Gå til innhold

Haugseth

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Haugseth

  1. Er dette et sarkastisk spørsmål? :p Tekstbaserte eventyrspill er jo mye mye mer avansert enn dagens "Press a button and something awesome happens"-spill som moderne spillere liker. I tekstbaserte eventyrspill må man jo trykke på opptil flere knapper før noe awesome skjer.

     

    med "simple" menes det ikke at de er lette, de er jo faktisk veldig utfordrende i forhold til moderne spill, men de er teknisk veldig underlegne moderne spill i og med at de er rimelig lite sofistikerte med kun et vindu med tekst og en kommandolinje :) min teori er forøvrig at denne vanskelighetsgraden er en av hovedgrunnene til at dagens gamere ikke nødvendigvis liker disse spillene, da det er veldig mye opp til spilleren å teste seg fram til løsningene istedet for en mer strømlinjeformet opplevelse. på den andre siden er jo dette også en del av det som gjør teksteventyr morsomme, mestringsfølelsen!

  2. Hei!

    Jeg holder med bacheloroppgaven min, som handler om tekstbaserte eventyrspill eller interaktiv fiksjon som det også kalles. Målet er å bruke et veldig kort spørreskjema for å finne ut hva slags status disse spillene har blant den nåværende generasjonen gamere og hva som kan gjøres for å modernisere og forbedre de originale spillene for dagens spillmarked.

     

    Tekstbaserte eventyrspill var store i slutten av 70-årene og starten av 80-årene da det begynte å bli mer og mer vanlig å ha datamaskiner i hjemmet. Disse datamaskinene hadde veldig dårlig kapasitet for grafikk, så disse spillene brukte kun tekst input/output. Altså, du skriver inn en tekstkommando for å manipulere spillverden og får feedback tilbake i form av tekst også. Klassiske eksempler på slike spill er blant annet Zork-serien, Hitchhicker's Guide to the Galaxy og Colossal Cave Adventure.

    Etter hvert som datamaskiner ble mer avanserte og ga støtte for grafikk og lyd har tekstbaserte eventyrspill så og si dødd ut. Selv om trofaste fans fortsatt holder liv i sjangeren uvikles det så og si ingen kommersielle teksteventyr lengre.

     

    Jeg skal prøve å lage et moderne tekstbasert eventyrspill for Android, og trenger deres hjelp med å finne ut hvordan denne spillsjangeren kan gjenopplives.

     

    Spørreundersøkelsen er på engelsk, da jeg studerer i England. Den inneholder null persondata, det eneste du trenger å svare på er spørsmål angående tekstbaserte eventyrspill og hva du syns om dem.

     

    Håper så mange av dere som mulig svarer på denne veldig korte undersøkelsen! Dere trenger absolutt ikke være godt kjent med sjangeren for å delta, jeg er ute etter meningene til nåværende generasjon gamere, ikke kun de som allerede liker spillene slik de er.

     

    Hjertelig takk! :)

     

    Gjerne spør meg hvis dere har noen spørsmål.

     

    link til spørreundersøkelsen: http://forms.ncl.ac....iew.php?id=4181

    • Liker 1
  3. jeg er bosatt i England og betaler for tv2 sumo sport, men får ikke sett kamper pga restriksjoner.

    Hvordan får jeg sett kamper herifra? noen som har erfaring med dette?

    antar en norsk proxy kan være tingen? har enda ikke funnet en som funker.

    evt andre løsninger på problemet?

  4. syns det første spillet var skikkelig bra, veldig stilfullt og morsom gameplay. men på den tiden var wii relativt nytt, og derfor var det vel ekstra sjarmerende å kutte opp folk med bevegelser. kanskje har denne gimmicken roet seg noe nå?

    når sant skal sies var det første spillet veldig repetativt, med unntak av de fantastiske bossfightene.

    men uansett, likte det første spillet såpass mye at hvis jeg fortsatt hadde hatt wii'n hadde jeg utvilsomt skaffet meg no more heroes 2 :D

  5. Kan du ikke like godt si at du vil at vi skal gjøre leksene dine for deg? Dvs, JEG gidder ikke, men det finnes jo alltid en eller annen gjøk som vil.

     

    Radlekatt

     

    jeg har fullstendig lov til aa faa hjelp av andre, og lurer som sagt paa hvor jeg boer begynne med dette prosjektet. hvis du ikke vil gi meg noen tips (tips, ikke kode) her, for guds skyld hold deg unna ;)

  6. hei! skal lage et javaprogram i lekse, men er ikke saa stoedig i java enda. noen som kan hjelpe meg litt med aa komme i gang med dette prosjektet? :) all hjelp settes stor pris paa!

