Gå til innhold

Grandmaster Gamer

Medlemmer
  • Innlegg

    388
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Grandmaster Gamer

  1. Diagrammene ser nesten ut som den jeg viste til, bare at nchipset er bakt inn i CPUen. Jeg må innrømme at jeg er utdatert nå hehehehe

    Men du ser også at Intel og AMD bruker forskjellige chipset for sine CPUer, derfort er det alltid best å gå for enten Intel/Nvidia eller AMD.

     

    *Peace*

  2. Med stabilitet så mener jeg at en maskin skal ikke bare fungere ved oppstart, men vare lenge og problemfritt.

    Når jeg bygger pc går jeg for enten Intel/Nvidia eller AMD/ATI, jeg unngår å blande disse sammen. Dette fordi Intel og AMD har forskjellige brikker (northbridge chipset) på hovedkortene som igjen har forskjellige arkitektur i hvordan dataflyten distribueres via grafikk-bus, RAM-bus osv. Intel og AMD er ikke ment for å fungere sammen selvom de gjør dette i praksis.

    Mange bryr seg ikke om dette, og blander inn det meste av det som de tror er kompatibelt, men det er en risiko for at grafikk kortet eller andre komponenter går sønder etter en tids bruk.

     

    Hvis man vil ha en stabil og problemfritt maskin i det lange løpet så er det derfor viktig at man velger riktig grafikk kort, cpu, hk og ram som er desginet for å fungere sammen, og ikke tvinge maskinvarer til å fungere sammen da dette er med på å kortne ned levesyklusen.

     

    De maskinene som jeg har bygget er ikke bare stabile som et fjell, men de tåler også slag og juling om man er uheldig, men som fungerer som om ingenting har hendt.

     

    Mine 2 kroner.

  3. Sist gang jeg opplevde lignenede feil som beskrevet i første post, så var det minnebrikken som ikke tålte dual-channel.

     

    Men ifølge bildet som du har postet så ser det ut som GPU som er problemet. Det enkleste å få dette bekreftet er å teste maskinen med et annet grafikk kort hvis du har tilgang til dette. Eller teste maskinen kun med 1 minnebrikke som nevnt tidligere.

    Ellers kan du prøve å oppdatere grafik-bus driveren som er i north bridge chipset og se om det blir bedre.

  4. Grunnen til at maskien slår av er fordi den forhindrer at maskinvaren blir brent opp. Dette kan være feil ved cpu kjøleren sitter dårlig som nevnt, eller at viften får ikke nok strøm fra PSU til å kjøle ned CPU.

     

    - Sjekk om atx12 volt kabelen er koblet til. atx12volt pluggen, den pleier å ligge i nærheten av CPU.

  5. Hvis du er interessert i aksjer så finnes det mange gode demo versjoner som man kan trene på, feks saxobank, plus500 etc som jeg selv bruker. Ellers er jeg nybegynner i aksjemarkedet og har trent på demo i litt over 6-7 måneder og har begynt å handle for full guffe de siste 3 ukene.

    Jeg selv ville aldri gitt pengene mine til noen andre for investering, det er en risiko i seg selv å gi ifra seg penger hehe.

  6. For meg så virker det som om media, eller "dataflyten" blir hindret av en eller annen grunn. Dette kan være programvarefeil som ligger mest sannsynlig på hovedkortet.

    Sørg for at north bridge chipset driveren er oppdatert, BIOS til seneste versjon, og at driver til grafikk kortet er riktig innstallert.

     

    ASUS hovedkorter har noe som heter "EZ flash" i BIOS som man kan bruke til å oppdatere BIOS med.

  7. Når man vekker maskinen fra hvilemodus ved å trykke på en knapp, eller via pekeplaten så sendes det en signal fra hardware til software, og hvis signalen blir feil tolket så vil det dukke opp BSOD.

     

    Ut ifra feilbeskrivelsen så høres det ut som om maskinen har problemer med å lese nødvendige filer for å fungere problemfritt.

    Dette kan være mange årsaker som feks feil i minne, feil i harddisk, eller DIMM sporene i hovedkortet, eller at drivere går i konflikt med maskinvaren.

     

    Hvis jeg var deg så ville jeg ha testet maskien med en clean install av bare OS (uten noe som helst driver innstallert), også teste maskinen ved å vekke den opp fra hvilemodus, vil BSOD dukke opp?

     

    Har du hørt noe rare lyder fra harddisken i det siste? Metallisk skrapelyder feks.

     

    Kan du teste maskien med 1 minne hvis den har 2?

     

    Det beste er å strippe maskien for alt unødvendige, både hw og sw når man feilsøker, slik at det blir enklere å lokalisere feilen.

  8. Jeg skulle ønske at Windows 8 var mer brukervennlig, mindre dill&dall, mindre "look at me, im pretty Windows 8" faktorer som feks: Menyer som popper opp i alle kanter så fort man bevege musa over kanten, dette fungerer dårlig med fler skjerm funskjonen da man må nesten sikte i millimeter for å få "poppe" menyen opp.

    Logiske plassering av knapper, både i metro, desktop og på IE, føler at jeg må dra unødvendig mye på musepekeren bare for å utføre enkle operasjoner.

    Fremhev skjulte knapper, gjør de lett tilgjengelig.

     

    Ellers liker jeg den raske responstiden til Windows 8 og den nye oppgavelinjen. Det er jævelig synd, men hvem vet, kanskje Windows8 blir bedre etter SP1.

     

    Alt i alt så synes jeg at det er bra at det finnes flere OS så folk kan velge det som passer dem best.

×
×
  • Opprett ny...