Gå til innhold

AdNauseam

Medlemmer
  • Innlegg

    4 701
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AdNauseam

  1. Levert med en i9 og den yter verre enn i7-varianten! Spar pengene, unngå i9-modellen eller Apple-produkter i det hele tatt... Kvaliteten er middelmådig, alikevel betaler du flaggskippris. Hvorfor? Fordi Apple vet at de kan ta slike priser. Hadde vært interessant å sett andelen av kundene som er tenåringer som har mast til seg Apple-produkter fra foreldrene sine.

     

     

    Hvorfor fungerer ikke spoiler-tag-en lenger? Lat som at det under er i en spoiler. :)



    • Liker 7
  2. Det er definitivt ikke riktig. Nærmest enhver bil som har blitt testet etter begge standardene så langt har langt høyere WLTP-rekkevidde. Hyundai Kona har f.eks 482 km etter WLTP og 402 etter EPA. Jaguar i-Pace 480 km etter WLTP og estimert 386 km EPA-rekkevidde.

     

    Jeg vil si at WLTP ligger omtrent midt mellom NEDC og EPA, og for de fleste fortsatt er noe optimistisk eller krever perfekte sommerforhold.

    Hmm, snodig. Opel Ampera-E får 383 km etter EPA og 380 km etter WLTP. Så det ser ut til at det er veldig avhengig av bil da testene forskjellig "luker ut" egenskaper fra bilen.

     

    At forskjellen var så stor på visse tester visste jeg ikke, anser meg selv som korrigert.

     

    Kan også nevne at Teslas tall ikke alltid er til å stole på da de har en tendens til å frivillig redusere rekkeviddeestimatet på ulike modeller.

  3. Har du prøvd headset med passiv støyskjerming? Da får du både god lyd og isolasjon mot støy.

     

    @Xantippe

    Aktiv støyskjerming er dømt til å produsere støy av den ubehagelige, unaturlige typen. Det er en begrensning i teknologien, ikke hvor mye penger du har til rådighet for å utvikle filteret. Alt filteret gjør er å addere støy hentet fra mikrofonen som peker i mot miljølyden, i motfase. Det er effektivt det samme som å heve støygulvet med det doble. Fordi ingen mikrofon har gode egenskaper til å plukke opp lyd slik øret oppfatter den vil den adderte støyen ikke være et perfekt speilbilde av den faktiske støyen og derfra får du den vemmelige artifacts.

    Ja, men nei. Problemet er bare at når du er på et fly så vil aktive støykansellerende hodetelefoner fjerne langt mer støy enn de produserer. Passive hodetelefoner vil få lyden overdøvet til det punkt at du ikke får utbytte av dets potensiale. I stille omgivelser, så stemmer dette ganske bra. På bussen, fly, i bil og andre støyende steder så stemmer det ikke. Det er også kanskje avansert teknologi i dagens aktive støykansellerende hodetelefoner. Det er ikke så enkelt som å bare spille tilbake støyen i motfase. Mye av det som har blit forsket på er nettopp det du peker på - å analysere støyen slik øret hører det.

     

    Ja, du gir bort mye lydkvalitet i stille omgivelser - men i støyende omgivelser vinner aktive støykansellerende hodetelefoner lett. For noen kan det også være viktig at andre ikke hører hva du hører på. Åpne hodetelefoner er f.eks. ikke et alternativ om dette er viktig for deg.

     

    Det å si at disse hodetelefonene er noe fordømt møl er en stor misforsåelse fra din side og faktisk ganske trangsynt. Selv har jeg begge deler. De åpne, passive hodetelefonene uten noe form for støydemping bruker jeg hjemme. Det var en periode jeg reiste mye, da var mine Bose-hodetelefoner gull verdt - akkurat som mange andre også forteller. Prisen og lydkvaliteten mot andre hodetelefoner er et tema for seg selv. Men som sagt, i støyende omgivelser er de lett overlegne.

     

    Du har misforstått hvem disse er laget for og hvor de skal brukes.

     

    Kan nevnes at jeg har vært interessert i lyd siden jeg var guttunge og har hatt så mange ørepropper, hodetelefoner (åpne, passive, passivt og aktivt støydempende) at det er galskap. Passivt støydempende hodetelefoner kan ikke målest med aktive støykansellerende hodetelefoner. Ferdig snakka.

     

    Du slettet også elegant delen av innlegget som nevner flyreiser og hvordan Bakalaka faktisk er mye ute å flyr. Hvorfor? Gjerne fordi det ikke passer ditt narrativ.

     

     

    Fatter ikke hvorfor dere nevner Bose QC35 hver gang dere tester. Jeg brukte dem I 1 time, og det var eledig lydstyrke , hvis man har lyst til å spille Musikk høyt. Jeg kjøpte de ikke pga lydstyrken var lav!

    Fordi Bose er referansen når det kommer til aktiv støykansellering. Enkelt og greit. Jeg har brukt flere av deres produkter over flere år. De spiller kanskje ikke høyt, men siden de er så effektive til å fjerne støy så blir lyden nokså høy allikevel f.eks. på fly uten at det føles som om du konstant må overdøve støyen rundt deg med volum fremfor støykansellering.
  4. Nå er det ikke aktuelt å bytte bil før 2020 og gjerne senere for min del, og jeg kjøper uansett ikke usett. Det er etter mitt syn greit å la nye modeller bli kvitt barnesykdommene sine først, så jeg trives best med å ikke kjøpe i første modellår.

