Gå til innhold

Astrod

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Astrod

  1. Hei!

     

    Eg skal bestille meg Ipod touch, og har lyst til å skrive (inngravere) noko på den andre linja, sidan det er plass til namn og numer på den første. Men finn ikkje ut kva eg skal skrive. Vil at det skal vere nok vakkert og meiningsfullt. Har du eit forslag, så blir eg veldig glad!

     

    NB: Berre plass til 30 tegn, inkludert mellomrom.

  2. Hei!

     

    Eg skjønar deg veldig godt, har hatt det sånn. Det er ikkje sannsynligvis sånn at dei ikkje vil vere med deg sjølv om dei ikkje spør om å finne på noko. Mange er utruleg late når det gjeld sånt, og sidan dei kanskje aldri har opplevd sjølv å føle seg ensom så har dei ingen aning om at noko er galt. Mange er generelt opptatte og gløymer å ta seg tid til andre. Igjen treng det ikkje ha noko med deg å gjere, dei tenkjer berre ikkje så langt. Dei tenkjer sikkert at du har andre å vere med osv. Er det slik at du har mange venner, men ingen veldig gode venner? Då er det lett å dete litt vekk.

     

    På skulen min er det mange gjengar, men eg tilhøyrer ingen av gjengane, eg er med alle. Så derfor føler eg meg lett utanfor. Ingen ser på meg som ein del av gjengen, berre ein vanleg klassevenn. Eg har spurt meg sjølv kva som er galt med meg hundrevis av gonger, men er har funne ut at dei nok ikkje veit korleis eg har det. No kan det hende det ikkje er slik din situasjon er, beklager viss eg missforstår.

     

    Kanskje du kan prøve å snakke med dei om korleis du har det? Det kan hende dei ikkje skjønar det då heller, men kanskje det faktisk går opp for dei korleis du har det, og dei vil forstå deg. Det skadar jo ikkje å prøve. Ikkje ver red for å sei det sånn som det verkeleg er. Ingen forstår deg betre enn deg sjølv. Folk er så lite opservange, så nokon gonger må ein berre skrike det ut.

     

    Å snakke med helsesøster, ein venn utanfor skulen, lærar osv går jo og ann. Det er lettare sagt enn gjort, men likevel kan det vere veldig lurt :)

     

    Eg føler verkeleg med deg, håpar det går betre etter kvart. Husk at du er verdifull uansett!

  3. FotoKnudsen Pro i Oslo har et kjempetilbud på E-520 dobbelt-zoom kit denne uken (3999,-) De selger kun 10 om dagen, så man må muligensvære rask ...

     

    Tom

     

    Tusen takk for tipset, ekstremt br tilbud. Men eg bur desverre langt uti ødemarka.. "/

    Du kan jo ringe de og spørre om de selger på "postordre?"

     

    Tom

     

    Det er sant! Kanskje eg gjer det :)

  4. E-620 er ganske likt E-4x0-serien, og det grepet er for spesielt interesserte (jeg er en av dem). Egentlig er det mer et spørsmål om tilvenning, det er et flatt grep, derfor må du holde det på en annen måte, men det er fullstendig brukbart. Jeg liker det mye bedre enn små pukkelgrep så som 450D eller D40.

     

    E-30 har et grep som visstnok minner mye om E-3, så det har nok et betraktelig bedre grep enn E-620.

     

    :)

     

    Ok, tusen tak! Er einig i at grepet på 450D er utruleg ubehagelig.. Får nesten berre prøve i butikken i morgon å sjå kva det blir til :) Skal melde frå om kva valget blei :)

  5. Personlig synes jeg E-520 har bedre grep en E4XX serien og dermed også E620.

     

    Ja, eg har lurt litt på det grepet. Personleg likte eg e-520 sitt grep svært godt, men har jo ikkje prøvd å ahlde i e-620 endå. Har høyrt at grepet skal vere ein del betre enn på e-xx? Er det nokon som har prøvd e-620 her? :)

     

    PS: Takk for alle svar!