     

    --------------------------

     

     

    Du skal lage et loenningsprogram som betaler ansatte. de foelgende klassene skal brukes:

     

    Person class: maa lagre foelgende person info: fornavn, etternavn, foedselsdato, personnummer (som en unik 9 tegns String i formatet AB123456C) og skattekode (int).

     

    Ansatt class: skal i tillegg til det fra forrige klasse, lagre aarsloennen til den ansatte.

     

    Ekstravakt class: skal lagre nummeret timer ekstravakten har jobbet og timeloennen.

     

    det skal lages metoder i disse klassene for aa lese inn info fra Ansatt fra en fil "AnsattInfo.txt" og info fra Ekstravakt fra en fil "EkstravaktInfo.txt". disse filenes format er opp til deg aa definere.

     

    Loenning class: lagrer et array av Person og gir metoder for aa legge til og fjerne en Person fra loenningslista. Skriv en metode kjoerLoenningMaanedlig for aa kalkulere maanedsloenn og skatt for hver person paa loenningslista (du boer skrive en metode kalkulerSkatt() i baade Ansatt og Ekstravakt som utfoerer kalkuleringene og kaller disse fra denne metoden). for Ansatte er maanedsloenna 1/12 av aarsloenna. for Ekstravakter er det antallet timer de har jobbet * timeloenn. Skatt kalkuleres som slik:

     

    all aarlig inntekt under Personens skattekode skattes det ikke paa. de neste 360 000 tjent av en Person skattes det 20% paa. Alt over dette skattes det 40% paa. eksempelvis er skatten for en person som tjener 500 000 per aar med en skattekode paa 60 000:

     

    0 * 60 000 + 0.2 * 360 000 + 0.4 * 80 000 = 104 000 per aar, derfor blir maanedsloennen:

     

    1/12 * (500 000 – 104 000) = 33 000

     

    for Ekstravakt deles skattekoden og skattegrenser med 12 for aa regne ut maanedtlig skatt. skattegrensen og raten (360 000 og 20% og 40%) skal leses fra en fil "SkatteInfo.txt" siden denne informasjonen kan forandre seg.

     

    alle klasses skal implementere en toString() metode for aa gjoere det lettere aa printe ut all info om hver klasse.

     

    Test class: skal inneholde en main() metode som tester resten av softwaren.

  7. Selvfølgelig finnes det diverse grep man man foreta seg for å komme seg rundt slike sperrer, men så er det jo også slik at de er der for en grunn. Det du kan gjøre er å ta kontakt med systemansvarlig og forklare hvorfor du ønsker å spille på skolens nett.

     

    Alle andre løsninger på å komme rundt sperren vil nok bryte med retningslinjene for i det hele tatt få lov til å benytte nettet. Nå vet jeg ikke noe om du bor på internat eller noe, men skolens nett er nok tiltenkt skolearbeid, ikke dataspill.

     

    er på universitet og bor i hybelkompleks styrt av skolen, altså "on campus". nettverket i bygget er drevet av skolen. altså er det ikke bare nettet i skoletiden, men på min egen tid også, som er blokkert. det er selvsagt retningslinjer for hva skolens nett skal brukes til, men når jeg da skal være på dette nettet i 3 år fremover kommer jeg til å bryte noen av disse retningslinjene for å være ærlig. vil ikke være uten online gaming i 3 år. trenger forresten ikke moralske råd her, men tekniske.

     

    d

  8. Sikker på at disse problemene ikke skyldes at skolen har veldig strenge brannmurregler? Vil gjette på at de bare har åpnet noen få porter i brannmurene sine, og dermed kommer du ikke ut på nettet med spill og programmer som trenger andre porter.

     

    vet ikke, eneste jeg vet er at jeg må koble til via VPN og at dette medfører resktriksjoner. trenger uansett en løsning. noen som har erfaring med slikt? trenger konkrete instrukser, ikke bare "åpne porter" :/

  9. Det beste er at man tør å sikte internasjonalt, fordi det norske arbeidsmarkedet i denne bransjen er alt for lite syns jeg.

     

    Faktisk kan man bli ansatt i et spillselskap selv om man ikke kan programmere noe som helst, da en bedrift er en bedrift og de trenger fortsatt folk i administrative oppgaver som f.eks. HR, økonomiansvarlig og ikke minst markedsføring. Med god spillinteresse kan man markedsføre et spill på en god måte fordi man kjenner kundegruppen f.eks.

