Gå til innhold

0x002b

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 0x002b

  1. E det ikkje noko bit feil korrigering i HDMI standaren? Altso at det blir sendt pakkar med redudans?

    Jepp. Stemmer det.

     

    Så det vil seie at:

    1) Om du har ei feilsending som vert snappa opp, så vert den også korrigert. Og bildet blir supert.

    2) Om feilsendinga ikkje vert snappa opp vil få ei forvrenging som du garantert merkar. For eksempel ved at det høyres ut som nokon kveler den som snakkar, eller at du får (kraftig - alt er relativt) forvrengt bilde.

     

     

    I mine auge er det absolutt ingen ting som tilseier at ein skal få bra eller dårleg kontrast og glød avhengig av kva kablar ein nyttar, så lenge det er digital overføring.

     

     

    Og dessutan skal det litt til før ein merkar det på analoge kablar også; eg har sjølv kopla opp signalgenerator->forsterkar->oscilloskop->høgtalar for å sjå/høyre støy; og du ser støyen før du høyrer. Iallefall for oss dødelige som ikkje har høgtalarar som er utskorne i granitt, og har håndplukka element med membran av sort-bjørk, og internkabling av fletta rævhår i gull...

     

     

    Som det vart nemnt tidlegare i tråden her: HDMI har meir med nettverk å gjere enn det ar med overføring av lyd/bilde (i klassisk forstand, med sinusforma signal) å gjere.

     

    Måten bit-mappinga vert gjort i overføringa i ein HDMI-kabel er forresten den same som vert brukt i 10GBit ethernet; der sistnemde ikkje er spesielt plaga av manglande signal.. Og det på fire par (åtte leiarar), og ein kabel som kostar lite.. (Med forbehold om at elektronikk-kunna mi er på det nivået eg trur den er..)

     

     

    Det er forresten ein ting eg merka meg i testen av HDMI-kablar av ulik lengde og pris:

    Kabelen ligg i ein kveil?! Når ein legg ein skøyteleidning i ein kveil får du eit magnetfelt og varmeutvikling. Og det er på 50Hz. Når frekvensen i ein spole aukar vil også motstanden auke. Greit nok at det er låg spenning og straum det er snakk om her; men kan det tenkast at det faktisk også kan ha innverknad på overføringa av signal..?

  2. The Stig?

    Teh original The Stig?

     

    Jøssemann. Hadde ikkje trudd du var norsk.. : p

    Kanskje Atle Gulbrandsen er ditt irl-namn.. (Heller tvilsamt.. ; )

     

     

    2008 er fin den, men eg tvilar på at kjærasten min hadde klart å få den til å funger. Det er større sannsynlegheit for at ho vil klare det med ein Apple iServe (eller kva det kjem til å heite). Det er den store forskjellen og fordelen..

  3. Mimir & Equerm:

    For å få hjula i gang vil det nok ikkje bli prisa så skyhøgt. Apple er nok klar over kva folk er villige til å betale for ei sånn løysing, og set prisen deretter.

     

    I tillegg trur eg nok at "mannen i gata" er vilig til å betale nokre kroner ekstra av di det er enkelt å få til å fungere.

     

     

    Og sjølvsagt kan ein få til denne funksjonen med Windows og Linux (!!!!1111one), men gjerne ikkje så saumlaust og straumlinjeforma som med komplett Apple-platform (heimeserver, backup (Time Machine), iTunes og iPhone).

     

     

    Trur dette vert bra eg.

  4. Skulle legge inn ei annonse, men ville gå igjennom profilen min fyrst, og oppdaga at det ligg ein anna persons e-postadresse under min profil!

     

    Ingen problem å bytte, men det tyder på at noko ikkje er heilt som det skal være.

     

    Trur neppe kontoen min er knekt; då ville nok brukaren bytt passordet mitt også, men det fungerar jo.

     

    Eg er 110% sikker på at det ikkje er eg som har lagt inn adressa, då eg aldri har sett den før..

  5. Server 1:

    HP/Compaq ML350 G3

    - Xenon 2GHz

    - 2,5 GB Ram

    - ca. 1 TB HDD (10k RPM SCSI)

    Køyrer VMWare ESX i bunn, og har nokre virtuelle 2003-serverar som blant anna køyer AD, Exchange og ISA Server (med VPN).. Samt isolert (nett-lause) virtuell desktop (WinXP) for køyring av "usikker" programvare..

     

    Server 2:

    "Heimemekk"

    - Dual P3 1,xGHz

    - 1GB Ram

    - 1,6TB HDD (7k2 RPM SATA)

    Filserver (musikk- og filmbackup)..

  6. Synd, men affekterer ikkje meg i stor grad, då eg er gått over på bærbart (Lenovo).

     

    Fyrste hovudkortet eg kjøpte var Abit VP6. God-kortet med dual socket 370, fire minneslott-er og muligheit for 8 IDE-einheiter. -kortet er i bruk den dag i dag.

     

    Har hatt både Asus og anna tull etter den tid (alle skrotet etter ca. 1års bruk), men ingenting har kunne målt seg med VP6-en. Fantastisk overklokk-kort. Køyrte dønn stabilt med ein Celeron 600E på 1180MHz (med boxedvifta til ein P!!! 1,2GHz), og hadde den opp i over 1,2, men då ikkje heilt stabil..

  7. Meget godt mulig du har rett. Eg veit ikkje.

     

    Har eit tilsvarande system på jobb, der ting blir punche i SAP, men har sikkert eit (eller tre) program/system som behandlar ordrefordeling etter pris/lager.

     

    Når det gjeldt lagerstatus føler eg at det som regler er korrekt (men er spent om å MSI Wind-en kjem på lager i morgon som oppgitt), og retur går til dei eg sendte ordren til. (Alternativt kan ein som firma sende direkte til produsent eller produkt-/produsentpartner.)

  8. Amentio har eit merkeleg ordresystem. Virkar som dei sender ut produkta frå ulike underleverandørar.

    Heilt korrekt.

     

    Om ein bestiller frå Amentio deler dei opp ordren, og sender ut "del-ordrene" til ulike distrubutørar (Tech Data, GNT, med fleire). Den som har lågast pris får ordren. (Foregår automatisk i eigna program, f.eks. SAP.)

     

    Greit for oss som forbrukerar, då me får varene frå distrub. med lågast pris, og ein set distrub. mot kvar andre, og pressar gjerne prisen endå lengre ned..

     

     

    Einaste ulempen som eg ser (frå eit miljøperspektiv) er auka trafikk for å levere varene til deg som forbrukar..

×
×
  • Opprett ny...