  6. Ikke lest alt i alle postene her, men her er mine tanker;

     

    E-520 er et godt kamera, og egentlig et trygt valg. .., når det er sagt, E-620 er et bedre kamera, basert på føgende punkter:

     

    * Flere fokuspunkter (ikke superviktig, men fortsatt verd noen kroner ekstra:)

    * Bedre autofokus i lavt lys; ikke like bra som på E-3 og E-30, men bedre enn E-5xx og E-4xx seriene (dette er viktigere enn flere punkter).

    * Større søker. Ikke mye større, men litt. Dette er veldig greit å ha.

    * Mulighet for batterigrep. 4xx og 5xx serien har ikke mulighet for batterigrep. Kanskje ikke det første du kjøper, men det er meget praktisk å ha muligheten for senere julegaver etc... :)

    * Vridbar skjerm; Meget greit når en bruker liveView. Særlig med fotografering i snodige vinkler og slikt.

     

    "Pop-art" filter hadde jeg gitt en lang ... noe i. Dette er noe jeg anser som fjas og tullete..., men sikkert gøy for noen da. Ikke avskriv det helt basert på mine flåsete uttalelser, men jeg tror ikke du skal gå helt bananas pga. denne funksjonen.

     

    Alt i alt; Anbefaler begge, men E-620 har absolutt noen fine fordeler. Du får se etter konfirmasjonen hva prisene ligger på da. :)

     

    Lykke til!

     

    Nyttig å vite, tusen takk! Høyrest jo ein del betre ut, men syns du/de andre at det er verdt 3000 kr meir? Fekk ca 12500 kr til konirmasjonen, og skal handle på fredag.. Er ikkje sikker på valget endå. :)

  7. @Narsissisten (og andre motstandere):

     

    Det er svært mange faktorer som avgjør om et barn får en god oppvekst og senere et godt liv. Problemet er at dere tar en faktor (det å vokse opp med to foreldre av samme kjønn) og sier at den ene faktoren er så viktig at dere vil forhindre den. Det er imidlertid ingen grunn til å hevde at akkurat denne faktoren er avgjørende eller viktigere enn alle andre faktorer. Den aller viktigste faktoren er å ha foreldre (eller en forelder, eller omsorgsperson(er)) som tar seg av barnet på en god måte og gir det trygge rammer og kjærlighet. Det er ingen grunn til å hevde at ikke homofile foreldre kan gi barnet dette.

     

    Eg er heilt einig med deg! Det er det som er det viktige. Homofile kan bli like gode foreldre som alle andre!

  8. Tusen takk for alle svara! :)

     

    Høyrest ut som det er ein del fordelar med e-620. Kanskje eg skal gå for det. Men er vridbar skjerm så nyttig? Og kor stor er eigentleg søkerforskejllen?

     

    Høyrer det er ein del uenigheit i det med fokuspunkta, men eg har ikkje så mykje peiling på det så trur ikkje eg skal blande meg inn i det :p Takk for at de deler alle meininga de har! :)

  9. Du vil ikke få blemmer (Ihvertfall ikke utifra hva jeg opplevde), men du kommer til å miste hud på fingertuppene så det etterhvert lages tykkere hud. Det gjør litt vondt å spille en stund, men det går fort over. Når du får tykk hud er det lett å trykke inn strengene og det føles faktisk ganske bra ut! Tenk hvordan det føles å trykke inn strengene på en gitar etter du har spilt en del bass!

     

    Plekter kan brukes hvis man vil. Det gir en litt "skarpere" lyd enn når du spiller med fingrene, men forskjellen er ikke stor.

     

    Hvor bor du, forresten?

     

    På ein øde plass. Eg bur i Sogn og Fjordane, i Naustdal kommune. Det er ganske nærmt byen Førde :)

     

    Tusen takk for alle svar igjen, folkens! Får hamstre inn litt plekter til øvinga og :)

  10. Hei.

     

    Eg har tenkt til å kjøpe speilreflekskamera lenge, men har måtte vente til etter konfirm,asjonen. Den er på søndag. For nokre veker sidan var eg Japan Photo og prøvde mange kamera, og eg følte at e-520 låg veldig godt i handa, i motsetning til dei fleste andre (i den prisklassen) som var nokså fæle.