     

    Det er mange veier å velge i. Og det kan hende noen ikke liker programmering så godt likevel når de først prøver et slikt studie. Da jeg var yngre tenkte jeg akkurat det samme som mange andre her gjør nå: jeg vil jobbe med spill, lage spill. Tok full pakke på realfag på VGS og fikk objektorientert programmering i Java for første gang på Blindern. Da skar det seg helt. Jeg prøvde veldig hardt, men jeg skjønte ikke prinsippene i objektorientert programmering, og kunne ikke gå videre. Men en som går på BI og har spillinteresse har like stor sjanse for å havne i spillindustrien også. Ha øynene oppe og se etter muligheter. Det er mye å velge mellom.

     

    Et raskt søk på nettet viser blant annet:

     

    http://store.digitalriver.com/store/capcom.../ThemeID.166200

     

    Her ser man arbeidsoppgaver som omfatter mer enn informatikk.

     

    Når man søker hos andre spillselskaper ser man at de trenger mer enn bare programmerere og designere. Dette kan være verdt å notere seg. Jeg syntes bare det blir litt mye fokus på informatikk og 3D design når det er slike tråder, og vil sette lys på at "det er flere veier til Roma".

     

    absolutt enig i dette, mange deler må på plass før en bil kan kjøre nedover gata. men jeg har større interesse for direkte arbeid med spillene, ikke administrasjon og PR. Jeg har såvidt begynt å leke meg med programmering, og har et lite 2D-spill eller to ferdige :) har hatt litt c++ programmering gjennom vg2 data- og elektronikk, og føler dette er overkommelig. Kunne gjerne tenkt meg å bygge videre på dette med en sterk programmeringsutdanning. Vurderer for øyeblikket de tre jeg linket i min forrige post. noen tanker rundt de?

  10. til noen i bransjen eller med kjennskap til bransjen:

     

    er Norge et annerkjent sted å utdanne seg innen spillutvikling? hvis jeg utdanner meg ved f.eks. Høyskolen i Nord-Trøndelag, bachlor i spill og opplevelsesteknologi, vil dette være godt på papiret? eller er norge rett og slett for ubetydelig i denne sammenhengen?

     

    Så lenge kvaliteten på utdanningen er god er Norge et helt greit sted å utdanne seg. En lengre programmeringsutdannelse fra et norskt universitet/høgskole er definitivt et stort pluss når en søker jobb. :)

     

    hva vil du si er best i forhold til jobbmuligheter innen f.eks. Funcom:

    bachlor i Spill og opplevelsesteknologi?

    bachlor i softwaredesign?

    bachlor, dataingeniør?

     

    er det gode muligheter for å jobbe i industrien som nyutdannet, eller må jobbe noen år først for å få kjøtt på beina?

    hvor mye sterkere stiller man hvis man har master innen disse fagene?

     

     

    håper på svar :)

     

    mvh,

    Morten

  11. HERLIGA LONDON! Glemte jo nesten rosinen i pølsa: TEN-EIGHTYYYYY! Altså, 1080 Snowboarding til Nintendo 64. Grisefett spill med utrolig variert og kreativt banedesign. Samt masse, masse SNØ. Om du ikke plukket opp dette da det var nytt og superhipt, så finnes det faktisk på Virtual Console akkurat nå. Det eneste som er småkjipt med dette spillet er at det tar litt tid å mestre triks-systemet samt at musikken gir meg lyst til å kvele små valper. Alt annet: AWESOME.

     

    post-90118-1226968149.gif

     

    har et personlig vinterforhold til Need4Speed Underground fordi jeg fikk det til jul for noen år tilbake. ellers så syns jeg Snowboard Kids på N64 oser jul :D

    har også et usaklig digg playstation-spill løst basert på How The Grinch Stole Christmas med Jim Carrey.

     

    støtter påstanden om Harry Potter-spillet! samme forhold til det :)

  12. begynner å bli en stund siden nå. var sist innom Okami, som jeg er rundt halvveis inni. Må ha vært noen måneder siden. Tror mange har for vane å la Wii'en stå ubrukt i større perioder, leste noe på nett et sted om at selv om selve konsollen selger som bare juling så selger spillene mindre enn forventet.

  13. Begynner å bli en del år siden jeg har spillt dette nå, men husker at jeg alltid var Teutons eller hvordan de nå staves, å jeg knuste alle jeg spillte imot på LAN :) Disse "castle folka" er knall :p. Spill Black forest mapz, så graver du deg fram bak fiendene med disse katapultene ( de kan skyte ned trær i høyest lvl ) vet vell sikkert det fra før, men funket som faen med meg :)

     

    likte alltid Teutons jeg også, castle units er bortimot immune mot ranged attacks :D god hp og veldig god attack. dyre og trege da :S

     

     

    noen flere tips? åpent for alt :)

×
×
  • Opprett ny...