Gå til innhold

Kongen av Lassa

Medlemmer
  • Innlegg

    141
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kongen av Lassa

  1. Når bomringen på Nord-Jæren kom for ~10 år siden var det gratis i helgene og på kveldene, og hvis jeg ikke husker helt feil kostet det 12 kroner om morgenen og på ettermiddagen, og 5 kroner på dagen.

     

    Dette hadde overhode ingen effekt på køene, og det ble lite penger i kassen til bompengeselskapet. Etter noen år fant de derfor ut at det var mye smartere hvis alle betalte fullpris hele døgnet alle dager i uken.

     

    I fjor var ikke fullpris heller godt nok, så de satte prisen opp til 20 kr.

     

    Idiotien blir ikke bedre av at det koster 30 millioner i året å drifte bommene. Artikkelen er fra 2008 så det beløpet er sikkert mye høyere nå..

     

    Det må være mulig å finne en mye billigere løsning for å drive inn disse pengene, bensinprisen f.eks.

    Da vil det heller ikke ramme så sinnssykt tilfeldig som bommene gjør.

  2. Hvorfor skal man ikke få lov til å arve sparepengene til sine foreldre? Og hva med penger som er invistert i familiebedriften, skal staten arve bedriften da? Hvem skal i såfall lede bedriften når staten eier den?

     

    Hvor mye penger tror du staten klarer å karre til seg med dette forslaget? De eneste som ikke kommer til å svi av mesteparten av sparepengene på sine eldre dager er jo dem som dør uforuttsett, f.eks i trafikkulykker eller kreft.

     

    Er det OK at staten utnytter de pårørende av trafikkdødsfall?

  3. Her er et par til linker som kan være verdt å skumme gjennom:

     

    Wikipedia: Intels i7 prossessorer (Bloomfield vs Lynnfield)

    Anadtech: Intel's Core i7 870 & i5 750, Lynnfield: Harder, Better, Faster Stronger

    Anadtech: The Intel Core i7 860 Review

     

    Hvis man ikke skal overklokke noe særlig ser det ut som om 860'en er et mye bedre kjøp enn 920.

    Du må faktisk nesten helt opp i Extreme Edition av Bloomfield CPU'ene for å få bedre stock ytelse enn det du får fra en Lynnfield, og da snakker vi om over dobbel pris.

  4. Du bør gå til en optiker hvis du planlegger å skifte linsetype, men hvis jeg var deg hadde jeg holdt meg til dagslinsene.

     

    Jeg har brukt linser av forskjellig slag i over 10 år og dagslinser er det beste jeg har prøvd, har faktisk lagt fra meg planene jeg hadde om å ta laseroperasjon, ser ikke helt poenget med det lenger. Er Fokus Dailies jeg også bruker.

     

    Døgnlinser er fint fordi du slipper å ta dem ut om kvelden, men de blir sinnsykt groggy og ubehagelige på slutten av måneden.

  5. Hei.

     

    Jeg har en del mp3 plater som jeg ønsker å få en utsrift av directory av for å ha den sammen med platen i mappene mine. Da kan jeg lett se hva slags artister som er brent på den siden jeg har mappe a med prodigy, mappe b med gatecrasher, mappe c med paul oakenfold osv.

     

    Jeg har 7 premium, men tror ikke cover designer der har en slik verktøy. Det er egentlig rart at nero ikke skal kunne ta et "snapshot" av mappestrukturen på platene.

     

    Noen som har et råd til meg?

     

    Takker!

     

    Gå inn i command promt (Start->Run->cmd), naviger deg til stasjonsbokstaven til CD'en og skriv

     

    dir /A:D /S /B /P

     

    Du kan sjekke hva parameterne betyr ved å skrive

     

    help dir

     

     

    For å kopiere outputen må du høyreklikke og velge mark, marker det du vil kopiere og trykk enter.

  6. Isåfall har de både god råd, og er irrasjonelle. Skatten er liten, og innslagspunktet er høyt, man må vel være gjeldsfri og ha nærmere en million tilsammen om amn er to for å få formueskatt, det tror jeg er atypisk for førstegangsetablerere.

     

    Jeg ser ikke helt det store problemet, igjen framstilles det som det er veldig synd på folk som arver en hus med meget høy verdi.

    AtW

    Jeg får vel forklare med teskje..

    Det var 45-60 åringene jeg siktet til i den andre setningen. Den aldersgruppen har somregel fått betalt ned huset og begynner å bygge seg opp en formue. Det noe helt annet enn irrasjonalitet som gjør at de begynner å se seg om etter andre steder enn banken for plassering av pengene sine. Da er boligmarkedet et meget bra sted å begynne på grunn av de meget gunstige skattereglene for eiendom. At de i tillegg kan få leieinntekter er jo en ren bonus som gjør at lånet betaler seg selv og etterhvert kan de kanskje kjøpe en leilighet til.

    Alle disse boligkjøperene skaper et press i boligmarkedet som gjør at prisene går opp, dette gjør at førstegangsetablerere sliter med å finne seg en bolig til overkommelig pris.

