Gå til innhold

WLAN

Medlemmer
  • Innlegg

    58
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av WLAN

  1. Jeg skal lansere en dataorganisasjon, hvor det skal arbeides for å heve dagens bredbåndshastigheter, kvalitetssikring av it-teknologier, og få myndighetene til å vise større interesse for it-utvikling i framtiden.

     

    På organisasjonssidene, kan brukere lese dagens it-nyheter, være med på bedømme nye dataprodukter og ikke minst være aktive i diskusjonsforumene. Mange gratistjenester vil etterhvert lanseres.

     

    Som medlem kan du være med på arbeide aktivt for å få norske databrukere og bedrifter til å sponse utvikling av it-teknologier, bl.a. på ntnu og andre utdanningsinstutisjoner.

     

    Jeg håper på å kunne få deg som medlem ved oppstart.

     

     

    m.v.h

    Jonny

  2. Håper noen av dere kan lære meg alt eller henvise til internettsider, hvor jeg kan lære å sikre en internettside- og personlige data til flere tusen kunder godt nok, unngå hackerangrep, og misbruk av serversystemet.

    Dette er for meg viktig å lære når telefonkatalogen vår lanseres med pomp og prakt i midten av januar i år 2003. -Gratis reg. vil til å begynne med være helt gratis, derfor er dette innlegget foreløpig ikke av kommersielt innslag.

  3. Jeg har laget en internettjeneste, hvor et årsmedlemskap koster 1500,- kroner. Selv om alle betalingstjeneste er i ssl, og medlemssidene er passordbeskyttet med encryption, ønsker jeg allikevel å sikre informasjonene vedrørende klienter enda bedre. Hva skal jeg gjøre for å få en http til å f.eks. bli https?

     

    Pr. i dag leier jeg kun serverplass hos en norsk aktør. Hvordan kan webplassen som jeg leier på denne serveren, beskyttes for hackerangrep og avansert datainnbrudd?

     

    Det er veldig viktig at den webplassen på denne serveren jeg leier, ikke kan misbrukes av uvedkommende.

     

    Håper noen her kan komme med svært gode anbefaling på god server, webside sikkerhet og beskytte personlige data.

  4. Jeg har tenkt til å forbedre telefonkatalogen min som innholder svimlende 340.000 unike firmanavn, før den lanseres etter nyttår. Men, for at forbedringen skal skjer fort, må jeg rippe alle internettsider til en kjent utenlandsk telefon katalogenak, for deretter å kjøre et skript igjennom alle internettsidene for modifisering av en del source codes. Så fremt dette blir gjort godt nok, vil det ikke oppdages at de samme informasjonene jeg benytter har blitt kopiert av dem. I Norge har vi f.eks. rosasider.no, gulesider.no, bizkit.no og internettkatalogen.no, og det kan godt hende at en av dem kanskje har benyttet informasjoner som er å finne på motaktørenes internettsider. Ved litt modifisering, forandre layout,design helt, forkorte source codene, plassere informasjonene i en helt annen rekkefølge enn den opprinnelige, kan man selvsagt ikke bli beskyldt for å ha stjålet andres source codes. Man kan like godt benytte spidere på internett til å ekstrakte names, tlf. nr, fax.nr, bosteder og mye mer, ved hjelp av software programmer, eller kanskje man har benyttet brreg.no cd-rom som koster et par tusen kroner.

     

    Men, la oss snakke om selve problematikken jeg ønsker besvart:.

     

    Vil den utenlandske online telefonkatalog aktøren registrere at jeg fra hostname osv, har benyttet en download manager til ripping av alle deres internettsider?

     

    Kom gjerne med grundige velreflekterte tilbakesvar; det er fullt lovlig det! :D

  5. Min er google.com og alltheweb.com.

     

    Førstnevnte er best på å finne korrekte søk, mens sistnevnte har flere søkemuligheter enn google.com, bl.a. multimediafiler, og en drøss av andre type filer.

     

    Den første søkemotoren jeg benyttet for seks år tilbake, var hotbot.com. Dengang var denne søkemotoren mest anvendt og mest populær av alle søkemotorer.

     

    Jeg husker i 99 at jeg kranglet med en kamerat om at google ville bli den strørste og mest anvendte søkemotor innen to år, og det har den jo blitt i løpet av de siste to årene.

     

    På forsiden til itavisen.no lycos/Terra Lyos vil relansere hotbot søkemotoren. Hva er nytt?

    -Det eneste de har forandret er designet, og implentert to andre store søkemotorkonkurrenter i som søkealternativer, ellers har ingenting forandret seg siden 1997.

     

    Det må være bittert for inktomi og lyos, å ikke klare å prestere noe mer enn dette de hittil har prestert. En stor skam med andre ord!

