Gå til innhold

Voight-Kampff

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Voight-Kampff

  1. I følge Nokia skal den være tilgjengelig nå, men Zune sier at jeg ikke har noen oppdatering her.

    Jeg trikset inn 12070 tidligere men "restora" tilbake til tidligere versjon etter en stund, av en eller annen merkelig grunn. :/ Jeg trur det hadde noe med at jeg ville få opd. gjennom Zune istede for å "hacke" de inn selv. Som en gammel Amiga-entusiast har jeg mange dårlige erfaringer med å trikse med software. :p

     

    Jeg håper det ikke har skjedd noe krøll her. Min Lumia er 059N3B2. Er det noen med denne modellen som har fått update?

  2. I går var batteriet fulladet kl 10.00 og gikk tom for strøm 18.00 ca. Kan jeg få bedre batteritid ved å fabrikkstille og starte p nytt igjenn eller må jeg bare vente på updaten? Kjipt å lade midt på dagen:/. Hvis jeg fabrikkibstiller, kan jeg laste ned køpte aps gratis igjen?

     

    Er ellers veldig forlyd med telefonen:)

     

    Appen "Reinstaller" gjør reinstalleringsprosessen betydelig enklere. Hvis du strever med dårlig bateritid anbefaler jeg deg å skru av 3G. Datatrafikk sluker batteri, så du kan godt skru det helt av når du ikke bruker det. Det samme gjelder selvsagt WiFi. Sørg for at du har satt "automatic" på baklyset på skjermen, slik at den ikke alltid lyser på max. I instillingene kan du også velge hvilke bakgrunnsoppgaver som skal få kjøre. Du kan hente inn endel batteritid på å kontrollere denne lista.

     

    Hvis du ikke orker å vente på den nye firmwaren kan du oppgradere selv. Jeg viser til min tidligere post. Du trenger ikke å installere noe på nytt etter å ha brukt denne metoden. Alt er som det var, men firmwaren blir oppgradert/oppdatert.

  3. GRATTIS! :D

     

    Programmer:

     

    Weave - RSSfeed, nyhetslesing

    Trine i Farta - Kollektivtransport i Oslo

    Frost - Vær app (yr.no)

    Baconit - Reddit

    Skype Beta

    Pocket Recorder - Hvis du vil ta opptak med telefonen (knallapp)

    Carbon - TwitterClient

    WPodder - Podcast

    4th & Mayor - Foursquare-client (mye bedre enn den offisielle

    Blue Tomato - Sega-emulator

    Board Game Hub - Hvis du bruker boardgamegeek.com

    EMU7800 - Atari-emulator (Stappfull av herlige retrospill. Litt knotete, men utmerket når du kommer igang)

    PC Remote - Kontroller PC'en fra telefonen

    Relax Melodies - Koselyd til avslapping :)

    Skydrive - Din onlinedisk-client

    True Caller - Så slipper du å slå opp i 1881 hvis noen fjerne nummer ringer

    TuneIn Radio - Nokia's (finnes i Nokia Collection)

    Unit Converter - Konverterer en rekke enheter

     

    Spill:

     

    Shuffle Party - En slags airhocky/bowling-sak. Dritbra! :)

    Jet Car Stunts WP - Morsomt bil/stunt/spycho spill

    Fable: Coin Golf - Kast en mynt rundt på et brett. Bedre enn man skulle tru ;)

    Lets Golf 2 - Minner om de gamle golfspillene på Amiga

    Tentacles - Vanskelig å forklare, men meget vanedannende

    The Harvest - Action/RPG-ish. Bra!

    ARMED! - TBS på sitt beste. Et av de bedre spillene jeg har spilt på platformen

    Unite - Ehh.. Husker du de labyrintbrettene alle hadde da de var små? Med en liten blyball i som man skal rulle rundt? Dette er litt sånn. Gøy

    vNESLight - NES-emulator. Funker fint. Litt mer krunglete enn Sega-emulatoren.

     

     

    Lykke til med morroa ;)

  4. Av en eller annen merkelig årsak så er dette ikke dynamisk. De 8,5GB setter du selv i konfigureringen i Zune. Jeg synes hele opplegget er forvirrende og fatter ikke hvorfor Microsoft har delt opp minneområdet og attpåtil lar brukeren selv finne fordelingen.

     

    Fordelingen er satt til 5%, så det blir langt mindre enn 8.5gb. Jeg kan ikke forstå at jeg har serlig over 1-2gb i apper og spill + relatert content på telefonen. Så jeg forstår ikke hva de andre 6-7gb er. OS tar vel ikke mer enn 1-2gb heller?

  5. Er det noen som vet om en app eller et windowsprogram som kan gjøre rede for hva det er som tar opp plassen på telefonen. Jeg har 8.5gb "reserved space & other files" (eller noe sånt) i Zune, men etter å ha avinstallert en rekke spill og programmer tjente jeg bare inn 400mb med plass.. Jeg skulle likt å vist hvilke programmer eller spill det er som tar opp mesteplassen av plassen.

