Gå til innhold

_Johan_

Medlemmer
  • Innlegg

    225
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av _Johan_

  1. Jeg jobber en del med kunst og illustrasjon, og jeg forsøker å finne ut hvordan jeg burde sette opp utstyr så vel som Photoshop for å få mest 1=1 forhold mellom skjerm og print.

     

    Jeg har blitt anbefalt å jobbe i Adobe RGB (1998) fargerommet, men dette fungerer dårlig siden fargerommet er utrolig mye større og lyssterk enn hva som er mulig å få til på print. 

     

    Det er derfor mye bedre at Photoshop lar meg velge farger som er mulig å gjengi på print, istedet for at jeg kan velge f.eks en knallsterk lys rosa som vil bli mye mer mørk og død som farge på print. 

     

    Eksempel:

    En venn ba meg lage et slags bursdagskort, og jeg laget det i Adoe RGB. Jeg printet det selv på min EPSON SureColor P800, og brukte papiret jeg hadde til rådighet som var var Hahnemuehle - William Turner (matt watercolour texture) og det ble en ekstrem forskjell fra skjerm til print: 

     

     post-16788-0-09172400-1516553424_thumb.jpeg

     

    Jeg leser at det er viktig å ha en godt kalibrert skjerm, printer, men etter det jeg kan se virker også selve papiret en velger til å gi utrolig store utslag på fargegjengivelse. 

     

    Derfor forsøker jeg nå å forstå hvordan jeg burde gå frem slik at alt er satt opp riktig og jeg unngå å få en overraskelse som ovenfor.

     

    Burde jeg allerede nå vite hvilket papiret jeg skal bruke, og angi det som profil i "color setting" i PS? Flere sier at dette ikke er riktig måte å gjøre det på, men det å jobbe i et fargerom som ikke printere kan gjengi, og så la printeren bare velge nærmeste gjengivbare farge blir for mye bingo også.

    Noen gode råd?

     

    Tusen takk!

    (Når det gjelder skjerm har jeg en Asus  pa238.)

  2. Jeg trenger å kjøpe meg en ny bærbar pc, og jeg lurer på om det er noen i forumet som kanskje har en god anbefaling.


     


    Jeg ønsker en pc, og ikke en mac, og hovedbruksområdet til pcen vil være bildehandling, og jeg ønsker derfor en veldig god skjerm.


     


    Jeg ser at tek.no anbefaler en den ultrabooks, Hp Spectre 360 og Asus UX360 flip, men for meg er det ikke spesielt viktig med god batteritid og at de er lette. At jeg kan bruke de som en pad er ikke viktig, og selv om det er fint om jeg kan tegne på skjermen er det ikke noe jeg føler å bruke mange lapper ekstra på.


     


    Tanken er at når jeg er ute å reiser så kan jeg fint ta med meg jobben, og det gjør med andre ord ikke noe at pcen er litt stor så lenge den er behagelig å jobbe med.


     


    Derfor lurer jeg på om man virkelig må ut med 15 000kr i dagens verden for en grei pc som har veldig god skjerm, eller om det finnes gode alternativer som bare er litt større.


     


    Tusen takk for hjelpen!


  3. Kan du hjelpe en sulten kunstner og en gris?
     
    post-16788-0-28883600-1459012233_thumb.jpg
     
    Det er litt på kanten, og hvis du føler jeg tipper over nå bare gi meg et pip, og jeg kan ta det bort eller fikse på det, men til saken:
    Som sikkert noen fikk med seg slapp jeg for ca 2 måneder siden et android spill om en gris som prøver seg på online dating. Det hele er historiebasert og selvbiografisk og på sett og vis min måte og bearbeide alle de traumatiske erfaringene Tinder har påført meg.
     
    Spillet har fått en del oppmerksomhet, vi har hatt i underkant av ca 4000 nedlastninger, og tjent ca 80 euro totalt til nå. Etter skatter og avgifter sitter jeg igjen med ca 20euro, så jeg ber ikke om dette for at jeg skal berike meg selv om bli den nye Onkel Skrue, men fordi jeg virkelig har brukt så mye tid på å lage noe jeg syns er kult og artig, og vil gjerne at folk kan ha glede av det.
     