  6. Jeg vet til dags dato ikke om noen seriøse firmaer,, som utgir informasjoner om sine prosjekter til allmuen. I så tilfelle, vil man muligens risikere at konkurrenter utkonkurrer oss, før vi selv har fått lansert oss selv godt nok. Er det dette du ønsker?

     

     

     

    Quote:


    Den 2002-12-15 04:21, skrev roaldhansen:

    må jo si at det høres ut som et glimrende tilbud... nesten for godt til å være sant (og da pleier det som regel å være det også)


    hvem er "sposorene" som du snakker om? hvor kommer dine/ditt firmas inntekter i fra? (for å kunne tilby noe gratis, så må du ha en inntektskilde)


    håper ikke at det er noe ala kazaa sine greier, med at et nytt reklame-vindu spretter opp hver gang man er inni programmet og skal søke eller noe...


    OM dette er et skikkelig OG seriøst innlegg, så tror jeg at det hadde vært greit å først og fremst få med seg enstemnig og uten unntak samtlige moderatorer herfra. da hadde nok flere av oss tvilere stilt oss opp i rekken av kunder som du trenger


    hei, dette er jo enda et nytt reklame-jippo-ting! det er noen som har lyst til å tjene penger på oss. igjen!


    fortell mer om opplegget ditt og når du er i stand til å legge frem skikkelige fakts, samt datoer mm og alt det der, så kan vi snakkes


  7. Jeg har kun nevnt hva jeg i framtiden kommer til å lansere. Det er derfor for meg ufattelig at du i du hele tatt nevner siste to setningene i ditt innlegg.

     

    Har jeg nevnt internettsider?

    Priser?

    Firmanavn?

     

     

     

    Quote:


    Den 2002-12-15 04:15, skrev MarlboroMannen:

    Dette forum er ikke ment for kjøp og salg. Moderator bør stenge denne tråden så snart som råd er.


    Når det er sagt: jeg tør faktisk påstå at jeg heller gir penger til utvikling av data-infrastruktur enn til andre "veldedige formål".


    Norge er nemlig, slik jeg ser det, et U-land hva datakommunikasjon angår.


    Likevel, og uansett: dette forum er ikke stedet for promotering og salg av varer eller tjenester.



  8. Jeg kan ikke oppgi annen detaljert info, enn det som hittil er blitt fremlagt i dette diskusjonsforumet.

     

    Hvis du ønsker mer spesifikke informasjoner ang. hvilke bredbåndslinjer vi kommer til å tilby, så vil det kun dreie seg om minimale hastigheter.

     

    Quote:


    Den 2002-12-15 03:57, skrev l1th1um_:

    Om du trenger investorer herfra bør du kanskje gi oss _litt_ mer detaljert info :smile:


  9. Du får mene akkurat hva du vil. Mitt navn og mob. tlf, vil bli lagt ut på internettsidene innen slutten eller utpå nyåret. Jeg tror ingen svindlere er såpass "korte", at de legger ut sitt virkelige navn ovenfor allmuen.

     

    Jeg vet hva svindel betyr og har selv opplevd det uttallige ganger på nettet. Ikke akkurat morsomt å betale tusen amerikanske dollar for en vare, som viste seg å være renspikka svindel. Svindel er noe dritt!

     

    m.v.h

    Wlan, som hater alle former for svindel!

     

    Quote:


    Den 2002-12-15 03:32, skrev ZkedaR:

    Det høres ut som en svindel...



  10. Jeg har et prosjekt på gang, og håper å kunne lansere tilbudet med gratis brebånd til svært mange nordmenn i begynnelsen av neste år eller senest vår 2003. Men, for at dette skal skje, må vi innhente mer startkapital. Det er derfor veldig viktig at brukere som ønsker disse gratis tjenestene, besøker våre internettsider jevnlig.

    Vi har dessverre ingen informasjonssider å vise frem på nåværende tidspunkt, og jobber derfor iherdig med å få dem ferdige før dette året er omme.

     

    Det er kun dere som kan få realisert disse gratis tilbudene, mot at dere f.eks. kjøper rimelige pc-komponenter og besøker våre sponsorer jevnlig. Uten mer startkapital, vil sjansen for lansering bli forverret, eller muligens aldri satt i gang. Håper på dere nordmenn ved oppstart.

     

    Hva mener du?

    Høres det bra ut?

     

    m.v.h

    Wlan

  11. Ikke farligere enn at din brebåndslevandør har fått beskjed av EUs organer til å kontrollere dine datamengder som downloader. Snart kan det samme skje med deg, som det har skjedd med flere tusen danske bredbåndskunder; en skyhøy julegave i posten, som musikk- og filmbransjen forlanger at du skal betale innen kort tid.