     

    Tips?

  6. @Voight-Kampff Hvorfor bruker du en app til podcasting, når det er allerede en god podcast-funksjon på tlf?

    Ja, du må legge til podcast manuelt via Zune, men etter det oppdateres de(n) automatisk.

     

    Jeg liker å ha muligheten til å laste ned å lytte til podcasts når som helst og hvor som helst. Jeg har opplevd å sitte på Gardermoen, med en 6 timer lang tur i vente idet jeg oppdaget at den UKA med radioresepsjonen og Kermode/Mayo jeg hadde tenkt å høre på ikke ble overført likevel (ikke på WP, vel å merke). Etter denne hendelsen har jeg brukt podcastprogrammer som kan laste ned direkte fra 3G eller WiFi. Denne avgjørelsen har spart meg for mye frustrasjon. :)

  7. Det er en skam at ikke Kindle-appen har funnet sin vei til norske marketplace. Ellers er "Trine i Farta" flott å ha hvis du bor i Oslo. "Frost" er også kjekk. Jeg bruker "WPodder" til podcasting, og er godt fornøyd med den. "Pocket recorder" er utmerket til lydopptak og "Skydrive" er et must. "4th & Mayor", "Alarmer", "Evernote", "PhotoFunia, "eBay" og "..I'm a WP7" er også flotte apper det er verd å sjekke ut.

     

    Av spill er "Jet Car Stunts WP", "Lets Golf 2", "Shuffle Party" og "Armed" blant mine favoritter.

    Sjekk også ut NES-emulatoren "vNESLight" og ballbalansespillet "Unite".

    • Liker 1
  8. Nå har jeg vært å testet en Lumia 800. Jeg ble imponert nok over telefonen til at jeg nå har lagt inn en bestilling på en Lumia 800 fra CDON (som tilsynelatende solgte telefoner uten operatørlås o.l til en god pris), men det er åpenbart at lydproblemene er konsekvente. Det ser samtidig ikke ut som at de er alvorlige nok til at den gjennomsnittlige brukeren reagerer på det. Jeg har pleid å bruke telefonen som avspiller av komprimerte lydmikser, til referanse og sammenligning. Dette vil IKKE Lumia 800 kunne brukes til. Hvertfall ikke før Nokia fixer dette problemet.

     

    Den eneheten jeg testen var splitter ny. Jeg testet den med Sennheiser IE7 (16ohm), beyerdynamic DT770 pro (80 ohm) og to headset jeg fikk lånt der (et AKG og et jeg ikke merket meg prudusent av. Vi fant ikke ut ohm'en på disse) og de øreproppene som fulgte med telefonen. Jeg syns, i motsetning til mange andre, ikke at bassresponsen ble betraktelig bedre med høyere ohm-verdi. DT770 pro leverte den beste lyden jevnt over, men mangel på bass var et like markant problem her som med de billigere headsettene (øreproppene). Umiddelbart følte jeg at de medfølgende Nokia-proppene ikke hadde like store vansker med å gjengi bass som de andre jeg testet, men etter litt tid, med litt grundigere lytting til flere låter, konkluderte jeg med at det var til forveksling likt. Det kan også være greit å understreke at all musikken jeg hørte ble spilt gjennom Mix Radio. Så vidt jeg vet støtter ikke Lumia 800 avspilling av ukomprimert lyd, men det hadde gitt et bedre inntrykk å gjøre testen med lossless-lyd fremfor stream. Det hørtes ut til at de store manglene lå fra 100hz og nedover. Det var flere spor som hadde grei fylde i lyden (100hz-300khz) men som manglet bass- og basstromme-punch (20-80hz). Dette passer over ens med det gsmarena skriver i sin test sett bort ifra at det åpenbart skjer endel over 100hz og at frafallet ikke er like grovt på den enheten jeg testet og den som de testet. Dette får meg likevel til å tro at dette er noe som gjelder ALLE Lumia 800-enhetene, men at den generelle fylden i lyden gjør at hvermannsen ikke reagerer på den manglende punchen og bassen.

     

    Lumia 800 har IKKE EQ eller SRS. Det er ingen muligheter for å konfigurere lyden på enheten. Vi får håpe at dette er noe Nokia jobber med.

     

    Jeg har som sagt bestillt en telefon og jeg akter å gjøre en grundigere test av lyden når jeg har telefonen. Jeg synes tross alt at dette er noe folk bør gjøres oppmerksom på og en grundig regegjørelse av situasjonen finnes ikke i norske forum.

     

    Jeg vil også takke Nokia_Norge for at jeg fikk komme å prøve telefonen. Det satte jeg stor pris på.

