Gå til innhold

DrIvar

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DrIvar

  1. Fins det en app som muliggjør videosamtale mellom android og windows?

    Skype?

     

    Er det "stand-alone" program eller kan det koples mot andre navigatorer på Androidplattformen+

    Det er et eget program, men den kan kjøre i bakgrunnen så du kan ha navigatoren oppe og bli varslet om ulumskheter langs veien. Det er en widget som du kan legge på desktoppen for å slå varsling av og på. Da er det bare å slå på varsling og så starte navi program og kjøre i vei...

  2. Lurer på hvor stor sjansen er for å "brick" telefonen

     

    Vanskelig å si :) Worst case så tror jeg du kan kjøre Acer update programmet som du ser i "Step 1" i bruksanvisningen her:

     

    http://android.modaco.com/content/acer-liq...aco-custom-rom/

     

    Den sletter alt, og reinstallerer operativsystemet slik at du ender opp med en fersk u-rootet telefon uten noen av dine data.

     

    Uansett - når man fikler med noe er det alltid en sjans for at det går i stykker så alt gjøres på eget ansvar :)

  3. Et par tips:

     

    Hvis man trykker og holder menyknappen inne så kan man enkelt vise eller skjule on-screen-tastaturet.

     

    Strømstyringen (Settings - About phone - Battery use) viser at Android System bruker mye strøm, men hvis man slår av nærhetssensoren (Settings - Call settings - Advanced settings - Set P-sensor sensitivity -> Sett denne til off) så går strømbruket betraktelig ned på Android System. Vet ikke om det har en stor effekt på batteritiden, men det kan kanskje virke sånn?

  4. Foresten, DrIvar, hvordan var rootingen av telefonen? noe vanskelig, ville ha vært fint med en PM til guide eller lignende. Hva er de beste fordelene med det? Tenker selv å vente til noen gode custom ROM's kommer ut egentlig :)

     

    Selve rootingen er ganske enkel å gjøre. Det du trenger å gjøre er å sjekke hva slags versjon av android du kjører i dag (Settings - About phone - Build number) laste ned en av de to .zip filene som passer til den versjonen fra denne siden:

     

    http://android.modaco.com/content/acer-liq...ing-the-liquid/

     

    Hvis du har en versjon som ikke er listet opp der, så bør du la være å roote.

     

    Hvis du laster ned den versjonen som passer din telefon er det bare å pakke ut filene på en eller annen mappe på din PC. For å gjøre selve rootingen må du sette telefonen i "bootloader mode". Det gjør du slik:

     

    - Ta ut batteriet (og koble fra evt USB).

    - Koble telefonen til PC med usb kabel og vent til batteri-symbolet vises på skjermen.

    - Sett inn batteriet igjen.

    - Trykk og hold kameraknappen inne, og så trykker du power knappen mens du holder kameraknappen inne.

    - Hvis du har gjort alt riktig så langt så står det litt hvit tekst på skjermen og det er en hvit strek som flimrer på toppen.

     

    Når telefonen står i bootloader mode er det bare å dobbeltklikke på filen som heter "install-superboot-windows.bat" i den katalogen du zippet ut filene på, og noen sekunder senere kan du restarte telefonen og den er rootet.

     

    Du ser ingen umiddelbar forskjell, men du skal ha fått et nytt program som heter Superuser permissions - dette programmet gjør tilsynelatende ingenting, men startes automatisk hver gang en applikasjon skal kjøre noe som trenger root rettigheter (eller su som det også heter), og du kan da velge om programmet skal få lov til det eller ikke. Du kan også sette superuser programmet til å alltid gi tilgang til den applikasjonen så du slipper å gjøre dette hele tiden.

     

    Fordelene med å roote er:

    - Du kan laste ned noe som heter Market Enabler (http://code.google.com/p/market-enabler/downloads/list) - her kan du "fake" en annen teleopreatør (f.eks. T-mobile USA) slik at markedet gir deg tilgang til betal applikasjoner.

    - Du kan slette systemapplikasjoner du ikke trenger for å frigjøre minne og/eller gjøre telefonen raskere. Dette er litt knotete, krever at du laster ned Android utviklingsverktøy slik at du kan kjøre et program som heter ADB (lar deg blant annet kjøre unix kommandoer mot telefonen fra PC) og du må ha tunga rett i munnen så du sletter de riktige tingene.

    - Det skal være mulig å kjøre wifi tether for å sette opp et wlan nett som gir PC'er tilgang til internett over telefonens internettforbindelse.

