Gå til innhold

HKvaale

Medlemmer
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HKvaale

  1. Okei, et rimelig enkelt spørsmål. Er ikke all verdens bilkyndig. Har en Nissan Primera 1996 mod, 2,0 motor. Nylig kjøpt. Når man bremser opplever jeg at bilen skeier ut til høyre. Det er ganske betydelig, og kan sammenlignes med å svinge svakt. Dette er ikke alltid likedan, og andre ganger kan det være mer eller mindre. Problemet opptrer mest i nedbremsing i større fart.

     

    Er det noen som har opplevd lignende, eller kan gi noen råd/symptomer på om dette er et alvorlig problem, eller noe jeg kan fikse selv?

  2. Det blir jo rett og slett helt latterlig å si at alle på Lerkendal er medgangssupportere utenom kjernen. Menmen, det er vell enkelt å si at Rosenborg har mange slike når de ennå ikke har tapt. Uten å ha noen spesielle tall for hånden, hadde vel også Rosenborg mer tilskuere på kampene ifjor, å da endte det med femteplass...

     

    Ellers er jeg meget godt fornøyd med kampen igår, en skikkelig god fotballkamp!

    Som trofast Rosenborg supporter storkoste jeg meg, og det var enda godt det beste laget vant. Spesielt når Klanen ikke har bedre å fore enn Rosenborg er rævva, flest mulig ganger.

     

    Oppriktig sagt må jeg også si meg skuffet over klanen, lager mye lyd og greier, men synes ikke de opprettholdt stemningen gjennom kampen, samt støttet opp om laget sitt.

     

    Ellers vil jeg rose Vålerenga, for å ha en genial innledning til kampen! Noen som har peiling på hva den sangen heter?

  3. Nå har ikke jeg lest igjennom hele tråden, så mulig svaret på problemet kan ligge tidligere... Uansett var og nasket The sims 3 fra butikkhyllene i dag, med et stort smil om munnen. Installering og hele sulamitten gikk greit, men når man har spilt spillet 1-2 minutter, går plutselig pcen min tilbake til skrivebordet og lukker hele spillet! Pcen er en bærbar FS Amilo Si 1520, den virker å drive spillet helt greit ellers, men går plutselig tilbake til Windows. Er det noen innstillinger som kan være gale? Lurer fælt, har prøvd å laste ned nye direct x og greier, men ikke noe forandring...

     

    Blitt kjempeglad for gode råd! :)

  4. Det kan fungere det også, men Lago er en bedre stopper enn Demi, som fungerer langt bedre forover. Kjedelig hvis han ikke fornyer.

     

    Totalt uenig ; Demidov har jo noen greit gode raid og bidrag fremover. Men synd at Lago går, Vært god i år. Veldig tålmodig fyr, det er i alle fall sikkert!

     

    Skjønte ikke helt poenget ditt, du er helt uenig, men sier at Demi har noen gode raid og bidrag forover og så sier at Lago har vært god i år.

     

    Klovn.

     

    Lago er jo ikke så deltakende i det oppbyggende angrepsspillet til RBK som Demidov. Og hvis du har fulgt med i timen så er ikke Lago angrepsspiller, men forsvarsspiller. Det stilles ikke store krav til at Lago skal være god offensivt, men være god defensivt. Ergo han har gjort oppgavene sine godt i år, de oppgavene består stort sett i å hindre at motstanderne scorer mål. Der har han vært god, men Demidov har mer å bidra med fremover. Med vinnervilje og godt driv med ballen.

     

    Ergo om du leser dette riktig, så har Lago vært en god FORSVARSPILLER i år, mens jeg mente i forrige innlegg at Demidov er en større bidragsyter fremover på banen. Dessuten er Demidov minst like god som Lago, og fremtidens mann.

     

    Hvilke str på klovneskoa?

  5. Nå har Dorsin kommet tilbake, og vi også trenger en spiss.. Hva sier folket om gode gamle Frode Johnsen? Han spiller godt i Japan, men jeg vil ha han hjem!

     

    Joda, det hadde vært morsomt. Men en sånn type spiss kler ikke Iversen på riktig måte. De har samme styrker, og til delvis like svakeheter. Trenger en spillende kjapp bakromsspiss.

