Gå til innhold

D3f4u17

Medlemmer
  • Innlegg

    453
  • Ble med

Innlegg skrevet av D3f4u17

  1. «Greia» med Snapchat er at bildene blir borte etter at mottakeren har åpnet dem. Det gjør at terskelen for å sende noen et bilde for mange er lavere der enn på f.eks. Facebook eller med MMS.

     

    Man har også det som kalles for «Story» i Snapchat, som er et sted man publiserer bilder i 24 timer slik at alle man har godkjent kan se det. Dette konseptet kopierte Facebook i 2017.

  2. Forsøkte du å importere cookies til Chrome? Ble du da logget inn på nettsiden?

     

    Jeg vet ikke hvordan slike løsninger vanligvis er implementert, men det kan tenkes at når man verifiserer seg med en cookie, så blir denne erstattet av en ny, og forsøk på å verifisere seg med den gamle fører til at man blir logget ut overalt. Jeg vet som sagt ikke, men det er noe å være obs på.

  3. Jeg er ikke jurist, men kan prøve å svare.

     

    1. Tinglysning av skjøte vil utløse dokumentavgift. Se f.eks. her, hvor det står følgende: «Forskot på arv er rekna som ei "gåve" etter dokumentavgiftsreglane, og du kan derfor ikkje krevje avgiftsfritak for arv dersom du mottek fast eigedom frå nokon som lever.»

     

    2. Ja. Fra huseierne.no: «Husk at dersom du eier en andel i en leilighet som blir solgt uten at du selv har benyttet den som egen bolig i minst ett av de siste to årene, så får du skatt på gevinsten. I 2018 er den skatten på 23 prosent.»

     

    Det som samlet sett gir lavest utgifter er å oveføre din mors andel til deg selv, betale dokumentavgiften for dette, og så selge leiligheten skattefritt et år senere. Jeg vil anta at dersom du overtar hele leiligheten og selger den innen det har gått et år, må du betale skatt på gevinsten tilsvarende det din mor skulle ha betalt.

     

    Eller kanskje er det mulig å slippe enda billigere unna: Hvis du dropper å tinglyse skjøtet ved en overdragelse av leiligheten til deg selv, er det ingen dokumentavgift å betale. Ved å bo i leiligheten i et år, kan du dermed unngå alle skatter og avgifter. Men jeg kjenner ikke detaljene her, så dette bør du sjekke nøyere dersom det er aktuelt.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...