Gå til innhold

HBL

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HBL

  1. Lyd målt med tekniske innretninger, klarer aldri å gjengi hva som er god lyd, og hva som er dårlig lyd. Lyd uten harmonisk forvrengning, oppleves som hard og "skrikende" og vil ikke oppfattes som god lyd. For å skille god og dårlig lyd, må man faktisk plugge i høyttalere/hodesett, og høre selv. Å tro at man skulle klare å måle seg til god lyd, er som å tro på nissen :D

     

    Kunne ikke sagt det bedre selv. Her kommer også det store problemet. Folk foretrekker forskjellig lydkarakter, og kan gjøre testing vanskelig (hvis kvaliteten er rimelig lik). Hvis det så er smak og behag som ligger til grunn, og lydkvaliteten er på samme gode nivå bør dette komme til syne i en test. Får tolke det slik at kvaliteten er god på begge. Har uansett en ampdac til å nyte musikk.

    S3 har også en del kvaliteter som slår positivt ut, f.eks. USB otg.

  2. For meg betyr lydkvalitet fra mini-jack mye. Det som er frustrerende, er hvordan flere tester konkluderer forskjellig.

     

    Enig, jeg syns også lydkvalitet er viktig på en mobil.

    Kunne ikke se det var skrevet noe om Dolby Surround i testen, noen som vet om S3 har dette eller ikke ?

    Jeg sjekket opp i dette, og det virker som om S3 skal ha en wolfson dac(ja, det er en big deal). Originale galaxy S var blant annet kjent for dette, og var kjent for å ha spesielt god lydkvalitet til å være telefon. Så dette bliur etter alt å dømme den toppmodellen med best lyd i denne generasjonen.

     

     

    Håper du har rett. Neste uke blir julaften og bursdag på samme tid.

    Har hatt store problem med 2x som nå er borte. Blir herlig med noe som fungerer.

  3. For meg betyr lydkvalitet fra mini-jack mye. Det som er frustrerende, er hvordan flere tester konkluderer forskjellig. Amobil mener HTC er best, mens gsmarena viser grundige tester og mener at S3 er best på de fleste punkt ang. lydkvalitet. Er det slik at man bare tester specs og sier at beats audio er bedre enn S3, som for øvrig har en Wolfson DAC.

    Man skulle jo tro at resultatene ville vise det samme.....

    Er det noen som vet om andre som har testet lydkvaliteten på One X vs S3?

  4. Hvis du har kjøpt DX objektiver, er eneste alternativ D7000. Går du til fullformat må du kjøpe nye objektiv for å skyte fullformat.

     

    D300s er også eit alternativ.

     

    For all del, men det eneste som er bedre enn D7000 er vel egentlig litt raskere skuddtakt og et noe tettere hus. Ellers er antagelig D7000 bedre på de fleste områder. Er det verdt 1500? Det kan jo trådstarter avgjøre, da det er personlig hva man vektlegger. Hadde jeg vært avhengig av raskest mulig skuddtakt hadde jeg kanskje valgt D300s fremfor D7000 som jeg har i dag. Jeg er i alle fall super fornøyd. D7000 har alt jeg trenger og litt til.

  5. Tanken bak et zoom objektiv, er typisk når man er på ferie. Da har man ungene med i diverse parker o.l. (f.eks. dyreparken). Ser for meg at det vil være svært praktisk å ha et objektiv med et greit zoom-område. Grunnen til at jeg ønsker god lysstyrke er at mange attraksjoner også er innendørs med dempet belysning. I disse situasjonene er det også vanskelig å kontrollere avstanden til motivet, og ikke minst den vinkelen man ønsker. For å ha kontroll på flest mulig faktorer selv, må vel et lyssterkt zoomobjektiv være en god løsning. Ser dessverre at gode lyssterke objektiv er rimelig dyre. Plutselig kommer man i den situasjonen at man må velge mellom mye lys inn og kontroll på bakgrunn (fint til dyreprotretter), eller kvalitet. Til slutt er det jo tross alt bruken som avgjør hvilket objektiv man kjøper.

