Gå til innhold

Mikkn

Medlemmer
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Mikkn

  1. Hei

     

    Jeg er på jakt etter "ny" brukt bil da jeg endelig er klar til å bytte ut min over 20 år gamle avensis.

    Jeg har nå siktet meg inn på to forskjellige biler og vil gjerne høre andres erfaringer og tips ang disse.

     

    Bil 1: Volkswagen Tiguan DSG 2013, 185 000 km

    Bil 2: Volvo XC60 R-design D5 2011, 285 000 km

     

    Begge koster det samme og har firehjulstrekk. Er det noe spesielt jeg burde tenke på også med hvert merke? Jeg vet at ihvertfall tiguan har problem med ene bremseskiva blir fort slitt, men vet ikke noe om volvo.

     

    Takker på forhånd  :wee: 

  2. Hei.

     

    Har et problem med min 7 edge. Når jeg tar bilder med vanlig kamera, så er det ett og annet bilde som ikke vises. det blir bare grått med et utropstegn. Tar jeg bilder med snap-kamera å lagrer det, så blir det normalt.

    Merkelig at det bare er noen som blir grå, og ikke alle.

     

    Jeg var plaget med det når jeg lagret på minnekrtet etter oppdateringen, men flyttet til internlagringen så har jeg ikke hatt noe problemer med det.

  3. Ok, han kjøper skapet.

    Det viser seg at skapet ikke virker. To uker etter tar kjøper kontakt med selger og krever at kjøpet heves på grunn av mangelen. Selger nekter, fordi han mener at man må regne med slik i bruktkjøp.

     

    Hvordan kan man løse denne problemstillingen?

     

    Er dette via forhandler/bedrift eller mellom privatpersoner?

     

    Da jeg kjøpte snøscooter brukt via forhandler havarerte motoren etter 2 uker, da byttet forhandleren uten spørsmål eller kostnader.

  4.  

     

     

    Her om dagen skulle jeg legge meg inn til høyre for å foreta en avkjøring på E18. i det jeg skal legge meg over ser jeg at det kommer en bil i full fart i kollektivfeltet, bremser ned og legger meg tilbake. Blir så passert av denne bilen og observerer at det er sivil politi. Lurer egentlig på hva som hadde skjedd hvis jeg hadde kræsjet med denne bilen, har politiet lov til å benytte kollektivfelt når de ikke er uniformert, eller under utrykning?

     

     

    Selv om det hadde vært en vanlig bil som heller ikke har lov til å benytte kollektivfeltet ville vel uansett du fått skylden, da man har vikeplikt ved feltskifte. På samme måte som at man har vikeplikt selv om noen kjører litt over fartsgrensa. 

     

    Når man skal utføre feltskifte så har man vikeplikt ja, men det bedømmes ved avstanden til andre kjøretøy om det er forsvarlig eller ikke. Om en bil bak kommer i 160 km/t istedenfor 80 som er fartsgrensen, så er det nesten umulig å se forskjellen ved et raskt blikk og dermed kan et ellers forsvarlig feltskifte fort bli farlig. Det hender at politifolk gjør feil som skaper farlige situasjoner, og da mister de lappen, selv om de har på blålys. Sirene og blålys er ingen unnskyldning for å oppføre seg som en idiot i trafikken.

     

    Ha ha ha. Takk for dagens latter.

     

     

    http://www.agderposten.no/nyheter/politimann-mistet-lappen-etter-denne-vendingen-1.1573014

    • Liker 1
  5. Da har jeg anskaffet meg et DOD LS460W.

     

    Var på langtur med bilen i helga (bl.a. for test av dashcammen). Opplevde da en to nestenulykker på veien som ble tatt opp - men opptakene ble skrevet over pga dårlig brukerveiledning.

     

    For den spesifikke modellen så er det en del feller (fremgår ikke av bruksanvisning) jeg vil opplyse dem som nylig har anskaffet den aktuelle modellen, så dem slipper å gå i samme fella.

    • I brukerveiledninga står det at "emergency record" (at pågående opptak blir skrivebeskyttet, og at det derfor ikke blir overskrevet) gjøres ved å trykke på knappen (den med ! og gul trekant). Det brukerveiledninga ikke sier noe om er at knappen må holdes inne noen sekunder før "emergency record" aktiveres.
    • Første kjøreturen på vanlige nårske veier med nårsk veistandard type hullete, ujevne distriktsveier opplevde jeg at minnekorte ble fylt opp av masse skrivebeskyttede opptak, og de opptakene jeg trengte var ikke å se noe sted - de var overskrevet (ref. problemet nevnt i forrige punkt). Årsak: Når G-sensor-følsomhet står på innstilling High, betyr det at selv små G-krefter fører til at pågående opptak skrivebeskyttes. Mulig løsning: Endre følsomheten på G-sensor til Low.
    • Ved aktivering av "emergency record", uansett om det er manuelt eller automatisk utløst av G-sensor - så gis det ingen indikasjon på at opptaket skrivebeskyttes, hverken ved lyd eller visuelt på skjermen. Dette kombinert med problemene nevnt i pt. 1 og 2 gjør at du typisk mister alle opptak du egentlig trengte på første kjøretur (min tur varte i ca 23 timer totalt).

     

    Ut fra disse erfaringene så anbefaler jeg at etter første gangs installasjon av dashcammen kjøres en testtur, så sjåføren vet at kameraet fungerer etter hensikt.

     

    Har hatt LS460W siden Oktober nå. G-sensoren satte jeg ganske tidlig på LOW også pga samme problemet.

    Det med at du må holde inne knappen har ikke jeg vært borti, er bare et lite trykk for min del som skal til. Du ser også nederst i venstre hjørne kommer det en liten hengelås når klippet blir skrivebeskyttet. Tror det kan være hvis skjermen skrus helt av at det kanskje må trykkes to ganger, æ har min på HUD visning.

×
×
  • Opprett ny...