Gå til innhold

MaxCPU

Medlemmer
  • Innlegg

    1 263
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MaxCPU

  1. Etter at laptopen ble koblet til TVen med lyd ut sluttet høytalerne å fungere når dette igjen ble koblet fra.

     

    Dell Latitude D531

    Windows XP

     

    Altså, lydnivået kan styres både fra tastaturet og voluminnstillinger, men det kommer ingen lyd. Ingen lyd er heller dempet. Det er ingen feil under enhetsbehandling og lydkortet er forsøkt deaktivert/aktivert. Kobler jeg til headphones e.l. fungerer lyden igjen.

     

    Hva kan dette være for noe?

  2. Sett meg ut en Dell Inspiron 15 til familien, hvor bruken er internett og tekstbehandling, ingenting annet.

     

    For 5750,- får de:

     

    Dual Core T4200-prosessor

    Intel Integrated GMA 4500MHD

    3072 MB 800 MHz DDR2 SDRAM

    Harddisk 320 GB

    6-cellers batteri

    Bluetooth

    Vista Home Premium

     

    Alternativt har jeg funnet Lenevo 3000 N500, som jeg også har lest om i egen tråd her. Denne er ca. 500 billigere (totalt inkludert frakt) uten at det betyr altfor mye. Med mindre Dell'en ikke er verdt mellomlegget? Byggekvalitet betyr en del, da PCen vil bli "slått ihjel"..

     

    Finnes det noe bedre, 13"-15" til samme eller lavere pris enn Dell'en?

  3. Takk Nuffern!

     

    Jeg tok også kontakt med Forbrukerrådet på torsdag og de bekrefter det du sier. Jeg kunne alternativt kreve full salgspris (uten abonnement) på tilsvarende produkt og beholde abonnementet/bindingstid fra kjøpet. Var svært seriøs når jeg tok opp saken med butikken i utgangspunktet, men de var så bastante og useriøse at jeg nesten ble sjokkert. Hører også med til historien at jeg snakket såpass rolig at det faktisk var servicesjefen som begynte å hisse seg opp og bli ildrød (en festlig hersketeknikk..).

     

    Nå er de en del av Forbrukerrådets statistikk :yes:

     

    Skal snakke med servicesjefen like seriøst igjen, og da gjerne litt mer høylytt i tilfelle andre kunder også vil høre litt. Om de ikke rikker seg er det ikke tvil om hvor saken ender opp.

  4. Har en lignende sak med en mobiltelefon som har vært forsøkt reparert 2 ganger, og har nå samme feil igjen. Jeg har nå krav på enten ny telefon eller pengene tilbake. Problemet er at telefonen er kjøpt med abonnement, altså kostet telefonen nesten ingenting, men månedsavgiften på abonnementen løper jo fortsatt.

     

    Ved innlevering i butikk fikk jeg opplyst at jeg bare ville få igjen den latterlig lave kjøpesummen for selve telefonen og at abonnementet var mitt problem. Om jeg ikke ville ha dette lenger ville jeg altså måtte betale for å bryte den kontrakten.

     

    Er ikke dette "høl i huet"? Jeg kunne selvfølgelig også få ny telefon, men dette er uaktuelt. Ved bytting til en annen telefon var det dagens innkjøpspris for den ødelagte som lå til grunn og sammenlignet med innkjøpspris på annen telefon som skulle utgjøre mellomlegget.

     

    Jeg trenger litt hjelp her, noen som har peiling? :)

  5. Dette kunne den visst, men..

     

    Dersom du ønsker dette, kan du bruke HomeFree ruteren til trådløs nettverkstilgang fra en PC. Men dersom du har en trådløs ruter fra før, anbefaler vi deg at du fortsetter å bruke denne.

     

    Uansett, jeg synes det høres interessant ut! Homefree med mobiltelefon (1kr) og SmartTalk?

     

    Én ting jeg ikke skjønner, 99*12 = 1188. Gratis ut 2007 (3 mnd) betyr 891.. Hvordan kan da da prisen bli 1548 + 1, som det står i NetCom sin butikk?

     

    http://shop.netcom.no/index.php/Portal/sec...d/6245/action/1

     

    Edit: Om jeg legger til etablering (199) blir det fortsatt ikke riktig..

  6. Såvidt meg bekjent er 1500,- (for kontraktsbrudd) det eneste man må betale, og man får da også opplåsningskoden av NetCom.

     

    Dette vil si at man får kjøpt:

     

    K810i: 399,- + 1500,- (Elkjøp)

    W880i: 490,- + 1500,- (NetCom.no)

     

    Dette var selvfølgelig bare to eksempler og jeg sitter selv på bestillingsknappen på sistnevnte telefon..

  7. 850 IS er fortsatt i overkant tungt og stort dessverre! Har også tatt en titt på nyeste Ixus zoom, men hadde ikke helt sansen. Jeg liker Canon, men erfaringsmessig (mine egne..) er at de tåler litt for lite, iallefall sammenliknet med mitt Nikon kamera, som fortsatt funker selv om det såvidt henger sammen..

     

    Sony T20 ser jo helt rått ut, mens de to Canonkameraene er helt greie. Vekt- og størrelsesmessig er de relativt like.. Evt. kan jo Nikon S5 være et billig alternativ..

