Gå til innhold

Atleladden

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Atleladden

  1. Fantomtegningen skrev (På 8.6.2020 den 9.51):

    Hei, Beklager for sent svar, Har ikke vært så aktiv på forumet i det siste.
    Jeg brukte MIG apparat med automatisk mating og gassmengde utifra innstilt tykkelse på stålet, dette sammen med Argon gass.
    Stilig at du har identisk bil som meg! ? Et lite tips til kjøp av kanalene, så fant jeg dem "Grisebilligt" her: www.billigdel.no Begge sidene for ~1800kr :)

    Lakken bestilte jeg gjennom Mekonomen, 41-AK600584. Lakk koden på min bil er 24E.

    Det som var mest skremmende med hele prosjektet var å starte med vinkelsliperen, Det fornuftige siden av meg kjempet mot å gjøre dette. ?

    Oljebruket er jeg noe usikker på, må etterfylle 1-1,5 liter på 7mnd.

    Akkurat det jeg argumenterte på hos begge verkstedene flere ganger, og jeg fikk samme forklaring hver gang: utifra EU-kontrollen er det bare tillatt med en viss mengde rust, uansett om det er bærende eller ikke.

    Takk for tips, EU innen slutten av måneden her, nesten ferdig! Bruker biltemas billigste trådapparat m fluxtråd. Behandler bilen under med rå linolje også i samme slengen. Samme oljeforbruk her, høyere enn jeg er vant til fra andre biler, men er vanlig på disse, ikke noe problem. 

    • Liker 1
  2. Hvoran i huelste får man da flyttet en minibuss som har hatt 10 seter, til traffikstasjonen for godkjenning med 9 seter?. At dette skal være straffbart er utrolig firkantet. Det er eksakt samme bil, bare ett sete mindre. Har gjort dette før og det gikk bra, men har nå hørt om noen som fikk bot på traffikstasjonen når de ankom. 

  3. Leste igjennom hele tråden, imponert over resultatet. Fra å ikke vite forskjellen på aluminium og stål og til å få til et så fint resultat!

    Sitter med samme bilen, samme fargen, årsmodellen og identiske rustproblem tilogmed, lurte nesten på om det var deg jeg kjøpte bilen av i slutten av august i starten av tråden, men ser du beholdt den og gjennomførte. Det må jeg klare og. Brukte du noe sveisegass eller bare rørtråd?    litt på siden; Hvordan er oljeforbruket på din? 1.8 bensin?

  4. Fant en Ipaq hx2100 med mobile windows og Navigon GPS. Ny i eske. Men jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke den til, har allerede ålreit GPS. Denne PDAen kom tydeligvis uten trådløst nettverk, men med bluetooth og ir. Den har CF og SD kort leser så jeg kan nok få inn et trådløst kort der men vet ikke om det er verdt bryet. 315mhz og 64mb ram.

    Noen som har erfaring med disse PDAene? Hva bruker dere de til?

     

    Ellers fant jeg sist en drøss med solide strømkabler som skal brukes i et bilstereo prosjekt.

     

    Til kveldens el-retur tur ønsker jeg meg noe som har en 12v motor, drill for eks..

  5. Jeg kom over denne tråden da jeg forsøkte å finne info om et hjemmekinoanlegg jeg vurderte å kjøpe. Så fant jeg ut at det mest miljøvennlige må være å bruke det som allerede er kastet og mest sannsynlig ingen andre kommer til å ville hente.

     

    Dette blir nok litt OT. Men er det vanlig å finne høyttalere og forsterkere på EL-retur, eller er det andre steder man vanligvis finner det? Tenker både på stereo- og surroundanlegg og PC-høyttalere.

     

    Hvis det er riktig sted å finne det, hvordan går jeg frem for å få lov til å hente ting? Er det best å spørre på forhånd over mail? Er det best å spørre gjenvinningstasjoner eller elektronikkbutikker? Har null erfaring fra å hente fra El-retur, bortsett fra at de svarte nei på en Expertbutikk når jeg spurte en gang for lenge siden. Å kjøpe nytt er uansett ikke noe alternativ av miljøhensyn.

