Gå til innhold

D-ZeeZ

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av D-ZeeZ

  1. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg, så jeg håper på å få noen innspill herfra.

     

    Jeg skal kjøpe et ultrakompakt-kamera i fødselsdagspresang til min bedre halvdel, og hun kommer til å bruke det som "folk flest"; Feriebilder, hundebilder, bilder fra skog og mark, festbilder og alskens "snapshots".

     

    Alternativene jeg ser for meg er:

     

    -Canon Ixus i Zoom

    -Olympus Mju 700 Digital

    -Casio Exilim EX Z600

     

    Så, hvis noen har noen anbefalinger/begrunnelser ang. hvilket av disse jeg burde velge fremfor de to andre, vil det bli satt pris på.

     

    På forhånd takk!

  2. Regner med produsentene vil fase ut AGP nesten fullstendig i løpet av 2005.

    Neppe. Det vil de i så tilfelle miste mange kunder på med tanke på hvor mange AGP baserte hovedkort det finnes ute. Mange har ikke noe behov for å bytte hovedkort.

    Enig. Bare se på det faktum at det produseres PCI-skjermkort fremdeles, enda AGP ble lansert i 1997.

  3. Det stemmer ikke at det er toll på alt untatt bøker.

    Jeg snakket med tollvesnet tidligre i år i forbinnelse med og ta inn en tv fra england og da sa de at tv'er var tollfrie(kostet 10k i england og 21k i norge...=)).

    Men du må betale frakt, spedisjonsgebyr og moms på alt dette. ...Og er du heldig får du ingen i norge til å ta seg av eventuelle garantisaker. Den norske kjøpsloven er det nok ikke sikkert at den utenlandske nettbutikken bryr seg så mye om heller. Du kan nok spare litt, men...

  4. Fordi store bokstaver er stygge, og tekst med bare uppercase er mye mindre lettlest enn korrekt formattert tekst. Videre er uppercase "nettsjargong" for å rope. Det blir ikke bedre av at du allerede dessverre fremstår som noe masete ved å stille samme spørsmålet to ganger, ved å starte to nye tråder i samme forum med bare 14 minutters mellomrom.

     

    Tror ikke sutringen din bidrar så mye til at folk får lyst til å hjelpe deg heller. No offense.

     

    ...Og hvis du ikke kan/vil/klarer å søke selv, så står det du lurer på her:

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Accelerated_Graphics_Port

     

    Det er bare førstegenerasjons AGP-porter/kort som bruker 3.3V (AGP1x), og dette er fra pentium 2-tiden. Lite sannsynlig at kortet ditt er et slikt, tror jeg. Hva er det for noe? Et GeForce2 MX?

  5. funker GF5200 til HL2? tenkte å kjøpe et slikt kort til pcn min (har lite peng) og lurer på om det holder?

    Det skulle vel gå. Både med HL2 og D3. Selvsagt på ganske lav oppløsning og kvalitet, men likevel... Vet ikke hvor mye slappere PCI-utgaven er enn AGP 4/8 X er, men.

  6. Tja... Det er vel ikke så mye bra etter dagens standard, som bruker PCI-bussen, men Komplett har GF5200-kort til rundt 700,-

     

    ...Og det ser ut til at du kan få Radeon 9200 og 9250 til ca. samme pris.

  7. Jeg har lest noe om en registry-fil ("nvtweak.reg") som følger med skjermkortdriver-cd-er, som man kan importere inn i registeret, og få muligheten til å overklokke nvidia-skjermkort fra standarddriveren. Stemmer dette? Følger denne med alle nvidia-skjermkort? Kan den lastes ned fra noe sted?

     

    Hvordan er denne i forhold til f.eks. Rivatuner? :hmm:

  8. Jeg tror at 6600GT er bedre rett ut av esken, grunnet MYE høyere klokk: 500/1000, 6800LE har 300/700, om jeg ikke bommer helt. De har like mange pipelines, men 6800LE har 256bits minnebuss, noe som hjelper litt på ytelsen. Hvorfor ikke bare velge 6800GT, så slipper du å tenke oppgradering på en LANG stund! ;)

    Som du sikkert ikke la merke til, var det 6800 (og ikke 6800LE) vs. 6600GT som var interessant.

     

    At GT-kortet er veldig mye bedre er vel ikke akkurat noen overraskelse, og det vet jeg selvsagt fra før.

  9. Jeg vet at jeg bryter drøssevis med normer nå, men jeg orker rett og slett ikke lete gjennom signaturer og specs og alskens for å finne ut av dette.

     

    Saken er den at jeg til nå har vurdert hhv. 6600GT og 6800GT, men ikke 6800LE og 6800NU. Det er vel generell enighet om at man like gjerne kan kjøpe 6600GT som 6800LE. I hvert fall hvis man ikke skal overklokke. Hvordan er 6800nu i forhold? Yter dette merkbart bedre enn 6600GT sånn rett ut av esken?

