mulighet for i symbian? Er det .exe-filen som innstalerers eller er det .cab-filen? Kommer sannsyligvis til å laste ned en del via wlan på mobilen.

     

    3. Har det kommet en oppdatering for Adobe flash lite v. 3.0 på Omnia? Finnes det en side ala All About Symbian for å følge med oppdateringer og lignende!

     

    Secondarykid

     

     

    Modaco Omnia Forum

     

     

    Hvis du onsker a laste programmer ned til mobilen og installere dem direkte derfra saa velg cab versionen.

     

    (exe er for installinering via PC)

  4. Siden konkurrentene kjører WM 6.1, tar jeg ikke med tastatur, divx, programmer som mangler osv. Man kan forandre veldig mye på disse telefonene, men noen ting kan man bare ikke forandre.

    Nå er det vel WM 6.1 på Omnia også - i alle fall på den jeg har...

     

    Er det forøvrig mulig å oppdatere dette? Hvordan?

     

    Windows 6.5 er ikke offisielt lansert ennaa, Om Samsung vil komme med en offisiell 6.5 oppgradering for Omnia er uvisst. (Ikke saa sansynelig siden de maa betale Microsoft lisens avgift for dette)

     

    Men det vil helt sikkert bli mange uoffesielle WM6.5 baserte ROM versioner gjort tilgjengelig fra entusiaster paa div. forum. (En WM 6.5 Beta bsert ROM er allerede tilgjenglig for Omnia fra PDAVIET)

  5. Hei.

    Er det noen som vet når det kommer en norsk ROM oppdatering til samsung Omnia? Har hørt så mye snakk om denne men har ikke hørt noe om dato.

     

    Jeg har sendt e-mail til Samsung Norge og de sier at de ikke vet noe enda. Går det an å laste ned den nye versjonen av Touch Player uten å innstallere ny ROM? Andre som synes flikkingen i Touch Player er håpløs? Albumvisningen er også merkelig, da du kun ser coveret til albumet (har ikke albumart på alle sanger) og flikkingen er igjen håpløs..

     

     

    Prov ut S2P

     

    Jeg har prøvd S2P noen uker, og fungerer perfekt for shuffle-mode. Men jeg får ikke spilleren til å sortere etter album/artist etc (det gjør dette i WMP). Dessuten klikka spilleren når jeg skulle bla ned (hadde svært mange sanger da, fylte opp minnet på 16GB), den gikk fra topp til bunn når jeg kun skulle bla ned et par sanger.. Kinoma Freeplay var grei, men likte ikke reklamen, pluss responstiden. Fant imidlertid for noen dager siden at det fulgte med HTCs mediaplayer med manila 2D, denne fungerer veldig bra og er min favoritt. Ellers er WMP enkelt og greit, men alt for små knapper, utrolig at dette er laget for en touch-telefon.

     

    Forresten. Jeg klarer ikke å bla nedover i landskapsmodus i f.eks. touch player. Har gjort en hard reset. Noen som vet hvordan jeg kan fikse dette?

     

     

    1. Du kan finne "finger vennlige" skins med store knapper for WMP paa nett.

     

    2. Du kan bruke en nyere ROM version med den nyeste Touch Player, eller en "modifisert" lite ROM (Minimert rom uten applikasjoner instalert), hvor du saa kan etterinstallere den siste versionen av Touch Player.

     

    3. Kjop fullversionen av Kinoma Play

     

    4. Kjop Pocket Player eller Pocket Tunes

     

    5. Du kan ogsaa ta en titt paa denne gratis spilleren hvor mange skins er tilgjengelig, Mort Player

  6. Hei.

    Er det noen som vet når det kommer en norsk ROM oppdatering til samsung Omnia? Har hørt så mye snakk om denne men har ikke hørt noe om dato.

     

    Jeg har sendt e-mail til Samsung Norge og de sier at de ikke vet noe enda. Går det an å laste ned den nye versjonen av Touch Player uten å innstallere ny ROM? Andre som synes flikkingen i Touch Player er håpløs? Albumvisningen er også merkelig, da du kun ser coveret til albumet (har ikke albumart på alle sanger) og flikkingen er igjen håpløs..

