Gå til innhold

Hel-H

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hel-H

  1. Det er ikke tilfeldigvis noen som har denne boka tilgjengelig akkurat nå, og kan gi meg det siste avsnittet? Jeg avsluttet den i går, og det siste, avgjørende, avsnittet var borte! Jeg har ikke boken tilgjengelig akkruat nå, så jeg husker ikke helt hva som var det siste som stod, men det var i alle fall noe sånt som "skal jeg dø nå? Jeg vil ikke dø." Så er det et linjeskift og setningen begynner med "Jeg". Deretter er det bare blankt. Skikkelig nedtur etter å ha ventet så lenge på å finne ut hvordan det ender. Så er det noen som kan gjengi for meg (ordrett) hva det er som står, så jeg får ro i sinnet?

  2. Nei, så klart ikke. Men det er jo en tellende faktor. Hvis du vet at det du presterer kommer til å ha noe å si for fremtida di, er det ditt eget valg å gjøre det beste ut av det. Hvis du derimot tror at det ikke har noe å si, er det enklere å slurve. Filosofien er enkel: "Hvorfor skal jeg gjøre noe jeg ikke har lyst å gjøre, når det ikke er noen vits i å gjøre det?"

  3. For meg funka det veldig greit å ta testen på teoritentamen.no om igjen og om igjen og om igjen kvelden før teoriprøven. Jeg og en annen som skulle ta teorien samtidig satt og jobbet sammen, og det ga en motivasjonseffekt. De svarene vi ikke kunne, lette vi etter i boka (brukte omtrent ikke boka utenom det). Slik gjorde vi det helt til vi kunne svaret på alle spørsmålene.

    Ikke minst lønner det seg å ha tatt noen kjøretimer først så du skjønner hva det dreier seg om.

     

    Det var en suksessoppskrift for oss. Vi bestod begge to. Bare husk på at spørsmålene som oftest er annerledes formulert på den virkelige prøven iom at det er skaperne av boken som har laget testen på teoritentamen. Men tenker du etter ser du at de er ute etter det samme. :-)

     

    I tillegg er ikke logisk og etisk innsikt å forakte. Du velger ikke svaralternativ som sier at det er lurt å speede opp farten, eller at alle skal ta hensyn til deg. Svarer du feil på disse bør du revurdere om du fortjener lappen.. :-p

  4. Om du fekk oppgåva i dag kan det vel umogeleg være noko problem å finne ein ny person å skrive om?

     

    Står det at personen må være død forresten? Ein person kan være historisk sjølv om vedkomande ikkje er død.

     

    Fikk beskjed om at for å være historisk måtte han være død. Dessuten er han den eneste jeg har lyst å skrive om. Men jeg vet ikke om jeg tør å ta sjansen på at han dør. Kanskje jeg bare skal ta saken i egne hender.. :whistle:

  5. Vi fikk idag en innlevering i historie, der oppgaven er å presentere en historisk person. Jeg valgte Fidel Castro, men etter å ha begynt fant jeg ut.. at han er jo faktisk ikke død! Derfor får jeg ikke skrive om ham likevel. :hrm:

    Men jeg leste at han har lidd av en alvorlig tarmsykdom siden 2006, og er alvorlig syk. Hva tror dere? Er det noen sjanse for at han kreperer før innleveringsfristen, den 15. april?

  6. Denne uken snakket jeg med legesenteret to ganger på grunn av av jeg fant ut at jeg hadde fått brennkopper.

     

    Første gangen var jeg inne et kvarter før stengetid. Damen i skranken lurte på om det var akutt. Jeg svarte at det ikke var akutt, men at jeg helst ville ha time i løpet av dagen eller morgendagen og at det var brennkopper. Da fortalte hun meg at i sommer tar de kun inn akutte tilfeller, og at jeg måtte ringe med en gang legesenteret åpnet morgenen etter og bestille time da.

    Og det gjorde jeg. Da fikk jeg også spørsmålet om det var akutt. Jeg fikk fram et nølende nei, og da fikk jeg samme beskjed som dagen før, enda jeg fortalte også denne gangen at det var brennkopper.

     

    Jeg har ikke helt forstått dette, og har sett etter om det står noe om det på nettet, men det gjør det ikke. Er det virkelig sånn at det ikke skal være mulig å bestille time hos fastlegen sin i sommer? Eller time i det hele tatt?!