  6. Det kan fungere det også, men Lago er en bedre stopper enn Demi, som fungerer langt bedre forover. Kjedelig hvis han ikke fornyer.

     

    Totalt uenig ; Demidov har jo noen greit gode raid og bidrag fremover. Men synd at Lago går, Vært god i år. Veldig tålmodig fyr, det er i alle fall sikkert!

  7. Hvorfor skal de som ikke er god nok for vår benk spille? De må vel først hevde seg godt nok på RBK 2, slik som Aas og Sellin før de i det hele tatt har noe å gjøre i troppen. Man kan ikke bare kaste utpå spillere fordi de skal få prøve seg i en så stor klubb som Rosenborg. Er de god nok, javel, da spiller det liten rolle om de er 15 eller 25, men om de ikke er det, har de noe bevise på andre arenaer før de kommer på det høyeste nivået.

  8. Det er litt som jarstein sier selv, han er veldig offensiv i feltet. Å da er det større risiko om han står på streken. Mener han skal fortsette med denne tankegangen, forhindrer flere sjanser ved denne taktikken til tross for noen blemmer som noen ganger ender opp imål.

  9. Tja, som trofast RBK supporter så har dere rett ; Enga er noen av de lagene jeg hater mest. Tror blant annet det har vært av diverse "usympatiske" spillere som f.eks Berre. Og Hulsker om jeg ikke tar feil?

    Men uansett så var RBK seieren fullt fortjent etter min mening, til tross for at dere kunne prestert tidenes ran på slutten der.

     

    Det er ikke stort å være Rbk supporter for tida heller, noe bedre i det siste. Men hvor tannløst og planløst enga virker så har en jo noe å glede seg over! Spesielt med tanke på spillerne som de har

  10. hehe, dere kan jo ikke stikke under en stol at Rosenborg generelt sett eide denne kampen fra start til slutt. Brann kom riktignok noe bedre med i andre omgang enn i første. Enkelte av Rosenborgs sjansjer er litt uflaks, mens enkelte er som flere av dere påpeker udyktighet i avslutningsøyeblikket. Som Rosenborg supporter er det overraskende å se et så tannløst Brann lag i sin egen storstue. Virker som storparten av laget deres er blottlagt for selvtillit og mønster for øyeblikket, merkelig hvor mye en spiller tilsynelatende kan si for et lag (Helstad)

     

    Var vel egentlig ikke mye stygt spill i denne kampen, bortsett fra albuen til Karadas, men å kalle Rosenborg for skuespillere er vel egentlig å gå for langt. Hvis du tenker på situasjonen der Lustig faller, så du vel selv hvor mange som ropte på straffe ; Ingen! Utifra denne kan jeg ikke se noen situasjoner som kunne tolkes som filming. Noen andre?

     

    Det har aldri vært ulovlig å falle.

  11. Elkjøp bruker ikke noen form for prosseser. De går utifra forbrukerkjøpsloven slik som alle andre kjeder (som jeg har lest mange ganger) Er helt enig med storparten av dere om dette med reklamasjon om man tolker det utifra det som står i loven. Men det er ikke alltid slik det fungerer i praksis, og da snakker jeg ikke om Elkjøp sine prosedyrer. Men etablerte serviceverksteder i Norge som kjører dette opp mot produsent. Disse verkstedene er det også flere andre som bruker ; Expert, Siba osv. Det med minnekortet var noe vi også hevet øyenbrynene for;)

    Og så klart : Elkjøp legger jo forbrukerkjøpsloven til grunn - Hvor stor hadde de vært foruten?

     

    Hvor lenge siden er det du jobbet for elkjøp?

    Nylig

  12. Jepp, innbiller meg også at det var bare et halvår eller et år på ladere på laptop for en periode, men at dette har endret seg. Hvis du er så veldig skråsikker på dette, kan du vel kanskje forklare hvorfor serviceverkstedet returnerer diverse tilbehør, med melding om at produsenten har avslått reklamasjonen?? Sånn som f.eks minnekort som jeg nevnte tidligere. Har jobbet i Elkjøp, det har vi et såkalt serviceark som vi bruker, som vi kan se garanti og reklamasjonsrett utifra. Tviler også meget sterkt på at en så stor kjede, og at servicesjefen i Elkjøp som har utformet dette ikke har peiling på reklamasjonstiden på diverse produkter.

