Gå til innhold

SkoMedHull

Medlemmer
  • Innlegg

    801
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SkoMedHull

  1.  

    ...

    litt mye negativitet og litt lite kunskap?

     

    her er liste over nettbrett under 3000,- kr med Intel CPU:

    post-7631-0-09530300-1389961179_thumb.png

     

    Fordel med X86 slikt jeg ser det er å kunne lett kjøre Windows / Ubuntu med de programmer men bruker i dag - uten at nytt software må utvikles. Og nei det er ikke bare Photoshop som ikke kjører på ARM.

     

    F.eks. TOSHIBA ENCORE ATOM 1.8 2GB/32 SSD 8" W8

     

    Det er fullverdig datamaskin som super lett å ta med seg og som kan bli til stasjonær PC på jobb med mus/tastatur/skjerm.

    Heldigvis skriver man ikke mye assembly-kode lenger, så det meste av software slipper man fint å utvikle på nytt for å få de over på ARM. De trengs gjerne bare å kompileres på nytt. Det er kanskje et problem hvis man bruker mye software som ikke er open source og må vente på at de som har utviklet det skal gidde å tilby en binærfil for ARM, men det er også mange selskaper som er flinke der.

     

    Ubuntu og mange andre linux-distroer har forøvrig rikelig av repos med ARM-programmer.

     

    Hva ville du vise med lenken din?

  2. og hva er fordeller med ARM vs x86 når pris og størrelse spørsmål er ikke lenger aktuelt?.. jeg tar x86 anyday

     

    Strømforbruk er vel et ganske aktuelt punkt. Dog synes jeg det er ganske rart å bare utelukke pris og størrelse? De fleste ting blir ganske uinteressante hvis man fjerner sentrale egenskaper. Forstår at du trolig har rikelig av plass på gutterommet og har masse lommepenger, men det er ikke voldsomt interessant for oss andre.

     

    Det er forøvrig heller ingen grunn til å klage på utsagnet om at dette blir fullverdige datamaskiner. Hvis man skal definere begrepet som "en maskin som kan kjøre x86-kode" så blir det potensielt litt vanskelig å komme med nye arkitekturer for fullverdige datamaskiner.

     

    Selv gleder jeg meg til å se hva slags maskiner det blir av dette her. Hvis dette resulterer i maskiner med SATA-grensesnitt og mulighet for dual screen(2x1080p) så bytter jeg lett ut udyret av en x86-maskin som står under pulten.

  3. Stilig situasjon, det der. Du kan jo prøve å lage en ny partisjonstabell med fdisk(eller hva enn floats your goat) og deretter mounte partisjonene. Kan vel være det blir litt krangling om at den første partisjonen ikke er helt 100% lenger, men burde være mulig å løse. Dette er selvsagt gitt at du husker rimelig eksakt størrelse på de gamle partisjonene.

  4. Rimelig sikker på at det er ppc, men det er ikke veldig viktig. Det er ikke noen risiko forbundet med dette. Da den var ny kopierte jeg de første GB fra disken over på en annen maskin, altså fra og med partisjonstabellen. Har klart å rote ting til skikkelig og gå tilbake flere ganger.

     

    Mangelen av standardisering burde vel ikke være et problem gitt at jeg kan flytte over driverne fra den vanlige installasjonen(som nødvendigvis har de driverne den trenger)?

  5. Hei.

     

    Jeg har endt opp med en WD Mybook Live som jeg ønsker å leke litt rundt med. Det er ikke noe spesielt jeg trenger den til, så dette er mest for underholdningens skyld. Hadde det vært en maskin som var i daglig bruk(eller bruk i det hele tatt) så ville jeg ikke giddet å rote med dette.

     

    Maskinen kommer i utgangspunktet med en debian-installasjon som WD har gjort et godt forsøk på å ødelegge. Ting fungerer for all del rimelig bra, men det er mye som er uinteressant for meg og det er en del pakkeavhengigheter som gjør livet mitt rimelig surt, og en del cfg-filer er rimelig FUBAR.