    Jeg kjøper heller ikke usett. Men jeg har fortsatt 5 reservasjoner (interesselister). Flere av disse kan du vente med å ta ut i bestilling, eller legge deg lengre bak i køen. Men gjør som du vil. Er forsåvidt enig med dette med barnesykdommer. Hadde f.eks. aldri tatt imot en Model 3 idag og synes det er helt greit at vi må vente, så får "fanboysa" betateste bilen først. Tesla må også vise at de har tatt fatt i problemene rundt kvalitet og pålitelighet.

     

     

    Tesla må være tette i knollebolla som ikke utnytter å være først og størst i markedet til å ha ladenettverk. Fremfor å stille krav om at andre merker skal betale for etableringen av ladepunktene kunne dette enkelt vært overført på kundene ved en høyere kWh-pris. Dermed kunne de solgt bilstrøm til alle. Ladestasjoner som kun aksepterer ett merke stiller i samme absurde klasse som bensinstasjoner kun for ett merke. Det demonstrer den totale mangel på økonomisk forståelse.

     

    Ladestasjonene til Tesla må skilles ut i eget selskap og bytte navn. Så må alle slippe til for å lade på disse stasjoner. Alt annet vil være økonomisk galskap.

     

    Den eneste forklaringen på at Tesla har valgt så idiotisk består i at de innbiller seg at de skal få solgt Teslabiler som følge av Tesla-ladestasjoner. Dette er naturligvis fullstendig uaktuelt for folk som vil spare en halv mill på kjøp av bil.

    De er allerede best på ladenettverk... Uten tvil.

     

    Alt handler ikke om å presse mest mulig penger ut av folk. Hadde det ikke vært dumt om det var dyrere for andre biler å lade på nettverket? Eller mener du de skal øke prisene for Tesla-eiere også? Det fungerer ypperlig slik det er idag. Det hadde fungert ypperlig for andre bilprodusenter.

     

    Det stiller egentlig ikke i samme klasse nei, fordi dette handler om fysiske plugger, standarder og digital kommunikasjon. Teslas proprietære standard ble utviklet fordi andre standarder ikke var gode nok. Når det kommer til bensin og diesel så er ikke fysiske kontaktformfaktorer, standarder og digital kommunikasjon relevant i den forstand at det har noe å si for fyllingen. Kan nevnes at Tesla støtter både CHAdeMO og CCS i ulik grad (CCS Type 2-plugg i Europa, men kommuniserer også med CHAdeMO-hurtigladere).

     

    Hvilke andre biler støtter Teslas nettverk? Ingen.

     

    Så du mener Tesla skal skilles ut i eget selskap som driver veldedighet? Et selskap andre kan ta gratis av? Forklar logikken her... Og så snakker du om mangel på økonomisk forståelse og økonomisk galskap?

     

    De har ikke valgt idiotisk, de har faktisk vært geniale. Samtidig som de også sier de er villige til å dele nettverket med andre, så fremt de faktisk bidrar til å dekke sin egen trafikk (er det virkelig for mye å forlange?). Og ja, de selger mange Tesla-er med ladenettverket. Det er en av Teslas største fordeler. Høres ikke ut som du forstår kundemassen du generaliserer her.

  5. Jeg kunne godt tenkt meg å kunne bytte til elektrisk neste gang, men jeg har følgende krav:

     

    * 250km x2 (500km totalt) med maks 1x 20-30 pause, vinterstid med taklast og full bil (I.e. dagsturer til skifjell fra oslo, med parkering uten strøm)

    * taklast

    * mulighet til å feste sykkel bak. (I.e. hengerfeste eller egen sykkelløsning)

    * mindre enn ca 4.6m lang (tesla S og X er alt for store til å være praktiske)

    * anstendig størrelse på lasteluke bak.

     

    model 3 spesifikt mangler i tilegg det jeg vil regne som et minimum av dashboardfunksjonalitet. Jeg vil ikke kikke på en skjerm i midten av konsollet for grunnleggende kjøredata. Jeg får håpe de legger til en HUD til de kommer med en modell Y og unngår å ødelegge for taklast slik de gjorde på modell X, så kan de komme i beregningen.

     

    De eneste elbilprodusentene pr. i dag so kan se ut til å møte eller komme i nærheten av mine krav er Audi og Jaguar. Men siden det ikke egentlig har vært noe marked for et standardisert ladenettverk for annet enn nødlading og for de som er tilstrekkelig entusiaster til å kjøre de små elbilene på lengre turer, har de sine begrensinger pr. i dag.

     

    Jeg forstår Tesla veldig godt at de vil få maks leverage ut av sin proprietære lading så lenge den er den den mest troverdige, og ulikt hva du ser ut til å mene tror jeg Tesla har gode grunner til å holde andre produsenter unna sine ladestasjoner ihvertfall frem til at standard ladeinfrastruktur er mer utbredt. De er ikke lenger alene om kapabiliteten til bilene så ladenettverket er deres fremste konkurransfortrinn, og det vil sannsynligvis bare bli mer og mer fremtredende ettersom konkurrerende biler kommer ut de neste par årene.

     

    Desverre kan det betyr at adopsjon av andre lang-rekkevidde elbiler vil gå saktere enn hva som kunne vært tilfelle om Teslas ladestasjoner istedet hadde vært standard. Dette er grunnen til at jeg har tatt til orde for at myndigheter burde regulert slikt som lading strengere for å unngå at noen selskaper kan komme seg i en monopolsituasjon ved å eie både infrastruktur og produkt.

    Altså tur/retur 250 km? Model 3 klarer dette både mtp. rekkevidde og lading. Audi sin SUV har ikke rekkevidden, men ladehastigheten. I-PACE ligger lavere enn kravene dine på begge punkter, men har tro på at de undervurderer rekkevidden noe. I-PACE får også 100 kW lading, selv om det burde vært minimum 150 kW.

