Gå til innhold

ng81

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ng81

  1. Hei geof :)

     

    Det finnes fordeler og ulemper med alle slags 3 parts plugins. Vi er imidlertid av den oppfatningen at listen over ulemper er en del større for Java Applets enn Flex/Flash når man ser på kravene en tjenste som Filemail.com har.

     

    Som jeg nevnte er de to viktigste ulempene med Java Applets at det er treigt å programmere i, og tungt å laste. Man unngår også mye problemer ved å velge en 3 parts teknologi som er utbredt i over 98% av alle browsere, i forhold til 90% som er tilfellet med Java (på Filemail siden). Et kjapt søk i Innboksen våres viser at vi har mottatt 12 mailer med spm. om Flash Player siden mars i år (av 220 000 brukere).. dette er noe vi fint kan leve med.

     

    En ting jeg savner i Flex er flere tråder... dette er noe jeg setter stor pris på i Java Applets :)

     

    [Edit: Typo..]

    Hvor du får 100$ i måneden fra er jeg usikker på, dersom det står dette noe sted på siden må vi få rettet det. Hvis du går til http://www.filemail.com/corporatesignup.aspx så ser du at prisen er per bruker per år.

     

    For å understreke det - 10 corporate brukere i ett år koster 1320 dollar, og de kan da sende 25 GB per bruker per dag.

     

    Hvor mange fastsend kontoer har dere - og hva koster det?

     

    Det vil aldri være aktuelt å kjøre en Flex/Air applikasjon uten GUI. Dette er teknologier som er lagd for å brukes i presentasjonslaget, og er absolutt ikke lagd for å kjøre som services/daemons etc. Flex er et verktøy for å lage rike internett applikasjoner (RIAs) som det så fint heter :)

     

    Håper dette oppklarte en del for deg

     

    Njål :)

    Filemail.com

  2. Hømm, siden vi har en representant fra firmaet her, du sier dere har 220 000 kunder, hvordan klarer dere å takle alle dataene?

     

    Edit: det var altså hvor mye diskplass har dere? :)

     

     

    Hei kork :)

     

    Kan si så mye som at vi har en del terabyte med diskplass. Husk også at filer blir automatisk fjernet på våre servere etter at de er gått ut på dato, så samtidig som vi får mye ny data inn, så får vi fjernet en god del og.

     

    Njål

    Filemail.com

  3. "Tjenesten støtter datamengder inntil 25 GB og fungerer uten at brukeren trenger å registrere seg eller installere programvare."

     

    Hm, hvorfor ble jeg da møtt med følgende, helt unødvendige, meldingen;

     

    "You need to install flash player to use Filemail.com!"

     

    Lattelig? :)

     

    En sannhet med modifikasjoner :) Du trenger (desverre) Flash for å laste opp filer. Over 98% av alle pc'er/mac etc har dette installert, så dette er ikke noe stort problem i praksis. Noen alternativer er å bruke Java Applett (mindre utbredt) eller en html basert uploader, der man må browse og velge en-og-en fil... men vi har altså valgt å satse på Flex(Flash) her.

     

    Håper du får til Flash installering og får testet tjenesten :)

     

    Njål

    Filemail.com

  4. Dette er gamle nyheter.

     

    Etter å ha prøvd de aller fleste tjenester inkludert filemail.com, har vårt selskap konkludert med at som profesjonell bruker har vi bedre nytte av produktene til Fileflow Technologies (www.fileflow.com).

     

    Her kan du sende hele mappe strukturer, det er ingen begrensning på filstørrelsen, drag -n drop, og en utmerket kundeservice.

     

    Disse har vært i bransjen i mange år, og jeg tror de har funnet ut en del de andre tjenestene fortsatt sliter med.

     

     

    Hei FileExpert :)

     

    Du sier du har testet Filemail, og en rekke andre. Du må i så fall teste bedriftskontoen til Filemail da.. det går ikke ann å sammenlikne epler og pærer vettu :)

     

    FileFlow har et kurrant produkt, selv om det begynner å gå litt ut på dato. En fordel de helt klart har er muligheten å laste opp mapper ja. Dette kan ikke vi, pga vi bruker Adobe Flex og ikke Java.

