Gå til innhold

KingEdward

Medlemmer
  • Innlegg

    267
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KingEdward

  1. Ringe og spurte, og hun/han jeg prata med sa at hun selv ikke skjønte hvorfor jeg var innkalt til HMKG, siden jeg ikke hadde det som alternativ. Hun sa det var null stress og bytte når tiden kommer :)

    Når den tid kommer? Du burde bytte nå med en gang. Forsvaret lover bort ting de ikke kan holde hele tiden, og Pbn blir fylt opp veldig fort.

  2. "Forsvarssjefen pålegger alle krigsmenn måtehold ved nytelse av alkohol, også når

    de bærer sivilt antrekk. Dette pålegg omfatter forbud mot å opptre synlig beruset

    innenfor militært område eller på offentlig sted. Som offentlig sted regnes i denne

    forbindelse:

    • offentlige transportmidler

    • sted/område bestemt for alminnelig ferdsel

    • sted/område som er synlig fra alminnelig beferdet sted

    Mannskaper som på permisjon bærer sivilt antrekk er å betrakte som krigsmenn i

    den militære straffelovs forstand, og er undergitt de bestemmelser som gjelder for

    krigsmenn. I samsvar med dette kan brudd på Forsvarssjefens pålegg om måte-

    hold ved bruk av alkohol refses militært som overtredelse av militært tjenesteplikter

    også når vedkommende var iført sivilt antrekk. "

    Kilde: Forsvarssjefens rusmiddeldirektiv

  3. Uten å si om dette er lovlig eller ikke, med en gang man går med norsk uniform blir man oppfattet som en representant for Forsvaret. Der skal man være varsom. Hvis du i tillegg brukes distinksjoner som skal tilsi at du er befal, vil det også være forventninger til at du fremstår med visse holdninger og innehar kunnskap og lederegenskaper. Er det en privat fest med folk du kjenner er det imo greit, men på en festival med mange deltakere synes jeg det er helt galt. Hvis noe skulle skje (ulykke, skade, brann o.l.) og folk oppfatter at et befal fra Forsvaret ikke griper inn heller har kompetansen som skal til, kan det være veldig ødeleggende.

  4. Hvorfor i himmelens navn skylder man på politiet? Det er da vitterlig politikerne som har bestemt at slikt ikke skjer i Norge, og at politiet dermed ikke trenger ressurser.

    Enig. Den nedrustningen som pågår innen forsvar og politi er helt latterlig og naivt.

    Det pågår ikke en nedrustning av politiet, verken kvalitativt eller kvantitativt. Men det kan argumenteres for at det ikke er nok politi i Norge. Det skal jeg ikke forsøke å si noe om.

     

    Forsvaret rustes ned kvantitativt, og som Stalin eller Lenin sa, det er en viss kvalitet i kvanitet. Men kvalitativt rustes forsvaret for tiden opp, det har vært en pågående prosess i mange år.

     

    At forsvaret kvantitativt rustes ned har sammenheng med at den kalde krigen er over. Norges forsvar er i dag ikke et invasjonsforsvar, men eller et innsatsforsvar, med sikte på å verne Norges suverenitet, ikke mot russerne, men mot sikkerhetstrusler fra mindre og mer fleksible enheter som terrorceller og lignende, men det har også vært en dreining mot internasjonale operasjoner.

     

    Kvalitativt er jeg på langt nær sikker på at f.eks. Heimevernet var bedre forberedt på å beskytte Oslo som vi så det gjøre fra natt til lørdag og utover. Det har vært øvelser for lignende scenarioer, og det jeg kan bedømme fra bilder er at man følger det innøvde mønstret, mtp. hvordan man har brukt forsvaret etter fredag.

     

    Det var de som ropte på jeeper med MG3 på taket fredag. Hva disse skulle gjøre vet jeg ikke helt, siden de ikke hadde noe å skyte på, og det selv med den lave tettheten av folk i Oslo sentrum på det tidspunkt sikkert kunne blitt ganske katastrofalt om man åpnet ild med tunge automatvåpen.

    Kvalitativ opprusting av Forsvaret på papiret og kvalitativ opprusting av Forsvaret i virkeligheten er to veldig forskjellige ting. Fregatter som er for dyre til å driftes og soldater og befal som ikke får opprettholde skyteferdighetene sine pga økonomi virker på meg som kvalitativ nedrusting.

     

    Edit: Back to topic

  5. Jeg synes ikke det er det minste rart at utenlandsk presse gir kritikk på beredskapsnivået i Norge.

    Ikke jeg heller. Beredskapsnivået i Norge er nærmest ikke-eksisterende. Tenk hvordan situasjonen hadde vært hvis det allerede meget pressede politiet måtte svare på enda en terroraksjon på andre siden av byen. Det du desverre gjør er å legge skylden på feil instans. Politiet gjorde en fremragende innsats når en tenker på hvilke rammer regjeringer har lagt til grunn for dem. Som ansatt i Forsvaret vet jeg hvor vanskelig det er å løse et oppdrag når politikerne nærmest jobber mot deg.

    • Liker 4
  6. Her er en ting som sitter fast i halsen min, og antageligvis ikke kommer til å slippe på en stund: Foreløpig, altså fra 9 år siden når han la planen og frem til nå, har ABSOLUTT ALT ABB gjorde gått 100 % korrekt. Han har vunnet hele veien. Han ble ikke avslørt, han ble ikke demotivert, han fikk til en perfekt eksplosjon, og han drepte langt flere på Utøya enn noen av oss ville klare å forestille oss.