     

    Du kan forvente ihvertfall ~500 km i timen eller kjappere (gjennomsnittlig ladehastighet 120 kW på SUV-er, lavere hastighet nødvendig for mindre biler) på kommende elbiler. Kommer jo selvsagt an på ladekurven og gjennomsnittshastighet. Rekkevidden kommer seg. Taklast får du på Model 3 (med ståltak) og andre SUV-er (Hyundai, Kia, Audi, Jaguar...) - tar dette med takstativ fra hukommelsen så ta det med en klype salt. Sykkelkrok får du på så og si alle elbiler, til og med i3 og Leaf.

     

    Er enig i at Tesla har tatt touchgrensesnittet for langt. FGalcon Wing-dørene er også mer enn gimmick. Men de sier fortsatt at Model Y vil ha disse dørene også. Jeg håper det endrer seg. Basert på poller, sier til og med majoriteten av elbil-communitiet (inkl. Tesla-følgere) at de ønsker vanlige dører. Jeg tror Tesla kommer til å holde på disse dørene til tross for dette (dørene er god PR).

     

    Er skeptisk til for kraftig regulering, men synes konkurranseregulering kan være fornuftig, noe som ofte fremmer forbrukerenes sak. Ting bør være standardisert - men det forstår heldigvis produsentene også.

     

    Tror uansett vi får en spennende tid i møte i nærmeste fremtid. Tesla sier de skal lansere neste generasjons hurtigladere til sommeren med høyere hastighet og "andre forbedringer" som bl.a. bedre tilrettelegging for solcelleenergi og energilagring (for ladestasjoner som genererer og lagrer egen energi - det finnes noen få slike stasjoner idag og flere vil komme. Derfra vil andre produsenter som Jaguar og Audi gi Tesla god konkurranse som etter min mening tvinger dem til å oppgradere interiøret (som vi også har forventet), men også rekkevidde og lading. De oppdaterte nylig interiøret litt, men det var helst farger og materialer. Så har vi også mange nye elbiler som vil utfordre på hva du kan forvente å få for pengene dine. Tesla ansatte interiøringeniøren som ledet utviklingen i Volvo's nyeste biler (samt andre). Dette gjør de ikke for morro skyld.

     

    Har troen på BMW iX3. BMW har vist seg å fokusere på teknologi og innovasjon for å få det meste ut av bilene. Men den kommer ikke ut før i 2020, noe som er skuffende. Mener BMW kunne ha gjort mer. Etter i3 har de blitt litt late. Ikke helt rettferdig da de er en av de bedre produsentene når det kommer til elektrifisering, holdbart design, gjenbruk av batterier og innsats i energilagring.

     

    Følg med, reserver biler når du får sjansen, hold hodet kaldt - det er det jeg gjør. Så tar du valget når den tid kommer.

  6. Jeg fraråder klumpesand. Blir ekkelt ganske fort i kattekassa, og selv foretrekker jeg å bare dumpe alt når jeg føler for det, blir vanskelig økonomisk å bare kaste alt hvis du har betalt blodpris for sanden. Prøvde desperat å like klumpesand men det ble bare så ekkelt.

    Rart, EverClean har fungert veldig bra for meg. Et dobesøk blir en klump som lett fjernes uten at det ligger noe igjen.

     

    Har ikke brukt kattedoen på mer enn et år siden katta bestemte seg for å gjøre fra seg ute istedenfor, eller kanskje hun tilegnet seg evnen til å ta opp maten 100 % så hun slipper å gå på do - jeg vet ikke. Uansett helt greit for meg, så slipper jeg det.

     

     

    Jeg endte opp med en sureflap connect, utrolig fornøyd! Tok litt tid før han brukte den skikkelig, men nå kommer han å går helt på egenhånd. skikkelig digg. Håper bare jeg slipper mus og fugler, men det kommer vell :)

    Bra å høre. Var kanskje litt vel kritisk i mitt innlegg (da ble du ihvertfall ikke skuffet). Den er ikke perfekt, men fy så kjekt det er å ha - og den gjør jobben sin! :)
  7. Får håpe Tesla gir oss realistiske estimater her denne gangen. De har riktignok bygget flere ladere og punkter enn de noen gang har gjort, men de har ikke vært flinke på å gi nøyaktige estimater. En ting er sikkert, utbyggingen vil skje. Spørsmålet er hvor kjapt. Eksplosjonen av nye ladestasjoner og -punkter vil nok skje når Model 3 slippes i Europa. Akkurat nå bygges det veldig mye i USA og Canada, mens det går nokså stille i Europa med bare 5 - 10 nye stasjoner i måneden (15 - 20 nye stasjoner i USA og Canda per måned).

     

    www.supercharge.info (se statestikk og grafer)

     

     

    Ja, en stund så det faktisk ut til at vi ville få 3-4 forskjellige systemer som ikke var kompatible, igrunn litt rart at Tesla 'MÅTTE' lage sitt eget når resten stort sett ble enige. Heldigvis får vi snart Ionity som samler alle. Også Teslaer skal kunne lade der, og da noe raskere enn på sine egne SC. Og vi som syntes det var vanskelig med 3 typer bensin og to diesel..

    For lav ladeeffekt, høye kostnader, altfor stor kontakt... Sannsynlige grunner for at Tesla laget sitt eget nettverk. Selvsagt også litt fordi det er litt "brand" og "hype" i dette her. Det å kalle noe "Supercharger" med flott design og en opplyst Tesla-logo er fancy. Men ingen kan si at nettverket ikke er fantastisk.