     

     

    At du ikke synes at det er så farlig at en statlig avgift gjør at folk med dårlig råd må selge hytta de "har vokst opp på" sier vel egentlig mest om dobbeltmoralen din. Det er nemlig ikke "de rike" denne avgiften rammer hardest.

  7. Spis... har selv spist egg som er flere måneder over dato.

    Hvordan gikk det?

     

    egg.no

    Ta det med en klype salt

     

    Ta stemplingsdatoen på eggekartongen ”med en klype salt”. Norske egg er like gode og like trygge å spise i flere måneder etter at de har ”gått ut på dato”, bare du har eggene i kjøleskap. På grunn av faren for salmonella i andre land, har EØS en regel om at egg bare kan stemples med 28 dager fra verping. For - er det først salmonellabakterier inne i egget – formerer de seg for hver dag som går; særlig hvis eggene ikke oppbevares kjølig.

     

     

     

    I Norge har vi verken salmonella i eggene eller problemer med kjøling av eggene. Likevel må vi følge bestemmelsene i EØS; selv om de altså er helt håpløse for oss. Vi får ta stemplingsdatoen på egg ”med en klype salt”!

  8. Formueskatt er en glimrende måte å sørge for at det blir dyrt for førstegangsetablerere å kjøpe seg en egen bolig.

    Det er ikke rent få som tar opp et lån og kjøper en leilighet når de begynner å nærme seg innslagspunktet for formueskatt.

     

    Arveavgift er ikke mer enn en artig måte for å sørge for at hus og hytter skifter eiere når arvinger i familier med mindre resursser ikke har økonomi til å cashe ut staten i arveoppgjøret.

  9. Californication (David Duchovny spiller Hank Moody, en forfatter som puler alt med pupper i LA :p )

    Damages (ganske bra thriller der historien går over en hel sesong)

    Feeks and Geeks (synd det bare kom en sesong av denne, meget bra serie)

    True Blood (intressant vampyrserie)

    Terminator - The Sarah Connor Chronicles (historien mellom film 2 og 3)

    30 Rock (er bra til tider)

     

    Boston Legal er også meget bra i de første sesongene, men den stadige utskiftningen av skuespillerne jeg likte gjorde at jeg datt av i sesong 4.

     

    Støtter også Firefly, How I Met Your Mother, Generation Kill, Band of Brothers og Kill Point som er nevnt over her, meget bra serier.

  10. Bra oppfølgere jeg kommer på i farten:

     

    Hellboy 1 & 2; fete begge to.

    Batman Begins og The Knight Returns; de beste Batman filmene som er laget.

    Blade 3 er ekstremt mye bedre enn de to første filmene i serien.

    Pirates of the Caribbean; jeg liker alle.

    Jason Bourne filmene taper seg ikke nevneverdig.

    Ace Ventura: Pet Detective & Ace Ventura: When Nature Calls; samme humor, like morsomt (neshornfødselen er legendarisk :p )

  11. Hva om man slipper et undulategg i et 11km dypt hav da? Det veier jo ikke så mye, og sprekker vel ikke så lett. Vil det gå i bane i en viss dybde da?

    Det er ikke vekten til legemet som er avgjørende, det er massetettheten. Altså vekt per volumenhet. En kubikkmeter luft veier mindre enn en kubikkmeter vann, derfor vil luften "flyte" oppå vannet.

     

    Det samme gjelder for ting du slipper ned i sjøen, siden en volumenhet av tingen veier mer enn en volumenhet av vann vil den fortsette å synke.

     

    Det eneste som kan få egget til å slutte å synke er hvis den kommer ned til et lag med en annen væske (for eksempel vann med ekstremt høyt saltinnhold) som har høyere massetetthet enn egget.

  12. Hei.

    Hvis jeg slapp en stålklosse ned i en sjø som var hundretusner av meter dyp, ville klossen da tilslutt stoppe å synke grunnet at trykket stiger noe som og gir høyere oppdrift? forutsatt at stålet ikke ble komprimert til et mindre volum av trykket..

    Det er ikke trykket som gir oppdrift. Trykket vil ikke endre klossens oppdrift fordi trykkforskjellen mellom klossens overside og underside vil være konstant for alle dyp, forskjellen vil også være neglisjerbar i forhold til trykket fra det overliggende vannet.

     

    Oppdrift er like stor som tyngden av den mengden væske legemet fortrenger...Hvis et legeme har lavere massetetthet enn væsken det fortrenger vil oppdriften få legemet til å flyte i væsken.

     

    Med din forutsetning om at stålet ikke skal komprimeres vil klossen slutte å synke idet trykket har komprimert vannet nok til at massetettheten blir større enn massetettheten til stålet.

     

    Dette vil ikke skje i virkeligheten fordi trykket av vannet vil komprimere volumet av stålet noe som gjør at massetettheten øker i takt med økningen av massetettheten til vannet.