    Tror nok også det er store forskjeller på hvilket tilbehør det er snakk om.

    Du er nødt til å skille mellom prosesser satt av kjeden du jobbet i og loven. De to sier sjelden det sammen.

     

    Det er ikke mulig å ha lavere frist for å reklamere enn 2 år. Dette gjelder uansett. Selv et kneipbrød til 5,90 fra Rimi har 2 års reklamasjonsfrist.

     

    Serviceverkstedet returnerer varene fordi produsenten har sagt at det ikke dekkes på garanti, og at Elkjøp ikke har noen reklamasjonsrett mot dem som produsent. Produsenten trenger i realiteten ikke bry seg om hva som skjer mellom Elkjøp og kunden, på samme måte trenger ikke kunden bry seg om hva som skjer mellom Elkjøp og produsenten. Elkjøp som selger har ansvaret for å følge loven når kunden reklamerer mot dem. Om Elkjøp får dekket kostnaden fra produsent/verksted igjen har ikke noe å si, har har hvertfall ikke noe å si for Elkjøps lovpålagte plikter overfor kundene sine.

     

    Jeg foreslår at du tar en kikk på Forbrukerkjøpsloven istedet for Elkjøp sine prosesskriv om hva man skal prøve å si til kundene i håp om at de ikke vet rettighetene sine ;)

     

     

    Elkjøp bruker ikke noen form for prosseser. De går utifra forbrukerkjøpsloven slik som alle andre kjeder (som jeg har lest mange ganger) Er helt enig med storparten av dere om dette med reklamasjon om man tolker det utifra det som står i loven. Men det er ikke alltid slik det fungerer i praksis, og da snakker jeg ikke om Elkjøp sine prosedyrer. Men etablerte serviceverksteder i Norge som kjører dette opp mot produsent. Disse verkstedene er det også flere andre som bruker ; Expert, Siba osv. Det med minnekortet var noe vi også hevet øyenbrynene for;)

    Og så klart : Elkjøp legger jo forbrukerkjøpsloven til grunn - Hvor stor hadde de vært foruten?

  13. Nja.. På større varer har man fem års reklamasjonsrett ; F.eks på mobilen. Men på lavkostprodukt som f.eks tilbehør er det bare to år. Men helt enig at det burde vare mye lengre. Har jobbet med dette, og har fått diverse tilbehør til produkter returnert pga utgått garanti og reklamasjon. På minnekort er det f.eks bare tre måneders garanti og reklamasjon. Utrolig men sant.

     

    Tror du burde ta deg et lite lynkurs i forbrukerkjøpsloven!

    I loven står det bare om 2 og 5 års reklamasjonrett! Ingenting om 3 månder etc.

    En banan har i teorien 2 års reklamasjonsrett, men pga dens egenskaper er det ikke en mangel at den råtner etter 2 uker.

     

     

    Som sagt tidligere i tråden her av en annen person. Det er ikke jeg som hevder dette, men det er hva jeg har opplevd gjennom jobben jeg har hatt. Der måtte jeg skaffe et nytt minnekort til kunden, pga at både garantien og reklamasjonen var utgått (tre måneder) Vi fikk telefonen returnert fra Deltaservice, med vedlagt skriv i fra produsent om avslaget. Regner også med at du skjønner at forbrukerkjøpsloven ikke kan inneholde alt om reklamasjon på ymse tilbehør til alt i verden..

  14. Nja.. På større varer har man fem års reklamasjonsrett ; F.eks på mobilen. Men på lavkostprodukt som f.eks tilbehør er det bare to år. Men helt enig at det burde vare mye lengre. Har jobbet med dette, og har fått diverse tilbehør til produkter returnert pga utgått garanti og reklamasjon. På minnekort er det f.eks bare tre måneders garanti og reklamasjon. Utrolig men sant.

    Jobbet med dette? Slik du skriver fremstår det som du ikke helt har kontroll på hva reklamasjon er. Reklamasjon har ikke noe med størrelsen eller kostnaden til et produkt å gjøre. Reklamasjonstiden sier noe om hvor lenge man kan forvente at varen holder. Én kabel har en forventet levetid på lengre enn to år, og man får derfor fem års reklamasjonsrett på denne.

