Gå til innhold

Birdbox

Medlemmer
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Birdbox

  1. Takk for svar!

     

    De jeg har diskutert saken med har anbefalt meg å gå rett til advokat for å finne adressens rette verdi, i tillegg til å få svar på hvilke rettigheter jeg har.

    Men det er vel ikke vits i å gjøre saken større enn den er nå?

     

    Meldingen jeg fikk var sendt fra den administrerende direktørens private facebookside. I og med at ballen er hos meg vil jeg være sikker på at jeg får uttrykt meg godt når jeg svarer - jeg får kanskje bare denne sjansen? Samtidig vil jeg jo ikke vente for lenge med å svare.

  2. Så her om dagen fikk jeg en melding i Facebook-postkassen min fra et selskap som ønsket at jeg skulle gi dem Facebookadressen min. Jeg har ikke navnet mitt som adresse, men et engelsk enkeltord.

     

    De har skaffet seg rettighetene til navnet på Twitter og Instagram, men de virker som de måtte gjennom en "rettighetskarusell" for å få tak i det - Sitat fra meldingen - "we had to use their respective trademark violation process to obtain it."

     

    Facebook-adressen skaffet jeg i 2008/2009 når disse først ble tilbudt til brukere. Selskapet som ønsker facebookadressen min ble stiftet Mars 2012.

     

    Jeg er usikker om de bare kan ta adressen fra meg. Jeg har letet på facebooks hjelpesider, og fant dette:

     

    "Opphavsretten beskytter imidlertid ikke alle uttrykk. Som amerikanske opphavsrettsmyndigheter slår fast: "Opphavsrett beskytter ikke navn, titler, slagord eller korte fraser. I noen tilfeller kan disse være beskyttet som varemerker." - http://www.facebook....49141925204375/

     

    Tanken min er å tilby dem å kjøpe adressen av meg, men hva bør jeg ta for den?

    Kan selskapet ta adressen fra meg uten videre når de eier varemerket i USA?

    Hva bør jeg gjøre?

     

    Jeg setter pris på all hjelp jeg kan få, og håper at jeg ikke har feilpostet.

    • Liker 1
  3. I 2007 startet jeg på Åssiden VGS med studieretning Medier og Kommunikasjon. Jeg og de andre elevene i klassen kjøpte i den anledning en MacBook gjennom skolen som skulle fungere som et verktøy i undervisningen.

    Vinter 2008 krasjet harddisken.

    Det første jeg gjorde var å ringe Apple Support. Jeg pratet med en hjelpsom kar som ga meg et referansenummer og ba meg levere Macen min i nærmeste Humacbutikk. Jeg gjorde nettopp dette, og Macen ble reparert.

     

    Etter to måneders tid fikk jeg MacBooken tilbake. To minutter inn i oppstartsmodus forundret skjermen seg fra blått og mykt til rosa og pikslete. Jeg ringte umiddelbart Apple service igjen og fikk beskjed om å kontakte Humac-butikken, for å få maskinen sendt tilbake til service igjen.

     

    Da dette hendte bodde jeg i Haugesund, så jeg forklarte at det var vanskelig for meg å få levert/sendt Macen til en Humacbutikk da Stavanger– som ligger en fergetur unna – ble den nærmeste. Turen måtte altså gått til Stavanger eller Drammen – hvor min søster bodde på den tiden – ens ærend for å levere en Mac. Personen jeg pratet med viste forståelse for dette, og jeg fikk inntrykk av at hvis jeg leverte Macen neste gang jeg var i Drammen – om det kunne bli noen måneder til – så gikk det fint.

     

    Det ble ikke anledning til å dra til Drammen før sommerferien. Da jeg var innom Humac-butikken med Macen var det litt om og men de vedrørende skulle ta den imot. Da jeg fortalte om samtalen jeg hadde med Apple Service gikk det greit, og jeg fikk et saksnr. Senere kontaktet Humac meg og ba om et referansenummer fra Apple Service, da de ikke kunne reparere Macen min uten det. Jeg ringe da Apple Service og fikk et referansenummer. Jeg sendte dette videre til Humac-butikken, og fikk tommel-opp tilbake, og beskjed om at dette sannsynligvis ikke ville ta så lang tid.

