Gå til innhold

rufus1511

Medlemmer
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rufus1511

  1. Hei!

     

    Jeg vurderer å å ha så lavt skattetrekk som mulig, for så investere pengene (med relativ lav risiko) som ellers ville gått til skatt i en aksjesparekonto (ASK). Ved å investere gjennom ASK kan man ta ut beløpet man har satt inn uten å utløse skatt. Skatteetaten legger på et renettillegg på 0,59% ved restskatt, men dette skal investeringene fint kunne overgå. Alt i alt virker det som om man kan sitte igjen med en pen sum i andre enden, og det virker litt for godt til å være sant. Jeg har lett rundt omkring på nettet, men finner ingen info om regler rundt dette.

     

    Spørsmålet mitt er dermed: er det noen regler som hindrer meg fra å sette skattetrekk lik 0%, investere disse pengene og så (gitt at alt går etter planen) ta ut restskatt-beløpet fra ASK når skatten skal betales for så å sitte igjen med gevinsten i ASK?

    • Liker 1
  2. Hei!

     

    Har lenge hatt et ønske om å kunne spille på mitt TD-9 med andre lyder enn de som ligger innebygd i modulen fra før av, da jeg synes disse ikke er noe særlig tess. Jeg gikk nylig til innkjøp av en ganske kraftig stasjonær PC og tenkte da at sjansen var til stede. Har fra før av en M-Audio MIDI-USB-kabel. Men når jeg kobler denne til TD-9, og så videre til SD 2 (Superior drummer 2, that is) får jeg lyd, men det er ganske mye forsinkelse i lyden, omtrent et halvt sekund. Dette gjør det umulig å spille real-time på trommene med lyden fra SD 2.

     

    Har sett ganske mye på internett, lastet ned ASIO4ALL-drivere etc. Har så kommet fram til at problemet kanskje ligger i at jeg ikke har noe skikkelig lydkort, bruker kun det som er på hovedkortet (eller hvor enn det ligger, altså ikke noen dedikert lyd-løsning i min datamaskin). Kan det være dette som er problemet, og er det noen som har noen anbefalinger på lydkort til recording-bruk?

     

    Takker for svar!

     

    edit: endret overskriften til en mer informativ en.

  3. Gjorde det og DVD'en sa at den hadde gjort det den kunne og at maskinen skulle starte som normalt. Det gjorde den ikke, så da kan jeg vel utelukke at det er noe galt med selve Windows-installasjonen?

     

    edit: Har lest litt om noe som heter AHCI og IDE, kan disse ha noe med problemene mine å gjøre? Har også lest at også andre har hatt problemer med det samme, at det en kjent feil ved Marvell-kontrolleren på hovedkortet.

  4. Fikk løst problemet til slutt ved å bytte ut kjøleren med stock-kjøleren. Nå har det imidlertid oppstått et annet problem, og ettersom en admin har begrenset muligheten min til å poste en ny tråd ser jeg meg nødt til å fortsette her. Problemet omhandler Marvell-kontrolleren på HK mitt og den klarer nå ikke å finne SSD'en hvor WIn 7 er installert. Dette har fungert helt fint inntil jeg flyttet på datamaskinen. Følgende melding vises på skjermen ved boot:

     

    Marvell 88SE91xx Adapter - BIOS Version 1.0.0.0016

    PCIe x1 5.0Gbps

    Adapter 1 Disks Information: AHCI Mode

    No hard disk detected!

     

    Så går den over på en annen side hvor jeg får Windows-feilmeldingen 0xc000000e og den ber meg sette i Windows-DVD'en og "reparere datamaskinen." Det fungerte ikke. Har prøvd å tukle litt med BIOS og plugge SSD'en i en SATA II-port i stedet for SATA III. Til ingen nytte.

     

    Hovedkortet er av typen ASUS P8P67 PRO og SSD'en er en OCZ Agility 3.

     

    Håper på hjelp! :)

  5. Hei!

     

    Kjøpte for noen dager siden en datamaskin som jeg selv satte sammen. Etter et par problemer fikk jeg den til å fungere utmerket, noe den fortsatte med inntil jeg flyttet den til rommet mitt.

     

    Jeg kjører oppstarten som normalt, inntil jeg kommer til følgende skjerm:

     

    Marvell 88SE91xx Adapter - BIOS Version 1.0.0.0016

    PCIe x1 5.0Gbps

    Adapter 1 Disks Information: AHCI Mode

    No hard drive detected!