     

    Jeg har funnet mange forsterkere og høyttalere. Har funnet kraftige og gode stereo forsterkere, men ingen surround. Mye bra man kan finne, men det er mange om beinet der jeg henter ihvertfall. Betjeneningen forsyner seg dessuten selv, men de blir mette etterhvert og bedre og bedre ting vil bli liggende, dette er nok som ett gode med den jobben.. OG man kan ikke forvente å finne akkurat det man leter etter på første besøk. Om du er redd for å bli tatt kan du bare ta med noe el-retur du skal kaste selv, så har du en unnskyldning for å være der. Selv så bare går jeg forbi om betjeningen er der, (mye pga trangt der og står i veien for vareleveringen). Har aldri fått noen negative tilbakemeldinger når jeg først er der og de har kommet ut, heller positive ang skattejakt og sånt..

     

    Dagens funn: Lenovo thinkpad t60p. Mangler cd rom, batteri, strømforsyning, litt bulkete og det er noe galt med vifta. Skal reddes og bli fin nettpc til gamlinga.

  6. Yes! Endelig fant jeg en KVM switch! med usb tilogmed!

    Master View usb kvm switch cs-104u!

     

    Jeg har også fått meg en server. En dell poweredge 1850 1u. Bråker som ett helvete pga de lave kjølerne og viftene.

     

    xeon PGA604 socketen er ikke lett å finne kjølere til.. Bryr meg ikke om jeg ikke får på lokket bare den blir litt stillere.. Noen som har større kjølere for denne socketen de vil bli kvitt?

     

    er det mulig å få se et bilde av denne moddete herligheten ?

     

    VELDIG ghetto denne moden, men den hadde vært vellykket hadde jeg kommet over noen høyere kjølere. Nå bråker den fortsatt for mye. Dette er en 5 vifters variant, men de 2 ekstra viftene ved cpu gjorde egentlig ingen nytte. Alle viftekoblinger er via sukkerbiter da original kontaktene ikke er standard. Zalman viftekontroller blir brukt på den svarte hovedvifta, men serveren blir varm når jeg folder med vifta veldig redusert.

    post-168574-0-59676400-1297709096_thumb.jpg

    post-168574-0-93665100-1297709124_thumb.jpg

    post-168574-0-80275000-1297709235_thumb.jpg

  7. Du kan se langt etter få plass til en standard kjøler med mindre du modifiserer/senker den, skal du bytte ut alle viftene til stillegående så er det raskt 200kr pr vifte og totalt mer enn servern er verdt.

     

    Vifter er gratis, og de har jeg mange av:) Problemet er bare å finne 2stk metallklumper jeg kan sette oppå dissee socketene slik at vifta har litt mer å blåse på. Socketene er så nærme hverandre at jeg faktisk kan kjøle de med 1stk 12cm vifte istedenfor 8(4doble) 4cm vifter.

    Hadde den 12cm vifta hatt litt mer å blåse på hadde jeg kunne kjørt den mye saktere! Den bummer med mye av luftstrømmen pga de er så lave. Jeg blåser (bokstavelig talt)i om jeg ikke får på lokket på serveren etterpå..

     

    Og i dag fant jeg en strøken fujitsu siemens scaleo 600!

     

    Er disse noe bedre enn dem som sitter i orginalt a?

    Eneste kjøleren jeg fant til den socketen i farta, og jeg kjenner ikke til den.

    Men ikke akkurat noe billig frakt til norge på den dessverre.

     

    Di der er mye bedre! Men skulle helst hatt noen som allerede er i norge pga frakta.. Aller helst gratis av noen som kanskje vil bytte noe:p

     

    Har modifisert serveren litt, den har en stillegående 8cm vifte bak psu og en stillgegående 8cm vifte forran psu.

    +1 12cm vifte som blåser over/igjennom begge prossessor kjøleribbene og godt over hele hovedkortet. Denne viften kommer fra en annen gammel server(heftig vifte) som faktisk er ganske stillegående på lavere spenning.

    Men kjøleribbene jeg har i dag er 2-3 cm høye bare og er laget med gjennomblåsningsdesign fra siden, de er tette på toppen. Ikke ideelt, derfor må den store vifta gå nesten for fullt.

    Og slik er det stabilt, kjørt folding home med alle 4 kjerner på 100% en uke i strekk uten temp prob. Kjøleribbene føles faktisk kjøligere nå enn med de små originale viftene.

    Serveren ser ut som ett slakt da den er litt modda, men kjølinga er bedre. Den ligger oppå ett skap så jeg trenger ikke se på den. Vil bare ikke høre den så mye heller..

  8. Du kan se langt etter få plass til en standard kjøler med mindre du modifiserer/senker den, skal du bytte ut alle viftene til stillegående så er det raskt 200kr pr vifte og totalt mer enn servern er verdt.