     

    Det gikk en måned uten at jeg hørte noe, og jeg ringte Humac for å høre hvordan det stod til med Macen min. Jeg fikk da beskjed om at Macen ikke var sendt til service da de trengte kvittering. Jeg forklarte nok en gang, som jeg også hadde gjort da maskinen var inne for reparasjon av harddisk, at Macen var kjøpt gjennom skolen og at jeg ikke hadde kvitteringen. Dette var ikke noe problem, og jeg fikk beskjed om at det gikk på garantikjøpsloven – 5 års reklamasjon.

     

    Denne gangen derimot hjalp ikke dette. Jeg fikk en melding som sa følgende:

     

    ”AO-104670: Hei vi finner denne maskinen solgt til Åssiden VGS 20/8/07. Vi kan dessverre ikke finne at denne maskinen er inkludert i noen avtale. Dersom vi tar feil beklager vi. Vi trenger dokumentasjon på kjøpt ARA eller APP. Rett til reklamasjon ref. kjøpsloven er dessverre gått ut. Mvh Office line humac.”

     

    Da jeg igjen ringte opp og stilte spørsmål til hvorfor de ombestemte seg, og ikke ville reparere Macen min allikevel fikk jeg beskjed om at jeg ikke hadde rett til reklamasjon, og at jeg måtte skrive et brev til høyeste hold. Til slutt ble det avtalt at en kvinnelig leder skulle ringe meg opp.

    Hun fortalte at det hadde gått for lang tid fra jeg fikk maskinen tilbake etter service til jeg leverte den igjen. Siden jeg heller ikke fikk noe saksnr. da jeg ringte Apple Servicen etter at skjermkortet ble ødelagt, så hun hadde ikke ”bevis” på at skjermkortet var blir ødelagt etter service. Hun gikk allikevel med på at hun skulle finne samtaleloggen og lese gjennom samtalen jeg hadde med karen fra Apple Service etter at jeg fikk Macen min tilbake fra service første gang. Etter å ha ventet i over en måned uker ringte jeg igjen. Da fikk jeg beskjed om hun skulle sende meg en mail. Det er nå to uker siden.

     

    Jeg går nå Åssiden vg3 med studieretning Medier og Kommunikasjon. Jeg har behov for Macen i undervisningen, og syns det er ganske frustrerende å være den som sitter uten.

     

    Jeg ble fortalt at det var 5 års reklamasjon da jeg leverte maskinen inn til service første gangen.

     

    Kunne folk heller gitt meg mer konstruktiv tilbakemelding?

     

    Om noen mener jeg har skrevet "En utrolig dårlig fremlegging av saken" kan de i det minste fortelle meg hvordan det kan forbedres?

     

    Har prøvd å nedtegne situasjonen mer konkret, fjernet vissvass og utenomsnakk og "stakkars-meg" greiene. Kan ikke annet enn å beklage at jeg er en dårlig skribent når jeg er opprørt.

     

    Som sagt skjønner jeg Apples problem, de trenger et saksnr for samtalen jeg hadde med Apple Service-karen etter at jeg fikk maskinen igjen fra Service. De har ingen garanti for at maskinen ikke er blitt ødelagt utenom garanti-tiden.

     

    Problemet mitt er at den faktisk var ødelagt når den kom fra Service, og jeg fikk faktisk talt beskjed om at det gikk greit å levere Macen tilbake.

    Det er ikke min feil at Apple Service-karen ikke gav meg et referansenr.

  4. Beklager dårlig emnetittel. Finner noen en mer beskrivende navn, er det fritt for å skifte.

    Så til saken:

     

    Jeg vet såvidt hvor jeg skal starte. Dette er en ganske lang lekse, som har gjordt meg så sint og opprørt at jeg har skrevet et "skriv" som jeg har tenkt å sende inn til diverse aviser hvis jeg ikke har en mail i innboksen min innen fredag.

    Istedet for å gjenfortelle hele greia, velger jeg heller å publisere "skrivet" mitt.

     

    Jeg ville satt pris på tilbakemledinger. Hva bør jeg gjøre videre ol.

