Gå til innhold

Andreassykler

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Andreassykler

  1. Hei, fin test men jeg synes gjennomgangen av high-res funksjonen kunne vært bedre:

     

    - Både Pen-F pg E-M1 MK II kan ta high-res bilder med både 50- og 80-megapiksler. 50MP er JPEG og 80MP er RAW (E-m5 MK II hadde vel henholdsvis 40MP og 64MP).

     

    - Fordelen med sensorshift framfor en sensor med 50MP er vel nettopp at dette IKKE forstørrer objektivenes svakheter? Det blir (i teorien) like skarpt som vanlige enkeltbilder. Det ser dog ut som noe er tapt på 80MP RAW, derfor er standardJPEG downsampled for å opprettholde skikkelig skarphet og like mye detaljer på litt mindre filer.

     

    - Dere skriver at det er bedre med et skikkelig macro-objektiv og selv om jeg er enig at det er mer praktisk enn high res på at vanlig objektiv så anser jeg macro som et av de bestebruksområdene for denne funksjonen. En vil i praksis ha en mye høyere forstørring uten å få mindre skarphet eller dybdeskarphet. Her kan man også ta den helt ut hvis man har koblet til en PC og mauelt benytte focusstacking på 50 eller 80MP.

     

    - Andre bruksområder er f.eks landskapsbilder der man har mulighet til å sløre vann som beveger seg selv uten ND-filter når det er lyst med dette nyeste kameraet. Videre er produktfoto et godt bruksområde der en tar bilder av ting som ikke flytter på seg.

     

    - Hvis man liker å lage sånne kjempestore panoramaer er det kjekt å kunne gjøre dette med halve brennvidden og 1/4 så mange bilder for samme resultat som før også.

     

    Til sist så er det greit at man ikke utdyper mye om video, men år bitrates nevnes så kan det vel inkluderes at ved DCI 4K (4096-x2160) så får en opptil 237mbps. Kan vel også nevne at ALL-I går opptil 202mbps (som er nødvendig).

     

    Nå virker dette veldig negativt, men er kun pirk på en god test ;)

  2. Jeg mener å huske at 1156 og 1155 er samme dimensjoner.. Ikke ta meg på ordet, er ikke helt sikker.

    Stemmer.

     

    Til trådstarter: Jeg synes det siste du postet er et bra oppsett. Men hovedkortet du valgte støtter ikke Crossfire/SLI hvis du skulle vurdere å legge til et ekstra grafikkort. Siden du ikke har spurt etter det, antar jeg at det ikke er så viktig, men uansett så kan jeg jo anbefale http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=626994 som koster 250,- ekstra og har støtte for flere grafikkort.

    Som sagt tideligere er ikke grafikken veldig viktig, og jeg kommer ikke til å kjøpe et et ekstra skjermkort, så det går bra :)

     

    Da er forresten delene bestilt, og jeg takker alle som har bidratt med svar for god hjelp :)

  3. Takk for gode svar.

    Anfående SSD så er både størrelse og generasjon bevisst valgt. For det første er den nye generasjonen vanskelig å få tak i (spesielt med tanke på at jeg må bestille senest mandag), og for det andre er programmer som hådterer et stort musikkbibliotek (MediaMonkey) og et stort bildebibliotek (Lightroom) veldig viktig for meg. Ettersom det er snakk om et relativt stort antall filer som er relativt små, regner jeg med at en ssd vil yte veldig bra. Jeg har og i overkant av 100GB musikk og bilder jeg vil ha tilgjengelig på SSD'n og derfor velger jeg en eldre generasjon (Vertex 2) som har mer lagringsplass for prisen (tror ikke jeg trenger ytelsen av f.eks vertec 3).

    Jeg spiller ikke spesielt mye, så skjermkortet er bra nok for mitt bruk (PC'n skal være mer allround enn bare gamer).