  9. Jeg har selv en Lumia 800, og det som skuffer meg aller mest er lyden ved bruk av headset.

    Har benyttet både Bose, Sennheiser og AKG - uten at det blir noe bedre. Lyden er ganske tam, og det er ingen mulighet for å justere (ingen EQ). Har lest rundt på nettet at dette skulle vært implementert i firmwaren (Nokia), og ikke i OSet - siden sistnevnte ville trukket masse prosessorkraft og tømt batteriet enda fortere enn hva som er tilfellet nå.

     

    Min enhet har i tillegg signalstøy i internhøytaler og hodetelefoner når jeg befinner meg i områder med GPRS og EDGE, hvilket gjør det nokså umulig å streame musikk eller holde en samtale uten å miste forstanden.

     

    Forøvrig en fantastisk telefon, men lydmessig - var faktisk den gamle og trauste HTC Gratia å foretrekke...

     

    Har du hatt mulighet til å teste de siste oppdateringene? Evt. reflashet firmware, downgradet software o.l? Det hadde vært spennende å høre om dette faktisk fungerer. Noen rapporterer å ha hell med slike inngrep i forhold til lyden.

  10. Hvis du skal teste, sjekk da om Nokia'en har equalizer og SRS. Så på et forum at dette er noe HTC legger inn som sin egen programvare så det er mulig Nokia ikke har dette.

     

    Hei. Jeg har tenkt å gjøre en så grundig test som jeg får mulighet til. EQ er en av tingene jeg skal se etter, men tviler på at jeg vil finne. SRS har jeg faktisk aldri hørt om, og jeg ble ikke klokere av et google-søk heller. Hvilken teknologi lager SRS for mobiler? Hva skal jeg se etter?

     

    Andre forslag?

  11. Hei Voight-Kampff,

     

    Vi opplever ikke noen problemer med mangel på bass ved bruk av ørepropper på Nokia Lumia 800, hverken ved bruk av de medfølgende proppene eller andre propper. Dette er altså ikke et problem vi kjenner til og men vi vil undersøke dette internt. Nokia Lumia 800 er vår toppmodell og den skal levere god lyd både med og uten hodetelefoner.

     

    Dersom du bor i Oslo-området og ønsker å høre på lyden i en Nokia Lumia 800, så er du hjertelig velkommen til oss for en prøvelytting. Ta kontakt med oss via PM for avtale.

     

    Mvh

    Nokia Norge

     

    Takk for responsen, Nokia.

    PM er sendt.

  12. Det er også her greit å trekke frem at WP, så vidt jeg vet, ikke har noen innebygd EQ og at det derfor, gjennom ZUNE ikke vil være mulig å stille inn lyden etter preferanse.

     

    Kan umulig stemme i og med at min HTC Titan har mulighet for både SRS og equalizer med mange forskjellige preferanser. Dette ligger under innstillinger/lydforbedring.

     

    Jøss.. Det var rart. Kan dette være noe som er eget for HTC's telefoner? Jeg har flere steder lest klager på WP manglende EQ og spesielt i forbindelse med Lumia's elendige lyd-gjengivning. Flere brukere i Nokia-tråden skriver dette.

     

    Hvis dette ikke er noe eget for HTC er det uansett gledelig nytt for meg.

  13. @ReppeRobert

     

    Du får fortelle hva du syns om lyden på din enehet når du får den.

    Jeg legger ved linken til gsmarena som ligger i Nokia-forumet. De har gjort en ganske grundig test av lyden på telefonen. Her er det tydelig at under 60hz er ingenting hørbart i enheten og helt fra 600hz faller responsen kraftig.

     

    http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_800-review-686p5.php

     

    Det er også her greit å trekke frem at WP, så vidt jeg vet, ikke har noen innebygd EQ og at det derfor, gjennom ZUNE ikke vil være mulig å stille inn lyden etter preferanse. Folk sier dog at det skal være NOE bedre gjennom Spotify og via hodetelefoner med høy impedance (40ohm og oppover).

    Symbian har, som du nevner, evnen til å huske endel preferanser hva lydinnstillinger angår. Dette har, så vidt jeg har lest, IKKE WP. Desverre.

     

    @Stor Oddnoga

    Så du solgte også din enhet, siden du skriver "hadde". Hva var grunnen til ditt salg?

  14. Hei. Jeg er nylig blitt oppmerksom på at en rekke eiere av lumia 800 har klaget over mangel på bass når headphones benyttes til å lytte til musikk. Det som skjer er at alle frekvenser under 60hz kuttes fullstendig.

     

    Jeg var akkurat i ferd med å legge inn en bestilling da jeg leste dette, men har nå bestemt meg for å grave litt dypere i problemet. Det jeg lurer på er om det finnes eiere av telefonen her som kan bekrefte eller avkrefte at dette er et utbredt problem. Jeg vil ikke kjøpe en telefon som kutter alle frekvenser under 60hz.

     

    Link til nokias diskusjonsforum (nokia har IKKE kommentert saken):

    http://discussions.nokia.co.uk/t5/Nokia-with-Windows-Phone/Lumia-800-disastrous-audio-quality/td-p/1236759

×
×
  • Opprett ny...