Gå til innhold

Trillebaard

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Trillebaard

  1. Jeg er en stor fan av slike spill, og likte også Tyranny veldig godt på mange punkter. Spesielt var den helhetlige opplevelsen veldig unik, og jeg fikk inntrykk av at valgene mine betydde noe (selv om det i enkelte tilfeller var for få av de). Om dette er en illusjon eller ikke bryr jeg meg mindre om, så lenge jeg sitter tilbake med følelsen av at det jeg gjorde guidet fortellingen.

     

    Men det store problemet, som også overrasker meg at ikke anmelder har tatt opp, er at mot slutten så stopper bare historien opp. Akkurat som om det var mer planlagt, men det var det ikke tid eller penger til. Du får en masse kule nye evner på slutten av spillet, og før du så mye som får begynt å prøve de så er du ved slutten. Det er faktisk så ille at du kan ikke bruke de engang, siden det ikke er mere å gjøre. Du kan ikke tjene mere penger, ei heller har du noen fiender å teste det ut på. Må si at dette ødela en god del av opplevelsen min i spillet. Jeg har ikke noen tvil om at en DLC eller expansion vil fikse dette, men det er fremdeles en utrolig kjip løsning. 

  2. Har spilt en del nå, fått smaken for russia av alle ting, fordel med doble mengder ressurser et stykke uti spillet.

     

    AI'en er irriterende aggressiv fortsatt på monarch setting, eneste gangene de går i noe som helst allianse er med city states, ellers er det kun enighet om å angripe en annen (ofte meg i mitt siste spill har rome og france rundt meg og er mer eller mindre i konstant forsvars modus). I et annet spill fokuserte jeg enormt på å bygge opp en stor hær som er stasjonert rundt alle grensene mine dermed ble jeg ikke angrepet en eneste gang, de gangene jeg startet en krig rushet jeg og tok en del byer inntil AI finner det for godt å gi meg nesten alle sine gjenværende byer utenom 1 eller 2 for å få fred.

     

    AI'en er min eneste største skuffelse i spillet samt at det skulle vært mulig å få satt research til en annen pace uten at det påvirket bygging så enormt for oss som liker å utkjempe en del kriger innenfor en tidsperiode istedet for at en går fra classic til industrial units før krigen er over.

    Og AI'en har ikke store sansen for fly har jeg oppdaget, de kan ha en god mengde AA units med og kanskje et par guided missiles men fortsatt ikke sett de bygge et eneste fly, hverken fighter, bomber eller carrier. Tonnevis med destroyers da men, vet de er gode allround men skulle ønske AI var litt mer forskjellig istedet for at et sjøslag i future age bare består av destroyers på AI sin side.

     

    Sier jo seg selv at AI kommer til å angripe deg hvis du har liten arme, kontra hvis du har stor arme. ;) Dette er jo hele filosofien i f.eks multiplayer, hvor spillere som bare fokuserer på økonomi\wonders får smekk fordi de ikke kan forsvare seg ved en evt. krig.

     

    Ett av de største problemene med å vinne cultural victory f.eks er jo at du må ha så få byer for å det til å fungere. Aka, lite økonomi til å supporte en stor arme. Krig er ofte din værste fiende hvis du prøver deg på en slik victory. Men skal jo sies at det er så å si helt umulig å vite hva AI egentlig synes om deg, og å få gode relasjoner med andre civ`er virker til å være praktisk talt random.

  3. Også er det SPHES MARIENS og WH40K, som begge er herlig harry-pompøse og awesome.

     

    Nå kjenner jeg Warhammer (40k) universet først og fremst fra DoW+expansions og DoW2. Noe av det som er "interessant" er vel det at det er vanskelig å egentlig finne noen "good guys". (Eldar, kanskje?) Space Marines virker som en gjeng med fundamentalistiske fanatikere (inkvisisjon osv) og selv om de er noen hakk mer siviliserte enn f.eks. orkene, har jeg problemer med å se på dem som spesielt "gode"..

     

    Er nok ganske intensjonelt at de gjør ett poeng av at ingen raser skal være spesiellt moralsk bedre enn andre. Dette for å fremheve hele konseptet med at overlevelse i wh40k universet gjør de aller fleste samfunn til brutale og kompromissløse, rett og slett for å overleve.

     

    Det nærmeste du kommer er vel Tau rasen, som jobber for ett "felles gode" som samler flere raser omkring dette målet. Problemet er at du må se bort ifra hjernevaskingen og konsentrasjonsleirene for å få de forskjellige rasene til å være enig i denne trosretningen :p

     

    Eldar flest er nokså kyniske i alle sine operasjoner, og de er om ikke mer rasistiske enn imperiumet selv, ivertfall like mye. Lederene deres har ofte en tendens til å være litt mere avbalanserte, men problemet med de er at alle deres avgjøreler baseres på deres Farseere som prøver guide fremtiden slik at chaos beseires og at Eldar rasen overlever. I dette målet er de absolutt kompromissløse, og dømmer hele verdner til døde for å redde sine egne.

  4. Ett spørsmål, fra en som ikke er fult så dreven i warhammer 40k (Har spilt DOW 1 og 2, og lest litt), hvorfor har ikke offiserene hjelm mens de vanlige soldatene har det? Vet at krigføring i warhammer er noe annerledes enn vår, men jeg vil anta de også liker å gå etter offiserer.

     

    Det er faktisk så simpelt som at jo mer awsome du er jo mindre hjelm bruker du ;)

     

    Men for å være helt seriøst så må hovedpersonen (som offiserer ofte er) indentifiseres utifra et helt artistisk synspunkt (du klarer ikke relatere deg selv like godt til en spacemarine med hjelm som en uten), det er nok den skjulte grunnen. Men det er forklaringer som sier at offiserer trenger å stole mere på sansene sine, derfor tar de av hjelmen for å få bedre overblikk.

  5. Må si jeg er litt enig med anmelder om nyhetsrapportasjene, da hele spillet i seg selv prøver å framstå som rimelig "alvorlig", altså en mørk sci-fi setting. Men enkelte av nyhetsrapportasjene følte jeg behandlet litt som en idiot fordi de skulle så åpenlyst fremstille at the dominion er korrupt og manipulerende.

     

    Jeg synes de kunne godt gjort hele dette opplegget litt mindre åpenlyst, jeg mener du som spiller vet jo at dette ikke stemmer, da du selv ofte har foråsaket hendelesen! Ble litt for dumt ja, de hadde ikke trengt å gjøre noe humoristisk av hele den biten, dog syntes jeg at reklamenesnuttene i sendingene var rimelig godt lagd, og ikke ble dumme på samme måten.

×
×
  • Opprett ny...