    Greia er at for 2 dager siden plukket Google oss ut til å være representert i noe de har kalt “Indi Game Corner”, og vi kommer til å være der fram til 7.april. Da vil de vurdere hvordan vi har gjort det, ved å se på nedlastninger og anmeldelser, og si om vi kan forsette å være der, eller om vi må ta grisen vår og gå.
     
    Derfor er mitt spørsmål nokså enkelt: Kan du gi spillet en anmeldelse, og evt spre ordet?
     
    Finner det her: www.dig-pig.com
     
    Spillet har blitt kraftig oppgradert siden sist. Vi har nå easy mode så det er mye enklere, samt om noen dager slippet vi en update med “power ups” / du vil blant annet kunne sprenge steiner ved hjelp av en en kruttsterk Curry.
     
    I bytte kan jeg friste med griseklistremerker, klemmer, nøffer, og tegninger og masse god karma og evig takknemlighet.
     
    Det vil bety enormt mye for meg hvis du kan hjelpe meg ut på denne. Årsaken til at dette er viktig er rett og slett at vi har synlighet i “Indi Game Corner”, og at folk vet at vi eksisterer og kan laste det ned og lese historien om Gris og alle strabasene han må gjennom for å finne kaninen i sitt liv.
     
    Tusen millioner nøff og takk!

     

  4. Okei, here goes.

     

    Jeg liker grafikken, musikken, lydeffektene. Plottet er jo ukomplisert og helt innafor for et mobilspill. Men jeg må også innrømme at jeg nettopp ragequitta etter å ha splætta i en en stein 18 ganger.

     

    Er det kanskje litt heftig å måtte dø 100 ganger før man kan velge easy? 

     

    Var digg på starten, perfekt "dassspill"/ buss/ferge/etc..

    Men etter x antall ragequit etter minst 70 splash på bortimot samme plass... Ble det nok for meg :hrm:

     

    Heisann! Tusen takk for tilbakemeldingene. Vi har nå sluppet en update på spillet som gjør at easy mode er åpent fra starten av. Etter påske vil vi også komme med en update med bomber. Dvs, man kan sprenge bort steiner - så vi jobber med saken med å få spillet mer mykt og mindre frustrerende.

     

    Håper dere har tid til å gi det en ny titt og si hva dere syns, og hva dere syns vi kan gjøre bedre. Tusen takk!

  5. Var digg på starten, perfekt "dassspill"/ buss/ferge/etc..

    Men etter x antall ragequit etter minst 70 splash på bortimot samme plass... Ble det nok for meg :hrm:

     

    Okei, here goes.

     

    Jeg liker grafikken, musikken, lydeffektene. Plottet er jo ukomplisert og helt innafor for et mobilspill. Men jeg må også innrømme at jeg nettopp ragequitta etter å ha splætta i en en stein 18 ganger.

     

    Er det kanskje litt heftig å måtte dø 100 ganger før man kan velge easy? 

     

    Tusen takk for tilbakemeldinger! Dette med 100 ganger er veldig flott å høre om. Det er skrevet ned, og vi skal se på det. Tror det er sannsynlig at vi tar det bort.

     

    ragequita, haha, konge uttrykk! 

  6. Heisann. For en drøy måned side la jeg ut mitt spill om en gris som prøver nett-dating. I dag hadde vi vår første store oppdatering av spillet ved at vi introduserer easy og hard mode, og fikset mye smått. 

     

    Vi har også forsøkt å bytte presentasjonen av spillet, fordi mange oppfattet det hele nokså søtt og litt jentete, mens sannheten er at det er mye galskap og mørke under den rosa overflaten.

     

    Jeg lurer på om folk syns vi er inne på rett spor, eller ser dere noe vi virkelig må fikse fort? Hvis noen også har gode tips om hvordan man burde gå frem for å få spillet litt fram i lyset bytter jeg gode tips mot øl. Forsøker f.eks å finne youtubere, men til nå har jeg ikke funnet noen lister, og det hele er bare tilfeldig søking. 