     

     

    Prov ut S2P

  7. Noen som vet eller kan sjekke på sin telefon hva slags format videoopptak blir lagret som (.mp4?)? Etter jeg instalerte Manila 2d har jeg hatt problemer med å spille av .mp4 format i windows media player. Får en melding om at media player ikke støtter filformatet. Får spilt av filene i TCPMP player, men er litt tungvint å åpne filen i TCPMP hver gang, spesielt hvis man har lyst til å se videoen rett etter den er tatt opp.

     

    På forhånd takk

     

     

    Omnia tar opp video i MP4

     

    Testet det akkurat ut og folgende spillere spilte av filmene uten problem.

     

    - Samsung Touch Player

    - Windows Media Player

    - Kinoma Play

    - CorePlayer

    - TCPMP

     

     

    Får en melding om at media player ikke støtter filformatet.

    Fikk ogsaa denne meldingen naar jeg proved aa "hoyre klikke" paa filen og velger "aapne filen med windows media player" fra fil/mappe browseren.

     

    Men naar jeg aapnet filen gjennom Windows Media Player egen "open file" meny inteface saa spiller den av greit.

  8. Kjøpte min Omnia for 3 dager siden og er strålende fornøyd bortsett fra at den har en tendens til å henge seg når den har gått i dvalemodus. Spesielt har det skjedd veldig mye den siste dagen, det går ikke ann å vekke telefonen, og må hele tiden ta ut batteriet og skru på telefonen på nytt igjen. Noen som har noe tips til hva jeg kan gjøre borsett fra å ta en reset?

     

     

    Den skal slaar seg paa igjen fra "dvalemodus" hvis du trykker paa "d-pad" knappen. (Midt knappen/styrepute nederst paa telefon)

     

    Hvis dette ikke fungere, ta med telefonen til naermeste service center og faa den oppdatert eller byttet i en ny.

  9. Jeg har enda ikke sett noen kilder på det du sier og tallene dine? Og mtp. at HD har fire ganger så høy oppløsning så er vel ikke forskjellene så store allikevel? De tallene man får i den testen er ikke representative for å kjøre på en annen skjerm med høyere oppløsning.

     

    NB: Testene er tatt med grafikk og film snutter i samme opplosning.

     

    Omnia kan lett spille av Hoy opploste filmer, bruker du f.eks Coreplayer kan du kjore hoy kvalitets film i hoyere opplosning en Touch HD uten a miste frames.

     

    Dette har ikke saa mye aa si naar du kun bruker displayet paa mobilen siden du paa Omnia da ikke kan see mere enn 400 X 240 uansett hvor store den orginale filem er. Men naar du bruker tv ut saa har det endel aa si, siden du da kan see film paa tv skjermen i hoy opplosning uten frame skipping.

     

    Touch HD har da heller ikke tv ut! (Men Touch Pro har saa du kan kjore en samenligning med denne om du vil)

     

    Det kan ogsaa vaere vaert og merke seg at Touch HD er ikke "kjap" eller evt. muligens ikke optimert nok til virkelig aa utnytte skjerm opplosningen den har for film helt ut, den mister frames hvis du prover aa kjore en hoy kvalitets (Hoy bitrate) film i 800x480 opplosning.

     

    Omnia har ogsa DLNA som gjor at den kan "utveksle/kommunisere" traalost med andre DLNA enheter. (Som f.eks: Playstation 3 og mange andre nye hjemme elektronikk enheter)

     

     

    Men naar det gjelder de 3 nevnte her, HTC Touch HD , Sony Xperia X1 og Samsung Omnia er alle 3 bra mobiler med mange muligheter og hvilken som er best for deg er det kun du som kan finne ut av selv.

     

    Har provd alle 3, og for meg er Omnia og Xperia forste valg mens Touch HD kommer like etter, dette er egentlig kun fordi jeg fant Touch HD fysisk for bred.

  10. SPB Benchmark test score for graphics: (Hoyere tall er bedre)

     

    Omnia: 5796.7

     

    Touch HD: 1541.7

     

    Xperia X1: 1675.5

     

    Du er klar over at dette kommer av at oppløsningen på Omnia'en er såpass mye lavere enn på HD og Xperia?

     

    Opplosningen er en del av dette ja, men kun en del..som du kan see er forskjellen ganske enorm...

     

    Derfor fungere ogsaa Omnia med sin Marvell 624MHz CPU veldig bra og lar deg se film med hoy opplosning pa en tv skjerm.

