Gå til innhold

Richard91

Medlemmer
  • Innlegg

    125
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Richard91

  1. Janvik skrev (1 time siden):

    AM3100 har 2 porter i bromodus som standard, plugg din ruter i en av disse så slipper du 2 lag med NAT og trenger kun å åpne porter i din egen ruter.

    Vet du hvilke 2 porter som er i bromodus? Tror jeg er koblet i LAN4 nå, så er kanskje 1 og 2 då?
    Men jeg fikk faktisk portforwarding til å fungere etter vært, men bare noen timer senere så begynte router å lukte svidd, så slutta den å fungere, når jeg får erstatnings router så kommer jeg til å oppdatere innlegget med det som funka, så kanskje det kan være til hjelp for andre.

     

    Janvik skrev (1 time siden):

    Så lenge du er koblet inn i huseiers nettverk så vil du alltid ha full nettverkstilgang til alle huseiers dingser.

     

     

    For at dette skal funke så må det eksistere en statisk rute fra AM3100 mot din ruter slik at den vet hvor ditt nettverk har tilhold.

    Ikke full tilgang nei, jeg fikk ikke tilgang til huseiers casting enheter, de fikk heller ikke tilgang til mine, prøvde ikke å få tilgang til PC'er, så den kan jeg ikke si noe om.

    Prøvde å legge inn en statisk rute, først med IP til router, også med WAN IP til router(viste ikke at det var 2), men det fungerte fortsatt ikke. 

  2. Jeg deler internett med huseier, når vi hadde Telenor så fungerte det å sette en VLAN svitsj etter fiberboksen, for så å ha min og huseiers router koblet til denne slik at våre nettverk var separert, nå med Global Connect så fungerer ikke dette, selv om jeg bare har en router koblet til så vil ikke den koble seg opp mot internett om dette går igjennom VLAN svitsj. Om Global Connect kan gi ut 2 offentlige IP-adresser slik Telenor gjorde, og om noen vet om det er en konfigurasjon jeg kan gjøre i VLAN svitsj(Tp-link TL-SG105E) for å gå tilbake til forrige oppsett, så er nok det å foretrekke. Om ikke det går så trenger jeg hjelp med Port Forwarding.


    Jeg har ikke så veldig mye peiling på hvordan nettverk fungerer, og har i stor grad bare prøvd meg fram, men jeg har fått Plex til å delvis fungere utenfor LAN. Etter jeg åpner appen på telefonen så får jeg opp at den ikke finner server, om jeg venter 10 sekunder og prøver å koble til på nytt så kommer biblioteket fram, jeg kan spille av alt av medier, men med rundt 20 sekunder forsinkelse før videoen starter. Dette fungerer derimot ikke på TV app. Plex selv sier den ikke er tilgjengelig utenfor nettverket, men om jeg trykker på "retry" så får jeg beskjed om at den er tilgjengelig utenfor nettverket, i rundt 5 min. Antar at jeg har konfigurert feil. En litt merkelig ting jeg har oppdaget når jeg har sett litt rundt på routerne er at på UPnP så står Plex serveren listet på begge routerne, men IP og port stemmer ikke overens, kan være dette er helt normalt, men jeg syntes det var litt merkelig. Legger ved bildet av dette, samt nåværende konfigurasjon. Utstyr som er i bruk er en Zyxel AM3100 router fra ISP, og en TP-link AX73 router som er den jeg bruker, denne er koblet via huseier sin router. Målet her er å få tilgang på Plex utenfor hjemmenettverket uten at jeg og huseier har tilgang til hverandres enheter som PC og Chromecast, er åpen for eventuelle andre løsninger. Prøvde å skru av NAT i AX73, men da mistet jeg internett tilgangen.
    Router fra ISP har en funksjon som heter "Additional subnet", kan denne brukes til å få det til å fungere slik jeg ønsker?

