Gå til innhold

Merghal

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Merghal

  1. anmeldelser bør være en veiledning i hva som er gode kjøp. hvis ikke så har ikke anmeldere og deres synsing en funksjon

     

    Men hvordan i all verden har du havnet i en posisjon hvor du kan svare for alle at dette ikke kan brukes som kjøpsveiledning? Anmelderen har aldri hatt noen annen funksjon en å ytre sin personlige mening om et produkt. Om du er uenig så får så være men det betyr ikke at anmeldelsen har noen mindre verdi av den grunn.

     

    Og hele den greia med metacritics tror jeg folk misforstår. Skjønner ikke hvorfor målet skal være å treffe gjennomsnittet da det er i hverken metacritics eller gamer.no sin interesse at så skjer. Det blir jo konsensus og ikke et gjennomsnitt hvis alle prøver å konvergere sin karaktergiving mot gjennomsnittet

  2. Merghal: Det var nok ingen trussel, bare noe som Edda Media har sagt og de andre tek.no-sidene også har sagt. De har lov til å bruke det som er skrevet på forumene på sine nettsider uten å spørre (correct me if I'm wrong) :)

     

    Men slik han har ordlagt seg tyder jo på at folk som flytter sitt materiale over på et nytt gamer.no nettsted vil få en eller annen form for reaksjon. Det var derfor jeg valgte ordet "trusler" siden det virker som om utestengelsesknappen er innen rekkevidde hvis dette skulle skje :)

  3. Til dere som har diskutert "flytting" av stickies/forumsposter til andre steder: synd at ingen kan copy/paste fra dette forumet til et annet da Edda Media "eier" det som blir skrevet her :ermm:

     

    Så vidt jeg kan se fra retningslinjene til forumet så har Edda media reservert seg retten til å publisere kommentarer på hele eller deler av tek.no nettverket, det vil vel ikke si det samme som opphavsrett. Så territoriemarkeringer av denne sort burde dere vel holde dere for gode til? Derfor burde vel de som skrev den opprinnelige posten være i sin fulle rett til å poste det samme på en ny gamer.no side samtidig som dere har retten til å beholde og publisere den originale som dere selv vil.

     

    Ps: Det tar seg dårlig ut å komme med "trusler" av denne sort. Rett og slett ser det useriøst ut og virker litt pompøst overfor sine egne brukere

  4. Litt morsomt er det dog at diskusjonens kjerne stadig tolkes som at alle anmeldelser bør være 100% objektive, men jeg antar at ekstremer er lettere å forholde seg til i kampens hete.

     

    Uansett, en interessant og godt skrevet artikkel, som vi får tro tjener sitt formål - å slippe all denne forbaskede kritikken :)

     

    EDIT: Én ting må jeg likevel få spørre om: Hvis ingenting kan måles, slik forfatteren understreker meget klart og tydelig, hvordan kan man da sette en fysisk karakter på det? Forfatteren spør også hva målet er med en 100% objektiv anmeldelse - hva er målet med en 100% subjektiv?

     

    Det er jo ikke 100% objektivitet som det sies noe om. Men mer hvilken plass objektive verdier og argumenter har i en anmeldelse. Hvis dette er begrunnelsen din for hvorfor Gamer.no sine anmeldelser er gode eller mindre gode tror jeg det bunner ut i en misforståelse fra din side.

    Det blir jo sagt klart fra at noen objektive deler kan høre hjemme i en anmeldelse men det skal aldri være basis for en vurdering av et spill (eller underholdningsprodukt for den saks skyld). Et tenkt argument som f.eks at grafikken hører inn under objektivitet faller fort i grus fordi man kan f.eks ha den subjektive meningen "at grafikken er fantastiskt og stilren". Dette utrykket passer bedre inn i en anmeldelse da den er mer lettlest og formidler budskapet bedre enn shaderteknologi og lignende.

    Når det gjelder umålbare faktorer har vel artikkelen argumentert godt nok for hvorfor det er umulig å være objektiv.

     

    Angående tallkarakterer er det jo ikke de fysiske tallene <1,10> man referer til i en anmeldelse men i hvilken grad anmelderen anser det som et godt eller dårlig produkt. Man kunne erstattet tallene med fraser (eks: "dårlig", "middels", osv) men tallene gir lettere en referanse i forhold til anmelderens subjektive vurdering. At en tallkarakter automatiskt referer til objektiv tallverdi er derfor uriktig

     

    Hvis jeg har forstått deg rett så er ikke hensikten din en diskusjon om hvorvidt anmeldelsene er for basert på anmelders predisponerte meninger og overbevisninger men heller kvaliteten på anmeldelsene. Hvis det er rett så har du gjort deg selv en bjørnetjeneste. Det blir omtrent hvis du ønsker å diskutere Premier League fotball men ender opp med å argumentere hvorfor kvinnefotballen suger....

×
×
  • Opprett ny...