     

    Så, når eg kom heim, fant eg ut at e-620 skulle komme, og blei nyskjerrig. Er det nokon som vie tkor store forskjellane på desse kamera er? Har hørt at grepet er mindre; er det stor forskjell?

     

    Er e-620 verdt 3000 kr meir enn e-520? Kva for eg for dei ekstra pengane?

     

    Har og høyrt at søkaren skal vere større på e-620, og det er kanskje det eg tenkjer emst på. Synst søkaren på 520 var litt liten. Men er forskjellen eigentleg synleg?

  11. Tusen, tusen takk for alle dei gode svara, tipsa og historiene! :) Veldig kjekt og nyttig å høyre. Ja, den djupe klangen er herleg. CellularDude, utruleg imponerande at du klarar å skille ut bass og lære det sjølv. Det hadde eg aldri klart :p Blir nok mykje øving på meg! De høyrast alle veldig dyktige ut.

     

    Kjekt å høyre at så mange likar bass. Det er jo i grunn utruleg kult. Hadde vert kjekt å finne nokon å spele saman med når eg har lært meg litt meir :)

     

    Så var det ein ting til eg lurte på; strengene på bassen er jo veldig tjukke, så vil eg få mykje blemmer når eg byrjar å spele? Er det lurt å bruke litt plekter då?

  12. Hei!

     

    Eg har fått tilbud om å lære å spele bass i TenSing, sidan bassisten skal flytte. Syns det høyrast veldig kjekt ut, men lurte på om nokon kunne fortelle meg litt meir om korleis det er å spele bass? Det høyrast vertfall veldig kult ut! Har spelt litt gitar og synst det er kjekt. Kva er eigentleg hovudforskjellen på det og spele bass og gitar? Er det sant som mange seier at bass nesten "må" ha eit eller fleire instrument med seg, eller kan det funke og spele det åleine? Tenker på viss eg skal spele litt heime osv. Er veldig glad i å synge, er det vanskleg å få det til med bass?

     

    Takk for alle svar :D

  13. Hei :)

     

    Eg lurar på om det heiter:

     

    1. Get on the bus!

    2. Get in the bus!

     

    Nr. 1 høyrest mest logisk ut, men i følge reglane skal det vere on når det er på ei flate, f. eks on the ice, on the beach osv og in når det er i noko, f. eks in the car, in the house.. Veit du kva som er rett?

  14. Eg har ixus 90 og er veldig fornøgd med det, men eg veit ikkje så masse om dei andre kameraa. Det er godt å holde i, ganske raskt, har IS, tar gode bilder og har stoor skjerm. Og så har det eit utruligbra rullehjul som er VELDIG behagelig å bruke (syns eg). Innstillingane er lette å finne, og det er mange av dei. Det er blandt anna ein veldig god digital makro innstilling. Du kjem nok ikkje til å angre om du kjøper det, men det kan jo og hende at eit anna passar deg betre og :)

  15. Eg har ixus 90 oge r veldig fornøgd med det, men eg veit ikkje så masse om dei andre kameraa. Det er godt å holde i, ganske raskt, har IS, tar gode bilder og har stoor skjerm. Og så har det eit utruligbra rullehjul som er VELDIG behagelig å bruke (syns eg). Innstillingane er lette å finne, og det er mange av dei. Det er balndt anna ein veldig god digital makro innstilling. Du kjem nok ikkje til å angre om du kjøper det, men det kan jo og hende at eit anna passar deg betre :)

     

    Hei

     

    Sitter å lurer på hvem av disse tre jeg burde velge:

    IXUS80

    IXUS90

    Samsung p800

     

    Skal kjøpe en av disse digitalkamerane til min mor. Ho er veldig glad i å ta bilder av dyr og mennesker. Eneste jeg har i bakhodet da er att kameraet burde ha bildestabilisator ?

     

    Noen råd eller erfaring blir tatt godt imot! Eventuelt ett annet kamera som egner seg bedre i samme prisen!

     

    Takker for all hjelp:) Hjelper deg gjerne med litt data tilbake!

×
×
  • Opprett ny...