Gå til innhold

kwang

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kwang

  1. Raskeste vei til vektnedgang og økt kondisjon, utholdenhet og styrket kjernemusklatur er intervaller kombinert med langkjør. Viktig å ikke trene bare intervaller, du vil få en god kondisjon og grei fart - men musklene og den langvarige utenholdenheten uteblir. Glem ikke styrketreningen (ikke min spesialitet, så lar noen andre ta den..)

     

    Bakkeintervaller på 1-1, 2-1, 2-2 fungerer utmerket. Altså 1 minutt løping, 1 minutt pause osv. Gjerne utfør dette med sekk med stein eller liknende når du kjenner at det blir lettere. Har du tilgang til tau og dekk, fest tauet rundt livet og slit dekket opp bakken - knalltrening.

     

    Når det kommer til intervall på mølle er jeg en stor tilhenger av 4x4. 4 minutters hardkjør, etterfulgt av 2-3 minutters pause. Her startet jeg på 12-13 km/h når jeg begynte å trene løping, deretter økte jeg gradevis og ligger på rundt 16/17 på selve intervallene nå. Her må du nesten bare teste ut hva du tåler, du skal være relativt sliten etter hvert 4-minuttersdrag, men enda ha litt å gå på. I pausene skal du småjogge i lav hastighet for å unngå å stivne, samt holde pusten nogenlunde oppe.

     

    Viktig å variere treningen slik at du ikke bare har de korte intervalløktene. Motiver deg til å løpe 5km en dag, deretter 10 osv. Noter tider og konkurrer mot de forrige hele veien, hjelper godt på motivasjonen. Sliter du med å løpe lengre distanser på mølla, kom deg ut og finn en fin og kupert løype. Husk gode joggesko for terrenget, og veksle gjerne sko om du skal løpe mye. Pass på å trappe ned treningen om du føler smerte i legger, lett å trene på seg en legghinnebetennelse eller belastningsskader når du begynner med intensiv løpetrening.

     

    Lykke til!

  2. Som tidligere nevnt må du ha aktivert datatrafikk for å motta MMS.

    Anbefaler å tegne de minste og billigste abonnementene til Telenor eller Djuice, henholdsvis Komplett S eller Nonstop S. En annen mulighet er å tegne et prat-abonnement og deretter tegne på den minste mobile bredbåndspakken, kan gjøres hos forhandler typ Elkjøp og Expert, eller via nettsidene til telenor.

  3. Kan bidra med noen tips i forhold til Asia. Mat og losji kan du få ekstremt billig. Sjekk på nettet etter utleie av hybler/leiligheter til en billing penge. Kan være lurt å skaffe en plass å bo med et lite kjøkken, råvarer finner du billig på markeder og lokale butikker. Nudler, ris og billig kjøtt er utrolig godt, enkelt og ikke minst billig.

     

    Erfaringsmessig kan du leve greit i forhold til mat for ca 300-500pr mnd i Thailand. Med tanke på prisnivå i Asia generelt tror jeg du vil ha det som et greit mål for mange land. Sett opp budsjett med en buffer på litt ekstra per post, slik at du ikke går på noen leie smeller.

     

    Skal du reise endel innad i land, ta kontakt med lokalbeboere. De vil kunne tipse om billige reisealternativ, både kollektivt, men også muligheter for å få sitte på lastebiler og liknende. Ofte løser ting seg greit når du ankommer landet du skal være i. Vanskelig å finne noe veldig rimelig per nett, ofte turistrettede tjenester som annonseres per internett, prisene er også deretter. I land som Thailand og Vietnam kommer du deg greit mange mil på noen kroner til en gjerrig lastebilsjåfør.

     

    Lykke til med planleggingen og reisen!

  4. Som Arne skriver, ha med en dokumentmappe med vitnemål, attester - alt som kan være nyttig, så kan du spørre om de ønsker det, evt hente det opp om det kommer spørsmål om det.

     

    Knipen med jobbintervju og to muligheter har jeg selv vært i. Du må nesten ta et valg, litt kjipt for arbeidsgiver som får en oppsigelse slengt i trynet etter å ha brukt tid og ressurser på å ansette deg. I forhold til oppsigelsestid varierer dette, noen kjører kontrakt på 2 uker andre 3 måneder. Du står selvfølgelig fritt til å ta jobben du skal på intervju til, men sagt fra en som har ansatt folk - veldig umoralsk og unødvendig overfor de som bruker tid på å ansette deg.

  5. Hei.

    Har et program som lagrer en tekstfil i formatet .bcr, forsåvidt uvesentlig da det rett og slett er rent tekst i ASCII.

     

    Tekstfilen inneholder en rekke linjer mer informasjon. Av disse linjene inneholder noen en "*", disse linjene trenger jeg ikke. Av de resterende linjene trenger jeg også bare deler av den, la oss si et eksempel tegn 10-20, 25-30 og 56-135.

     

    Noen som har en idè til hvordan jeg kan løse dette i PHP? Begynner å bli et par år siden sist jeg var godt inne i dette, og har prøvd meg endel frem - men sitter fast når jeg skal få scriptet til å lese flere linjer, sortere ut og hoppe over linjer med *.