     

    Qualcomm 528Mhz CPU baserte apperater kommer gjerne med en egen dedikert grafikk chip for aa kunne yte hurtigere, men denne fungere kun "maximalt" med Apps spesielt laget med stotte for dette.

  11. Har du noen kilder på at prosessoren er kraftigere og at Omnia scorer dobbelt så høyte i benchmark? Marvellprosessoren har litt høyere frekvens enn Qualcomm'en som sitter i HD, men når sier nødvendigvis ikke det så mye om ytelsen. Jeg vil dog tro grafikkbrikken har mer å si på videoytelsen.

     

    SPB Benchmark test score for graphics: (Hoyere tall er bedre)

     

    Omnia: 5796.7

     

    Touch HD: 1541.7

     

    Xperia X1: 1675.5

     

    Mere info om graphics ytelse for HTC HD og andre Basert paa samme chip sett.

     

    En liten smakebit:

     

    Video playback performance

     

    branko.savic from xda-developers tested a video on multiple devices using CorePlayer 1.2.5. He used the optimal settings for each device. Here are the results:

     

    * Samsung Omnia (Raw framebuffer): 442.74%

    * HTC Universal (Direct Draw) 165.28%

    * HTC Touch Pro: QTv display: 152.44%

  12. Omnia kommer med TV-out (TV-out ledning 50kr tillegg). Jeg vet ikke om de andre kommer med det, men dette er ihvertfall et stort pluss. Ta med Omniaen og ledning til venner og se film. Slipp å brenn DVD, bare koble tlf til tv. Jeg synes ihvertfall det var nyttig.
    Nå veit ikke jeg hvilken film du prater om, men normalt er da oppløsningen høyere enn 240x400. Og jeg vil tro bildekvaliteten blir passe dårlig når den blåses opp på en stor tv. Så jeg ville nok vært litt forsiktig med å påstå at Omnia erstatter dvd-spilleren.

     

    240X400 er kun opplosningen naar du ser direkte paa mobil skjermen pa Omnia.

     

    Naar du bruker tv ut saa har den opplosning i henhold til film og software brukt til avspilling...Saa ja den fungerer ypperlig som en portabel film avspiller med tilnaermet DVD kvalitet. :D

     

    En artig kuriositet er at grunnet bla. kraftigere processor saa har Omnia nesten dobbelt saa hoye benchmark score for film avspilling med CorePlayer en Touch HD og Xperia X1 :cool:

  13. er dere fornøyde med denne telefonen?

    Regner med det er et mareritt å skrive sms og mail siden den er knappeløs(skulle gjerne hatt et alvorsord med mannen som kverka knappene i telefoner)

     

    Jeg lurer fælt på om det er noen lysdioder som vasler tapt anrop,sms osv som andre windows telefoner har

     

     

    Er stort sett fornoyd, den har ikke noen varsels lys diode for tapte anrop osv. (Det er vel stort sett kun Xperia som har dette bla. den nyeste generasjon WM mobiler)

     

    AA skrive fungerer greit, men det er bedre med f.eks. SPB KeyBoard enn med det orginale medfolgende tastaturet.

     

    Omnia er paa mange maater et windows mobile "test prosjekt" for Samsung, derfor kommer det ogsaa stadig nye ROM versioner mede nye funksjoner og mere fingervennlige applikasjoner. NB: Ikke tilgjenglig for Norsk ROM ennaa.

     

    Det kan ogsaa nevnes at Omnia takket vaere sin kraftigere prosessor har nesten dobbelt saa god benchmark score for avspilling av film gjennom CorePlayer som Touch HD og Xperia X1.

     

    Men ser frem til neste version av Omnia som burde kunne bli en helt suveren mobil!

     

    Som en smakebit paa hva som er i vente kan en bare ta en titt paa den Koreanske T*Omnia.

     

    Men selv denne blir nok slapp mot hva vi kan forvente aa see ilopet av 2009.

  14. CommMgrPro

     

    Nyttig program som lar deg sette opp Profiler for din mobil som saa blir valgt utifra din kalender oppsett, tid paa dagen og/eller din fysiske lokalisasjon.

     

    Har ogsaa en valgbar funksjon som sjekker din dataforbindelse og kobler denne av om den er inaktive i mere enn valgbar tid satt i antall sekunder. (Veldig praktisk funksjon for de som ikke har ubegrenset databruk i sitt abonnement)

×
×
  • Opprett ny...