     

    Det jeg ønsker er å kunne få en helt clean/standard installasjon på maskinen(debian/arch/whatever), men så er spørsmålet hvordan man skal få til noe sånt på en maskin som dette. Den har tross alt ikke andre porter enn strøm og RJ45.

     

    Det går an å ta en ferdig installasjon og kjøre over på disken sektor for sektor med dd, men da trenger jeg en installasjon som fungerer på denne maskinen. Noen som har troen på at det er gjennomførbart å emulere ppc, installere OS og dermed føre installasjonen over på disken? Det er naturlig nok en fare for at jeg kommer til å mangle et lite helvete av drivere osv, men det kunne kanskje fungert å plyndre fra den originale installasjonen så mye som mulig.

     

    Noen som har forslag til hvordan dette kan løses?

     

    Mvh Håkon

     

    EDIT: Drit i at det står debian i tittelen.

  6. Endelig et tastatur som ser ut som en verdig avtager til mitt nåværende Das Keyboard.Kunne vært en egen produktserie dette, da det ikke er noe utpreget gamer-tastatur (med unntak av medfølgende spill-taster.) Professional eller Elite, f.eks.

     

    Har du funnet noen grunn til å bytte ut das keyboard? Sitter selv med et das keyboard selv og er strålende fornøyd? Hva har du å utsette på det? :)

  7. Ja greit, en bool var 1 byte, men ifølge her: http://wiki.xtronics...ow_Memory_Works er en minnecelle 1 bit uten at jeg egentlig vet for mye om det. Leste også om noen andre sier hvor det finnes minneceller på både 2, 3 og 6 bit selv om det i seg selv motsier den andre kilden jeg nettopp brukte.

    Det varierer naturlig nok fra maskin til maskin. Det er ikke umulig å lage maskiner med minneceller på 2 bit, det er bare fantastisk lite praktisk(som regel). Det finnes mye spesialisert hardware i verden. De aller fleste maskiner benytter seg av minneceller med 1 byte. Det også mulig å jukse ting til for å lagre flere bools i én og samme byte, men da hadde det ført til ganske mye unødvendig logikk og det hadde nok vært lite å hente på å gjøre det sånn. Man kan jo f.eks si at 00000111, altså heltallet 7, svarer til åtte forskjellige bools hvorav tre av de er true, men så dette fører til ganske mye ekstra arbeid bare for å spare minne, hvor vidt man faktisk hadde kommet til å spare særlig mye RAM er også tvilsomt.

  8. Er 128 kB, skrev med liten b fordi UI'et gjorde det :p Uansett, jaha? Sist jeg sjekket var en bool 1 bit og tar 1 bit i minne. Minne adresser i et 32-bits OS er 32 bit lange og i ett 64-bits OS 64-bit lange. Uten at det har noe som helst relevans til bytes.

    Nope, en bool tar 1 byte i minnet, selv om den i grunn bare bruker 1 bit. Det er mer eller mindre akkurat det som er poenget :)

     

    Det kan forøvrig også være verdt å merke seg at man har 32 og 64 bit lange minneadresser, altså henholdsvis 4 bytes og 8 bytes.

  9. Jaha? Sist jeg sjekket opereres det i bits. Vet ting deles opp, men ikke til en og en bytes, langt fra. Harddiskene mine lagrer i 128 kb "chuncks", igjen langt fra bytes og kunne lett bli oppgitt i bits.

    Blander du bits og bytes nå?

     

    Poenget mitt var relatert til hvordan en datamaskin faktisk jobber. De aller fleste maskiner har minneceller som holder 8 bits, altså 1 byte. Derfor er den minste mengden data man kan adressere 1 byte. Så med mindre man skal trikse og fikse noe jævlig så vil man aldri ha en minnecelle som er halvfull eller noe sånt. Altså vil det meste man lagrer i datamaskinen være mulig å oppgi som et heltall antall bytes. Man vil f.eks aldri finne en fil som er 300,3B stor. 128kb tilsvarer jo ganske enkelt og greit 16kB, så det er helt innenfor det jeg har sagt.