     

    En siste ting jeg lurer på er CPU vifta jeg har valgt. Det står dette om sokkel kompatibilitet: "t is compatibility with Intel LGA775/1156/1366 & AMD k8/AM2/AM3." Betyr dette at den ikke passer med nye Sokkel 1155?

  4. Hvis du kjapper deg har de fremdeles noen på lager på Komplett. De ble relansert for litt siden og forsvinner tydeligvis ut fra butikkene på null komma svisj nå som de nylig har ankommet.

     

    Blir vel rundt 100kr ekstra iom at du bestiller fra to butikker, men det er det verdt.

     

    Ok, foreløig oppsett med P67/Intel i5 2500K:

     

    Case_Mobo.png

    Allelse-1.png

     

    Noen som ser noe sted jeg kan spare inn mer (Trenger jeg f.eks 600W strømforsyning, eller kan jeg spare inn litt her)? Ellers tror jeg at jeg begynner å nærme meg nå :) Ser at hovedkortet bare har en PCIe x16, men tror neppe jeg trenger en til..

     

    Videre forslag eller annbefalinger er jeg veldig åpen for :) Trengs det noe ekstra kabeler eller annet smått og jeg bør ha før jeg bygger?

  5. http://www.dustinhome.no/pd_5010471048.aspx <- Billig og stillegående kjøler. Selve kjølinga er helt grei den, spesielt med prisen tatt i betrakning.

     

    Anbefaler også sokkel 1155 istedet for AM3 sokkelen til AMD. Sandy Bridge (1155) er mye, mye bedre. Blir sånn cirka 1000 kroner dyrere å skifte til Sandy Bridge prosessor + hovedkort.

     

    En ting jeg har glemt å nevne er at jeg må bestille komponentene senest på mandag. Etter det jeg har lest er det P67 hovedkortene som egner seg bra til Sandy Bridge, og disse er forsinket pga feil?

     

    Jeg tror jeg går kjøleren:

    http://www.netshop.no/Avdelinger/Datautstyr/Kjøling/Kjøling,-luft/CPU/Xigmatek-Gaia-SD1283-CPUKjøler-CPU-Kjøler-for-Intel-og-AMD-44236.aspx

    Billig og stille..

  6. Fractal Define R3 støtter jeg også viss du skal ha en stillegående pc.

    Pluss at den er nydelig å se på.

     

    Men hva er budsjettet ditt?

     

    For jeg anbefaler deg å gå for Intel sin nye socket 1155. Det slår så og si alt.

     

    Vi kan si at budsjettet er 8500,- inkludert kabinett. Er ute etter mest mulig for penga og en stillegående pc. Kommer til å bli brukt til en del bilderedigering og også spilling (uten at jeg på noen måte er en hardcore gamer), men også til å vise film og multimedia i stua, derfor vil jeg at den ikke skal bråke. Har gått for AMD så langt fordi de er billige og raske nok for mitt bruk.

  7. Kjøp Fractal Define R3 og så er den garantert veldig stille? :tease:

    Ellers så er jeg rimelig sikker på at PC'en din er ganske stille. SSD, Green lagringsdisk og skjermkort Asus' Direct CU kjøleløsning er alle ganske stille komponenter. Om du vil ha flere vifter i R3, har Fractal noen fine "silent" vifter på 140 og 120 mm til salgs på bl.a komplett.

     

    Det er en ting dog, og det er prosessoren. Vifta som følger med skal visstnok støye en del. Så, anbefaler en billig og stille kjøler (siden du ikke skal overklokke).

    Takk for svar :) Tror jeg kommer til å gå for Fractal Design R3, var blandt annet en fin anmeldelse på hardware.no

    Har du (eller noen andre) noen CPU vifter å annbefale? Kan veldig lite om CPU kjøling og blir helt lost med alle valgene, vil ha noe som er så stille som mulig uten at det koster veldig mye. Helst under 600kr :)

  8. Okei, jeg har lest litt på supportforumet til OCZ, og Revodrive ser ut som en litt for komplisert affære, så jeg går heller for Vertex 3.