     

    2007 var et gledens år! Jeg startet på Åssiden VGS med studieretning Medier og Kommunikasjon. Jeg og de andre elevene i klassen kjøpte i den anledning en MacBook gjennom skolen som skulle fungere som et verktøy i undervisningen. Denne MacBooken ble min nye bestevenn på skolen. Vi var igjennom tykt og tynt, og den var et supert hjelpemiddel. Hadde jeg bare visst hva som ventet i fremtiden skulle jeg kanskje ikke knyttet så sterke bånd til Macen min.

    Vinter 2008 krasjet harddisken.

    Det første jeg gjorde var å ringe Apple Support. Jeg pratet med en hjelpsom kar som ga meg et referansenummer og ba meg levere Macen min i nærmeste Humacbutikk. Jeg gjorde nettopp dette, og Macen ble reparert.

    Takk og lov for at Humac har så gode og hjelpsomme arbeidere.

     

    Etter to måneders tid ble jeg gjenforent med MacBooken min. Lykkelig og ivrig som en liten unge startet jeg den opp og satte i gang med oppstartprosedyren. Etter omtrent to minutter skjedde det noe forferdelig: skjermen forandret oppløsning og fargene forandret seg! Det som en gang var blått og mykt ble rosa og pikslete. Jeg fryktet det verste, og ringte umiddelbart Apple service igjen og fikk beskjed om å kontakte Humac, for å få maskinen sendt tilbake.

     

    Da dette hendte bodde jeg i Haugesund, så jeg forklarte at det var vanskelig for meg å få levert/sendt Macen til en Humacbutikk da Stavanger– som ligger en fergetur unna – ble den nærmeste. Turen måtte altså gått til Stavanger eller Drammen – hvor min søster bodde på den tiden – ens ærend for å levere en Mac. Personen jeg pratet med viste forståelse for dette, og jeg fikk inntrykk av at hvis jeg leverte Macen neste gang jeg var i Drammen – om det kunne bli noen måneder til – så gikk det fint.

     

    Da jeg i sommerferien endelig fikk dratt til Drammen med Macen var det litt om og men de vedrørende skulle ta den imot. Da jeg fortalte om min samtale med Apple Service gikk det greit, og jeg fikk et saksnr. Senere kontaktet Humac meg og ba om et referansenummer fra Apple Service, da de ikke kunne reparere Macen min uten det. Jeg måtte da ringe Apple Service for å få et referansenummer. Da jeg fikk dette, og videre sendt det til Humac fikk jeg tommel-opp tilbake, og beskjed om at dette sannsynligvis ikke ville ta så lang tid.

     

    Det gikk en måned uten at jeg hørte noe, og jeg ringte Humac for å høre hvordan det stod til med Macen min. Jeg fikk da beskjed om at Macen ikke var sendt til service da de trengte kvittering. Jeg forklarte nok en gang, som jeg også hadde gjort da maskinen var inne for reparasjon av harddisk, at Macen var kjøpt gjennom skolen og at jeg ikke hadde kvitteringen. Dette var ikke noe problem, og jeg fikk beskjed om at det gikk på garantikjøpsloven – 5 års reklamasjon.

     

    Denne gangen derimot hjalp ikke dette. Jeg fikk en melding som sa følgende:

     

    ”AO-104670: Hei vi finner denne maskinen solgt til Åssiden VGS 20/8/07. Vi kan dessverre ikke finne at denne maskinen er inkludert i noen avtale. Dersom vi tar feil beklager vi. Vi trenger dokumentasjon på kjøpt ARA eller APP. Rett til reklamasjon ref. kjøpsloven er dessverre gått ut. Mvh Office line humac.”

     

    Da jeg igjen ringte opp og stilte spørsmål til hvorfor de ombestemte seg, og ikke ville reparere Macen min allikevel fikk jeg bare beskjed om at jeg ikke hadde rett til reklamasjon, og at jeg måtte skrive et brev til høyeste hold. Til slutt ble det avtalt at en kvinnelig leder skulle ringe meg opp.

    Hun fortalte at det hadde gått for lang tid fra jeg fikk maskinen tilbake etter service til jeg leverte den igjen. Hun gikk allikevel med på at hun skulle finne samtaleloggen og lese gjennom samtalen jeg hadde med karen fra Apple Service etter at jeg fikk Macen min tilbake fra service første gang. En måneds tid etter denne samtalen ringte jeg igjen for å få en ”statusoppdatering”. Jeg kom på telefonen med den samme dama, som lovet å sende meg en mail og underrette hva som ville skje videre.