    • Liker 1
  10. Hvorfor lever vi ikke internett over USB 3.0, eller flytter over til 10Gbit ethernet (Tror det heter Cat.6e om jeg husker riktig)?

    Nå vet jeg ikke mye om USB, men kan godt tenke meg at det ved lengre avstander vil ha et helt urimelig pakketap. Altså må pakker sendes på nytt i hytt og pine på lenkelaget og all ytelse du eventuelt ville kunne tjent går rett i vasken.

  11. Bytes henger igjen fra ASCII tabellen fra gamledager, hvor ett ASCII tegn = 1 Bytes (eller 8 bit med 256 forskjellige muligheter) det er kanskje ikke like relevant idag som før da vi idag bruker så mye mer, og før da du sa 1 kiloByte viste viste du at åja, da kan jeg lagre 1024 ASCII tegn, eller ha en tekst på 1024 tegn :p

     

    Og bruke bits til alt hadde vel vært mer "korrekt" eller no slik.

    Nå skal det sies at de fleste datamaskiner opererer med datatyper i x antall bytes(hvor x er et heltall). I den forstand er fremdeles byte en særdeles aktuell måleenhet.

    • Liker 1
  12. Problemet er det at det blir presentert som et tradisjonelt gudsbevis. Hadde det blitt lagt frem som "et bevis for at begrepet Gud eksisterer" så hadde det vært en annen sak. Det hele blir også mer forvirrende av at det å bevise at begrepet eksisterer er helt fantastisk likegyldig, og det har vel neppe noen gang vært noen som har nektet for det.

     

    Dette er et bevis for noe totalt uinteressant, formulert og pakket inn på en måte som får det til å fremstå som et mye mer omstridt og interessant bevis.

    • Liker 1
  13. Det er totalt seriøst så langt det rekker. MEN det påstår ingen beviser om andre ting som folk assosierer med fenomenet. Formålet her var bare å bevise selve fenomenets egne utvilsomme eksistens. Hva folk forbinder med fenomenet, eller hva folk tror om fenomenet, eller hva folk tillegger fenomenet av diverse kvaliteter, er helt andre spørsmål som denne artikkelen ikke tar stilling til.

    Du bevist eksistensen av begrepet, absolutt ingenting annet. Det er vel heller ingen som noen gang har bestridt at begrepet eksisterer. Det er det begrepet peker til som må bevises for at det skal være interessant.

    • Liker 1
  14. Hvis du ønsker å bygge din egen server så er det bare å roe ned lommeboken noen gode hakk, i alle fall slik jeg forstår dine behov. Selv har jeg en odroid-x2 som jeg bruker som web-server, funker helt fint. Du trenger ikke å bruke store summer på en maskin for det du beskriver.

  15. Har jeg missforstått når min oppfattelse er at dette er en helt vanlig svak ARM-maskin som har en RISC tilleggsprosessor med (relativt) ekstrem parallell flyttallsytelse? Jeg forstår ikke hvorfor så mange bryr seg om dette eller sammenligner med andre helt anderledes systemer, dette er et ekstremt spesialisert system med ganske få bruksområder som krever spesialprogramvare for de spesialoperasjonene. Et eksempel er real-time fjesgjenkjenning på 10 tilkoblede kamera, real-time analysering av nettverkstrømmer eller rett og slett rendring 3D-modeller. Antallet som bryr seg om disse arbeidsområdene og samtidig har et strengt strømkrav er ekstremt lite og jeg kunne hvertfall ikke bry meg mindre så lenge jeg har mulighet til å bruke en kraftigere og mer strømbrukende prosessor og mindre effektiv programvare som ikke må spesiallages for denne prosessoren.

    Det er nok ingen grunn for mannen i gaten å bli hysterisk begeistret over denne, nei. Det åpner dog en del dører for oss som vil prøve oss på å skrive våre egne høyt parallelle programmer. I videoen så sier de vel det ganske rett frem at det er utviklerne som først og fremst er målgruppen.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...