    AM3100, DMZ.png

    AM3100, Port Forwarding.png

    AM3100, UPnP.png

    AX73, DHCP.png

    AX73, DMZ.png

    AX73, Port Forwarding.png

    AX73, UPnP.png

    AM3100, Additional Subnet.png

  3. Den er god, takk for hjelpa uansett :)
    Har et spørsmål siden det virker som du har litt peiling, kjørte en chkdsk, denne fant feil, og måtte kjøre chkdsk /f for å fikse det, men da fant den ingen feil å fikse, kjører ny chkdsk, hvor den igjen finner feil, men fortsatt ingen når jeg kjører chkdsk /f, dette har jeg også opplevd en gang tidligere, usikker på om det var samme disk, men hva skjer her? 😛 

  4. Hårek skrev (1 minutt siden):

    Godt du ikke mistet filene. Testdisk er et kraftg verktøy, og kan gjøre mye utilsiktet.
    Boot av MBR er slik at BIOS først leser MBR sektor (den første sektoren på disken). Her finnes partisjonstabellen og litt kode. Koden kjøres for å finne bootkode i primærpartisjonen. Så skal denne koden kjøres for å boote fra partisjonen. Herfra lastes operativsystemfiler.
    Det kan ha vært en feil i partisjonstabellen, korrupt bootsektor i partisjonen, eller korrupt OS fil.
     

    Ingen måte å fikse dette på antar jeg? 

  5. Hårek skrev (1 minutt siden):

    Da vil jeg tro at du hadde MBR partisjonering, med kun en Primærpartisjon. Og ingen EFI.

    Hva du har endret på er ikke godt å si. Testdisk kan ikke krympe en partisjon, så muligens har du slettet primærpartisjonen og laget en ny. 100 MB utildelt er ganske vanlig. Men spørs om du finner filene nå?

    Alle filene er fortsatt på disken. Som du sier så er det ikke så godt å si hva jeg har gjort, ikke noen ekspert på området akkurat, men man lærer jo ikke noe nytt om man ikke prøver 😛 Har fått kopiert ut nødvendige filer fra Plex nå, så med mindre du har noen god ide nå så tenker jeg å bare formattere den å håpe det samme ikke skjer igjen.

  6. Hårek skrev (16 timer siden):

    Du har antagelig en MBR partisjonert disk. Den booter fra MBR sektor og hovedpartisjon, finnes ingen EFI.
    Testdisk kan fikse MBR og partisjoner.

    Har nå lekt litt rundt i testdisk uten å bli så veldig klok på den. Den hinta om at den hadde funnet Intel partition table, så valgte derfor å på inn der først og kjøre en analyse, den fant en corrupt partisjon den ikke kunne fikse, og sa at disken virka for liten, noe som vel hinter til manglende partisjon? Prøvde å skrive ny MBR, noe som vist nok var en suksess, men kan fortsatt ikke boote fra den. 
    Gikk så inn på EFI, der står det "Bad GPT partition, invalid signature. Trying alternate GPT. Bad GPT partition, invalid signature." Kjører en quick search, der finner den en partisjon "MS data" som ikke kan gjenopprettes. Legger ved bilde av neste side.
    Edit: Trykka på at den skulle lage loggfil, men den kan jeg ikke finne noen vei, ellers hadde jeg lagt den med.

    DSC_0216.JPG

  7. sedsberg skrev (7 minutter siden):

    Du har ikke hatt flere disker/SSD-er tilkoblet? Windows liker å installere Windows og EFI-partisjoner på forskjellige disker.

    Edit: Samme kan skje med andre OS.

    Hadde 3 disker til i, den ene streika for noen dager siden, men har restartet pc'en etter dette uten problemer, sjekket de 2 andre nå og de hadde ingen ekstra partisjoner.

