Gå til innhold

fure91

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fure91

  1. Hei! 

     

    Har veldig lyst til å starte på lærerstudiet til høsten, men er veldig usikker på hvordan jeg eventuelt  skal gjøre det. Synes det kan virke veldig spennende å være lærer på vgs, og da spesielt innen fag som historie, språk, samfunnsfag, politikk og matematikk! 

     

    Men så var det hvordan man skulle gå frem for å få utdanningen som trengst. Har hovedsakelig vurdert to måter, den ene er da å utdanne meg som en grunnskolelærer 5-10 trinn. Føler dette er ett ganske safe valg, ser for meg at arbeid på ungdomsskolen også kan være greit, men tror nok at jeg hadde foretrukket videregående. Alternativ to er å ta fag som jeg selv liker, som historie, matematikk, språk osv, å ta ett år med PPU utdanning på slutten. Fordelen, slik jeg ser det med dette er at det tar kortere tid, og jeg kan nok da jobbe der jeg har mest lyst. Men jeg er også redd for at dette er en utdannelse som gjør at man blir litt annenrangs lærer, at det ikke er nok utdanning. En av mine tidligere lærere mente at dette var en god vei å gå, men er så usikker på hvordan man faktisk stiller for å få jobb når man ikke er utdannet lektor. 

     

    Er det noen her inne som har erfaring med dette? 

    - Kan man bygge på en grunnskolelærerutdanning i en slik grad at man kan få tittelen lektor? (Tenker da på videreutdanning) 

    - Kan man jobbe i ungdomsskolen med en utdannelse bestående av enkeltfag + PPU 

    - Blir man en annenrangs lærer i vgs om man har fag + PPU 

    - Hvordan er utsiktene for jobb som lærer i årene som kommer? 

    - Om man tar grunnskolelærer utdanningen fra og med 2016 (siste som er på fire år) Hvordan stiller man mot lærere som er utdannet året etter, og da har en master? 

  2. Hei!

     

    Har i dag en Telenor ruter av typen Zyxel P2812.

     

    Har strukket en kabel til en switch, da avstanden er stor til rommet datamaskinen er på. Problemet er at datamaskinen ikke kjenner igjen nettverket, blir ikke identifisert. Men om man venter 30 - 60 min så funker det plutselig. Er det en instilling som står feil eller noe? Litt grønn på det her, så håper noen kan hjelpe meg.

  3. Hei folkens!

     

    Jeg driver nå på og lager en dokumentar film til ett historieprosjekt på skolen.

     

    Prosjektet går ut på hvordan folket i min hjembygd, Sykkylven, hadde det under andre verdenskrig. Jeg skal intervjue noen personer å få litt forklart fra dem, men jeg trenger litt generell informasjon om hvordan forholdene var rundt Sykkylven. Tenker da spesielt på Ålesund, Stranda, Volda/Ørsta, Åndalsnes (viktig!) og Ørskog.

     

    Om noen kan hjelpe meg med litt informasjon her hadde det vert veldig flott! Kanskje noen har bilder av Åndalsnes under krigen, spesielt før og etter bombingen, finner ikke stort på nett...

  4. Hei folkens!

     

    Jeg har en kunde som konstant blir ringt opp av en eldre dame som har blitt litt skrullete.

    Det er selvfølgelig ikke ønskelig for min kunde og få disse telefonene i tider og utider, så mitt spørsmål er følgende; har dere peiling på om det går og få sperret ett spesifikt nr?

     

    Har snakket med Telenor, men de kan ikke gjøre noe uten en anmeldelse, og dette ønsker ikke kunden.

  5. Som sagt er det sentrale spørsmålet om damen på en eller annen måte - ved avtale eller ved å bidra til ervervet - er blitt medeier. I så fall eier de to huset sammen.

     

    Hvordan/hvem kan da avgjøre slikt?

     

    Tviler veldig sterkt på at hun kommer til og ta det til retten, vil liksom bare ha den tryggheten at hun har eierskap i huset om det skulle bli brudd.

  6. Ett problem er at mannen nekter og skrive slike kontrakter. Han vil da ha særeie på huset. Kvinnen har jo forsørget familien med mat, klær og slike ting, mens mannen da har betalt lån, strøm og slike ting.