     

     

    Huff da, gratis bommer, kjøring i kollektivfelt osv.. klart du er møkk lei!

    MVA-fri vil jeg si er en større fordel... Det er grunnen til at jeg kjøpte elbil. Det og lave driftskostnader og det at bilene er ganske gode. Noen av dem ihvertfall.

     

    Var faktisk rett før jeg kjøpte en gammel bensinbil med planer om trimming. Selgeren var useriøs, tok ikke telefonen osv. og jeg endte opp med å se på andre alternativer.

     

    Det å ha elbil er faktisk ganske herlig, spesielt om du har hjemmelader. 99 % av tilfellene så er bilen helt fulloppladet og klar til alle dine gjøremål. Det er på langturer det kan være et ork (med compliance-elbilene).

     

    Så ja, ser ikke helt hvorfor folk klager sånn, selv om ladenettverket til Tesla er noe helt annet og gjør bilen til en fullverdig fossilbilerstatter også på langturer.

     

     

    Har ikke EL-bil selv, men man vet jo at det blir framtiden. Jeg ser den frykten der som du utbroderer om. Og det er helt logisk å tenke slik. En kort stund så ville det jo blitt et problem, men jeg vil tro at det hadde blitt fikset opp i ganske raskt med utvidet kapasitet. Hvilken leverandør er tjent med å ikke kunne levere varene sine på lang sikt?

    Joda, selvsagt. Men da kommer man tilbake til betingelsene. Produsentene som eventuelt skulle slenge seg på hadde måttet tatt sin del av kaka og stimulert til nødvendig utbygging. Lave marginer kan være en viktig grunn til at produsenter ikke var villige til å bli med. I begynnelsen var lading også gratis. Produsentene tenkte vel det var lettere å la tredjeparter ta seg av hele utbygging og administrering. Og skulle de bygge ut selv ville de nok tjent penger på det.

     

     

    Jeg har imidlertid notert meg en grad av kultisme omkring Tesla, ikke ulik som for Apple. Det gjør at jeg har en stor grad av skepsis til tilfeldige menneskers store tro på at Tesla på noen måte er 'bedre' enn andre selskaper.

    Det er ikke så vanskelig å se forskjell, med mindre du ikke vet noe om temaet. Tesla har klart sine gode og dårlige sider. "Tesla fanboys" er en av de dårlige, men det samme kan sies om "Tesla haters" som heller ikke bryr seg om fakta og bare er ute etter å fremme "sin side". Har hatt slitsomme diskusjoner med begge sider.

     

    Er Tesla et bedre selskap enn andre selskaper? På noen måter, ja. På andre måter, nei. Vær skeptisk til de som fører denne saken ensidig. Tesla har klart sine nedsider og utfordringer (f.eks. byggekvalitet og pålitelighet), men jeg har fortsatt reservasjonen min. For meg er det pga. jeg ser den stadige forbedringen i kvalitet og samt ser de tingene Tesla er gode på. Så lenge de klarer å rette opp i kvalitetsproblemene sine så blir det Model 3 på meg. Ja, og så må den ha tilhengerfeste.

  8. Sier vell mest om Tesla's betingelser det.

    Nei, det gjør det ikke. Det er heller mer sannsynlig at ingen produsenter har villet bli med fordi de ikke har biler som støtter ladehastigheten, fordi de ikke har vært interesserte i å utvikle elbiler som egner seg for langdistansekjøring og fordi de gjerne heller vil lage sitt eget nettverk. Utover slike spekulasjoner vet vi ganske lite om de spesifike årsakene. Tesla har også lite å tape på å slippe andre til og det er liten grunn for å gi dem urimelige betingelser. Men igjen, spekulasjoner. Det går begge veier.

     

    Vær ærlig og si at du bare spekulerer kraftig.

     

     

    En grunn til at BMW i3 selges å Model S skal kjøpes. Superlading nettverket.

     

    Faen for noe herk det er å styre med å lade på alle disse andre stasjonene, RFID brikker, apper, sms, ditt å datt. Møkk lei

    Det er av samme grunn jeg lener meg mot Tesla Model 3. Hadde det ikke vært for ladenettverket til Tesla hadde det vært relativt enkelt å velge f.eks. BMW, noe som jeg vegrer meg veldig for nå. Selv om iX3 frister godt. Den ser ganske bra ut, basert på det lille vi vet og basert på hvordan man kjenner BMW.

     

    MEN, hvorfor nevner du RFID-brikker (i flertall...?), apper og SMS? Dette sier noe om alternative måter å autorisere lading på, ikke alle stegene du må igjennom. Jeg bruker EN brikke (fra Elbilforeningen) på alle stasjoner. En skjelden gang må jeg starte lading via app, når f.eks. touch-skjermen ikke virker ordentlig på laderen. Det er ikke så ille som du skal ha det til, men jeg ser absolutt fordelen med Tesla-nettverket. Vil si dette punktet blekner i lys av de andre fordelene med Supercharger-nettverket (nevnt nedenfor...).

     

    Autorisering skulle dog ha vært gjort automatisk. Det er ikke vanskelig å lage en API som snakker med bilen. Bilen forteller laderen at den kan starte, på bakgrunn av gyldig betalingsinformasjon lagt inn som sjekkes gjevnlig når det er dekning. Dette burde legges inn i CCS-standarden. En enkel ting å standardisere.

     

     

    Jeg skulle prøve meg i går med en Forumlader (Bergerkrysset). Tror du ikke de hadde byttet app?? Og ikke mulig å logge inn på ny app eller få nytt passord.