     

    Drag'n drop er også helt klart en grei funksjonalitet for en desktop applikasjon. Filemail har ikke kommet så langt foreløpig. Vi vurderer å lage en liten desktop applikaskjon, i tillegg til en Outlook plugin. (Det er overraskende lite Bedriftskunder som har spurt om dette hittil.)

     

    En av de store ulempene med Fileflow sitt FastSend produkt er (som jeg tidligere har nevnt) at også mottaker må ha Java installert for å få et fornuftig grensesnitt når man skal laste ned filer.

     

    Du har rett i at FileFlow har drevet på i noen år ja...men med et driftsresultat i 2007 på hele -5,5 MNOK (-60% EBIT!) så spørs det hvor lenge FileFlow aksjonærene er interessert i å holde skuta flytende..... tiden vil vel vise.

     

    Men for all del...alltid spennende med litt norsk konkurranse og.

     

    FileExpert: Ta kontakt, så skal jeg sette opp en bedriftskonto til deg, så kan du teste litt mer og gjøre deg opp en mening på egen hånd :)

     

    Vi setter også stor pris på forslag til hvordan vi kan forbedre tjenesten.

     

     

    N.

    Filemail.com

     

    Jeg har selv "lekte" med flex og det gikk bra med mapper og drag'n'drop (det var for moro skyld i en backup løsning på USB disk). Når det gjelder desktop app, kan dere bruke AIR som er ganske lik FLEX. Det bør ikke være noe problem med det.

     

    Når det er snakk om Java installasjon er argumentet helt feil. Java er installert på alle Mac og mestparten av PC. Du kommer med kommentarer at Flash er spredd på stort sett alle maskin men det er ikke mindre spredd med Java. I tillegg, blir den snart 100% open source. Det kan vi vente lenge fra Adobe. (Beklager hvis det er litt direkt men...hehe... jeg er Java programmer).

     

    Jeg ser også at du snakker at dere er billigere. Det er ganske feil det og. Deres premium konto er billigere med 10GB grense per dag men premium (25GB/dag) på 100$ i måned er fortsatt mye dyrere enn fileflow som ikke begrenser opplasting.

     

    På en litt mer teknisk nysgjerrighet nivå, lurer jeg på hvorfor det er begrenset til 2GB? Bruker dere en Apache post eller put upload og det er grensen i Apache? I så fall er det kanskje en idé å bruke en tomcat server for å ta imot filen (hehe... Java igjen) for å fjerne slike begrensninger. Det er mange eksempler på web.

     

    OGså angående Java i Google browser. Det virker helt fint hos meg. Undersøkte litt og fant at det er Java 6 update 10 som er løsningen.

     

    En ting til... Det hadde vært litt morsomt å få Fileflow folk til å kommentere saken.

     

     

    Hei Geof

     

    Mapper og Drag'n Drop fungerer i Air(desktop), men ikke i Flex(web). Se http://livedocs.adobe.com/flex/3/langref/index.html for API detailjer over hvilke klasser som tilhører hvor.

     

    Air er en utmerket kandidat til å lage en desktop applikasjon ja.

     

    Java Appletts er helt klart et alternativ vi har vurdert. Over 90% av de besøkene på filemail har Java installert, så det er nokså utbredt. Det finnes imidlertid en rekke tungtveiende grunner til ikke å bruke Applets http://en.wikipedia.org/wiki/Java_applet#Disadvantages, den viktigste er kanskje at det er treigt å programmere i og tungt å starte opp for klienter sammenliknet med bl.a. Flex. JavaFX har derimot mer potensiale, men stiller (pr i dag) helt klart bakerst i klassen, sammenliknet med både Silverlight og Flex/Flash. (Jeg er selv Java fan/utvikler, blir spennende å se hva som skjer videre med JavaFX)

     

    Java blir nok snart open source ja.. Flex er det allerede :)http://opensource.adobe.com/wiki/display/flexsdk

     

    Filbegrensning skyldes i hovedsak en "bug" i Flash Player der filstørrelse er implementert som en int (maks størrelse er 2,147,483,648 (byte), som er lik 2048 MB / 2 GB).

