Gå til innhold

Pylon

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pylon

  1. Lurer på hvorfor ikke D700 kom med den samme videomuligheten, hadde jo blitt enda bedre!

     

    Tipper på folk flest i FX-markedet ikke prioriterer video, mens indiefilm-folket er fornøyd med DX-sensor og heller vil bruke de 10 000 i mellomlegg på optikk. Dessuten finnes RED for dem som er på jakt etter et virkelig rått digitalt videokamera.

     

    Red er foreløpig meget dyrt og krever egne linser. Som videofotograf sverger jeg til 35mm adapter foran videokamera der jeg bruker nikon linser for å få ned dybdeskarpheten og kan ha manuell fokus. Dersom dette kamera kan levere HD i god kvalitet er det MEGET interessant for indie-produksjoner, uavhengig av lyden. Den kan tas opp ved siden av. Eneste aberet er at det ikke ser ut som et videokamera, så her får man en utfordring med troverdigheten.

    Oppløsningen er ikke så viktig, reds 4k oppløsning er mer enn full HD-TV og vil ikke kunne benyttes til annet enn digitalzoom i etterarbeidet. Det krever også svært mye prossessorkraft og er upraktisk. 720p kommer man langt med pr. i dag.

  2. Hei,

     

    Det går fint å føre det på denne måten!

     

     

    Flisespikkeri: Gebyret er vel egentlig en finanskostnad og ikke en driftskostnad? Det er jo en fast godtgjørelse for at tollvesenet legger ut mva for deg (toll-kreditt)?

     

    Hei tusen takk for svar. Mulig vi misforsto hverandre på det med driftskonstnader, jeg mente at man fører

    først et bilag på selve varen som er kjøpt - driftsmateriale

    deretter et bilag til konto for toll og spedisjon av vareforsendelser og en linje med MVA. Så ikke noe driftskostnad på det 2. bilaget.

  3. Hei, jeg driver et enkeltmannsforetak og bestiller en del driftsmatriell fra utlandet. Jeg får da to regninger. En fra nettbutikken (som jeg regner om til norske kr etter valutakurs pengene blir trukket.) og en toll og avgifts-faktura hvor det f.eks står MVA 138, Momsansvarsgebyr 80

     

    Bruker datax total standard. Kan jeg da føre et bilag med 6550 driftsmatriell og et bilag med kr 138 konto 2710 (MVA Høy) sats samt kr 80 på 6110 (toll spedisjon av vareforsendelse)?

     

    Dette er min gjetning men vil gjerne sjekke om det stemmer. På forhånd takk.

×
×
  • Opprett ny...