     

    Jeg trenger et script som åpner denne filen, leser den av og gir meg output med de linjene jeg trenger og bare de delene av linjene jeg behøver.

     

    Noen som har gjort liknende eller som har tips til hvilke funksjoner, evt måter å løse det på jeg bør sjekke ut?

  6. wikipedia er ikke verdens beste kilde å sitere fra, men hvordan er sensorenes forhold til nettutgaven av SNL?

     

    Mye er basert på input fra brukere, men kvalitetssikres bedre via fagansvarlige og moderatorer. En bedre kilde enn Wikipedia, sett i sensors øyne, men utover generelle faktaoplysninger ville jeg brukt andre kilder som hovedgrunnlag. Anbefaler å ta med historieboken på eksamen, alltid relevant stoff å hente fra den.

  7. Noen som har et enkelt og utfyllende svar ang. Russland og Kinas forhold? (Sikkerhetsrådet++)

     

    http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Russland-og-Kina-la-ned-veto-6755965.html

     

    Her står det noe om veto i forhold til konflikten i Syria. I dette tilfellet beror det på Russlands økonomiske og politiske interesser i landet. Kina har vel på mange måter et mer konservativt syn på ting, og ønsker ikke å blande seg inn i lands "interne anliggende". Russland driver utbredt våpenhandel med Syria og ønsker å beskytte sin siste gjenværende militærbase i området. Russland la også ned veto for å unngå å bli holdt utenfor, slik de ble når vesten gikk til aksjon mot Libya.

     

    Ikke nødvendigvis et samarbeid med Russland & Kina her, men et resultat av politiske, økonomiske og andre interesser.

    http://www.fn.no/Aktuelt/Nyheter/Nyhetsarkiv/OEkonomi-og-handel/Internasjonalt-Seminar-i-Tromsoe-Russland-og-Kina-en-anti-vestlig-allianse

     

    Står litt generelt om forholdet deres på denne siden. Kort forklart er det ingen fasit, de er enige på mange områder - men også uenige på mange. Sett fra en side kan det virke som en økende allianse da de ofte legger ned veto i samme saker, og stadig øker samarbeidet i forhold til både våpen, olje, råvarer og liknende.

  8. Mine tanker om eksamen, forhåpentligvis til hjelp for noen.

     

    Læreplanmål - Alltid et sikkerstikk å lese disse, da oppgaven faktisk må teste oss i disse.

     

    Konflikter - Vi vil garantert få muligheten til å dra inn konflikter i oppgaven. Greit å forberede stoff om flere aktuelle konflikter. Gjerne konflikter hvor M.R har fokus. (Eksempelvis: Nord/Sør-Kora, Libya, Syria, Israel/Palestina).

     

    Økonomi - Lite som sier at vi direkte blir spurt om dette, men økonomi spiller en stor rolle i det internasjonale samfunnet og er en av de fremste maktmildene. Greit å se på økonomi i forhold til politiske beslutninger men ikke minst økonomi og M.R. NUPI har endel gode "hvor hender det" om akkurat dette, eksempelvis "Menneskerettigheter og investeringer".

     

    Aktører - Selvfølge å lese seg opp på aktørene nevt i læreverket i det internasjonale samfunnet. Herunder media, stater, organisasjoner og liknende. Vil være veldig naturlig å ha god kontroll på FN. Aktuelt kan være NATOs involvering i konflikter hvor FN ikke har vedtatt resolusjoner i sikkerhetsrådet. Samtidig mangel på innblanding fra vesten grunnet bruk av vetorett i sikkerhetsrådet, f.eks Russland og Syria.

     

    Utvalg aktuelle problemstillinger

    - Hvilke maktmidler har aktører i det internasjonale samfunnet?

    - Hvordan ivaretas M.R i konflikter i det internasjonale samfunnet?

    - I hvilken grad påvirker M.R internasjonale forhold?

    - Dilemma rundt M.R og statlig suverentitet.

    - Sanksjoner mot land som bryter M.R.

    - Skal man involvere seg i lands interne konflikter på bakgrunn av brudd på M.R?

     

    Til slutt tviler jeg på at vi får spørsmål om en spesifikk konflikt. Siden dette ikke er nevnt i forberedelsesdelen er det høyst usannsynlig at de spør om en enkelt konflikt. Vil tro det kommer en åpen oppgave hvor man står fritt til å velge hvilke aktører, konflikter og eksempler man vil benytte. Den røde tråden vil nok være at vi skal se på maktforhold i forhold til de internasjonale aktørene, samt komme inn på M.R under dette.

     

    Den aller største gullgruven i forberedelsen må være NUPI. Les gjennom artikler, blogger og "hvor hender det". Ha med så mye som mulig av det aktuelle, så kan du bare sortere ut hva som kan brukes når du leser oppgaven. Veldig mye aktuelt og nyttig stoff hos NUPI, som supplement til læreboken er det et veldig godt utgangspunkt.

     

    Lykke til!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...