     

    Vifter er gratis, og de har jeg mange av:) Problemet er bare å finne 2stk metallklumper jeg kan sette oppå dissee socketene slik at vifta har litt mer å blåse på. Socketene er så nærme hverandre at jeg faktisk kan kjøle de med 1stk 12cm vifte istedenfor 8(4doble) 4cm vifter.

    Hadde den 12cm vifta hatt litt mer å blåse på hadde jeg kunne kjørt den mye saktere! Den bummer med mye av luftstrømmen pga de er så lave. Jeg blåser (bokstavelig talt)i om jeg ikke får på lokket på serveren etterpå..

     

    Og i dag fant jeg en strøken fujitsu siemens scaleo 600!

  9. Yes! Endelig fant jeg en KVM switch! med usb tilogmed!

    Master View usb kvm switch cs-104u!

     

    Jeg har også fått meg en server. En dell poweredge 1850 1u. Bråker som ett helvete pga de lave kjølerne og viftene.

     

    xeon PGA604 socketen er ikke lett å finne kjølere til.. Bryr meg ikke om jeg ikke får på lokket bare den blir litt stillere.. Noen som har større kjølere for denne socketen de vil bli kvitt?

  10. Hva slags deler bør jeg lete etter om jeg er ute etter et par kondensatorer?

     

    Trenger to stk. 1000uF, 25V

     

    haha, så rart det skulle komme ett slikt spørsmål akkurat nå. Slaktet nettop en psu med det formålet å finne kondensatorer/(kapasitatorer?). Lette egentlig etter 1000uf 35V jeg da.

     

    Men jeg fant bare mange 1000uF 25V. Bare å ta.. Stammet fra en gammel diger compaq server psu.

     

    Hvor kan jeg kjøpte slikt i for eksempel oslo? utrolig irriterende å måtte bestille og vente

  11. Har hatt flere NAD fra både 80 og 90 tallet, og alle disse kunne brokobles. Sjekk bakpå om du har en skyveknapp som er plombert/låst. Hvis så er det bare å flytte posisjonen på denne OG flytte høytalerkablene til rød/rød (mener jeg å huske, men det står bakpå forsterkeren). Jeg har lenge kjørt en 12" på en brokoblet NAD 2600, og det er stor forskjell mellom å bruke den brokoblet kontra å kjøre bare 1 kanal.

     

     

    EDIT: Du må også bruke rett inngang ved brokobling (står også merket bak på forsterkeren).

     

    NAD 3150, fra 1983! gammel kraftkar. Da trenger jeg bare å finne ut hilken forsterker jeg skal dra resten av sulamitten med. Har en HK 3370. Men den er for høy til å ha plass i tv bordet der. Så vurderer å skaffe meg en billig surrond forsterker til resten.

  12. Liker De halvgamle Chieftecene jeg, har nettop funnet en sånn. Der flytter hoved pcn min inn.

    Chieftec Extreme Series BX-01B-SL-B.

     

     

     

    Ellers, når jeg finner div el ting som mangler power adapter, for eks en liten flatskjerm. Dreper jeg den når jeg plugger i passende plugg og minus og pluss er på omvendt plass på pluggen?

     

    Har mistanke om at jeg klarte å drepe en fin liten skjerm jeg hadde her.. Skulle bytte ut den gamle AT forsyninga jeg brukte fordi den lukta vondt(gjort lenge) men fungerte fint med skjermen. Bytta til en "ny" en, men tror jeg uheldigvis tok feil på sukkerbiten og pluss ble minus:/ Får ikke liv i den lenger nå.

    Forøvrig yter ikke den nye PSUen 12v kun 11,51 på multimeteret. Er dette akseptabelt for en skjerm som er spesifisert til 12v? Utfra det jeg har lest er det innenfor akseptabel spec når det kommer til vanlige pc componenter. Kastet desverre den illeluktende PSUen så får ikke sjekket hvor mye den ytet, og om det fortsatt fungerer med den.

    post-168574-1286630468,1156_thumb.jpg

  13. Hei

     

    Har 1 stereo forsterker jeg skal bruke som dedikert bassforsterker. Den mottar ett mono bass signal fra hovedforsterkeren.

    Det vil vel da være lik lyd på venstre og høyre kanalen fra denne stereoforstekeren?

     

    Kan jeg da bare bruke høyre kanalen for å dra subben min uten at forsterkeren tar skade?

    Det vil da være veldig tung last på høyre kanalen, men ingen last på venstre. Er dette skadelig?

    Er det noen grunn til at jeg ikke burde gjøre det?

×
×
  • Opprett ny...