Gå til innhold

I9o

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av I9o

  1. ...., så mister CD ialelfall meg som kunde..

     

    Heisann, er lite vits i å bytte til RiksTV vertfall,

    Jeg har RiksTV med Grundig PVR dekoderen, og det er akkurat samme møkka.

    ca 7 av 10 planlagte opptak starter ikke, hakking, treig start, for å nemne noen få ting.

     

    Jeg sitter å lurer på om jeg skal bytte til CD, men ser ut som at det er stort sett samme problemene her og, så får vel bare leve med desse møkka dekoderne en stund til.

     

    Hilsen fortvilet RiksTV kunde.

  2. En telefon brukt i 14 dager kan vel knapt kalles "samme stand"? :)

     

    "Samme stand" er det ikke. Siden mobiltelefonen faktisk er slått på ,

     

    Men, loven sier jo "tilnærmet samme stand"...

     

    Huff, er egentlig glad for et jeg ikkje er en dommer i eit Forliksråd som skal finne rett & galt i sanne saker som dette.. Kan ikkje vere ein enkel jobb når lovverk er skrevet så "tvetydigt" som dette.. =)

  3. Vel det er sannt nokk at varen bør bare prøves. Men da burde vel egentlig Angrerettsloven endres til en mer entydig tekst en "tilnærmet samme stand og mengde", da denne teksten ikkje beskriver at varen kan bare testes innen for noen få dager.

     

    Og, iom at angrerettsfristen er 14 dager, og varen skal leveres tilbake som "tilnærmet samme stand og mengde", så er det ingenting som sier direkte at du kan prøve denne varen i 14 dager..

     

    Og, en mobil skal ha en levetid på 3 år, som er ca 1000 dager, er da egentlig 10 dagers bruk å gjøre produktet til "sitt eget"?

     

    Huff, lovverk er tungt lesestoff! :)

  4. Dette er jo selfølgelig ikke slik det er skrevet i loven, siden du har bruke telefonen fullt ut i 14 dager (angrerettsfristen) og levere den tilbake når du vil innen desse 14dagene.

    Ettersom butikken tydeligvis har fysisk utsalgssted, ville det vært greit om du skrev om den er kjøpt i butikken eller over nettet. Tar utgangspunkt i at denne er kjøpt på internett, hvis ikke har du ikke angrerett.

     

    Uansett er jeg ikke helt enig i sitatet ovenfor.

     

    Angrerettens varighet på 14 dager, er ikke for at du skal kunne bruke telefonen i 14 dager før du bestemmer deg for om du liker den eller ikke. Har du brukt den så lenge, vil jeg si at du har tatt telefonen i bruk som din egen og angreretten bortfaller.

     

    Grunnen til at den er 14 dager, er at du ikke skal måtte teste den ut samme dag du henter den på postkontoret, og at du skal ha tid til å fylle ut angrerettskjem, gi butikken beskjed og ordne det praktiske mtp. innsending/levering på Postkontoret.

     

    Heisann,

     

    Ja ser at eg kunne ha formulert ordene mine litt bedre her.. Men, ja den var kjøpt over nett.

    Og produktet var testet i maks 48 timer, før flere feil viste seg, og samboeren min ønsket ikkje å ha dette produktet lenger.

     

    Men, det med 14 dager, og i forhold til bruk er en diskusjonssak. Hva om foreksempel du rekner med at batteri skal vare lenger enn det man opplever, dette er ikkje noe man merker i løpet av 1 dags bruk, for å finne ut om eit produkt er riktig for deg i forhold til batteriholdbarhet så MÅ produktet bruker over flere dager, gjerne opp i mot 10 dager før du finner ut av dette.

     

    Men ja, loven er litt "tvetydig" her, ..

     

    Correct me if Im wrong.. ^^ =)

  5. Heisann! Ville bare fylle litt inn i denne tråden, jeg har ågså dårlig erfaring med denne lekebutikken.

     

    Kjøpte en mobiltelefon, og ville returnere denne på angrerett noen få dager etterpå,

    Dette likte ikke Dataspesialisten.no og mente at når man hadde hatt SIM-kort i, og telefonen var slått på så er angreretten brutt.

     

    Dette er jo selfølgelig ikke slik det er skrevet i loven, siden du har bruke telefonen fullt ut i 14 dager (angrerettsfristen) og levere den tilbake når du vil innen desse 14dagene. Så lenge det ikke er synlige bruksskader på varen da selfølgelig.

     

    Mobiltelefonen er nå endelig, etter mange mailer til og fra Forbrukerrådet sendt inn til dem, men de har enda ikke utbetalt kjøpesum og returkostaner for denne varen.

    Har gidd dem 1 ukes frist for å betale dette, ellers så blir dette klaget inn til Forbrukerrådet.

     

    Jeg synest det bør vere vertfall "litt" kjennskap rundt lovene de skal følge som en butikk, men det viser seg etter dette at de er ikke mye de kan rundt Angrerettsloven vertfall.

     

    Eg råder rett å slett ALLE andre om å tenke seg hardt om før de kjøper noe i denne butikken,

    Allikavel, om dere gjør det, ikke regn med å få returnert noe uten kamp.

     

    Mvh, Stian

  6. Har funnet ut noe med min Innov8 / i8510..

     

    Jeg hadde prøblemet med dårlig batteritid, (ca 24 timer) men etter å ha testet desse tingene litt så har jeg komt fram til at jeg vet hva feilen / problemet er..

     

    Om du bruker en uorginal bakrunn, skjermsparer, ringetone enn det som ligger på telefonen (uansett om det er 16Gb delen, eller sys HDD) så VIL dette redusere batteritiden frå 5-6 dager til 24 timer. Det har vertfall skjedd med meg.

    Det du kan gjøre for å teste dette er å gå i Instillinger og sette "Fabrikksinstillinger" koden der er "00000000" då vil alt resette seg (du mister bare instillinger, meldinger, kontakter og sant blir liggende) , du kan etter det skru ned lysstyrken på skjermen litt, og sette det du vil av ORGINALE ringetoner / bakgrunner.. Dette FUNKER!

     

    . Ja, jeg vet at å bruke orginale ringetone ikke er det kjekkeste, men.. Av min vurdering så vil jeg heller ha det enn å ha en telefon som ladder seg ut på 24 timer...

     

    Hope this helps! =)

×
×
  • Opprett ny...