     

    Får deretter opp en skjerm som ber meg sette inn Windows-cden og gir meg følgende feilkode 00xc000000e.

     

    Har prøvd å fikle litt med BIOS og byttet mellom SATA III og SATA II porter, men til ingen nytte. Vet dere hva som kan være galt?

     

    Hovedkortet er et ASUS P8P67 PRO mens SSD'en er en OCZ Agility 3.

     

    Takker for svar!

  6. Hei!

     

    Nå har jeg mast masse på forumet her idet siste, men det er ikke tvil om at det her gitt resultater for nå er spilldataen oppe og går og jeg er forbløffet over hvor raskt den er. Jeg tenkte jeg skulle prøvkjøre spillkapasiteten dens og satte derfor i Mafia II. Litt ut i det første oppdraget fryser plutselig hele datamaskinen seg, høyttalerene gir fra seg en summelyd og jeg kan ikke gjøre annet enn å starte datamaskinen på nytt. Jeg har sett litt på GPU-temperaturene og de er på rundt 70-75 grader når dataen fryser seg. Har ennå ikke sett på CPU-temperaturene men skal komme tilbake til det så snart jeg har gjort det. PSU-en min er en Corsair HX-850, så tror ikke problemene er relatert til mangel på strøm. Er neppe relatert til støvproblemer ettersom dataen akkurat er montert.

     

    For øvrig ser oppsettet mitt slik ut:

     

    CPU - Intel i5 2500k

    Grafikkort - EVGA GTX 570

    RAM - Corsair XMS3 8GB

    Hovedkort - Asus P8P67 PRO

     

     

    Har også hatt noen forståelsesproblemer med viftene. Henviser til en annen tråd:

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1348132

     

    Kan disse problemene skyldes det faktum at viften i toppen av kabinettet mitt ikke er i bruk?

     

    Takker for alle svar!

  7. Har nå demontert og remontert alt, og problemet forblir det samme. Dataen booter, står i et fire-fem sekunder før den rebooter. Det skjer gang på gang, om enn med litt varierende tidsintervall. Er det sannsynlig at en av delene er defekte, eller kan det heller være en tilkoblingfeil? Noen som har en idé om noen man kan ringe/maile for å få hjelp til å få maskinen til å fungere?

     

    (Edit)

    Fikset det. :)

     

    Det var slik at RAM'en ikke sto ordentlig nedi. Takker for all hjelp!

  8. Jeg får ikke bilde på skjermen, nei. Alle vifter snurrer og går, men det er den ene røde lampa som lyser. Det lyser forøvrig også en grønn lampe et annet sted på hovedkortet, den indikerer vel noe den også. Det forsåvidt også en knapp ved MemOK, og når jeg trykker på den begynner den røde lampen å blinke helt til datamaskinen rebooter igjen før den fortsetter å blinke. Det skal sies at jeg ikke har latt datamaskinen stå og gå over lengre perioder da jeg ikke turte dette ettersom den rebootet ofte. Burde kanskje la den stå litt lenger i morgen for å se om den virkelig rebooter HELE tiden? :p

  9. Hei!

     

    For noen dager siden bestilte jeg komponenter fra komplett.no og dustinhome til en ny gamging-pc. Jeg fulgte diverse videoer på youtube og sider på internett for å finne ut hvordan jeg skulle sette sammen maskinen. Jeg er ganske sikker på at komponentene sitter slik de skal, men allikevel får jeg problemer. Når jeg slår på datamaskinen kommer det ikke noe bilde på skjermen, som for øvrig er koblet til via VGA. Jeg får også et rødt lys på hovedkortet til datamaskinen, ved noe som heter MemOK!

     

    De forskjellige komponentene er:

     

    Hovedkort:

    Asus P8P67 PRO

     

    Skjermkort:

    EVGA GTX 570

     

    Minne:

    Corsair XMS 8GB

     

    Kabinett:

    Corsair 650D

     

    CPU-kjøler:

    Noctua NH-D14

     

    Om det er en feil, er det vel sikkert en av disse som svikter men hvis dere trenger resten av oppsettet så nøler jeg ikke. Er det noen av dere som har liknende erfaringer og/eller vet hva som feiler maskinenmin?

     

    Takker for svar!

×
×
  • Opprett ny...