Gå til innhold

B.Rav

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av B.Rav

  1. Hei. Jeg kjøpte nylig en Subaru Forester SF (første gen) 2001-mod, med manuelle gir, og 125 hk, uten turbo. Den har gått 190 000 km. Denne bilen hadde stått i stille innendørs i to år, før jeg kjøpte den. Jeg plasserte et nytt batteri i bilen, og startet opp. Den starter og går uten problemer, men da jeg skulle prøve å kjøre den, fant jeg ut at 3. og 4. gear ikke funker. Det høres og kjennes ut som den står i fri, når jeg bruker gear 3 og 4. Det er ingen skrapelyder, det er ikke noe motstand e.l i gearspaken, som tilsier at den ikke kommer i gear. Den oppfører seg helt likt, som når den står i fri, når jeg gir gass. Det utgjør for øvrig ingen forskjell om den står i lav- eller høggear-serie. 

    - Kan det være muligheter at dette er et mekanisk problem, med selve gearspaken, eller noen tilhørende stag, som gjør at 3. og 4. gear ikke funker?

    - Eller bør jeg bare slå meg til ro med at jeg må finne meg en ny(brukt) gearkasse å sette inn, like godt før som etter? 

     

    - Hvis jeg bytter gearkasse, hva slags slitedeler bør jeg kjøpe nytt av, med det samme jeg holder på? (Vil helst ikke bruke så veldig mange tusenlapper, på en gammel bil, så kun det mest nødvendige) 

    - Hva slags veske bør jeg fylle på disse gearkassene?

  2. Hei.
    Jeg har en medfødt synsfeil, som gjør at jeg er nærsynt på begge øynene (-10 og -11 i styrke(svært dårlig syn)), noe som for et år tilbake medførte at jeg ble oppsagt i min stilling som tømrerlærling. Arbeidsgiver mente at pg.a synsfeilien var jeg ikke i stand til å arbeide nok nøyaktig, og ble hindret i å bruke farlig verktøy på en nok sikker måte. Jeg fikk ofte sår i øynene pågrunn av kombinasjonen av mine kontaktlinser, sagspon, og div. støv i øynene, som man gjerne er utsatt for på en byggeplass. Brillene jeg alternativt kunne bruke istedet for kontaktlinser forminsket alt jeg ser på, noe som gjør det enda vanskeligere å jobbe nøyaktig. Etter annbefaling av både arbeidsgiver og opplæringskontor tenkte jeg å satse på noe annet enn tømrerbransjen, og er nå student. Ei heller det er problemfritt, da jeg i tillegg har migrene som utløses når jeg anstrenger synet, som gjerne må til når man sitter på forelesinger i flere timer i autitorium med så dårlig luft at man må ha medbrakte oksygentanker for å holde ut. Hyppige migreneannfall er jo ganske destruktivt for studiene.

    Fastlegen min mente dette var god nok grunn til at jeg burde få dekket en øyeopperasjon så kunne korrigerte synet mitt såpass at jeg verken slapp kontaktlinser eller briller. NAV videresendte søknaden fra fastlegen min til HELFO, og der fikk jeg avslag, jeg stilte spørsmål om hvorfor, og henviste til folketrygdloven kap. 10. Der står det som følger:

    "§ 10-5.Stønad til bedring av funksjonsevnen i arbeidslivet

    Det ytes stønad etter § 10-7 til et medlem som på grunn av sykdom, skade eller lyte

    a) har fått sin evne til å utføre inntektsgivende arbeid varig nedsatt, eller b) har fått sine muligheter til å velge yrke eller arbeidsplass vesentlig innskrenket.

    Når det skal vurderes om vilkåret i første ledd bokstav a eller b er oppfylt, legges det vekt på alder, evner, utdanning, yrkesbakgrunn, arbeidsmuligheter på hjemstedet og arbeidsmuligheter på andre steder der det er rimelig at vedkommende tar arbeid.

    Stønaden ytes i forbindelse med tiltak som er nødvendige og hensiktsmessige for at medlemmet skal bli i stand til å skaffe seg eller beholde høvelig arbeid.

    Det ytes ikke stønad etter denne paragrafen til en person som mottar uførepensjon eller avtalefestet pensjon som det godskrives pensjonspoeng for, se § 3-19 sjette ledd. Til en person som mottar uførepensjon, kan det likevel ytes stønad dersom det er sannsynlig at stønaden vil føre til at uførepensjonen faller bort eller blir redusert."