     

    Det er flott med så mange tilbakemeldinger, som kan hjelpe å få prioriteringene på plass. Evt. forvirre enda mer.....

     

    Er det noen som har erfaringer med hvilke type objektiv som kan være fint til feriebruk som nevnte eksempel?

  6. I løpet av kort tid kommer jeg til å kjøpe meg et nytt speilrefleks kamera. Mest sannsynlig et Nikon D7000. I tillegg til typisk 35mm 1,8 vil jeg også kjøpe meg en normalzoom med god lysstyrke. Tenkte meg å bruke opp mot 4000,- Hva er å anbefale? Finner ingen nettsider som rangerer og sammenligner objektiver.

    Har sett på disse:

     

    Tokina AT-X PRO DX 16-50mm f/ 2.8

    Tamron SP AF 17-50mm f2.8 XR Di-II LD Aspherical (IF)

     

    Er det andre og bedre løsninger som bør vurderes til en D7000? F.eks. gå ned i lysstyrke men få bedre bildekvalitet?

  7. Var selv på jakt etter speilrefleks før jul, og dro ut for å prøve/holde i de forskjellige modellene. Hadde sett for meg 450D, men etter å ha holdt litt i forskjellige modeller, blandt annet E-520 fra Olympus var det ingen tvil for meg. Det var det beste for mine hender, og er nå en fornøyd eier av et E-520. Så det beste tipset er å prøve/holde kameraene og finne det beste å holde i.

     

    Hvis du skal bruke kameraet til natt/astro foto, så har dette kameraet en anti-shake funksjon, hvor speilet vippes opp x antall sekunder før eksponeringen begynner. Da er det ingen ristninger i kameraet, og du vil få et bedre resultet. Har prøvd dette selv, og gjett om det var forskjell på bildene!! Fra blury til helt klare bilder med denne funksjonen:) Anbefales!

  8. Vurderer å kjøpe mitt første speilrefleks i prisklassen ca 3-5000,- Har lest de fleste testene rundt fordi, men finner ikke svar på hvilke kamera som tar de beste bildene med full auto. For min del vil jeg gjerne lære meg å bruke et speilrefleks kamera, men kona kommer kun til å bruke "full auto". Derfor synes jeg det er viktig at kameraet tar gode bilder i denne modusen. Modellene av størst interesse er nok Canon 450D & 1000D, Olymus E-520, Pentax K200D. Kanskje også Nikon D60, men likte ikke helt grepet. Rask og god AF er egentlig også viktig. Andre anbefalinger er også velkommen.

  9. Gå inn på Minside -> Mitt abonnement -> Tjenester. Øverst i menyen på venstre side finner du:

     

    ChessInternett Frihet

    koster 450,- pr mnd, fri bruk hele døgnet

     

    ChessInternett Fritid

    koster 99,- pr mnd gir fri bruk i helger, helligdager og ettermiddag/kveld mellom 17:00 til kl 08:00. Du har også anledning til å surfe på dagtid for kun kr 5 pr MB.

     

    ChessInternett Fritid/Frihet inkluderer fri bruk av GPRS, EDGE, 3G/UMTS og HSDPA i Norge. Tjenesten inkluderer ikke videotelefoni og kjøp av tjenester som for eksempel ringetoner og logoer. Dette er tilleggstjenester man kan bestille til ditt vanlige abonnement.

    F.eks. ChessPremium + ChessInternett Fritid = 99,- pr mnd.

     

    I forhold til fri bruk hele døgnet (450,-) er det billig med 99,- for alle helger, helligdager og ettermiddag/kveld mellom 17:00 til kl 08:00. Det er tross alt da de fleste av oss ikke jobber og kan bruke denne tjenesten i fritiden.

×
×
  • Opprett ny...