  8. Satt å så på Plex fra mediaserveren da den bare avslutta, hver gang jeg prøvde å skru den på så tok det noen sekunder før den slo seg av uten at skjermen hadde reagert. Tenkte da en HW feil og begynte å ta ut så mye HW jeg kunne, samt bytte til en gammel GPU jeg har liggende. Prøvde mange konfigurasjoner, også å ta ut CMOS batteri for hver gang, etter hvert fikk jeg endelig boota til BIOS, men på en konfigurasjon som ikke fungerte tidligere, aner ikke hvorfor. Nå får jeg opp at det ikke er noen "bootable drive". Får etter hvert tak i en annen PC slik at jeg kan plugge OS disk i denne og ser at alle filene fortsatt er der, men diskbehandling finner ingen andre partisjoner på disken. Etter litt leting finner jeg noen guider til hvordan jeg kan lage en ny EFI partisjon. Dette fungerer ikke fordi disken ikke er en GPT partisjon?? Og her står jeg fast, kan jo selvfølgelig få kopiert ut databaser for så å installere Windows på nytt, men vil helst slippe å formattere. Er det noe som kan gjøres? Er det mulig at SSD synger på siste verset og dermed ikke burde installere OS på den, selv om S.M.A.R.T ikke indikerte noen problemer? Er det mulig at hovedkortet lager sånne problemer? Er et gammelt ASUS Sabertooth 990FX hovedkort med AMD FX-8350, de siste årene har 3 SATA porter slutta å fungere. Vet at jeg burde bytte ut hele maskinen, men det har jeg ikke penger til nå i vinter, så hadde vært veldig greit om jeg kunne fått den til å leve litt til.

  9. Litt tidlig å si sikkert, men det kan se ut til å ha løst seg, fant ut jeg skulle prøve å deaktivere et av nettverkskortene, ingen endring når jeg deaktiverte det første, men når jeg deaktiverte det andre så begynte det første å fungere normalt, dette har holdt seg 1 times tid, til og med etter at jeg har reaktivert det andre nettverkskortet. Tenker jeg lar det være aktivert en stund til for å se om feilen kommer tilbake før jeg tar ut det som tilsynelatende ikke fungerer ordentlig.
     

    Har fungert i over en mnd nå, så antar det var feilen.

  10. NULL skrev (31 minutter siden):

    Telenors rutere er satt opp til å bruke 10.0.0.0/24 som standard. Hvis det er noe som deler ut 192.168-adresser, så er det noe annet enn Telenors ruter..... Noen "krysskoblinger" her et sted, eller VLAN-konfig som skaper et issue der den andre ruteren du har sitt LAN-side og Telenor-ruterens LAN-side har blitt koblet sammen i en svitsj?

    Jeg fikk nå mistanke om at det var den ethernet-strømnett adapteren som sendte ut disse adressene, men var usikker på om disse i det hele tatt pleide å ha DHCP. Stussa litt når jeg så på nettverkskartene inne på Telenor router. Der var det oppført en enhet mellom router og adapter med IP 0.0.0.0, men var ingen enhet i mellom, adapter var registrert med 192.168.0.x adresse, samme med 2 enheter etter adapter, selv om det bare var koblet til 1 enhet etter adapter. Alle enheter koblet med kabel til Telenor router hadde 192.168.0.x adresser, så fort jeg fjernet adapter så fikk alle enhetene 10.0.0.x adresser og begynte å fungere igjen. Ingen krysskoblinger som jeg kan finne. Det går en kabel fra huseier og ned til meg, denne går direkte fra svistj til min router som tegnet opp tidligere her. Hadde jo et håp om at IP problemene på en eller annen måte hadde lekket igjennom Router-VLAN-Router slik at det var det som skapte problemer hos meg, men etter å ha restartet alle mine enheter uten at problemet var fikset så antar jeg dette ikke er tilfellet. Mediaserveren er uendret, laptop opplevde problemer kort tid etter jeg oppdaget problemet hos huseier, men denne fungerer nå normalt igjen.

  11. nebrewfoz skrev (1 time siden):

    Dobbel NAT er nok et uoverstigelig hinder hvis du lar Plex server ta seg av åpning av porter i router osv., men det lar seg fikse med manuell konfigurering av både Plex server, din egen router, samt den routeren som er forbindelsen ut mot det store internettet. Mye pirk, alt må være riktig, ellers virker det ikke, osv. Ikke sikkert dette er det rette å bruke jula til.