    Ja, det er helt forferdelig... Etter mange år på samme app og system så oppgraderer de til noe bedre. Så grusomt. De ga bare brukerene beskjed et par måneder før per e-post...

     

     

    Ladesystemet til Tesla er fullstendig overlegent alt annet. Blir jo spennende når folk skal lade sine storbiler fra Audi og Porsche på 40-50kw CCS-ladere spredt litt rundt omkring med 2 ladepunkter.

     

    Så lenge ingen andre går i samarbeid med Tesla eller bygger sitt eget nettverk så forblir hurtiglading et ork. Det må være uten brikker, betaling eller annet surt. Koble i og lad!

    Sarcasm aside... Jeg lener meg mot Tesla Model 3 av samme grunn. Grunnene er i denne rekkefølgen: høyere ladehastighet, stor dekning over store deler av Europa, lave kostnader, enkelt og forutsigbart og et nettverk vi vet utvider seg gjevnt og trutt (som man kan see i utbyggingsdatabasen på supercharge.info.

     

    Men så skal det sies at produsentene heldigvis går over til høyere hastighet. Hyundai har en stund hatt 70 kW. Standarden blir nå 150 kW (som er høyere enn det Tesla bruker idag). High-end-standarden blir 200 - 350 kW. Tesla oppgraderer nok til 200 - 250 kW senere i år.

  9. Mange som har kattedør her? Vurderer å gå til innkjøp og montere da katten skal inn/ut natten lang om dagen... I tillegg er det praktisk når jeg ikke er hjemme.

     

    Men så tenker jeg på alt det negative med at han kan dra med seg kryp inn, andre katter(blir dog med chip leser), kulde ras? Osv

     

    Hvordan er deres erfaringer?

    Jeg har kattedør av typen Sureflap. Kvaliteten virker helt grei, men ikke noe å hoppe i taket for. Vinden har noen ganger blåst opp døra slik at katter og dyr kan gå inn uten chip (fordi den ble blåst forbi låsen). Har dog aldri opplevd at andre katter har brukt døra, selv om katten min har løpt fra andre katter og inn i huset for å så står på innsiden å frese og knurre.

     

    Det er litt trekk fra døren, så vær forberedt på dette. Hvor mye det er snakk om har jeg ingen aning om, gangen min er dårlig isolert fra før og monterte den i oppussingsfase (så jeg vet ikke forskjell før og nå). Du kjenner trekk fra glipen i døren, slik som du gjør på et dårlig vindu. Et visst kulderas må det ha.

     

    RFID-identifisering fungerer bra. Bruker også Eneloop-batterier (eller Ikea, som er rebadged Eneloop) som også fungerer bra. Lader fra enten Panasonic eller Ikea er å anbefale. Engangsbatterier er bare å glemme. Det er dyrere, mer miljøskadelig og mer stress. Jeg har oppladbare Eneloop-batterier til alt.

     

    Kattedør er veldig fint å ha. Trenger aldri å tenke på å slippe katten ut eller inn. Definitivt verdt det, sånn sett (da jeg gjerne jobber sent).

     

    Men jeg har opplevd å kommet hjem til et blodbad. Da har katten torturert en stakkars fugl eller mus, som etter terroren har krøpet inn i et hjørne eller bak et møbel. Mitt lille sadistiske dyr som jeg kaller kjæledyr/søt pusekatt "leker" altså med dyret for å så la det ligge i smerte når det går lei... Med brukne ben, øye som henger fra hodet, hull inn i magen... Katten dreper dem aldri, men skader dem nok til at de klarer å løpe på tre ben av adrenalin...

     

    Jeg har måttet avlivet noen stakkars dyr, ja. Alternativet er at du får dette ved inngangspartiet, da slipper du å vaske blod og innvoller rundt i første etasje... Dette har bare skjedd 3-4 ganger da, så trenger ikke å være et stort problem.

     

     

    Kan også nevne at anmeldelsen på denne siden er noe som jeg kjenner meg igjen i. Jeg ville derfor ha gjort litt research på forhånd. Gjerne gå innom dyresjapper og se på lukene selv. Tenk gjennom montering, isolering, kvalitet (husk at vinden klarer å dytte opp døren på Sureflap selv om døren er låst). Føler ikke kvaliteten er dårlig på luken, det er vel heller det at de ikke har designet den godt nok.

     

    Tenk også på hvor det monteres. Hos meg er det høyt opp fra bakken til kattedøren (da det er et trinn før døren på utsiden). Dette gjør at det er litt vanskeligere for katten å komme seg inn. Det gjør også at katten heller vil gjemme seg enn å løpe inn da den føler seg litt sårbar. Tar gjerne 1 sekund lenger å gå inn, enn ut. Dette er min tolkning, katten har kranglet mye med nabokattene her. Møter jeg på katten når jeg kommer hjem fra jobb, vil katten at jeg åpner opp menneskedøren for den. Når jeg ikke er der går den selvsagt gjennom luken.

     

    Ville ikke kjøpt luke uten RFID-leser.

  10. Har sagt det hele tiden. Nokia logoen er kun et klistremerke, dette er en kinamobil. Det blir ikke noe N95 tider for nokia igjen...

    Nokia-logoen har vært bare et klistremerke. Nå derimot er Nokia tilbake og det er utvilsomt en ekte Nokia etter hva vi har sett til nå!

     

    Hvor mye vekt er du villig til å legge i en halvlaber Tek-test når det er en haug med andre tester der ute som sier det stikk motsatte? Samt brukere som faktisk eier denne telefonen?