     

    Ang. det å la en datamaskin stå ubegrenset. Det viktigste er å se til at stikkontakter er jordet, at kjøleribbe- og vifte er kraftige nok. Og, unngå å bruk operativsystemer som win98, winxp eller win2000, dersom du skal ha 99,9 % oppetid. Dersom du ønsker sistnevnte oppetid, må du bruke operativsystemet linux.

    God tull og snart et godt dritt år!

     

     

    Quote:


    Den 2002-12-12 09:27, skrev gaaal:

    Jeg har nettopp får meg en ny pc. Har seff lyst å la den stå på når jeg går om morningen på jobb,siden jeg har bredbånd å vil laste ned mest muligt,men for farlig er dette ? Hva sier om en data maskin man har bygget selv , vil man få det dekket på forskringen om uhellet skulle være ute?




  12. www%2Etwistedhumor%2Ecom%2Fads%2Fcpt%2Fxbox%2Findex%2Ephp

    19-Dec-2001 10:21:22

    CPT_645

    fast%2Emediacharger%2Ecom%2Fmovienetworks%2F%3Fprov%3Dru%26sub%3D1857%26creative%3D1

    0

    intro2.php

    37229,8376073495

     

    Dette er spyware. Fjern nøklene.

     

    twistedhumor.com og mediacharger.com...og tusenvis av andre internettsider er ikke annet enn spysites.

     

    Skulle du forhåpentligvis komme borti en eller flere ulovlige internettsider en dag, kan du være meget sikker på at snokerne i FBI, CIA og ISA ser hva du har bedrevet, downloadet og osv. Deres undersåtter er ikke akkurat kjent for å ta ivareta samfunnets demokratiske interesser. :smile:

     

    Quote:


    Den 2001-12-18 11:51, skrev Spirograf:

    Snoka litt rundt på maskinen og fant wnad.dat også, åpna den i Notepad og fant følgende:

    1.016

    2

    14-Jan-2002 21:08:35

    CPT_679

    www%2Etwistedhumor%2Ecom%2Fads%2Fcpt%2Fxbox%2Findex%2Ephp

    19-Dec-2001 10:21:22

    CPT_645

    fast%2Emediacharger%2Ecom%2Fmovienetworks%2F%3Fprov%3Dru%26sub%3D1857%26creative%3D1

    0

    intro2.php

    37229,8376073495

    0

    1

    37243,4732550116

    2

    5

    x1440

    5

    37195,5


    Kan det være noe som Creative legger til når man innstallerer XP-driverene fra dem? Virker særdeles mystisk...



  13. Jeg har lyst til å programmere software, som kan anvendes nyttig. F.eks. å optimalisere enkelte hardware deler, lage en bra brannmur og utvikle dvd-programmer, som kan rippe en dvd plate på under fem minutter m/ perfekt oppløsning. Hvilke programmeringsspråk utenom c++, og assembler må læres itillegg?

     

    Jeg forstår kun det å bruke et program, men ikke hvordan den er bygd opp. Å lese open source codes, er som å lide av analfabetisme... eller kanskje enda verre!

     

    Det er ikke vanskelig å finne oversiktlige sider som omhandler programmering og dets kommandoer på nettet. Men, jeg greier bare ikke å lære avanserte ting som står på nettet, uten at jeg har tilleggsbøker. Til og med da, kan det være komplisert. Jeg håper derfor at noen kan oppgi norske bokforretninger, hvor pedagogiske tilrettelagte programmeringssbøker er å få kjøpt.

  14. Jeg har et lite spm. som jeg ønsker besvart av hws lesere.

     

    Innen midten av jan. 2003, skal jeg gå på egenhånd programmere en norsk søkemotor, med svært mange bruksfunksjoner. Men, på grunn av liten startkapital, og liten fritid, må jeg få andre erfarne it-brukere til å ta seg av denne store arbeidsoppgaven. Mitt spm. er som lyder:

     

    Hvor mye kan jeg måtte regne med å betale for to it spesialister medregnet arb. timer?

     

    Jeg har på forhånd allerede satt opp enkle regnestykker, for leie av bredbånd, server housing og (driftsutgifter for to mnd fremover). Totalt vil en kraftig server koste anslagsvis pr. mnd med kraftig utstyr ca. 2000 kroner, pluss 2500 for en 100/1 Gbit Mbit linje v/ serverhousing. Andre driftsutgifter vil gjelde vedlikehold som koster ca. 1400 ekstra i mnd.

     

    Når det gjelder den norske søkemotoren så skal den ha min. 7-10 millioner indekserte unike sider, og en egen søkemotor og oppsett for firmasider mot betaling av f.eks. årlig oppføring.