     

    Huset står med mannen som eier, og kvinnen blir ikke nevnt i samband med huset..

     

    Mannen har hele tiden vert vanskelig når det gjelder huset, og når kvinnen da prøver og snakke om dette så blir det kjefting og syting fra mannens side...

     

    Men kan noen vise til noen lover som jeg kan slenge i tryne på mannen?:p Jeg er i familie med mannen og kvinnen og ser problemet hun står ovenfor..

     

    Tusen takk for at dere hjelper meg her :)

  7. Hei!

     

    Her er casen,en kvinne har bodd sammen med en mann siden de begge var 17 år, de har unger og hus. men kvinnen har ikke noe papir på huset. alt står i mannen sitt navn, lånet, skjøtepapiret, altså alt står på han. men kvinnen føler nå at dette er veldig urettferdig, siden de har bodd sammen i over 20 år. mannen har betalt regninger, mens kvinnen har betalt alt annet. altså det er delt mellom di.

     

    Har kvinnen noen rettigheter? kan mannen gåfra kvinnen og ta huset? siden hun ikke står som eier noen plass?

    eller har hun også noen rettigheter siden de har bodd sammen så lenge?

     

    Takk for svar :)

  8. Problemet er ikke Nikon, problemet er infoFØKKINGScare! Nikon, som nesten alt annet av elektronikk her på berget, blir reparet hos dem. Kapasiteten og logistikksystemet deres er sprengt for lenge siden...

     

    Vi på i Ålesund har startet og sente alt av telefoner til Tafjord kommunikasjon, de klarer en rep på en uke, ikke fem uker, som vi opplever når vi sender til Infocare..

  9. Elkjøp's HappyCare forsikring er nokk den dårligste av forsikringene som er og få fra Elektrokjeder, det gjlder Lefdal sin også!

     

    Det du skal gjør er å gå på Elkjøp, send inn maskinen og ring Moderna Forsikring, som har HappyCare for Elkjøp. Forklar situasjonen og alt vil forhåpentlig ordne seg. Har i mange år slitt med dette selskapet, så takk gud for at vi skiftet til Solid Forsikring. Viss du treffer rette kundebehandler så er det en mulighet for at du får igjen en maskin til ca 8-9k.

     

    Egenandelen på Innboforsikringer er ofte 3 - 4k, så de vil nokk ikke lønne seg og gå denne veien!

  10. Problemet ligger ikke hos Expert, men hos Infocare. Jeg er selv ansatt i data avdelingen hos Expert og vi får daglig store problemer med servicer som tar lang tid. Problemet er at Infocare ikke har nokk repratører til å ta unna service mengden.

     

    Å når du kommer med en maskin som er tydlig ytre skadet vil du enkelt og greit bli betraktet som enda en som vil snylte på systemet.

     

    Hadde du komt med maskinen med en gang hadde du fått ny på stedet, men når det tar over ett år så kan selgeren selvsakt ikke gjøre stort for deg.

  11. Ser at ps.no har 2 forskjellige "versioner" av den røde pc'n nå. En som heter ex310-013 og en som heter ex310-020ne. 013ne går under namnet "puma".

    Jeg lurer på hva er forskjellen og hvilken burde jeg gå for?

     

     

    Snakket med ps.no da jeg skulle sjekke status på min, og han kunne ikke si om det var forskjeller på dem. Han sa bare det var akkuratt samme maskin.

     

    Vi som har "puma" modellen får sikkert med ett sexy puma trekk til våre maskiner:p

  12. Må bare spørr igjen jeg, er det noen som har prøvd noen spill på denne?

     

    har fått testet ut trackmania united forever og quakelive ....

    men der er vel noen andre som har testet noe mer heftige spill ..

     

    :w00t:

     

    Jo, de er mer slike spill jeg spiller.. Ikke de nyeste grafikk monsterene :p

     

    Sån som Tracmania, hvordan funket det? Og noen som har spilt CSS på denne?

     

    Har også ett lite håp om å klare Empire Totatl War, da min stasjonære med en eldre amd prosessor 4gb ram og ett 8400gs kort klarte det respektabelt godt så håper jeg det funker her også.. Noen formeninger om det?

×
×
  • Opprett ny...