     

    Som f.eks. disse:

    Jeg har hatt telefonen noen dager nå og kjenner meg ikke igjen i det som skrives over. Jeg er veldig fornøyd. GIkk fra Google Pixel og ene alene fordi jeg syntes det var morsomt at Nokia er på banen igjen. Dette blir bra...

    Hmm. Jeg fikk min Nokia 8 forrige mandag.4.sept. de problemene dere nevner må jo bare være tull? Min er superkjapp. Fingersensor åpner med mobilen med det samme jeg legger fingeren på. Netflix funker uten problem. Ingen appkrasj. Eneste jeg kan være enig i er at kameraet kan være litt tregt av og til. Men håper det blir fikset med en update i nærmeste fremtid.

    Det virker veldig som om det er Tek som her har gjort en dårlig jobb på å representere hva denne telefonen faktisk er for kundene som kjøper dem, ikke at "alle de andre har feil". For å si det sånn, Nokia 8 er fortsatt den mest aktuelle telefonen på min liste (om jeg ikke venter på Nokia 9). Synes det er trist om en halv-ferdig test skal bestemme sjebnen til en tilsynelatende fantastisk telefon, noe som er ironisk når Tek klager på at et helt ferskt produkt har noen feil. Greit nok, Nokia skulle ha opplyst om dette. De rettet opp i problemet og dette er hva Tek svarer med. Ser ikke ut som jeg har gått glipp av mye siden jeg sluttet å lese Tek.

  11. Dette virker litt sløvt av Tek. De fortsetter å bruke samme gamle teksten fremfor å skrive en ny test? Nokia virker i god form og jeg er sålangt overbevist og optimistisk. Dere som snakker om gamle Nokia ansatte... Dette kan ha mye å si for et selskap, spesielt om det er nøkkelpersoner fra Nokia. Dette selskapet har også produsert telefoner i mange år, det er ikke slik at de er nykommere.

    Fordelene slik jeg ser det er at Microsoft er ute av bildet, det er nøkkelpersoner fra Nokia som styrer skuta, filosofien deres er å leve opp til Nokia's gamle rykte og å lever solide kvalitetstelefoner med jevnlige oppdateringer. La meg også kjapt nevne at de ikke har fjernet hodetelefonutgangen! Dette er en uting som gjorde at min interesse for HTC døde helt (i tillegg til at det ser veldig mørkt ut for hele selskapet og at byggekvaliteten på telefonene varierer litt). Uansett, hvorfor tror jeg de kan lykkes?

    Fordi de har nær AOSP-versjoner av Android, med små inngrep. Dette gjør det mye lettere, billigere og mindre tidkrevende å oppdatere telefoner. De har uttalt at de vil oppdatere produktene jevnlig og lenge. Det trenger ikke å være så veldig vanskelig å holde denne lovnaden når OS-et er bortimot "vanilla".

    Fordi byggekvaliteten og ingeniørarbeidet virker solid:



    Noe vi også ser når telefonen åpnes opp:


    Andre er veldig positive til den:
    https://www.gsmarena.com/nokia_8-review-1644.php
    http://www.techradar.com/reviews/nokia-8

    https://www.androidauthority.com/best-of-android-2017-giveaway-821041/
    https://www.phonearena.com/reviews/Nokia-8-Review_id4434

    Søker du på YouTube etter tester så finner du også at de aller fleste liker Nokia 8 veldig godt.


    Og ja, Nokia har oppdatert disse telefonene jevnlig siden lansering. Prisen er veldig hyggelig. Dette er etter min mening hva HTC håpet de var.

  12.  

    Heldigvis lager LG Chem solide batterier med lang levetid og høy tetthet. Det blir vel fordelen her, selv om det er trist at Nissan velger en langt lavere vertikal integrering.

    Kva betyr det De skriv ?

     

    LG Chem lager gode batterier med lang levetid og høy tetthet (per statestikk og div. studier). Sistnevnte betyr at batteriene holder mye energi per kg og volum.

     

    Vertikal integrering betyr i hvor stor grad en produsent produserer ting selv istedenfor å få dette fra underleverandører. Tesla og BMW har f.eks. veldig høy vertikal integrering i elbilverdenen. Det samme kan ikke sies for andre, som skryter mer enn de jobber.

  13. Vel, 20 år med tenking og intresse, 4 år i bobil.

     

    Om man seier det drar 40 kW å kjøre. Da gir resten av matten seg selv.

    Sportskjøring med et snitt på 90 var det ikke snakk om, men en oppnålig rekkevidde rundt 65

    Nå som informasjonen om Tesla Semi er sluppet... Den har et forbruk på 124 kW / 100 km med rundt 40 tonn, noe som er veldig imponerende. Dvs., et veldig lavt forbruk med lav last (som du lurer på å bruke den til). Ladehastighet er nødt til å være minimum 1,6 MW for å oppnå 80 % på en halvtime.

     

    Tesla overgikk forventningene, men skuffet stort på interiøret. Ser utrolig traust og upraktisk ut. De som har vært i en Scania (til og med de billige modellene) vet at dette ikke er godt nok. Tror alikevel firmaer vil kjøpe dem da det potensielt kan spare dem for mye penger og vedlikehold!

     

    Du vil også kanskje se på den mindre Semi-en eller kanskje heller pickup-en deres som vil være en mindre versjon av Semi-en (den ser helt forferdelig ut) og visstnok kan bære mye vekt. Ingen grunn til å kjøpe en lastebil som kan trekke 50 tonn når et kjøretøy som bærer 8 tonn er nok.

