Gå til innhold

xWeeNx

Medlemmer
  • Innlegg

    234
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av xWeeNx

  1. Noen som vet om PBN, 2BN eller KAMPESK er fullt for august, evt. januar?

    Sånn hvis du tenker på videre tjeneste, type TMBN, så kan det være at Kesk ikke er en like attraktiv bakgrunn som PBn og 2Bn. Dette har jeg fra en gammel rekrutteringstråd på milforum.net. Dette trenger selvfølgelig ikke å være gjeldende i dag, men tenkte det kunne være verdt å vite det.

    Takk for heads-up'en. Ønsker meg til TMBN etter førstegangstjenesten, ja. Panser var fullt til sommeren, 2.bn hadde muligens noen plasser til vinteren. Får se hva det blir til på sesjon neste måned.

  2. Mye moro lesing her og oppfatninger av hvordan man blir spesialjeger...

     

    Man joiner rekrutten og drar på uttak og blir fallskjermjeger og er i opplæring det første halve året. Det andre halve året har man korporals grad og kan samtidig sendes i utenlandstjeneste. (grad har dog ingenting med utenlandstjenesten å gjøre)

     

    Man kan ikke søke seg til FSK, man blir rekruttert...

     

    Fallskjermjegere blir ikke beordret utenlandstjeneste..

    Nei det er vel frivillig men de har muligheten etter et halvår slik jeg har forstått det...

    NEI, det har de ikke!

  3. Når det gjelder innleggssåler, så er Sole og Sorbothane veldig mye brukt i Forsvaret. Har ikke prøvd de selv, men skal nok gå til innkjøp av noen snart. Sole så jeg også at de solgte inne på en amerikansk leir, så de har nok noe for seg. Man burde dog ikke bruke slike silikonsåler på vinterstid, da er det ullsåler som gjelder.

  4. Den inngåingsmetoden brukes av ca. hele Forsvaret.

     

    Kopiert fra brukeren "Lille Arne" på Milforum:

    1: Fyll de med vann til det begynner å "svette" ut av dem - gjennom skinnet, ikke bare ved sømmene. Gå en tur, 2-3-4 timer.

     

    2: Smør dem med latterlige mengder Kiwi, det myker opp skinnet. Ved første gangs innsmøring kan det godt gå med en hel boks. Gå mye.

     

    3: Pass på å tape føttene dine inntil de er ferdig inngått.

     

    Fra MJK sine sider:

    Gå inn et par marsjstøvler (M-77). Støvlene er inngått når skinner har blitt mykt og du unngår gnagsår. 20 mil kan være en tommelfingerregel for å gå inn støvler. Dersom du kun går med tørre støvler vil det ta lengre tid. Lær deg å snøre støvlene slik at de sitter, men samtidig ikke hindrer blodsirkulasjonen så mye at du får betennelser.

    Finn en kombinasjon av sokker og innleggssåler som passer deg og din fot. Husk at innleggssåler kan suge til seg mye vann, dermed blir det ekstra vekt og ekstra fuktighet til føttene (ingen av delene er bra). Finn også underbukser/boksershortser som ikke lager gnagsår.

     

     

    Du burde prøve å få tak i Forsvarets grå tjukke ullsokker eller tilsvarende, disse brukes både sommer og vinter av de fleste.

×
×
  • Opprett ny...