     

    Kan laste det ned her (gratis)(kun android i dag): www.dig-pig.com

     


  7. I'm lovin it :) Hvordan går det med spillet ditt? Tjent noen kronasjer så du kan fortsette galskapen? :D

     

    Tusen takk! Haha, for å tjene penger trenger vi nok litt mer masse, så hvis du har tips om steder å kontakte for å spre grisekjærligheten gi meg et oink! 

     

    Du har vært innom kvinneguiden skjønner jeg?

    øøø, nei. Det var grisen som var der...  :)

  8.  

    Ja, gi det en sjanse. Anmedelsen er ca 10% av galskapen du finner i spillet, så hadde vært artig å høre hva du syns :)

    Får vente til jeg kommer hjem fra jobb, har iphone, får teste det på samsung nettbrettet senere.

     

    Topp! Nøffe til :)

     

    Skal teste dette på Android TV når jeg kommer hjem. Det så morsomt ut!

    Kult! Fortell meg hvordan det funker, og om du har tips til forbedringer. Kan være at det er for vanskelig på TV, og at vi må gjøre det enklere. 

     

  9. Laget et spill for en uke siden, og fikk denne anmeldelsen i dag. Vet ikke helt hva jeg skal si... 

    http://gmofficial.com/dig-pig-a-dating-experiment-gone-horribly-wrong/

     

    Dig Pig – A Dating Experiment Gone Wrong
    • Pig gets new dates all over the world and maniacally digs

    A developer, a slightly deranged programmer, and a schizophrenic artist friend, conducted a terrible Frankensteinian experiment that got out of control. Their hideous creation named Pig recently developed the stage of self awareness, and decided to do the only logical thing giving meaning to his existence: he started online dating!

    Pig gets new dates all over the world and maniacally digs his way through the Earth to get there. The only way to stop him is to help him find love by all means necessary. Please support him to stop this rampage!

    Dig Pig is a challenging and slightly addictive arcade game with a twisted story about the world of online dating.

    The team had a lots of fun working on it for over a year and created something truly unique – at least this is what the voices in their head tell them. It’s not only the story and the gameplay, but also the integration of Google Maps to aim for the right place to emerge from the Earth and meet Pig’s next date.

    This indie game is free with advertisement and in-app-purchases (but not pay to win). It is optimised for phones, tablets, and even Android TV and works on Android 4 and upwards.

    The game was made under the influence by developer  Michael Diener (6+ years Android experience) and artist  Johan Reisang (4+ years online dating experience) that met by chance in a butcher shop in Berlin. For more information, visit dig-pig.com.

     

  10. Jeg er på det mareritt-brettet med masse fjes. Her er kravene til presisjon for høye for meg og denne kontrollmetoden.

     

    Tusen takk for tilbakemeldingen! Ja, det er vrient, men slett ikke umulig. Men som sagt, vi forsøker å finne akkurat riktig dose vanskelighetsgrad. Er det slik at du nå gir opp, og ikke vil prøve å komme videre? Eller er det en mulighet for at du fisker opp spillet neste gang du venter på bussen og prøver igjen?

  11.  

     

    Laster ned nå, tester i morgen  :thumbs:

    Oink oink :) Vi forsøker å finjustere det så godt vi kan, så alle tips til forbedringer mottas med en hoppende gris :)

     

    Jeg spilte et stykke, og savnet variasjoner i gameplay. Da de først kom, synes jeg det var gått litt lang tid, og på det tidspunktet var spillet blitt såpass vanskelig at jeg mistet tålmodigheten. Saktere/fortere-greiene er bra, men variasjonene burde kanskje introduseres tidligere og være flere.

     

    Når det kommer til historien, er jo ikke dette et spill, som du sier, om en gris som dater på Tinder. Historien handler om det, men ikke spillet. "Rosinen i pølsa", men det er egentlig ingen pølse her. Mer pølsevev må på menyen. Hvorfor kan grisen grave seg gjennom jorda? Kanskje overdreven masturbasjon har gitt ham en spesiell teknikk? Jeg savner elementer som binder historien sammen med gameplay og får hele verdenen til å gi mening i seg selv. Nå er det mest en oppstykket tegneserie.