     

     

     

    Hvorfor må vi nordmenn kalle enheten for en trailer, når trailer betyr tilhenger på engelsk, og trekkvogn kalles tractor på engelsk?

    Når jeg skriver trailer så mener jeg tilhenger. Synes det er verre når folk kaller vogntoget for trailer, eller en vanlig lastebil... En trailer er en tilhenger. Om du bruker trailer eller tilhenger er jeg ikke så nøyen på, men er enig i at tilhenger er det mest korrekte på norsk. Definisjonen av ordet "trailer" er forøvrig helt riv ruskende gal på Bokmålsordboka. Ganske labert egentlig...

     

    Ang. trekkvogn... Skyld på yrkessjåførutdanningen. Har egentlig ikke noe imot uttrykket. Traktor er et uttrykk som er ganske spesifikt rettet mot bonde-traktoren. Så ja, det er nok derfor jeg ikke hadde kalt den for en traktor.

  14. Det ryktes om at den ikke bare blir tilgjengelig som trekkvogn, men også andre chassis-konfigurasjoner.

     

     

    [...]

    Du får vente å se på lanseringen den 26. Oktober.

     

    Den vil nok ha mer enn 3-400 kWh, eventuelt en ekstra batteripakke i traileren. Større batteri må den ha om den skal klare 320 til 480 km per lading, som ryktene sier. Du kan nok ihvertfall regne 150 kWh per 100 km. Klarer de lavere enn dette med last så har de fått til noe oppsiktsvekkende!

     

    Med 20 kW dieselaggregat kommer du ikke spesielt langt. På 4 timer blir dette 80 kWh, som rekker til rundt 50 km (kjapp hoderegning med nokså reelle estimater). Lurer også på hvordan du skal få råd til et vogntog (som også skal innredes)...

    • Liker 1
  15. Nå ser jeg ikke noe konkret om batterikapasitet men hvis vi antar at de klarer å få like lav drag-koeffisient som Model S så må batteriet være i størrelseorden 85 kWh om de skal klare 500 km NEDC. Dvs. ~136 kW ladeeffekt.

    Synes ikke 136 kW er så altfor imponerende på en fremtidig konseptbil som etter planen lanseres i 2020... Model S lader med litt over 120 kW. Soul med 100 kW og Ioniq med 70 kW. Leaf sies å skulle lanseres med støtte for 150 kW lading til neste år! I-PACE kommer trolig med støtte for 150 kW. Mission E med 350 kW. Nok eksempler altså, men det er fortsatt flere som leker med planer om 150 kW og mer før 2020! Tesla har også snakket om neste generasjons Superchargere.

     

    Så kommer VW med en SUV i 2020 med 150 kW? Joda... Bedre enn ingenting.

     

    Når det kommer til ladestasjoner vil de nok lene seg mye på tredjepartstilbydere.

     

     

    I dag begrenser superladerne seg til 120 kW, og det er også sånn ca det dagens (høykapasitet/lavpris) batteriteknologi klarer å ta unna av effekt.

     

    Når man får bedre batterier som klarer ta unna mer effekt, så kan man øke effekten fra laderne også.

    Supercharger-laderene har en maks effekt på 145 kW. Model S kan ta imot litt over 120 kW. Effekten deles på to biler om begge er tilkoblet laderen. Derfor er effekten høyere enn hva bilene kan ta imot. Deles kapasiteten i to blir det ~72 kW per bil.

     

    Tesla sine biler lader med relativt lav C-rate. Mens Ioniq lader med 2.5C lader en Model S 100D til sammenligning med 1.2C. Soul med utrolige 3.7C! De gamle elbilene lader med rundt 2.5C også.

     

    Cellene i Model S får altså langt bedre behandling enn i andre biler. Det er heller andre begrensninger enn batteriet når det kommer til lading.

     

    Med flere og flere biler blir det bare større og større ladestasjoner med mer effekt per lader.

     

     

    I dag deler to ladestolper parvis på effekten. Jeg tipper de slår sammen laderne slik at f.eks 4 stolper deler på 240 kW i stedet for å ha to par som deler på 130 kW hver. Dvs. at hvis det kommer én bil så kan den få tilgang til 260 kW alene. Kommer to, så deles effekten etter dagens prinsipp om først til mølla. Kommer tre så får de en annen delingsbrøk osv. Jeg tror ikke vi får noen fullskala batteribuffer med det første, men f.eks flere ladestolper per sted og en "hybridløsning" der toppene avlastes av batterier. Dvs. at man ikke behøver å trekke høyere effekt fra trafoen selv om antall ladestolper øker. Kraften ser også ut til å bli fornybar-sertifisert.

    Flere produsenter tilbyr allerede stasjoner som kan fordele effekten dynamisk over opptil 4 biler. Problemet er at det som regel ikke blir tatt i bruk, ihvertfall på disse kanter hvor vi har stokk dumme ladere. Med kapasitet på 50 kW sitter du der som en dust hvis en foran deg skal toppe av batteriet med 5 kW... Da har du 45 kW utilgjengelig kapasitet, uten mulighet for å benytte deg av det. Med dagens minuttprising er det uansett ikke veldig gunstig å ta imot "restkapasitet".

     

    Teslas prising på 1,4 kr per kWh gjør det enkelt og billig å reise med elbil. Det ligger på mer eller mindre det samme i Europa. Dagens elbiler lader gjerne med gjennomsnittlig 40 kW og da koster det 3,75 kr per kWh. Dyrere blir det jo lavere effekt du mottar.