    Jeg kikket på Plex for 10-12 år siden, men kom egentlig aldri i gang med det. (Jeg brukte en stund Groove for å spille av musikk som lå på OneDrive, men den tjenesten ble skrudd av etter noe tid.)

    Ikke noe jeg orker å bruke jula til nei. Vet det skal gå ann med portforwarding, men husker bare tilbake 10 år, hvor mye jeg slet med å prøve å få diverse spill til å fungere ved hjelp av portforwarding uten suksess, valgte derfor en lettere løsning 😛 

  12. nebrewfoz skrev (3 minutter siden):

    Hvis dere (huseieren + deg) bruker 2 unike IP-adresser (tildelt fra Telenors nettverk) på et abonnement som i utgangspunktet kun støtter 1 IP-adresse, så kan jeg se for meg at det kan oppstå (uspesifiserte) konflikter i Telenors nettverk som igjen kan gå ut over stabiliteten hos deg og huseier.

    Hvis du er avhengig av å åpne porter (=forwarding) i din router pga mediaserveren, kunne dette ha vært løst på en annen måte? Hva slags eksterne devices er det som trenger tilgang til mediaserveren? Hvis det er "PC'er" så kan man jo se for seg å bruke Hamachi eller noe sånt for å gjøre en virtuell utvidelse av hjemmenettverket.

    Jeg vil ha mulighet til å spille av på alle enheter som støtter Plex idag, TV, Chromecast, mobil, PC osv.

  13. Oppdatering:
    Huseier har opplevd problemer i noen dager, når jeg undersøker så oppdager jeg at Telenor router sender ut 192.168.x.x adresser på kabel, men på trådløst sender den ut 10.0.0.x adresser som den skal. De har en adapter som sender ethernet over strømnettet til en annen plass i huset, når jeg plugger den ut så begynner Telenor router å gi ut 10.0.0.x adresser på kabel. Alt ser ut til å fungere fint hos huseier nå. 
    Nå er alt nettverksutstyr, og alt som er tilkoblet i leilighet og hos huseier restartet. Jeg hadde et håp om at det kanskje var dette som på en eller annen måte kødda det til hos meg, men jeg opplever fortsatt problemer, nå har laptop igjen begynt å få lignende problemer, høy ping(100+) og lav hastighet(30-50).

  14. NULL skrev (1 time siden):

    I praksis ville jeg bare slått av dette og latt svitsjen stå med standardinnstillinger. To DHCP-servere i samme nettverk er ikke en god ide. Ei heller "ruter bak ruter" er en god ide. Men hvis du setter svitsjen bak fibermodemet, vil ISPens DHCP i dette tilfellet gi deg to offentlige IP-adresser - en til hver ruter. En slik konfigurasjon er det i dag veldig få internettleverandører ellers som støtter (hos enkelte får man ikke engang en enkelt offentlig IP, men blir bak CGNAT - hvilket for en del bruksområder kan gi en rekke komplikasjoner...).

    Men det har jo fungert knirkefritt fram til nå, er det noen sannsynlighet for at den innstillingen plutselig lager problemer, og da også kun for en enhet nå det siste døgnet? 
    Så slik konfigurasjonen er nå er ikke mulig på alle ISP'er? Huseier bytter leverandør etter nyttår, usikker på til hvem, men hvis de bruker multimodem og ikke støtter 2 offentlige IP adresser, så blir jeg da nødt til å enten droppe remote access på plex, eller få huseier til å kjøpe egen router så de kan sette multimodemet i bridge. Eller finnes det en annen løsning jeg ikke vet om?

  15. Ratleto skrev (12 timer siden):

    Jeg opplevde plutselige nettverksproblemer en desember for mange år siden.

    Det viste seg, etter mye om og men, at det var at den uskjermede nettverkskabelen plutselig ikke likte å ligge ved siden av noen strømkabler. Det hadde gått fint i flere år, men plutselig var det ikke bra.