     

     

    Tusen takk for feedback! Ideen om overdrevet masturbasjon i forhold til graveteknikken er kul :) Jeg personlig hadde alltid den overbevisningen om at griser kunne grave da de er gode til å finne truffler, selv om denne grisen kanskje har brukt høyrearmen overdrevet mye i forhold til å være såpass god som han er :)

     

    Jeg er helt enig med deg om at gameplay og historie er nokså adskilte. Gameplayet er en måte å komme fra A til B på så historien kan fortsette. Det er jo mange veldig enkle spill der ute, men de har jo ofte ikke en historie som binder det sammen, og sånn sett er dette et enkelt spill med en 13 kapitlers historie.

     

    Jeg også hadde ønsket at det var mulig å løfte selve gameplayet opp på et mye høyre nivå, men da dette er 101% en indi-spill som ikke har fått en krone i støtte har vi hatt veldig store begrensninger i forhold til hva som er mulig å få til :(

     

    Men det vi forsøker å gjøre gameplayet vanskelig, men ikke så vanskelig at du gir opp å ikke vil spille det igjen. Hvilket nivå stoppet du på?  

  12. Kjempebra og morsom film. Vet ikke om spillet i seg selv nødvendigvis er helt i min gate, men opplegget virker absolutt veldig bra!

    Tusen takk Herzeleid! Det er bare å teste ut. Hvis du liker historien i videoen vil du nok like spillet :) 

     

    Det er et aldri så lite misforhold mellom konsept og gameplay her.

     

    Ja, med et budsjett på en havresekk og en ødelagt gitarstreng er dette det beste vi kunne få til i denne omgang, men hvis det skulle vise seg at Gris faller i smak hos folk hadde det vært kult å lage et spill hvor selve historiebiten og gameplaybiten er mye mer integrert. 

    • Liker 5
  13. Det der er den eneste reklamevideoen som har blitt presentert her inne som jeg faktisk har sett hele. Digget den! Men gameplayet som var på slutten av videoen så ganske ræv ut, du kommer nok til å tjene masse (ikke ironi) :)

    Tusen takk Belphegor! Kjempehyggelig å høre. Selve spillet er veldig enkelt og på sett og vis en vri av Snake, men mellom hvert nivå er det historie, og det er nok ikke til å stikke under en stol at det er rosinen i pølsa :) 

  14. I det siste har jeg hørt flere og flere folk si at det som virkelig mangler i verden er et spill om desperat gris som forsøker å finne kjærligheten gjennom online dating. Derfor bestemte jeg meg for å gjøre noe med dette, og resultatet er android spillet «Dig Pig». 

    Jeg har laget en kort video som presenterer og forklarer spillet (varer 50 sekunder), og håper du har tid til å gi det en titt: 

    www.dig-pig.com

    Hvis du liker videoen er det en link til Google Play på samme sted hvor du kan laste det spillet. Hadde vært utrolig kult hvis du har tid og teste det og si hva du syns:)

    Du kan også lese det IT avisen skrev om oss her: 

    http://itavisen.no/2016/02/04/spillet-mitt-om-en-elskovssyk-gris-ble-til-hos-psykologen/
     

    Oink og hilsen,
    Johan 
    • Liker 8
  15. Hei.

    Jeg har en Surface 1 (109gig, 4gb ram, 64x, som kjører Windows 8.1) som jeg ikke bruker, og jeg har lyst å selge den, men vet ikke helt hva jeg kan be om.


    Jeg har tittet litt rundt på Finn, men finner ingen modeller av denne typen.

    Den er i perfekt stand, og har 2 tastaturer. Et mykt og et hardt. Se bildet.

    post-16788-0-27950200-1420299967_thumb.png

    Er det noen som har en ide om hva jeg kan forvente av pris for en slik en?


    Tusen tusen takk!

×
×
  • Opprett ny...