     

    Når det kommer til batteribanker og solenergi tror jeg vi vil se mer av dette. Tesla er selv en produsent av solcellepaneler, batteribanker og resten du trenger. De vil utvilsomt bygge stasjoner med solenergi og energilager for å avlaste strømnettet. Spørsmålet er i hvilken skala og når det skjer. Ifølge Tesla har de en plan om å bli helt uavhengig. Det kan ta litt tid (og fremgang på både batteri- og PV-teknologi).

     

    Deres nye urbane stasjoner med 72 kW-ladere er også interessante å følge med på.

     

     

    Håper og tror at det blir bedre fleksibilitet i laderene, ja. Dagens Tesla Superchargere er jo bygget opp av en haug med moduler. Hvis de klarer å deligere effekten over på langt flere punkter vil det kunne redusere ventetid og kø betraktelig. Samt øke effektiviteten da kapasiteten gjerne ikke utnyttes veldig bra pga. brukerens dårlig valg av ladepunkt.

  16. Vi trenger at staten griper mindre inn i livene til folk... Ikke fortell meg hva jeg kan spise, drikke, røyke, nyte etc. så lenge det ikke direkte skader noen andre. Ihvertfall ikke når forbudet gjør mer skade enn hva ALL rus gjør, enten det er heroin eller cannabis.

     

    Forsåvidt interessant å se at folk fortsatt bruker denne tråden. Fortsett med det. :) Folk må ta til vett snart. Altfor mye er blitt innskrenket, enten det er hva vi har lov å nyte/bruke eller si. Det skal ikke mye til å bli dømt for "hate speech" i dagens oversensitive Europa... Og det skal ikke mye til å få livet ødelagt, både profesjonelt og privat fordi du bruker (eller dyrker) en plante. Ikke rart "noia" er noe mange opplever under rusen...

     

    "Men, det er bare du som kan klandres om du blir tatt, ikke sant? Hvis du ikke vil ta konsekvensensene, ikke begå lovbruddet! Eller? Joda, akkurat som før da homofili var ulovlig. Liker du ikke konsekvensene, bare ikke delta i homofili! Så enkelt er det! Loven er jo fasit på hva som er rett og galt! Er ikke vi som er saueflokk, det er du som er kriminelt avskum!"

    • Liker 1
  17. Å gjøre et område bilfritt, betyr å stenge ute funksjonshemmede, syke og eldre, som er avhengig av transport. Det er idioti.

    Bare det å hindre folk fra å kjøre på jobb er idioti, spesielt når infrastrukturen i Norge er søppel (mtp. hvor rike vi er, hvor få vi er og hva man kunne fått til).

     

    De fortsetter å planlegge nye veier for forholdene 10 år siden. Der de bygger har de ofte plass til så mange felt de vil, plass til overganger, reduksjonsfelt og andre effektiviserende løsninger. Det ender opp med 1 felt per retning og så står trafikken bom fast hver forbanna dag. På en helt ny vei! En haug med rundkjøringer, bokstavelig talt en hver 500 meter, det er flott å ha! Det kan jo ikke være flyt i trafikken. Med bilpolitikken i Norge skulle man trodd at de fabrikerer køtilstander for å få ned hastigheten... For det er farlig det!

     

    Så klager man på forurensing, økte kostnader med utbygging...

     

    Hvis de bare hadde fremtidsrettet utbyggelsene, og gjort flere jobber samtidig (f.eks. legge ned kabler og diverse), så hadde det blir veldig mye billigere. Ikke bare litt billigere, men mye. De bruker årevis på prosjekter (er blitt mye bedre så vidt jeg vet), og graver opp igjen kort tid etter fordi noen andre må legge ned kabler eller annen infrastruktur... Vet det høres veldig harry ut, men dette er da på skattebetalerenes regning.

     

    Hvordan får de til å planlegge veiutbygging gang på gang slik at det er utilstrekkelig fra første dag av?! Det er helt fantastisk hvordan de holder på... Blir deprimert av hele greia...

     

    Liker heller ikke hvordan politiet/vegvesenet leker med statestikken for å manipulere resultatene. De skulle enten ha en omgang under pisken eller tatt matematikk på barneskolen om igjen... Tror de vet godt hva de driver med, men sitter på en "moralsk høyhest", for å bruke et dårlig oversatt uttrykk, i tro om at det de gjør er nobelt og produktivt.

     

     

    Hvilken grad av hjerneskade har jeg? =P

    Alvorlig grad. For mye frisk luft, det er ikke bra for deg.
  18. Omtrent like lurt som å si at man ikke skal fylle fosiltanken opp mer enn 80%, for ellers blir tanken ødelagt. Og Teslas suppechargers er like miljøvennlig som at alle bilprodusenter skulle måtte bygge sine egne dedikerte bensinstasjoner tilegnet kun egne biler. Det hadde vert lurt det.

    Nei, det er det ikke. Du kan godt lade opp 100 %. Det er eiere som gjør det hver dag (meg f.eks.). Det betyr ikke at du ødelegger batteriet. Det har en innvirkning på levetiden, ja, det er noe helt annet. Først må du ha kunnskaper om hvordan batterier fungerer, så kan du lage påstander som denne.

     

    Det er en kjent sak at alle batterier lader tregere etter 80 %. Det skjer når du lader telefonen din også. Saken her er at når du lader opp til 80 % så utnytter du batteriets egenskaper mest effektivt, og du får en kortere ladetid. Du trenger ikke 100 % for å nå neste lader, heller ikke 80 %. I mange tilfeller klarer du deg med 30 %.

     

    Det med ladere og bensinstasjoner er så useriøst at jeg ikke gidder å svare på det.

×
×
  • Opprett ny...