     

    Skal legge inn Java6 Update 10 og se om det går bedre :)

     

    Forstår ikke hele pris sammenlikningen din, men det stemmer at bedriftskontoen vår har en begrensning på 25 GB pr dag. Dersom noen har behov for mer er vi fleksible her.

    Ett år (1 lisens) med FileFlow koster ca 3200 kr, mens et år med Filemail koster 2800 kr.

     

    Med ti lisenser så koster FileFlow 32 000 kr pr år (evt 24 000 kr uten tlf support).

    Med ti lisenser så koster Filemail 6600 kr pr år.

     

     

    Njål :)

    Filemail.com

  5. ng81:

    Har såvidt testet filemail litt nå, og synes egentlig det var ganske genialt. Har 10/10 fiberlinje og får noe jeg mener er dårlig uploadhastighet (100-200KB/s... har ikke fått testet download enda). Hva kan jeg forvente å få av hastighet hvis jeg spytter i noen kroner til en premium konto?

     

    Ellers fungerer siden rimelig dårlig i opera. Men dette mener jeg har potensiale. Jeg har irritert meg over alle begrensningene til resten av "send-it-tjenestene" jeg har vært borti (registering, små filer, en og en fil, osv), og hvis hastigheten hadde vært bedre, hadde det dekket alle mine behov.

     

    Har lite problem med å registrere meg en premium konto hvis jeg kan få bedre hastighet.

     

     

    Hei JKJK

     

    Det er vanskelig å garantere noen hastigheter, ettersom det kommer helt ann på hvor mange andre premium brukere som sender/mottar på samme tid. Men en tommelfinger regel vi prøver å holde er at premium brukere skal ha minst 500 kBps opp og ned.

     

    Hvilken Opera versjon har du? Har du på zoom? Ser ok ut i 9.51 her...

     

    Njål :)

    Filemail.com

  6. I bransjen jeg jobber i (mediegrafisk) bruker mange OS X og da hadde en slik plug-in for Apples Mail og/eller Microsofts Entourage vært ypperlig. Eller Thunderbird for å møte open source-brukeren.

     

    For vår del har i alle fall komprimering av data svært mye å si, men så er det heller ikke det store problemet å høyreklikke på en katalog og trykke "add to archive" heller... Nå som ZIP-formatet har vært en del av windows-formatet siden XP, så har jeg inntrykk av at selv ikke-tekniske brukere greier å motta dette uten problem også...

     

    Det som heller ville vært en killer-app var som nevnt over en Outlook-plugin. Dersom en kunne skrive hele mailen i standard Outlook-vindu, og hatt en knapp på vinduet som het "send vedlegg med Fastmail" eller noe sånt, så ville det virkelig forenklet hverdagen mye. I stedet for å måtte knote med tredjeparts programvare ville en da fått tilgang til et kjent grensesnitt, hele adresseboken, samt stavekontroll.

     

     

    Hei Brannslange og djChange

     

    Etter et raskt morgenmøte her ble det nå bestemt at vi skal kaste oss rundt og få lagd plugin for Mail (OS X), Outlook og kanskje også Thunderbird :)

     

    Er litt travelt for tiden, og skal snart på ferie, men tror vi skal ha noe klart for testing innen slutten av september.

     

    Dersom dere har ytterligere innspill på hvordan en slik plugin skal være så ta gjerne kontakt!

     

     

    Njål

    Filemail.com

  7. Dette er gamle nyheter.

     

    Etter å ha prøvd de aller fleste tjenester inkludert filemail.com, har vårt selskap konkludert med at som profesjonell bruker har vi bedre nytte av produktene til Fileflow Technologies (www.fileflow.com).

     

    Her kan du sende hele mappe strukturer, det er ingen begrensning på filstørrelsen, drag -n drop, og en utmerket kundeservice.

     

    Disse har vært i bransjen i mange år, og jeg tror de har funnet ut en del de andre tjenestene fortsatt sliter med.

     

     

    Hei FileExpert :)

     

    Du sier du har testet Filemail, og en rekke andre. Du må i så fall teste bedriftskontoen til Filemail da.. det går ikke ann å sammenlikne epler og pærer vettu :)

     

    FileFlow har et kurrant produkt, selv om det begynner å gå litt ut på dato. En fordel de helt klart har er muligheten å laste opp mapper ja. Dette kan ikke vi, pga vi bruker Adobe Flex og ikke Java.

