Gå til innhold

kickass7

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kickass7

  1. Sertifikatene soerger for at kommuniserende parter (client-server) godkjenner hverandre (authentication) og at de er sikre paa at de kommuniserer med rette vedkommende. Selve transaksjonene er sikret gjennom SSL krypteringer, og det er styrken i disse krypterings algoritmene og stoerrelsen paa noeklene som avgjoer sikkerheten.

  2. Situasjonen var denne:

    Hadde to maskiner med krysset kabel mellom. Begge kjører XP. Maskin 1 har en bredbånds-oppkopling gjennom USB som er delt på nettverket. Maskinen har også nettverkskort som er satt til IP adresse 192.168.0.1. Maskin 2 setter jeg enten til f.eks 192.168.0.2 eller motta automatisk (med maskin 1 som DHCP server). Begge varianter skal fungere.... Konfigurerer også slik at den skal kople seg på internett via LAN.

    Det hele skal jo være såre enkelt, men dengang ei. Har gjort dette mange ganger i andre nettverk, men med disse to maskinene går det ikke. Maskin 2 er ganske gammel og den finner ikke engang maskin 1..... Dette må da være hardware relatert!!!!

  3. Må si jeg dummet meg litt ut der. Ved å kjøre ipconfig /all kommandoen, stod det DHCP disabled. Selfølgelig var det fordi det var satt statisk ip adresse på kortet. Stusset litt på det, siden maskinen jeg prøvde å kople opp, ikke klarte å bruke den delte internett forbindelsen på nettverket. Uansett så er det XP det er snakk om. DHCP protokollen skal vel automatisk være oprativ i OS'et.....

  4. må bare slenge inn et forslag til årsak helt på tampen av diskusjonen...

    hvis det er en nybygd PC det er snakk om her, eller om den har noen nyinnstallerte komponenter (spesielt PCI kort!), kan det være en IRQ eller I/O adresse konflikt mellom to eller flere komponenter.det kan skape litt pes.kan jo sjekke dette i device manager og se om det er noen konflikter..

  5. 1. Mener du kan se det på rekkefølgen på fargene inne i kabelen

     

    2. UTP kan både være krysset og ikke. Twisted har ikke noe med krysset å gjøre

     

    3. Stemmer nok det

     

    4. Er stor forskjell på UTP kabler ja. Det er 6 kategorier, der kat 5 er mest vanlig med en hastighet på 100Mb.Kategori 1 er vanlig telefonkabel...Pleier å stå litt info på selve kabelen. Bortsett fra det vet jeg ikke om noen annen måte enn å faktisk teste kabelen med dataoverføringer.

  6. Quote:


    Den 2002-10-03 14:03, skrev Wintermuthe:

    OK, ruter følger med, men hva er da fordelen med en hub kontra en swicth? Erstatter switchen hubben eller ruteren? Dersom kamerater er på besøk og skal være med å linke spill, hva er da den beste løsningen for "Plug and Play"?


     

    en switch er "smartere" enn en hub. den forhindrer bl.a. kollisjoner på nettverket. siden prisen er ganske lik, bør du anskaffe deg en switch!

    Tror ikke du vet hva PnP er...Har ikke noe med saken å gjøre her.

  7. Den 2002-10-01 21:01, skrev TormodK:

    Har ett creative webcam...som jeg skulle hatt gjennom routeren...men ser ut til at kameraet virker bare innenfor nettverket!...  hvordan får jeg det til å virke utenfor?? noen som vet av ett bra prog til å streame med eller bare sende bilde for bilde?? hvilket prog bruker dere??

     

    I krise!

    grunnen til at det ikke virker utenfor routeren er pga filteret som er satt opp i routeren. du må derfor åpne porter/slette hele filteret(alle portene).

    kommer an på hvilken router du har, på måten dette gjøres på.sjekk hjemmesiden til leverandøren.

    Telnet pleier å bli brukt....

     

    program: http://www.eyeballchat.com/

    prøv Eyeball Chat. mulig det funker uten å konfigurere routeren.

×
×
  • Opprett ny...