    Er nettverkskablene uskjermet, og kan det være at de ligger inntil strømkabler noe sted?

    Kabel fra VLAN svitsj ligger inntil strømkabler i rundt 3 meter, denne er ikke skjermet, men det forklarer ikke hvorfor jeg opplevde samme problemet 2 ganger på nettet til huseier, der er det ingen kabler inntil strømkabler. nå er det lenge siden det har vært problemer noen annen vei enn på mediaserver.

    Ratleto skrev (12 timer siden):

    Et annet, sært problem jeg har lest om, er en kaffetrakter, av alle ting, som laget store problemer på et nettverk - fordi den lekte DHCP-server...!

    Et annet tilfelle, som jeg leste om, her på forumet, var en D-Link-switch som køddet opp hele nettverket, selv om den var i "ytterkant" av nettverket, og ikke engang burde klart å tulle med nettverket.

    Prøvde å koble fra svitsj, og koble mediaserver direkte til router uten endring. Alle nettverksenhetene utenom en printer(som jeg prøvde å koble fra) står oppført i et nettverkskart jeg la i en kommentar lenger oppe.

  16. NULL skrev (12 timer siden):

    Hva er hensikten med VLAN-et bak "fiber"? Regner med "fiber" her er fibermodem/ONT. Siden det er Telenor, kan du vel ha svitsjen uten å sette opp noe VLAN og koble til to rutere som hver får egen separat offentlig IP-adresse (hvis du ønsker "ditt eget nett"). Ser slik sett ut bare som en ekstra potensiell feilkilde, uten at jeg vel helt forstår VLAN-kofigurasjonen som er gjort her.

    Hvis hastighetene varierer veldig her i noe som framstår til å være "mot internett", prøvd å bytte kabler her? Dårlig kabel (eller problemer med patcher i forbindelse med veggkontakter) kan forti gi en del pakketap, og da også hastighet som varierer en god del.

     

    Jeg tenkte vel egentlig at det var nødvendig for at nettverkene skulle bli separert, har vel også hørt om at 2 DHCP servere kan skape problemer, men det gjelder kanskje ikke i denne konfigurasjonen? Har ikke egentlig så veldig mye peiling på nettverk. Legger ved bilde av innstillingen som ble gjort, eneste jeg gjorde var å slå på MTU VLAN, dette setter uplink til port 1, også blir port 2-5 til 4 separate nettverk.
    Har bytta rundt på kabler uten at problemet flytta seg, har også bytta ut mange kabler, svitsj har også innebygd kabeltester og får ikke feil på noen kabler, speedtest appen rapporterer også om 0% pakketap.

    Skjermbilde 2023-12-20 104703.png

  17. Cyrio skrev (1 time siden):

    Hmm, spennende. 

    Ut fra det du forteller nå er det tilsynelatende god nettverkshygiene på nettverket, så i praksis kan man ekskludere router og switch fra "feilkilde-poolen".. 

    Jeg er tilbøyelig til tenke at dette kanskje ligger lengre ut, spesielt ettersom du opplever det samme på "naborouteren". 
    Dersom du har opplevd ustabilitet der også når du koblet direkte på huseier sin router og ditt VLAN er "bak" den i topologien, så tyder jo det på en av 2 ting: 

    1: Utfordringen ligger hos "Telenor Router" eller hos ISP
    2: Utfordringen ligger hos klientene dine. 

    Sistnevnte er jo sjeldent tilfelle ettersom det nå er ustabilt på flere enheter. (Med mindre du har en ip-konflikt, men da er det som regel helt "over og ut" ikke bare "tregt" og uansett kjører du jo mediaserver på DHCP)

     

    Opplever huseier trøbbel på sitt nettverk?
    Blir det bedre om du setter statisk IP med predefinert DNS på ditt utstyr?
    Forresten, du bruker bare 1 av nettverkskortene om gangen på mediaserveren, right?
     