     

    Drag'n drop er også helt klart en grei funksjonalitet for en desktop applikasjon. Filemail har ikke kommet så langt foreløpig. Vi vurderer å lage en liten desktop applikaskjon, i tillegg til en Outlook plugin. (Det er overraskende lite Bedriftskunder som har spurt om dette hittil.)

     

    En av de store ulempene med Fileflow sitt FastSend produkt er (som jeg tidligere har nevnt) at også mottaker må ha Java installert for å få et fornuftig grensesnitt når man skal laste ned filer.

     

    Du har rett i at FileFlow har drevet på i noen år ja...men med et driftsresultat i 2007 på hele -5,5 MNOK (-60% EBIT!) så spørs det hvor lenge FileFlow aksjonærene er interessert i å holde skuta flytende..... tiden vil vel vise.

     

    Men for all del...alltid spennende med litt norsk konkurranse og.

     

    FileExpert: Ta kontakt, så skal jeg sette opp en bedriftskonto til deg, så kan du teste litt mer og gjøre deg opp en mening på egen hånd :)

     

    Vi setter også stor pris på forslag til hvordan vi kan forbedre tjenesten.

     

     

    N.

    Filemail.com

  8. Norskutviklede FileFlow/FastSend er vel en tilsvarende tjeneste, dog koster den penger for kontoeieren (i mitt tilfelle, bedriften jeg jobber i). Men for en bedrift som krever pålitelighet og hastighet så vil jo Filemail også koste penger. Hva er fordelene Filemail har over FileFlow/FastSend?

    Er det noen form for automatisk komprimering ved opplasting og dekomprimering ved nedlasting for å øke filoverføringshastigheten, slik FileFlow/FastSend har?

     

     

    Hei djchange

     

    Du er ikke den første kunden til FileFlow som har spurt om dette :)

     

    Noen av de umiddelbare forskjellene vi har lagt merke til i forhold til FastSend er:

     

    * FastSend er implementert som en Java Applikasjon (og krever dermed Java). FastSend uploaderen må lastes ned. Ikke et stort problem, men allikevel en ulempe i forhold til Filemail som kjører rett i nettleseren. (Filemail krever Flash, dette er i følge Adobe installert på over 98% av alle maskiner).

     

    * Med FastSend må også mottakeren ha Java installert for å få et fornuftig grensesnitt. Dette er lite elegant og en stor ulempe. Når jeg som en mottaker skal laste ned filer, så får jeg opp dette vinduet i Chrome, selv om Java er installert.

    fastsend.jpg

    .

     

    Dette er de to største ankepunktene - Sammenliknet med FastSend så er Filemail lettere å bruke, både for sender og ikke minst mottaker.

     

    Filemail er dessuten billigere, og kan også by på funksjonalitet som f.eks.:

     

    * Full branding støtte - Få f.eks. logo'en til ditt firma på hele siden, mottakerne vil også se denne logoen på Filemail siden, og i epostene som de mottar.

     

    * Språkstøtte - Filemail finnes i dag på 8 språk! Dersom du f.eks. har en mottaker i Kina vil han få kinesisk språk på siden.

     

    * Robust uploader: Med FastSend får du en IOError dersom nettverksforbindelsen din faller ut mens du sender filer. Dette betyr at du må begynne på nytt igjen. Med Filemail, vil uploaderen vente litt, før den prøver å fortsette jobben dersom nettverket er oppe igjen.

     

    * Fullskjerm slideshow for bilder

     

    * Filbehandling på sendte filer (slette, rename, legge til filer etc.)

     

    * Få beskjed når mottakerne laster ned filer - og se hvor mottakerne befinner seg.

    (http://www.filemail.com/graphics/press/pressStatsStor.jpg). FastSend har også 'download notification'.

     

    * Fullstendig statistikk og oversikt over trafikk, filer, filtyper etc.