     

    Jeg har oppdatert handlelista (blandt annet bytta prosessor til den overnevnte) og har valgt å bytte fokus på tråden. Det jeg nå lurer på er hvordan jeg kan gjøre riggen mest mulig stillegående. Er en vannkjøler alla Corsair H50 et must/lurt å ha? HVa bør jeg evt. velge av ekstra vifter i kabinettet (tenkte å bytte ut den foran med en 140mm vifte).

    Kabinett.png

    HandlevognUKab.png

     

    Håper på flere gode svar :)

  9. Ser at den prosessoren er en del bedre til bare litt mer penger, men tviler på at jeg kommer til å trenge enda bedre ytelse (er relativt fornøyd med min intel T7700 2X2.4GHz i laptopen nå).

    Trenger heller ikke noe mer diskplass en det jeg har lagt opp til, og vil prøve å spare penger der jeg kan.

    Jeg tenker å prøve med stockkjøler i første omgang, også oppgraderer jeg heller etterhvert hvis støyen plager meg.

    Hovedkortet ser jeg har:

    2 PCI Express 2.0 x16 ( CrossFireX: x16, x4-modus; enkeltkort: x16-modus )

    1 PCI Express 2.0 x1

    3 PCI

    Det jeg i utgangspunktet lurte på, var om hovedkortet støtter å boote fra en OCZ Revodrive. Jeg kommer til å bruke en PCIe x16 til skjermkortet og den andre til Revodriven.

     

    Takk for svar så langt

  10. Jeg skal bygge meg min første stasjonære pc på en god stund, og har kommet fram til disse delene etter en del leting:

    Handlevign_Moms.png

     

    Det jeg lurer på er om noen vet om hovedkortet er kompatibelt med OCZ Revodrive'n (har vurtert intel 510 eller ocz vertex 3, men disse er fortsatt tregere og ikke noe særlig billigere)?

     

    Og før noen nevner det, så har jeg ingen planer om å overclocke hverken cpu eller gpu, ytelsen blir mer enn god nok for mitt bruk :)

     

    Ellers prøver jeg å få mest mulig for pengene, så hvis noen har formeninger om enkelte komponenter jeg kan/bær bytte ut/spare penger på, så er jeg glad for all input :)

     

    EDIT: Nytt emne, se fjerde post!

  11. Komposisjonen er fin den..skulle kanskje hatt den litt mer stilt mot kamera, slik skriften blir bittelitt mer synlig/tydelig. Men det er bare min mening.

    Etterbehandlingen er brukbar. Du har fått opp kontrastene fint, fått fokus på det jeg antar du vil ha i fokus (navnet på gitaren) med vignette.

    Foreslår likevel du tar bildet på nytt, uten utbrente partier.

    Takker for svar, skal prøve på nytt med et annet bilde senere mer rett mot skriften. Jeg er en nybegyner og bruker et kompaktkamera så det blir mye prøving og feiling i starten :) Hvis du med utbrente partier tenker på kanten av gitarhodet på bortsiden av "e"'n, ser jeg nå at det er en relativt stygg feil (i mine øyne). Skal prøve å forbedre dette.

     

    PS: jeg beklager til alle for en tripel-post, det er min første post, og pc'n hang seg litt slik at det virket som at siden aldri loadet, slett gjerne de andre kopiene (fant ikke ut av det selv).

  12. Tok et bilde av min gitar i går, og det er hovedsaklig kritikk på etterbehandling og generell kompososkon jeg er ute etter. Legger også ved et bilde før etterbehandling til de som vil krittisere det. (Dere er velkomene til å vise egen etterbehandling på et av bildene).

    Behandlet:

     

     

    Original:

     

    Exif Sub IFD

     

    * Exposure Time (1 / Shutter Speed) = 10/13 second = 1/1.3 second = 0.76923 second

    * Lens F-Number/F-Stop = 33/10 = F3.3

    * Exposure Program = aperture priority (3)

    * ISO Speed Ratings = 100

×
×
  • Opprett ny...