    Dette er snart to uker siden…

     

    Jeg går nå Åssiden vg3 med studieretning Medier og Kommunikasjon. Jeg har behov for Macen i undervisningen, og syns det er ganske frustrerende å være den som sitter uten. Humac har ikke vært behjelpelige eller enkle å samarbeide med. De har ikke gitt meg beskjed om at Macen ligger på vent i over en måned, og jeg ser ikke at de viser forståelse for min situasjon. Ingen fortalte meg at det var en tidsfrist på reklamasjonen. Jeg ble derimot fortalt at det var 5 års reklamasjon. Helt til jeg hadde hatt maskinen i underkant av to år. Da ble plutselig reklamasjonstiden kortet ned.

     

    Jeg føler meg lurt av systemet! Jeg sa ifra at jeg hadde vanskelig for å få levert Macen, hvorpå tilbakemeldingen var at det var greit om jeg leverte Macen ved neste anledning.

     

    Da jeg leverte Macen ville ikke Apple reparere den. De satte seg helt på bakbeina. Hvorfor kontaktet de ikke meg og forklarte situasjonen til meg? Det var heller ingen som ønsket å ta ansvar og forklare meg hva som var galt. Dette for meg er elendig service. Du kan være sikker på at jeg holder meg unna Apple-produkter i fremtiden, i tillegg til at jeg vil fortelle alle jeg kjenner og bryr meg om at Apples grusomme service og elendige kundebehandling.

     

    Hva er det meningen jeg skal gjøre videre nå? Jeg har ikke ødelagt Macen med vilje, jeg har vært svært uheldig. Nå føler jeg meg som en skurk som prøver å svindle Humac til å reparere en maskin de egentlig ikke står ansvarlige for lengre. Jeg ser dette som en ganske håpløs situasjon for mitt vedkommende: jeg har ingen anelse om hva jeg skal gjøre videre.

     

    I etterkant forstår jeg at når jeg fikk maskinen igjen i mars, skulle det ha blitt oppgitt et referansenr, slik at de med sikkerhet kunne vite at maskinen var ødelagt da den kom fra service, og ikke var blitt ødelagt i etterkant...

     

    Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre...

  5. Heisann!

     

    Jeg poster spm her heller enn å starte nytt emne, elv om det ikke er selve tittelen jeg er på jakt etter.

     

    Sissel Kyrkjebø gav ut en CD i 1989 som het Soria Moria. På den CDn hadde hun en sang som het "Gi meg ikke din styrke."

    Den er skrevet av Bjørn Eidsvåg, og jeg lurer på om det finnes en innspilling der han synger den sangen!

     

    Sangen står ikke listet opp under sangene hans på allmusic.com, men jeg har en svoger som er sikker på å ha hørt Eidsvåg synge sangen.

  6. Her om dagen fikk jeg blandet til meg en overraskende god drink blandet med øl. Det var litt av en slager og flere var enige om at det smakte bra!

     

    Drinken heter Clara

    Det er en 50/50 blanding av øl -vi brukte Ringnes Pils- og Schweppes sitron.

     

    En god drink man ikke er så glad i øl, eller hvis man vil variere litt til noe annet enn øl og søte drinker

  7. Tenker jeg reklamerer mer for redningsaksjonen min her blant dere andre kaffeelskere.

     

    Produkt i nød: Tines Iskaffe Macchiato!

     

    På sommeren er det varmt, og vi vil ha sterk kaffe, og den kan godt være kald.

    Det er da ekstremt synd at den beste iskaffen - den som skilte seg mest ut smaksmessig - skulle tas ut av produksjon! Dette var jo den beste iskaffeen!

     

    Smakte du den ikke fordi du syns iskaffer generelt er for søte, ville du elsket denne! Det var en skikkelig GOD smak på den. Sterk kaffe og en søt "kant". Det kan ikke forklares uten å høres ut som en dårlig reklamekampanje.

    Men jeg vil så gjerne få den tilbake, og jeg ønsker det så mye at jeg går drastisk til verks for å reklamere for gruppen.

    HJELP?

     

     

    Oppfordrer alle kaffemennesker om å støtte denne saken!

