Gå til innhold

fulmar

Medlemmer
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fulmar

  1. *snip*

    24-70 er et objektiv jeg har hatt lyst på lenge, mye på grunn av lysstyrken, men som jeg egentilg ikke har råd til, men med litt sparing kunne jeg fått råd til den en dag. 50mm'eren har jeg derimot råd til og hvis den ikke er noe dårligere rent optisk enn 24-70, og kanskje til og med bedre, tror jeg nok jeg går for den.

    *snip*

    Sikkert noe som du har på tenkt selv, men anyway. Hvis du har lyst på 24-70, kan du jo kvitte deg med 17-85, som dekker stort sett samme området. Vet ikke hva denne ligger på i pris, men noe vil du vel kunne få. EF-S 17-55mm 2.8 IS USM har fått mye skryt her på forumet og har et bra spenn på bruksområdet. Er vel en Tamron i samme området som også er populær. Mitt råd vil bli å ta en runde til i tenkeboksen. Tenk over hvilke behov du har og hva som vil gi mest "glede" innenfor den økonomiske rammen du har. Skal du , på sikt, oppgradere til FF. Se gjerne gjennom "arkivet" ditt og sjekk hvilken brennvidde du oftest bruker. Søk gjennom sidene på forumet, de fleste objektiv har vært diskutert forlengs og bakleng, samt sammenlignet med tilsvarende objektiver, en rekke ganger.

  2. Vanskelig dette her.

     

    Ser at fotorelaterte spørsmål drukner helt hvis en heit OT-diskusjon er på gang,på den annen side så blir man bedre kjent med hardcore medlemmene her på forumet og hva de står for.

    Blir fort kjedelig når man scroller noen side med OT og det er et interessant fotorelatert innlegg man går glipp av,på den annen side så kan OT emne være interessant for meg også.

     

    OT må vi ha på en eller annen måte her i fotodelen,det og drive med en form for regulering av OT blir nok vanskelig uten og ødelegge gløden i tråden.

     

    Enig med Nautica her.

    Er på langt nær å regne som en aktiv bidragsyter, men er ofte innom og leser.

    Som Mr.Olsen så har jeg lært mye om foto i denne tråden, og litt annet..

    Tråden har en egen stemning og lever nærmest sitt eget liv.

    Litt på skrå av det vanlige plan, men er det ikke slik vi egentlig er?

    Som "passiv leser" har det ofte slått meg hvilken kameratslig tone som holdes.

    Litt diskusjon blir det, men slikt skjer også venner imellom.

    Fra tid til annet ryr det OT, i en eller annen retning, men ser ikke annet enn at det korrigeres rimelig fort når noen kommenterer det.

    Mitt forslag vil være å holde tråden slik den er, men samtidig ha denne debatten i bakhodet fremover. Hvis noe går for mye OT så er det ikke verre enn at noen påpeker dette og/eller bringer tråden tilbake på sporet.

  3. Det var en wide-gamut (kan vise alle farger i aRGB eller noe, les og se om du virkelig trenger det) HP lp2275w. Leverte den tilbake til amentio i dag. Slike skjermer er ikke for alle, da alle farger utenom i Photoshop og enkelte andre programmer blir ekstremt overdrevne. Jeg visste ikke at en skjerm kunne lyse opp grønt og rødt så mye. Det blir irriterende. Og jeg fikk ikke grønt/gult til å bli bra, selv etter kalibrering. Sikkert brukerfeil av meg, men jeg kan ikke ha noe som krever så mye arbeid.

     

    Så nå blir det å prøve en Dell 2209WA. Det er et panel som ikke kan vise like mange farger som HP sin, men mer en vanlige skjermer. Den skal visst ha gode innsynsvinkler og er veldig godt bygd. Cnet kaller skjermen den beste 22" de har sett. Dell har jo også en veldig bra garanti, som jeg ikke visste om. Ingen feil på disse skjermene er tillatt. Snakket med support i dag.

     

    Ser av nettsidene til Dell at det tar 1-2 uker før levering. Så det kan bli en stund før jeg gir noen tilbakemelding. Dell sin er noe dyrere da..