     

    I rundskriv uttarbeidet av Rikstrygdeverket, Arbeids- og rehabiliteringsdivisjonen står det for øvrig noe jeg mener underbygger min sak:

    "Formålet med folketrygdloven § 10-5 er å sikre inntekt, og å kompensere for bestemte utgifter til bedring av arbeidsevnen og funksjonsevne i arbeidslivet for medlemmer som har sykdom, skade eller lyte. Stønad etter denne paragrafen skal hindre utstøting fra arbeidslivet, skape et mer inkluderende arbeidsliv og føre til flere i arbeid, samt redusert sykefravær. Det er viktig å understreke at hjelpemiddelsentralene og arbeids- og velferdsetaten er viktige aktører for å lykkes med et inkluderende arbeidsliv."

    HELFO skrev at "vi ikke hadde hjemmel i vårt regelverk til å innvilge dekning av utgifter til øyeopperasjon." De opplyste også om at det var NAV som var ansvarlig for å forvalte folketrygdloven, noe antakelig NAVs ansatte ikke var klar over da de videresente min fastleges søknad om stønad til HELFO.. Uansett har jeg opptatt at det tar opptil flere månder før NAV svarer på e-post, de gangene de svarer i det hele tatt, og saksbehandleren min har så lav IQ at den sannsynligvis ligger på minussiden av skalaen, og jeg opplever liten hjelp derfra. Min saksbehandler sier de ikke har noe system for å dekke en øyeopperasjon som er nødvendig for meg.

    Utifra det jeg forstår av Folketrygdloven har jeg altså krav om å få stønad til øyeopperasjon. Folketrygdloven er ikke min sterkeste side, så om noen kunne bekreftet eller avkreftet dette hadde det vært supert. Jeg hadde også blitt takknemlig om noen hadde tips eller annbefalinger til hvor, hva og hvem man kan henvende seg til for å få hjelp.

    Mvh Bjørn

  3. Heisann!

    Jeg er selv på leting etter en sekk med samme bruksområder, og har sett litt på denne. Koster bare 535 Kr, og har gode omtalelser, men den er vel streng tatt i minste laget for meg. Skulle gjerne hatt noe litt større.

     

    Mvh Bjørn

  4. Takk for inspill. :)

     

    Fikk intrykk av at det ikke er den billgste butikken å bruke, men god kundesevice må jo også betales for. Det så ellers ut til at butikken hadde et godt utvalg av saker å ting. Fikk litt lyst å kjøpe en nunchaku de hadde der. :p

     

    Når det gjelder hansker har jeg sett litt på disse såkalte MMA-hanskene, som både egner seg til krevende sparring, og sekk-trening. (modellnavn: Fighter MMA hanske Bullet) Tror jeg satser på et par slike.

     

    Når det gjelder boksesekk er jeg ganske usikker på hva som egner seg for meg. Vil helst ha en som kan sparkes litt på også. Bare kom med annbefalinger og erfaringer hvis dere har. :)

  5. Neida, trenger ikke det, men det kan hende du får en del juling på sparringsøktene hvis du er helt ute av form, men alvorlige skader oppstår neppe. Bare noen blåflekker og sånt.

    Kjente en slask som begynte på karate. Han ble vel egentlig snar fordi han ikke likte å være dårligere en andre samtidig som han ikke likte å trene. Hvis det samme gjelder for deg er ikke kampsport noe for deg, tror jeg.

  6. Heisann.

    Jeg har tenkt å skaffe meg nødvendig utstyr for å bokse litt hjemme, og lurer på hva dere kan anbefale en meg. Hvilke nettbutikker for kjøp av sånt er best? Hva bør jeg vite før jeg kjøper noe som helst? Kan jo basic slag og spark -teknikker, så er ikke helt fersk. Har såvidt trent litt kickboxing.

    Når det gjelder budsjett vil jeg helst ikke bruker mer en 1000,- ettersom budsjettet er litt stramt for tiden. Lar det seg gjøre?

    Det jeg først og fremst trenger er vel boksesekk, slaghanker og bandasje, om nødvendig? Pads for boksing- og slagtrening har også vært kjekt å ha.

    Jeg veier vel ca 75 kg, og er 16 år om det skulle ha noe å si.

     

    Helt til slutt vil jeg spørre om noen har erfaring med denne nettbutikken?

×
×
  • Opprett ny...