     

    5901.gif

  8. Vet dere hva som er trist? At alle matvarer jeg er glad i går ut av produksjon. Alltid!

    Det er da spesielt Iskaffe Macchiato som gjør meg sinna at forsvant.

     

    Det finnes så mange iskaffer på markedet, men den grønne iskaffen var sterke enn de felste og skilte seg ut blant smakene. Ta for eksempel Iskaffe Cappuccino og Iskaffe Mocca: Jeg syns de smaker ganske likt!

    Når jeg først hørte om Iskaffe mørk sjokolade trodde jeg Iskaffe Mocca hadde skiftet navn.

    Så kommer Litago mocca som minner litt om iskaffe mørk sjokolade på smak.

    DET ER TRIST OG DET GJØR MEG IRRITERT!

     

    Så har jeg så sær smak at det kun er meg som liker det som forsvinner. Så det går nok litt på meg også dessverre :(

    Jeg har en tendens til å like ting som er såpass rare på smak at folk enten elsker eller hater det.

     

    Et eksempel: Tine Macchiato

    Enda et par eksempler: Vanilla Coke og Tyrkisk Pepper iskrem.

     

    For sikkerhets skyld har jeg opprettet en Redningsgruppe på Facebook for Tine Macchiato

    Den har selvsagt kun 4 medlemer inkludert meg selv, og det irriterer meg!

  9. SAVNER Iskaffe Macchiato som ble tatt ut fra Tines iskaffesortimang for ikke så lenge siden... :(

    (bildet vedlagt)

     

    MEN jeg har opprettet Facebook-gruppe for den, så meld dere endelig på!

     

    Det er forøvrig en annen iskrem jeg savner, men jeg husker ikke hva den het (sukk)

    Noen som kan hjelpe?

     

    Jeg mener den kom i en boks tilsvarende royal-iskrem boksene. Boksen var brun, jeg tror ikke den var gjennomsiktig.

     

    Selve isen var helt utrolig fløyelsemyk, kaffe/sjokoladesmak med raspede sjokoladebiter (bitene var der, men utgjorde ingen tyggemotstand).

    Temmelig sikker på at den het noe med "Cappuccino" men jeg husker ikke...

     

    Er det noen der ute som husker/kan hjelpe? Hadde satt så stor pris på det, for det plager meg at jeg ikke klarer å komme på hva den het!

    Har prøvd å google på alle mulige måter, men finner ikke noe.

    HJELP!

    post-167009-1244911520_thumb.jpg

    • Liker 1
  10. Jeg er er utrolig glad for at jeg skal få være først ute med disse norske:

     

    ERLEND LOE

    Samtidens beste forfatter i Norge etter min mening!

    Han skiver kjempebra. Original språk og skildringer.

    Lettlest og akkurat så sært at det er utrolig underholdene!

    Ikke hør på Ari Behn.

    Erlend Loe er ikke et furubord, han er en GUD!

     

    Tore Renberg

    Selv om man fort kan få fjortiss og saueflokk stempel av å lese "Mannen som elsket Yngve" men det er verdt det.

    Kjempegod forfatter.

    Det viser seg også i "Kompani Orheim"

  11. Ah ja kan vel poste litt her også da :)

     

    I dag var jeg i Moss på hundeutstilling. Jeg og søster og hennes staffordshire bull terrier!

    Kjempevarmt, men artig! Flere som var der?

    Jeg var der i dag - utrolig varmt i dag også! Noe som virkelig forundrer meg er at de også i dag - i DEN heten faktisk flere ganger måtte rope opp at det fantes hunder i biler og at ruter ble knust og hunder hentet ut hvis ikke eier STRAKS kom og tok de ut! Forbauser meg stadig at ikke hunde-eiere har bedre vett! En bil stående på en asfaltert parkeringsplass uten antydning til skygge og 30 grader i SKYGGEN - og så ikke forstå at det blir ulidelig varmt i løpet av 15 minutter, SELV om vinduer står litt på gløtt??

     

    Uff ja det stakk i brystet når jeg tenkte på de stakkars hundene som ble satt igjen i bilen! Helt ufattelig. Syns det var kjempebra å høre at vaktene passet på, og tok på seg ansvaret å lufte de "gjenglemte" hundene!

    Tommel opp! :thumbup:

     

    Solgte de mye pølser og burgere i går da?? :p

×
×
  • Opprett ny...