    Vil du gå inn på egenskapene for nettverkskortet og titte litt der?
    Forsøk å endre litt innstillinger, f. eks MTU (Maximum Transfer Unit) står ofte til 1500, forsøk å endre denne til 1492 slik at du har 8 bits å gå på. Husker ikke helt hvordan dett hang sammen, men kunne lage trøbbel dersom det er noen vpn-tilkoblinger aktive. Samtidig kan du jo forsøke å deaktivere jumbo packets. 

    Eneste jeg ellers kan komme på er jo å se om det har kommet noen automatiske oppdateringer på routeren din som har tulla det til for deg.

    Ustabilitet på andre er ikke lenger tilstedet, heller ikke når jeg kobler meg til på huseier sitt nett. Koblet laptop direkte til VLAN svitsj for å restarte den også, dette hjalp ikke noe, men jeg oppdaget at jeg fikk nett på laptop selv om jeg ikke var koblet til noen router, tok kabelen fra VLAN til router og koblet direkte i laptop. Tenkte da å prøve dette på mediaserveren for å teste så langt ute som mulig, men den fikk ikke nettilgang, er ikke det litt merkelig? 

    Har ikke snakka med huseier, men de bruker den omtrent bare til TV, som ikke ser ut til å være påvirket, så de ville neppe merket noe om det var problemer. Bruker bare et nettverkskort om gangen ja.

    Å endre MTU var ikke bare bare, fant en guide(https://becomethesolution.com/how-to-change-and-check-windows-mtu-size) som var grei å følge, første gangen jeg prøve så fikk jeg beskjed om at jeg trengte admin tillatelser selv om jeg vet at jeg trykket på "kjør som admin" noe CMD egentlig bekrefter da det står system32 i begynnelsen, men jeg velger alikevel å starte CMD på nytt, får nå beskjed om at "elementet ble ikke funnet". Jumbo packets er allerede deaktivert.

    Router ble oppdatert for noen dager siden, det har ikke blitt brukt noe nevneverdig nett på mediaserveren på en ukes tid, så det kan jo selvfølgelig tenkes at problemet oppsto tidligere enn igår kveld. Men det forklarer fortsatt ikke hvorfor jeg opplevde problemer på huseier sitt nett tidligere, disse 2 routerne er jo segregert. 

    Edit: Kan forresten ikke rulle tilbake firmware, får feilmelding, og på nettsiden til TP-link under siste oppdatering står det "Note: This firmware can not be degraded to the previous version."

  18. Cyrio skrev (59 minutter siden):

    -Har du sjekket om det er noe som spiser systemressurser på maskinen din? 
    (planlagt virusskanning, windowsoppdatering som kjører i bakgrunnen etc) 

    -Er det en managed switch du bruker? 
    (Altså har du forskjellige nettverk hjemme med forskjellige brannmur-regler?)

    -Har du forsøkt å kjøre en speedtest med noen andre enheter via samme switch? 
    (altså ikke trådløst) 

    -Har du forsøkt den gode gamle "turning it off and on again" på alt som kan påvirke?
    (Altså router, switch og mediaserver + alt annet som evnt står i mellom disse) 

    -Har du samme DNS-server på mediaserver som resten av nettverket? 
    (40MS i responstid på kablet nettverk er veldig lenge om du har under 10MS via trådløst...)

    -Har du en IP-konflikt på nettverket ditt?
    Jeg gjetter på at mediaserver har statisk IP-adresse ettersom du sier at du kan strømme fra utsiden av nettverket ditt. 
    Forsøk å sette dynamisk IP og se hva som skjer med hastigheten da. 
    Dersom den bedrer seg vet du at det er noe som har skjært seg når du satte statisk IP adresse

    Ingenting som bruker nevneverdig ressurser, CPU under 20%, Ram under 40%.

    Det er en VLAN svitsj, TP-link TL-SG108E, har ikke satt opp noen brannmur regler eller forskjellige nettverk på denne. Det står derimot en TP-link TL-SG105E hos huseier direkte koblet til fiberboksen for å splitte nettverket og unngå dobbel NAT, min router og huseiers router er da koblet til Svitsj, denne er satt opp med MTU VLAN, ingen andre innstillinger er rørt. 