     

    Hva med et syltetøyglass med vann? Vil det sprekke fordi trykket på utsiden blir altfor stort i forhold?

     

    Et syltetøyglass er ikke tett og vil derfor ikke sprekke fordi trykket på utsiden og innsiden vil jevne seg ut. Når det gjelder væsker skal det ikke mer enn en lekasje på størrelse med et knappenålshode for at trykkforskjellen blir jevnet ut.

     

    Lokket vil også begynne å bule lenge før glasset sprekker.

  13. Det er mulig, men det er litt knotete fordi du må beregne alle verdiene til grafen før du kan tegne den.

     

    For å tegne grafen til y=x2 må du først generere de verdiene du vil ha for x.

    Skroll ned til for eks rute A20 og skriv inn 0.

    Skriv så -0,1 i rute A19 og -0,2 i A18, før du markerer disse tre rutene og trykker og holder inne den lille firkanten nede til høyre i markeringsboksen. Dra markeringen opp til rute A2 slik at excel generer alle tallene fra 0 til -1,8. Gjør det samme for de positive verdien til x (A21=0,1 A22=0,2 marker og dra ned til A38).

     

    Kolonne A inneholder nå tallene fra -1,8 til +1,8 med en avstand på 0,1 som er verdiene for x i y=x2.

    Disse bruker du til å beregne verdiene til y.

    I B2 skriver du: =A2^2

    Marker B2 og trykk og hold på den lille firkanten igjen og dra formelen ned til B38.

     

    Kolonne B inneholder nå verdiene for y i y=x2.

     

    Marker alt i begge kolonnene (A2-B38) og trykk på knappen for graf på verktøylinjen.

    I veiviseren er det viktig at du velger graftype XY(scatter), excel vil da bruke verdiene i første kolonne (A i dette tilfellet) som verdiene på x-aksen.

     

    Trykk fullfør og grafen for y=x2 mellom x=-1,8 og x=1,8 popper opp.

     

     

    Avstanden mellom x verdiene og hvor høyt de skal gå velger du selvfølgelig selv. Hvis du velger en avstand på 0,01 istedenfor 0,1 slik som i eksempelet mitt vil grafen bli mer nøyaktig.

  14.  

    Hei.

     

    Jeg lurte selv veldig lenge på dette og ville ha jobb offshore. Jeg snakket med ett par kompiser og lignende og fikk tips om å begynne på NORTRAIN (Norwegian Drilling Academy), en skole i stavanger som gir folk uten fagbrev eller relevant utdanning muligheten til å få jobb offshore. Man betaler ca. 70.000kr for ett kurs som går over 4 mnd. Kurset dekker sikkerhetskurs, fallsikring, rigging, stroppekurs og mer. OG man går igjennom ett par relevante fag hvor man får en teoretisk forståelse for hva som skjer offshore. Dette kurset anbefales på det sterkeste!! Etter dette kurset kan man ta videre utdanning som f.eks. Teknisk Fagskole osv. Les mer om kursene på www.nortrain.no

     

    Jeg er nå 19 år og nettopp ferdig med grunnleggende boreteknologi på nortrain. Jeg har ingen relevant arbeidserfaring fra før, dvs jeg har videregående skole hvor jeg tok salg og service, og arbeidserfaring fra butikk, jeg signerte sist uke kontrakt med et firma som heter BJ Services AS som sement-operatør.

     

    Jeg, som deg, vil helst innen boring el. men i disse dager kan man egentlig bare drømme om å få jobb innenfor boring hvis man ikke har mer enn 5 års arbeidserfaring offshore eller relevant fagbrev. Derfor anbefaler jeg deg og gjøre som meg, ta kurs og søk jobb hos service firmaer som tilbyr offshore arbeid, som helliburton, baker hughes, osv. og heller etter en stund når du har fått arbeidserfaring søke på jobb hos firmaer som driver med boring. Men selvfølgelig, får du jobb i ett firma som driver med boring med en gang er jo ingenting bedre :) her er noen firmaer som driver med boring som er litt snillere med å ansette folk uten mye erfaring:

     

    - Shlumberger

    -Transocean

    -Maersk

    -ODfjell

     

    disse firmaene er litt mer seriøse, men seff, prøv hos dem også:

    -aker

    -statoilhydro

    -seadrill

    -seawell

     

    det finnes mange fler, bare søk rundt.

     

    Lykke til!

     

     

    Brukte 120.000 på ubrukelig utdanning, Nortrain svarte på artikkelen fra SA her og der kan man lese:

    Den 1. august 2007 kom OLF med en omfattende revisjon av retningslinje 024 - "Anbefalte kompetansekrav for bore- og brønnpersonell". Av denne retningslinjen følger at man blant annet spesifiserer et landbasert fagbrev før man er kompetent til en helt spesifikk stillingskategori offshore innen fagområdet bore- og brønnteknikk - operatør boring - (dette resulterer i dobbelt fagbrev).

    Du var tydeligvis heldig som klarte å få deg jobb uten et fagbrev i bunn.

×
×
  • Opprett ny...