Gå til innhold

CortexN

Medlemmer
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CortexN

  1. IKKE bruk støvsuger. Det kan gå bra, men det kan også gjøre vondt værre. Trykkluft på boks er tildels ok. Jeg benytter det selv når jeg tar "vårrengjøringen". Støv kan ha kortsluttet PSUen, men det er lite sannsynlig og fjerning av støv vil trolig ikke gjøre noen ting bedre. Det løser mer støy- og temperaturproblemer.

     

    Når det gjelder problemet du egentlig opplever så har jeg lite tro på at rengjøring vil løse det. Hvis pcen ikke reagerer ved forsøk på oppstart så skyldes dette logisk nok at den ikke får strøm. Opplevde identisk problem som deg en gang med en selvbygd pc. Det som hadde skjedd var at hovedkortet hadde blitt montert feil. Når hovedkortet monteres til kabinettet monteres det med noen slik metalduppeditter som gir ca en centimeters avstand til kabinettet. En av disse hadde jeg ikke truffet med skruen og den kom dermed i direkte kontakt med en krets på hovedkortet. Dette kortsluttet min PSU og måtte dermed anskaffe ny.

     

    Er dette en selvbygd pc?

    Hvis nei, send den inn til reparasjon (garanti osv).

    Hvis ja, remonter hovedkortet ditt til kabinettet og forsøk eventuelt med en lånt PSU for å feilsøke. Du trenger kun hovedkortet, PSU, CPU og RAM tilkoblet for å teste oppstart. Fungerer det med annen PSU, er din PSU defekt. Anbefaler å teste med låne en annen istedenfor å gå rett til innkjøp av ny.

  2. Heisann!

     

    Håper noen kan hjelpe meg med å løse dette problemet som har irritert meg i et par år nå.

    Nettverket mitt ser slik ut:

     

    1. Modem
      Scientic Atlanta EPC2100
    2. Router
      D-Link DIR-615
    3. Router.
      Philips SNB 5600. Satt opp som Bridge.

     

    Jeg har to pcer koblet til nr 2. En er trådløs og en kablet. Jeg har to andre pcer koblet til nr 3. Begge kablet. Mellom nr 2 og 3 går det en nettverkskabel gjennom strømnettet.

    Det som skjer er at jeg mister internettforbindelsen fullstendig på samtlige maskiner. Problemet løses ved at jeg restarter modem (nr. 1) eller router (nr.2). Restart av den siste routeren (nr. 3) løser ikke problemet. Dette skjer ca en gang per dag eller sjeldnere, men det er rimelig irriterende. Har resatt routere uten at det bedret feilen. Noen forslag?

  3. Reset CMOS /BIOS. Hadde identisk feilbeskrivelse som deg. tror dette er et spesielt problem ved asus-hovedkort. Resetting av CMOS gjøres ulikt på forskjellige hovedkort så les manualen for hvordan dette gjøres hos deg.

     

    Hvis dette fungerer, men samme feil oppstår ved neste oppstart må du gjøre følgende:

    1)Reset cmos pånytt

    2) Flash bios ved neste oppstart. (manualen)

  4. når man setter inn ram-brikker er det meget lett at de blir satt inn feil. Har selv erfart dette. Mener også at det ville gitt en pipelyd ved oppstart. Ved montering av ram-brikker er det viktig at man benytter antistatisk armledning e.l. da de lett blir ødelagt av statisk elektrisitet. Ville foreløpig antatt at de ikke er blitt skadet. Forhold deg til den opprinnelige brikken og kontroller at den sitter langt nok ned i sporet.

  5. Heisann!

    Jeg har tre pcer hjemme som er koblet trådløst mot en Philips SNB 5600 router. Denne routeren er deretter tilkoblet modemet som ble levert av Canal Digital. På alle tre pcene opplever jeg tilfeldige dropp i nettforbindelsene. Droppene er permanente og eneste løsningen er å restarte philips-routeren ved hjelp av strømbrudd. Etter restart fungerer alt, men så skjer det igjen i gjennomsnitt to ganger per døgn. Irriterende siden jeg har trapper å gå for å resette.... :ermm:

     

    Tror problemet oppsto etter at jeg fikk modemet fra Canal Digital, men siden det er restart av routeren som løser problemet lurer jeg på om det er heller der problemet ligger. Når problemet er tilstede lyser det på alle de riktige lampene forutenom @-lampa. Jeg har forsøkt å resette både routeren og modemet ved hjelp av reset-knappen på enheten, men uten bedring. Det er kjett å bruke unødvendige penger så har noen her noe tips til meg?

  6. Hvor lenge fungerte pcen før feilen oppsto for første gang (med de første delene)? Fikk lignende problem hvor viftene så vidt startet før de stoppet igjen. Dette skjedde med nybygd pc og var pga at hovedkortet ikke var korrekt montert slik at det ble kontakt mellom kabinettet og en av kretsene på hovedkortet. Hovedkortet monteres med "avstandspinner" og en av disse var årsaken. Var pcen nybygd da problemet først oppsto, kan dette altså være årsaken. Du kan gjerne beskrive feilen og situasjonen ytterligere!

  7. Heisann!

    Har skiftet over til Canal Digital og har dermed fått nytt modem. Fra modemet er det koblet en trådløs router (Philips SNK5600). Kommer fint på nett gjennom wlan, men problemet er at forbindelsen blir borte etter en stund. Når dette skjer finner pcen min flere nærliggende nettverk, men ikke mitt. For å løse problemet må jeg restarte den trådløse routeren. Dette løser problemet altså, men det skjer igjen og igjen. Er rimelig lei av å restarte nå.

    Noen forslag?

     

    (kjørte kablet på hovedpcen tidligere da jeg benyttet Nextgentel, men brukte også denne trådløse routeren til en bærbar og merket aldri dette da.)

  8. Hva med å reinstallere Opera? Gjerne også slette installasjonsfolderen.

    Hvis det vedvarer ville jeg sjekket om dette skjer over alt eller kun på enkelte nettsider. (det kan være f.eks. når nettleseren laster inn Java, flash eller andre tillegg og at dette er årsaken).

  9. Kanskje verdt å deaktivere samtlige sikkerhetsprogrammer for å finne feilkilden. Hvis du ikke finner ut hvordan du deaktiverer den, kan midlertidig drepe prosessen i oppgavebehandling.

    Rebooter du vil prosessene starte igjen som før. Holder en knapp på NOD siden jeg mener denne også har en firewal, men kan også skyldes de andre kryptiske sikkerhetsprogrammene.

  10. Jeg tror du er pålogget som bruker uten admin-rettigheter. I så fall vil du ha redusert tilgang og dermed ikke kunne gjøre endringer knyttet til DEP eller annen ytelse.

    Kan du logge deg på som admin?

    Er problemet i utgangspunktet at du ikke får lastet ned Java?

    Dette kan også skyldes sikkerhetsinnstillinger i nettleseren din.

    Hvilken nettleser bruker du?

    Har du testet en annen nettleser?

×
×
  • Opprett ny...