     

    Så nå må vi sitte her og prøve å finne ut hvordan vi skal klare å få ham til å tape videre, og... Det kan vi ikke! Vi kan ikke dømme ham til døden, vi kan ikke "selvmorde" ham, vi kan ikke engang lukke dørene til fengselsmøtet, for da vinner han igjen! Hvis han får fortelle verden om sin skrudde ideologi vinner han, og hvis vi hindrer ham i det, vinner han igjen...

     

    Han har rett og slett seiret! Og vi har tapt, alle sammen... Hele landet har tapt for en desperado som er galere enn Hitler, og det er ingenting vi kan gjøre...

    Jeg mener at dersom det eneste vi ønsker er hevn, så har vi tapt. Vi vinner dersom vi og media slutter å gi han oppmerksomhet og diskutere ideologien og manifestet hans. Vi vinner dersom vi kommer oss helskinnet videre. Desverre tror jeg ikke media slutter å skrive navnet hans, rett og slett fordi de tjener penger på å ha denne tragedien på forsiden.

  7. *snip*

     

    Du syns vel det skal stå en tanks på hvert gatehjørne i tilfelle noe slikt skjer igjen? Dette var en helt ekstrem situasjon. Nå ser det jo ut som politiet var raske nok til å avverge mer skyting, da han hadde mer ammunisjon igjen.

     

    Igjen, vil gjerne ha kilde på denne.

     

    Slik jeg forsto det hadde gjerningsmannen alt gått tom for ammo. Derfor overgav han seg uten kamp.

     

    Og det skal vi være heldige over. Ingen visste at han ville overgi seg slik. In fact, statistikken tilsier at våpendesperadoer kjemper intil døden intreffer. Hadde han vært hakket skarpere i henhold til armering og drum clips kunne det blitt en skikkelig vekker for dette "Delta" teamet.

     

    Jaja. Si hva dere vil. 2 minutter og gjerningsmann la seg flat. GJ politiet. :thumbdown:

    Nå har politiet sagt at han hadde mye ammunisjon igjen. Så om du liker det eller ikke, Delta reddet liv. Sånn, gå og legg deg!

    • Liker 2
  8. - Spis en god frokost, evt. lunsj hvis hvis du skal løpe sent. Spis et par timer før testen for å unngå tung mage.

    - Drikk mye vann dagen før og ikke minst før du skal løpe for å opprettholde væskebalansen.

    - Varm opp godt! Du skal svette og være litt andpusten. Dette er for å gjøre musklene og hodet klar til testen. Strekk godt ut etter oppvarming.

    - Få i deg karbohydrater rett før du skal løpe, f.eks. bananer (!), for å raskt gi kroppen energi.

    - Få i deg vann, karbohydrater og proteiner innen 30 min etter testen.

  9. Og hvis det blir krig så mener du disse 2/3 av gutter slipper plikttjeneste? Poenget er at menn har plikter ovenfor sammfundet annet enn skatt. Kvinner har det ikke. Så hvorfor skal man få rettigheter når man slipper unna pliktene?

     

    Men det er greit nokk for meg. Jeg har gjordt førstegangstjenesten og står på forsvarets slave og kannonføde liste så da kan jeg få stemmerett mens de som ikke har gjordt det kan slippe denne retten...

    Så da kan de få lov å stemme det året de blir kalt inn i krigen. Jeg mener selvfølgelig ikke det jeg skriver, jeg følger bare logikken din.

  10. Ja, det er nok ikke lurt. Men å ha litt rosiner eller et par kjeks i stridsvesten er gull midt i en natt marsj. Spesielt sin første nattmarsj, da man verken er fysisk eller mentalt forberedt på hvordan kroppen reagerer.

     

    Noe annet jeg husker på FOS var at folk hadde energidrikk i feltflaska. Det er en uvane som gjør deg dehydrert, slapp over tid og gir en kraftig ettersmak i flaska til senere når man skal ha rent vann. Gjort det selv - og det er ikke så smart.

  11. - Tvungen kvotering av kvinner i private bedrifter og overalt i staten generelt. Gir både misnøye og dårligere resultater.

     

    - Kontantstøtten. Bruker millioner av kroner på å hindre integrering og sosialisering av barn, for så å bruke millioner på å rette opp feilen.

     

    - At organisert poker og gambling utenom Staten sine ordninger er forbudt. Det er faktisk helt utrolig og en lov kun 1% av nordmenn kan være enig i.

     

    - Miljøammunisjon i Forsvaret. Politikere bruker Forsvaret for å sanke politiske poeng, og driter i at det skader både personell og materiell.

     

    - Nedleggelsen av Forsvaret. Per i dag har ikke Norge et militær som kan forsvare Norge, og vi kan ikke regne med at allierte skal hjelpe oss når de ikke en gang har råd til de tre krigene de er involvert i. Landssvik kalles dette.

    • Liker 9
  12. Spis det du får, ikke spar.

    Er enig hele innlegget bortsett fra denne setningen. Jeg ville heller sagt spis alt du får, men fordel det utover døgnet. Rosiner er en fantastisk energi- og motivasjonskilde når man er trøtt og sliten.

×
×
  • Opprett ny...