     

    Uansett hva du velger så kan det være verdt å tenke på at helt vanlige skjermer, og spesielt de billigste har dårlige innsynsvinkler.

     

    Takker for svar. Ser ut til å kunne være en skjerm etter min smak. Har ikke så forferdelig store krav egentlig, men er etterhvert begynt å legge lista litt høyere enn det som jeg finner at jeg trenger idag. For erfaringen tilsier at jeg, etter en viss periode, kommer til å angre at jeg ikke la litt ekstra i den tingen jeg kjøpte. Innebærer selvfølgelig en risiko for kjøp av ting med spec som jeg overhodet ikke har bruk for eller på noen måte kan utnytte til fulle, men det er en annen sak.

  4. Ratleto: Jeg vet ikke.. Men det er heller det at fargene vises litt feil. Spesielt grønt/gult. Jeg tror nok heller det er det at jeg ikke får utnyttet potensiale i denne skjermen. Men så vidt jeg forstår så skriver de fleste firmaene ut i ikke wide-gamut..

     

    Dette med farge-profiler er vanskelig!

     

    Ingardj; hvilken skjerm er dette? Vet det sikkert har vært nevnt, men gidder ikke bla tilbake å lete.

    Går med planer om å handle ny skjerm og er begynt sikleprosessen. Vil derfor luke ut evt problemskjermer så tidlig som mulig.

    Gode råd om andre skjermer som er kurrant med tanke på pris/ytelse (rundt 5k), mottas med takk.

     

     

    Ellers skal det jo nevnes at jeg irriterer meg gruelig over å tenke på at Budweiser ofte er dyrere enn andre øl på butikken.

     

    Budweiser er VANN!

    Bifalles.

    Nok et bevis på at ikke alt fra USA er helt som det bør/skal være.

  5.  

    Nordlandspils og Dahls er forøvrig de beste norske pilsene - Ringnes smaker derimot piss.

    Når du i en toårsperiode drakk på et studentsted som bare serverte Ringnes, og som solgte Ringnes fra dårlige kraner og levert i mugger på 1.6 liter.

     

    Da blir du lei av Ringnes.

     

    Tenker fortsatt med gru tilbake på en tremåneders periode, i forrige årtusen.

    Ble tvangssendt til Stavanger for noe de kalte plikt tjeneste..

    Pengelens og tørst er ikke noe særlig. Tou var det billigste, men fyttikatta...

    Tou burde ikke ha lov til å kalle vannet sitt for øl.

    Beste pilsen i Norge lages Nord for Moralsirkelen. Sånn er det bare ;)

  6. Denne artikkelen forteller at noen forhandlere leverer den med en gammel kitlinse uten IS, som fulgte med f.eks 400D. Denne anbefales varmt, som bokstøtte eller blyantholder..

    For gode råd om hvilket objektiv du bør velge til ditt kommende kamera anbefaler jeg deg å lese i de mange anbefalingstrådene som allerede er i forumet. Er det anbefalt til 40, 50 , 400 eller 450D, er jeg helt sikker på at det kan brukes på 500D også.

    Lykke til.

  7. Hva er vitsen med å destillere ølet hvis det er et godt brygg ?
    Å lage god whisky kanskje :p

     

    Jeg er ingen whiskykjenner. Langt i fra.

    Jeg er nok fortsatt for prega av alt for tidlig debut på Jim Beam (det måtte jo være det, for det var det Morgan Kane drakk), med dobbel blåveis og mildt sagt dårlig almentilstand til følge.

    Mener å huske at det ble handlet "Old Gran'dad", siden nevnte US marshal foretrakk den. Min, evig dårlige, hukommelse mener også at den smakte heller fortreffelig. (Som forresten det meste gjorde når man var under 20;) Har imidlertid lett litt etter nevnte bestefar, men uten hell. Muligens avgått en stille død?

    John Daniels betyr halsbrann, uten unntak. Et halvt glass er nok.

    Inntar gjerne en Talisker, uansett hvilken dag det måtte være :dribble:

×
×
  • Opprett ny...