  8. Det jeg sa angående jobs: Har du noengang sett på at Jobs lanserer nye produkter? Da skjønner du hva jeg mener med å pakke dritt i pen innpakning. Ta et konkret eksempel, Jobs keynotes om iPhone. Det tar deg ca en og en halv time å se på. Det er helt ufattelig hvordan jobs klarer å lire av seg så passe piss på så kort tid. Han skryter eget produkt så totalt opp i skyene ved å bruke fine ord, og disser alle andre konkurenter uten uten å komme med noe konkret. Om du virkelig vil vite hva jeg mener lese denne artikkelen jeg har skrevet.

     

    En gjenganger i denne artikkelen din er "dette har jeg", "dette kunne jeg ha hatt".. En av fordelene med iPhone er at disse funksjonene allerede er "inkludert" når den kommer i esken! Her slipper man å surre med nedlasting, installasjon og varierende kvalitet på brukergrensesnitt. For å ikke snakke om potensielle problemer med 3. parts programvare, selv om det selvfølgelig er mye bra tilgjengelig..

     

    Jeg er ikke utelukkende positiv til iPhone, men direkte slakt synes jeg ikke den fortjener.

  9. Nærmer seg ferietid og dermed kamerakjøp, ettersom jeg har en lei tendens til å ødelegge minst ett kamera i løpet av året.. Fall og diverse drikkevarer er stikkord!

     

    Prisklassen er 1500-2500 kr, med fokus på størrelse, vekt og design.

     

    Tenker på Canon Ixus 70 og 75 (2200/2500)

    Sony T20 (2600)

     

    Canon 800 IS frister, hovedsakelig pga. bildestabilisatoren og prisen, men vekten blir nok altfor voldsom. Har SD-kort liggende fra før av, men 1GB blir i snaueste laget med noen videoopptak, så dette har ikke altfor stor betydning i forhold til kjøp av Sony.

     

    Anbefalinger mottas med stor takk!

  10. Er på jakt etter ny telefon, men finner ikke den perfekte dessverre..

     

    Tenkte først litt på SE P990i, men som kanskje blir noe stor nå som sommeren kommer og lommene blir mindre samt litt gammel.

     

    Videre har jeg stor sans for Nokia E65, men kameraet mangler autofokus, som jeg har blitt litt avhengig av med SE K800i

     

    Kalenderen er viktig og jeg må kunne synce med OS X (plugins/3. pars programvare går fint, går med de fleste mobiler).

     

    3G er ikke dumt, og det er stort pluss i boka for WiFi! Ønsker vanlig "talltastatur". Touch screen har jeg nesten forlatt, ettersom dette kravet viser seg å være nærmest umulig.

     

    God og størst mulig skjerm er ålreit! Har K800i nå, som riktignok er på vei til reperasjon, alt i alt en ålreit telefon, men mangler Wifi.

     

    N73 er helt uaktuelt ettersom jeg ikke kan leve med den joysticken.

     

    Bluetooth, plass for minnekort osv osv..

     

    Tips?

  11. Jeg har hatt forsikring de siste 5 årene og har i denne perioden fått dekket minst 7-8 mobiltelfoner. Ingen tvil om at dette har vært fordelaktig for meg!

     

    Netsom forsikring (som jeg hadde frem til 2002/2003) var genial! I perioden det var tilgjengelig for privatpersoner hadde jeg i tillegg en "superforsikring". Da tok det maksimalt 2-3 dager før ny mobilteleon var klar til meg, og det var sjeldent spørsmål! Egenandelen var også lav.

     

    Videre har jeg hatt Chess forsikring i 3-4 år. Kort oppsummert, dyrt for Chess, billig for meg. Egenandelen var høy tidligere, men allikevel greit nok for min del. Jobben ble gjort uten spørsmål, men det tok minst 1 eller kanskje 2 uker før min nye telefon lå i postkassen.

     

    På begge forsikringene har jeg hatt mulighet til å "oppgradere" mot tillegg i pris (for Chess gjaldt dette tillegget "selvkost" for gsm.no og ikke hele prisforskjellen med avanse i butikk), noe jeg i 90% av tilfelle har benyttet meg av.

     

    Jeg holder meg unna mindre operatører (som kanskje er minimalt billigere) hvis de ikke tilbyr forsikring!

  12. Ikke noe av det der er gullnummer..

     

    Har ekte gullnummer selv, men har dog fått det gratis. Det er klart det er litt gøy med fancy nummer nå og da, men verdien av det er vel opp til hver enkelt å vurdere.

     

    Telenor definerer det ganske greit:

     

    Et Gullnummer er et nummer som er lett å huske, for eksempel et nummer med flere like sifre eller siffergrupper.

     

    Chess definerer det enda bedre:

     

    Et Gullnummer er et nummer som er lett å huske, for eksempel et nummer med flere like sifre eller siffergrupper.

     

    Hvis nummeret inneholder 4 like tall eller slutter med 000 er det et gullnummer

    og koster kr 2.500,-

     

    Andre enkle nummer er definert som sølvnummer og koster kr 1.500,-

    Eksempel på sølvnummer: 3 like siffer, slutter med 00 eller har kombinasjoner som f.eks 3030.

×
×
  • Opprett ny...