     

     

     

    Filemail støtter ikke komprimerte overføringer, men dette er det ofte lite å hente på (avhengig av filtype). Hvis du f.eks. sender 200 jpeg biler, så kan disse filene i liten grad komprimeres mer (verken på disk, eller for å overføre). Dersom du setter en Filemail server og en Fileflow server på samme linje, og kjører en test der du skal sende eller laste ned disse bildene, vil resultatet i praksis bli det samme.

     

    For mer komprimeringsvillige filformater som f.eks. et stort Word dokument, så vil det gå fortere å sende(laste opp) med FastSend, ettersom de komprimerer før sending. Nedlasting vil bli det samme, ettersom Filemail tilbyr en ZIP fil som inneholder Word dokumentet.

     

     

    Njål :)

    Filemail.com

  9. N. Gjermundshaug

    Filemail.com

    Himmel og hav mann, styr da for guds skyld unna fristelsen å registrere deg på et forum for å forsvare tjenesten din. Det står i første kapittel i "Hvordan Bli Tatt Seriøst 101". :)

     

    ..og ja, dette finnes det da nitten millioner andre leverandører på. Det at dere er norske betyr da fint lite, og jeg kan ikke skjønnet annet enn at det fortsatt er agurktid hos Hardware.no-redaksjonen som har valgt å føre dette som en nyhet.

     

    Ikke for det, lykke til og alt det, jeg håper dere klarer dere, men vit at det finnes en bråte av konkurrenter. :)

     

     

    Jepp.. fullstendig klar over at jeg stiller meg lagelig til for hugg her.. men synes det kan være greit å få ut litt mer informasjon enn det som fremgikk av artikkelen.

     

    Det finnes en rekke andre liknene sider ja... men det som er fellestrekk for disse sidene er bl.a:

     

    * de er ofte vanskelige å bruke, både for sender og mottaker

    * man må ofte registrere seg / kjøpe medlemskap

    * skal man sende flere filer, så må man bla igjennom og velge en-og-en fil

    * sender/mottaker må ofte installere software

    * filer kommer ikke gjennom strenge brannmurer

    * man blir bombardert av reklame

     

    Siden beta lansering i mars, har vi nå hatt over 220 000 brukere så vi gjør nok noe riktig her... samtidig som det fortsatt finnes en rekke forbedringsmuligheter :)

     

    N.Gjermundshaug

    ikke Filemail.com

  10. Er dette samme greie som rapidshare, megaupload osv? Blir filene slettet etterpå?

     

    EDIT: Ser at det går ut på det samme. Filen(e) kan lastes ned 20 ganger eller slettes etter 3 dager med gratisaccount.

     

    Med små filer som skal distribueres i stor skala er det fortsatt best med megaupload mao.

     

    EDIT2: Laster opp med ca 50kb/s.. Linja mi er god for minimum 1100kb/s.

     

     

    Det har vært ekstra stor trafikk på våre servere i formiddag, så noen gratis brukere kan desverre ha opplevd litt dårlige hastigheter. Er enig i at 50 kBps er alt for dårlig. Nå ser det ut til at trafikken har stabilisert seg litt, får >200 kBps når jeg prøver.

     

    NB. Premium og bedriftsbrukere har første prioritet på båndbredde, her snakker vi om helt andre hastigheter.

     

    Etterhvert som trafikken og innteksgrunnlaget øker så kommer vi til å oppgradere linjene, dette vil også gratis brukerne nyte godt av :)

     

     

    N.Gjermundshaug

    Filemail.com

  11. Jeg syntes både Terms of Service (TOS) og Privay Policyen deres var dårlig.

     

    Hvordan skal man forholde seg til pkt 2.a.i "you may not ... copy the materials" = Ctrl-C og Ctrl-V av filen gjør at du bryter lisensen. Pkt 9 "You agree that you have full ownership and rights to transfer the file(s) that you are sending to any recipients." - hvorfor skal jeg ha det? Hva om jeg har samlet ti store pdf-rapporter som jeg har lastet ned fra en myndighetsside og bunter de sammen i en zip-fil? Jeg eier jo ikke disse rapportene og kan dermed ikke overføre dem via denne tjenesten.

     

    "Files are encrypted on our servers" - så de går i klartekst over nettet til serveren. Det er jo ikke så lurt. I tillegg står det jo ingenting om deres rett til å inspsiere filene selv. Krypteringen gjelder jo bare for eksterne som skal hente dem ned.