     

    Jeg har egentlig ingen store problemer med å gjøre arbeidet unna innen to uker eller maks. to mnd, men på grunn av skolegang (lederkurs) og arbeid, må jeg leie inn min. to erfarne it-konsulenter til å ta seg av det elementære arbeidet.

     

    Innen sommeren, håper jeg at firmaet har anskaffet nok startkapital til lage en internasjonale søkemotor. Men, før dette er det en del andre prosjekter som er under arbeid, derav en prissammenligningssøkemotor, og telefonkatalog med tlf. og adresser over alle norsk reg. firmaer. Bare dette kan bli en millioninntekts kilde, ettersom disse internettsider vil ha bedre tilbud å tilby enn hva dagens gulesider og kvasir tilbyr sine kunder.

     

    Noen som vil være med?

  15. Vær behjelpelig med å gi denne karen pengehjelp, slik at han kan vinne saken, og sørge for at kopiering av dvd-plater på til privatbruk kan bli fullt lovlig. Jeg trodde at en slik lov eksisterte i Norge, hvor det var lovlig å kopiere musikk, filmer til eget privatbruk. Men, film- og musikkindustrien vil tydeligvis ikke at dette skal forbli en menneskerett.

     

    Den eneste måten vi kan unngå film- og musikkindustrien, er at vi alle sammen går imot dem, og boikotter deres produkter.

     

    For å komme tilbake til DVDs Jons DeCCs -dvd decoderen, så forstår jeg fremdels ikke hvorfor den amerikanske filmindustrien kjemper en innbitt kamp for å ruinere dvd-Jon, når det eksisterer mange andre dvd-decodere på markedet. Å gå til sak mot en nordmann er tydeligvis lettere, enn å gå til sak mot amerikanske dataproffer. Det virker ihverfall slik på meg!

  16. Hei!

     

    jeg har tenkt til å leie bredbånd via en NIX1/NIX2 linje hos uio i Oslo. Itillegg er det nødvendig med en del annet utstyr, som må anvendes slik at bredbåndskapasiteten kan deles ut til en del andre.

     

    Fremdeles vet jeg ikke helt hvor store bredbåndslinjer uio og deres nix tildeling tilbyr andre isp`er. Jeg har ihverfall tenkt til å leie svært kraftige bredbåndslinjer for litt over en halv million kroner i året.

     

    Hvordan er det jeg kan route el. fordele bredbåndslinjekapasiteten til andre brukere?

     

    Hva slags switsje utstyr må anvendes?

     

    Hva slags modemstyper kan benyttes av brukerne?

     

    Jeg må nok ærlig innrømme at jeg er helt blank på dette og en del andre områder innenfor it/data; men har ellers svært gode kunnskaper innenfor søkemotorteknologier og programmering.

     

    Håper å kunne få seriøse henvendelser tilbake.

     

    m.v.h

    Jonny

  17. Forrige fredag var min datamaskin med på å forårsaker såkalte smurfeangrep (DoS angrep i småskala), på norske og utenlandske nettverk.

     

    Jeg var redd for at jeg hadde gjort noe straffbart forrige fredag, da formodentlig mitt kabelmodem plutselig var ute av funksjon. UPC hadde på formiddagen fått en privat melding fra et norsk firma, at min internetttilkobling hadde vært med på å utsette deres eksterne nettverk for smurfeangrep. Dette var grunnen til at modemet var nede frem til tirsdags kveld. Tirdags kveld var alt i orden, etter den så lite uhyggelig tilbakemeldingen.

     

    Den ansatte hos UPC ga meg advarsel om at jeg måtte gjøre ditt og datt, slik at internett tilkoblingen seinere var godt nok sikret mot misbruk av utenforstående personer. Jeg er selvfølgelig enig med rette vedkommende om at alt bør sikres godt nok mot misbruk at UPCs internett tilkobling, men at det allikevel ikke alltid er like lett. Men, heretter skal jeg gjøre alt for at alle sikkerhetshull er tettet, nye virusoppdateringer downloades hver dag, og at man går over til andre browsere.

     

    De programmer jeg har begynt å ta i bruk heretter for å sjekke om datamaskinen kan være åpen for uvedkommende, er at Nortons antivirus program 2003 blir benyttet, det samme med Zonealarm pro, og Ad-aware.

     

    En kamerat anbefaler meg på det sterkeste om å benytte mozilla, siden denne alternative internett browseren, ifølge sikkerhetseksperter ikke har noen "uttetede sikkerhetshull", mens IE har borimot 15 og muligens flere.

     

    Håper at flere av datakyndige personer her i dette diskusjonsforumet, kan komme med gode anbefalinger om hvordan datamaskinen og internetttilkoblingen kan sikres best mulig.

     

    Takker for din hjelp på forhånd!

×
×
  • Opprett ny...