    Ja, koblet laptop til med kabel for å teste, målte 100Mbit ut mot nett, og 970Mbit mot mediaserver.

    Hadde gjort dette på alt utenom svitsj, ingen endring etter jeg restarter svitsj.

    Samme DNS-server.

    Mediaserver bruker allerede dynamisk IP(DHCP).

    Har for øvrig skjedd en endring siden jeg først postet, nå opplever jeg 200ms ping på både mediaserver og laptop, laptop hadde hastigheter rundt 100/100Mbit, mens mediaserver fortsatt satt på 90/1Mbit, noen minutter senere gikk begge til rundt 50/35Mbit, fortsatt 200ms ping. Nå er det i hvert fall likt, noe som vel tyder på at feilen kan ligge litt lenger ute, men fortsatt merkelig at det tok så lang tid før laptop fikk problemer.

    Edit: Koblet meg til huseier sitt nettverk via trådløst, opplever samme problemer der.

    For ordens skyld så tegnet jeg opp nettverket: https://www.jottacloud.com/s/049e87ca42a0e8a4a309007af5dbb6f7ba0

    Edit2: Nye målinger, Laptop er tilbake til normal, mediaserver hadde normal nedlasting og ping, men lav opplasting.
    Laptop(trådløs): 104/104 9ms.
    Laptop(kabel): 94/95 7ms
    Mediaserver: 94/28 10ms. Noen minutter senere: 99/0.68 48ms.
     

  19. Har en Windows 10 maskin som jeg bruker som mediaserver, igår kveld gikk tilkoblingen ut mot nett ned til 1Mbit/s opp og ned, med ping på rundt 60ms(har 100Mbit fiber), restarter maskinen via TeamViewer uten endring. Når jeg kom hjem idag så prøver jeg med 2 kabler på hver av de 2 ethernet portene i maskinen uten endring, tester nettet på laptop som er koblet til TP-Link AX73 via 2.4Ghz wifi, og måler rundt 100Mbit med 6-9ms ping. Bruker så Open Speed Test for å sjekke hastighet mellom laptop og mediaserver på lokalt nettverk, og når da 200Mbit, med 3-4ms ping. Velger å sjekke speedtest.net istedet for appen på mediaserver og får da plutselig rundt 80Mbit, men med 30-40ms ping, og nå måler plutselig appen det samme, og det er nå mulig å strømme fra Plex utenfor nettverket. Kjører sikkert 10 målinger til, og måler alt fra 1Mbit- 90Mbit, og 20-50ms ping, siste måling var 91/0.90Mbit 46ms, hastighet mellom laptop og mediaserver er konsekvent rundt 200Mbit. Hvordan er det mulig at kun en enhet har ustabilt internett, men lokalt fungerer det helt fint? I tilfellet det skulle være nyttig, så sitter det en TP-link svitsj mellom router og mediaserver, men alle enheter utenom laptop går også igjennom svitsj uten å ha noen problemer. 

  20. Kjøpte denne PC'en i September https://www.komplett.no/product/1246031?noredirect=true og har vært plaget med bluescreen fra dag 1. Har formattert PC'en flere ganger, og gjort alt som står i denne guiden: https://recoverit.wondershare.com/computer-problems/fix-blue-screen-of-death-0x00000116.html uten at det har hjulpet noe. Noen som har noen tips til hva jeg kan gjøre? Bluescreen skjer alt fra 2 ganger i uka til 3 ganger om dagen, virker veldig tilfeldig da jeg gjerne ikke har gjort det samme hver gang det skjer. Med GPU driver som følger med PC'en så feiler Windows i å opprette minnedump, dette skjer kun etter jeg installerer fra Nvidia, har kjørt en ren installering. Legger ved minnedump.

     

     

    120423-10390-01.dmp

×
×
  • Opprett ny...