     

    For meg virker det som om du kun skriver det sjefen din eller samarbeidspartnerene dine har fortalt deg om emnet. Det riktige bildet får man om man leser forbrukerkjøpsloven, forarbeidene for denne loven, FTU-avgjørelser samt dommer i høyere rettsinstanser. Det du gjør nå er at du tråkker i den klassiske salaten. Dvs. ta for godt det dine sjefer og forretningsforbindelser forteller deg uten selv å være kritisk til dette. Man skal være klar over at i bransjen så er det veldig dårlig med kunnskap rundt forbrukerkjøpsloven, og mange bruker dessuten denne manglende kunnskapen til å handle ulovlig til sitt favør.

     

    "Utrolig men sant"..

     

    Edit: Beklager at jeg er litt krass mot deg, men det er altfor mange som kommer med bastante påstander uten å ha et fnugg av fakta. Noe som bidrar til å gjøre noe som for enkelte er vanskelig nok enda vanskeligere.

     

    Jepp, innbiller meg også at det var bare et halvår eller et år på ladere på laptop for en periode, men at dette har endret seg. Hvis du er så veldig skråsikker på dette, kan du vel kanskje forklare hvorfor serviceverkstedet returnerer diverse tilbehør, med melding om at produsenten har avslått reklamasjonen?? Sånn som f.eks minnekort som jeg nevnte tidligere. Har jobbet i Elkjøp, det har vi et såkalt serviceark som vi bruker, som vi kan se garanti og reklamasjonsrett utifra. Tviler også meget sterkt på at en så stor kjede, og at servicesjefen i Elkjøp som har utformet dette ikke har peiling på reklamasjonstiden på diverse produkter.

    Tror nok også det er store forskjeller på hvilket tilbehør det er snakk om.

  15. Jepp, tror det stemmer at det bare er to år på tilbehøret på mobil. Men her synes jeg selger må vise litt goodwill, for smått at det er vært å krangle for.

    Det finnes ikke noen regel om at "mobiltilbehør" basta bom har to års reklamasjonsrett.

     

    Det kommer an på hvor lenge tingen er ment å vare. Er den ment å vare vesentlig lengre enn 2 år, så er det 5 år. En kabel bør i teorien holde i 100 år, så jeg vil påstå det er 5 år. Betinger selvsagt at feilen skyldes en iboende svakhet, og ikke feil bruk.

     

    Nja.. På større varer har man fem års reklamasjonsrett ; F.eks på mobilen. Men på lavkostprodukt som f.eks tilbehør er det bare to år. Men helt enig at det burde vare mye lengre. Har jobbet med dette, og har fått diverse tilbehør til produkter returnert pga utgått garanti og reklamasjon. På minnekort er det f.eks bare tre måneders garanti og reklamasjon. Utrolig men sant.

  16. Urk, jeg har egentlig sluttet å handle på Elkjip men i dag måtte jeg innom. Det er rart med det, jeg prøvde så godt jeg kunne å være i godt humør med et smil rundt munnen, men en tur innom Elkjip ender ALLTID med at jeg blir i dårlig humør.

     

    For et år og noen måneder siden kjøpte jeg kjøleskap og fryser på Elkjøp. Jeg skulle flytte, og jeg endte med akkurat de to modellene fordi Elkjøp LOVTE at de skulle de klare å levere til innflyttingsdagen. Flott, da tar jeg de tenker jeg, litt dyrere, men jeg får de garantert når jeg skal flytte inn.

     

    3 uker ETTER at jeg hadde flyttet inn kom kjøleskapet. Da hadde de lovet det 4 eller 5 ganger til før det kom. De løftene var altså null verdt. Absolutt null. Å leve uten kjøleskap er faktisk ikke så kult.

     

    I går så knakk selvfølgelig håndtaket på dette kjøleskapet og jeg måtte bevege meg inn på Elkjøp igjen. Urk. Frekkasen antydet at dette hadde ikke de noe med, dette måtte jeg ordne selv. Urk.

     

    Jeg hater virkelig Elkjøp. Heldigvis blir det færre besøk der i tiden framover ettersom jeg aldri mer kommer til å handle der.

     

    Jepp, dette ugne greier. Du kunne jo i det minste fått et skap til lån i mellomtiden.

×
×
  • Opprett ny...