    - Du kan også knote og herje med systeminstallinger, laste ned ny home screen med fler enn tre skjermer osv osv ...

     

    Er kanskje for spesielt interesserte dette. Viktigste for meg er tilgang til betalte app'er og få ryddet bort noen applikasjoner jeg ikke liker :)

  5. Njei, tror ikke det.

     

    Selve Market applikasjonen er veldig enkel og jeg har sett den i norsk versjon. Beskrivelsen av den enkelte applikasjon er det den enkelte utvikler som står for så den blir nok kun norsk for applikasjoner som er utviklet spesielt for norske kunder.

     

    Applikasjonene kan allerede knyttes til enkelte land hvis de har funksjonalitet som bare fungerer i et enkelt land (inkludert norge).

     

    Sentralisert support på 30.000 applikasjoner lar seg ikke løse, så her må kundene uansett forholde seg til den enkelte utvikler.

     

    Markedet fungerer fint i norge med litt triksing som gjør at man fremstår som om man er tilkoblet et annet nettverk (f.eks. T-Mobile USA), så jeg tror det må være noe politisk/juridisk som hindrer Google i å åpne slusene :)

  6. Hei,

     

    Har lest litt om det i et annet forum. Der sies det at mange land ikke har betalte apper fordi de enkelte teleoperatørene ikke har signert en eller annen avtale med Google. Hva denne avtalen går ut på vet jeg ikke, men det kan kanskje hjelpe å sende forespørsler til teleoperatørene og be de om å få ut fingeren (selv om det heller er tvilsomt at de faktisk hører på kundejævlene).

     

    Kan anbefale og roote + legge inn Market Enabler - da er det mulig å kjøpe i bøtter og spann.

  7. Fikk min i går (sort), og etter en kjapp rooting med fjerning av apper jeg ikke trenger er jeg storfornøyd gitt :) Fin å se på, rask, bra størrelse, god (nok) lyd, bra med minne. Eneste jeg "sliter" litt med er at telefonen er litt glatt, og knappene på sidene er litt vanskelige å trykke på - man må liksom finne et grep som gjør at man kan trykke på de uten å trykke på andre knapper og uten at telefonen spretter ut av hånda.

  8. Hei,

     

    Det ligger noen tråder om dette her:

    http://forum.smartmobil.no/viewforum.php?f=130

     

    Oppsettet varierer litt ettersom hvilken operatør du har, men du kan jo se på denne tråden

    http://forum.smartmobil.no/viewtopic.php?f=130&t=11673

    og lese litt her

    http://grenness.blog.linpro.no/2009/03/16/...ere-pa-android/

     

    Har også lest et par poster (husker ikke hvor) hvor alt har vært satt opp riktig på telefonen men den har ikke virket før etter en skikkelig reset av telefonen.

     

    Lykke til!

  9. oeselbek, prøv å bytt ut APN med bare internet - det er ihvertfall det jeg bruker med Chess som er basert på Netcom.

     

    lekse2, den kan kjøre all datatrafikken over wlan når du har tilgang til det, men så vidt jeg har skjønt så kobler telefonen seg opp som det passer seg og synkroniserer litt gmail, sjekker etter oppdateringer på programmer og sånne ting så hvis du ikke har wlan dekning hele tiden så må du regne med at det blir litt datatrafikk på teleregningen.

     

    Var en post her som nevnte at amerikansk T-mobile G1 sender skjulte SMS'er en gang i blant men min ser ikke ut til å gjøre det (sjekket akkurat saldo på abb) :)

  10. Hei,

     

    Hvis det er denne emulatoren dere snakker om:

     

    http://tmobile.modeaondemand.com/htc/g1/

     

    så er det bare en flash demo som viser grensesnittet og hvordan menyene ser ut. Rart de ikke informerer om det, når jeg prøvde den gikk jeg først inn på kart som funket bra, og så rotet jeg litt rundt i menyene og fikk et inntrykk av at android var skikkelig uferdig helt til jeg skjønte at det ikke var en skikkelig emulator.

     

    Hvis dere laster ned Android SDK'en så følger det med en ordentlig emulator som kjører i et vindu på PC'en - den er litt treg i forhold til håndsettene men har i hvertfall all funksjonaliteten og det er mulig å installere programmer og spill på den.

  11. Kjøpte den på Ebay. Ny i eske hit til norge for 3000 kroner. Telefonen var låst, men selgeren sendte meg en unlock code når jeg sendte han imei koden - så da var det bare å sette inn norsk sim-kort og taste unlock code og sette opp litt APN greier så funker den fint :)

×
×
  • Opprett ny...