     

    Mye arbeid gjennstår for disse gutta.

     

     

    Hei VirtualBox

     

    Punkt 2.a.i var nok litt upresis ja. Vi har nå lagt på en setning der det går fram at denne begrensningen kun gjelder selve nettsiden, og ikke filer som er overført ved å bruke tjenesten.

     

    Punkt 9 er nå endret til: Filemail may not be used to transfer any illegal or copyrighted material.

     

    Når det gjelder sikkerhet og SSL, så er dette noe vi tilbyr våre bedriftskunder. Vi vurderer å tilby dette til alle med premium medlemskap også... en avgjørelse på dette vil snart bli tatt.

     

    Takk for nyttige innspill

     

    Hilsen VirtualNjål :!:

    Filemail.com

  12. Vurderer denne tjenesten på jobben nå. I dag har vi en tilsvarende, dog relativt kostbar løsning. For at noe slikt skal være brukbart må følgende være oppfylt:

    1. Mottaker må ikke være nødt til å installere noe program for å ned data.

    2. Mottaker skal kunne forstå hvordan en får tak i data uten å måtte ringe, sende ny mail el.

    3. Mottaker skal få tak i data selv på "sikre" systemer, dvs. bak brannmur etc.

    4. Mailen som sendes skal ha et profesjonelt uttrykk og være reklamefritt. Mottaker skal ikke risikere å få spam-mail/reklamebrev fra hverken Filemail eller en 3-part.

    5. Sikkerhet og kontroll. Dvs. kryptert overføring samt at ingen andre enn avsender/mottaker skal ha tilgang på data. Avsender skal også kunne kontrollere om data er mottatt eller ikke.

    6. Mailen skal komme fra oss, ikke Filemail. Dvs, dersom mottaker trykker på "svar" skal svaret sendes til riktig sted.

    7. Bør være noelunne enkelt å bruke for oss på andre enden også, dvs. avsender.

     

    De løsningene som er nevnt i denne tråden her faller igjennom på de fleste av disse punktene. Greier Filemail det kan det jo hende en kan ta de i bruk...

     

     

    Hei

     

    Fine punkter du har nevnt over brannslange - kan svare på dem i tur og orden.

     

    1. Mottaker trenger ikke noe spesielt for å laste ned filene.

    2. Download siden er nokså selvforklarende. Selv min mor klarer å bruke den. Vi har nå hatt over 220.000 brukere av filemail siden mars i år, og har ikke fått noen tilbakemeldinger på at det er vanskelig å hente ned filene for mottakeren.

    3. Alt går via port 80 (evt 443 SSL for Bedriftskunder), så dette går rett igjennom de aller fleste brannmurer.

    4. Mailen som sendes ut er reklamefri, og kort og konsis. I Gratis utgaven har den en liten Filemail logo i seg. Bedriftskunder kan bytte ut denne logoen med sin egen.

    5. Filer overføres med SSL, og krypteres fortløpende med en 128bit AES algoritme på alle filservere. Når man sender filer kan man krysse av for å få leveringsbekreftelse. Senderen vil da motta en epost hver gang filen blir lastet ned, med litt informasjon om den som lastet ned (ip, dato etc). Du kan også faktisk gå inn og se et google kart over hvor i verden nedlasterne befinner seg :)

    6. Mailen kommer fra den adressen som man skriver som avsender. Dette gjelder også gratis versjonen.

    7. Dette er like lett som å kjøpe leilighet med høy fellesgjeld. Skriv mottakers epost adresse, velg noen filer og trykk send.

     

    Som du ser, så oppfyller Filemail dine 7 behov for en slik tjeneste. Ta kontakt, så kan jeg sette opp en bedriftskonto du kan teste.

     

    Ps. For en mer utfyllende artikkel om Filemail der det bl.a. blir forklart hva som skiller Filemail fra sider som yousendit, megaupload etc. se her:

     

    http://www.teknofil.no/wip4/norske_gr_nder.../d.epl?id=32260

     

     

    N. Gjermundshaug

    Filemail.com

×
×
  • Opprett ny...