     

    Jeg tenker mer spesifikt på Club3D 6800 med 128MB DDR-minne.

     

    Noen tanker?

     

    Post gjerne benchmark-resultater og slikt også, dere som har et umodifisert 6800nu-kort.

     

    Dessuten: Hvis jeg nå skulle bestemme meg for å softmodde et slikt 6800nu-kort: Hvordan kan jeg gjøre dette hvis jeg vil beholde standard nVidia Forceware-driver? Er det dette Rivatuner brukes til? (Kortet skal stort sett brukes i Linux, og der er det vel fint lite støtte for softmodding uansett, men litt spilling i windows blir det jo.)

  10. hmm.... Hadde planer om å bestille hele maskinen min hos komplett.no. Ser at de ikke fører Aopen skjermkort, men ytelsen på de fleste 6600GT kort er vel ganske lik eller?

    Ytelsen vil være så og si lik ja ;)

    Det eneste er at XFX 6600GT AGP-kortet som komplett selger, har samme klokkefrekvens pr. default, som PCIe-kortene med 6600GT-chipsettet, altså 50 MHz raskere enn "de andre" 6600GT kortene for AGP

  11. Jeg har samme problem, bortsett fra at min maskin bare henger. Den faller ikke tilbake til Windows-desktoppen.

     

    Maskinen er en XP3000+ på et Asus A7N8X-X med 1,5GB PC2700 DDR-minne og et GF-FX5500 skjermkort.

     

    Spillet ser ut til å starte helt fint, helt til menyskjermen (med "new game", "options", osv) kommer opp, og så bare henger den. Hører at lyden såvidt starter i det det skjer.

     

    BTW: Jeg kjøpte også spillet på Elkjøp.

     

    Håper det er noen som har erfaring med dette, og som harf funnet en løsning.

  12. Er bare nyskjerrig hva som skrives om de ulike kortene, ikke annet.

    Skjønner det. Poenget mitt var bare at så lenge de holder seg til referansedesignet, så yter det tilnærmet likt alle andre kort med det samme designet. Det er vel derfor du sjelden ser tester av merkespesifikke kort, men bare av de forskjellige chipsettene.

  13. Det spiller kanskje en rolle hvis det står at kortet ikke er klin likt referansekortet fra nVidia ...

    Ja, men det ser man jo i spec'en hos MPX at det er.

     

    Memory : 256MB DDR3 256BIT

    Clockspeed : GPU 350 MHz / MEM 500Mhz

    Ramdac : 400MHz

    OpenGL : 1.5

    DirectX : 9

    PixelPipelines : 16

    VertexShaders : 6

     

    Det eneste jeg ikke finner, er info om "CAS Latency" på minnet de har brukt, men det er sikkert kurante greier.

  14. Nei, for et CAD-kort er optimalisert med hensyn på helt andre ting enn typiske spillkort, der fillrate er alfa og omega. CAD-kort skal heller kunne gi korrekte og nøyaktige fremvisninger av digre, kompliserte flater. Du KAN selvsagt bruke et "spillkort" til CAD-programmet ditt, men ytelsen vil nok ikke komme i nærheten av hva et spesialisert CAD-kort gir, og dessuten har garantert ikke leverandøren sertifisert driveren til spillkortet for bruk med programmet sitt, og dermed kan du i mange tilfeller vinke farvel til support derfra.

     

    ...Men det er jo prioriteringer, smak og behag som avgjør dette. Tror i alle fall ikke dette er noe godt arhument for f.eks. å få arbeidsgiveren din til å stille en heftig spillmaskin til din disposisjon. ;-)

  15. Jeg vet dette spørsmålet sikkert har vært stilt utallige ganger før, men likevel:

     

    Jeg har kjøpt meg et "mens jeg venter på noe bedre-kort" i form av et Gainward GeForceFX 5500 128MB AGP-kort. for å i det minste kunne spille D3 og HL2 på veldig beskjedne innstillinger, men jeg kunne jo tenke meg å få mest mulig ut av det også.

     

    Er det noen vits i å overklokke dette kortet i et forsøk på å tyne ut litt mer fart av det, eller kan man like gjerne kjøre det i originalstand "siden det ikke blir bra likevel", liksom?

     

    Hvordan bør denne klokkingen gjøres? Sk. "softmod" er vel bare innstillinger i windowsdriveren, og vil dermed ikke henge med når jeg bruker kortet i Linux?

     

    Hva gjenstår da? Modding av bios? Hvordan gjøres i så fall dette?

     

    Får søke litt rundt her, jeg, og samtidig håpe at noen gidder svare her likevel.

     

    Takk.

  16. Er det noen hovedkort som støtter SLI enda, da? Det første chipsettet blir vel nForce4 SLI, eller? De hovedkortene blir sikkert temmelig dyre også. Avhengig av at du har Athlon 64 på socket 939 er det også.

     

    Sikkert ikke mange som har noen erfaring med åssen SLI kommer til å virke enda heller, så...

×
×
  • Opprett ny...