  7. Er det noen som kan fortelle kort når de er ferdig de ulike dagene?

    Jeg vet dette varierer fra skole til skole, men det gir meg i alle fall en viss pekepinn på når jeg kan komme til å være ferdig om dagene. Jeg trenger å vite det for å finne ut om jeg får borteboerstipend eller ikke. Komplisert, men ja.

     

    Og massemassemasse norsk. :D

     

    Jess, 10 timer. :) En viss kontrast fra i år for å si det sånn. :p

  8. Ja, jeg har faktisk søkt etter dette på google, og enn hvor lite smart jeg virker når jeg sier dette; jeg skjønte ingenting av hva som sto der.

     

    Så er det noen her som bare kan svare meg helt kort og enkelt hvor mange timer man har i uka når man går allmennfaglig påbygging, uten å nevne noe om vk1 shit, for det skjønner jeg ikke noe av.

     

    Skriv gjerne også når du er ferdig de ulike dagene.

     

    Jeg har gått 2 år yrkesfag om det har noe å si.

  9. Jeg har tenkt å begynne på en livsstil med mindre karbohydrater, og som dere kanskje vet er brød en stor kilde til dette. Derfor har jeg lyst til å slutte å spise brød og kornprodukter generelt. Men jeg klarer ikke unnvære pålegget som er så godt. Derfor; finnes det andre ting jeg kan ha pålegget på som en erstatning for brød?

  10. Sunn mat er dyrt, usunn mat er også dyrt, men ikke i nærheten av sunn mat.

     

    Nå koster jo en 1,5 liter billigbrus fra 6 kr pluss pant, mens en 1.5 liter melk koster 17-18 kr?

     

    Se for deg at du har 3k til mat pr mnd:

    gradiosa + 1.5 liter brus = 45 kr * 30 = 1350 kr pr. mnd

    fisk + 1.5 liter vann = 65 kr * 30 = 1950 kr pr. mnd

     

    Det ser ikke så mye ut, men skal du følge dette eksempelet et skoleår:

    1500 * 10 = 13500

    2250 * 10 = 19500

     

    Da snakker vi om 6000 kr forskjell!

    (det er prisene i vår nærbutikk, så om det er noen kroner forskjell hos dere, så ikke skyt meg)

     

     

    Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men jeg har gratis vann i springen. :)

  11. Jeg leide et bygdehus til feiring av bursdagen min i helgen, og var ikke fornøyd med hvordan det så ut der da jeg kom. Bl.a. var det første som møtte meg knuste ølflasker ved inngangsdøra. Bygget er gammelt og fuktskadet, men det er stort. Men det jeg synes er sykt er å måtte betale 1800 kroner for dette. Andre bygdehus i nærheten tar ikke mer enn tusenlappen i leie, og der er det i tillegg musikkanlegg.

     

     

    Jeg har tenkt å klage i morgen. Men jeg lurer på om klagen min kommer til å utgjøre noe for leien, eller om det ikke er "nok" å klage på. Så hva er det egentlig som spller noen rolle for at man skal få reduksjon på leien?

  12. Jeg har også en slags spontan hodepinne eller hva jeg skal kalle det, som kommer plutselig og intenst, og er borte igjen etter et par sekunder. Noen ganger kan jeg få flere slike på rad. De forekommer bare på et visst område på hodet av gangen.

    Er det noen som vet hva dette kan være? Det er ekkelt å ha det slik uten å vite hva det er. Og jeg liker ikke å gå til lege med mindre jeg synes det er helt nødvendig.

     

     

    (Er dette noe jeg bør ta opp i en ny tråd?)

  13. Jeg har lurt en stund på om jeg har migrene, men jeg har aldri vært helt sikker.

     

    Jeg får av og til en plagsom hodepine, gjerne om jeg er stresset. Jeg kjenner det som et press på tinningene. Synet blir uklart.. eller ikke akkurat uklart, men jeg må konsentrere meg mer for å greie å fokusere på ting. Det er som om det er svarte hull i synet mitt, selv om det ikke er noen der. E, rart forklart kanskje, men det er slik det føles. I tillegg får jeg vanskeligheter med å konsentrere meg. Men jeg blir aldri kvalm.

     

    Jeg fikk denne hodepinen igjen nå for et par timer siden, og den er her ennå.

     

    Kan det være migrene?

     

     

    Ja, absolutt. Likevel burde du ta ein tur til nevrolog, for det minnar òg om tensjonshovudpine.

     

    Har hatt migrene sia 9. klasse, og anfall minst ein gong i veka. Var dog ikkje svært kraftig, men nok til at eg ikkje klarte gjere det eg skulle. For om lag eit år sidan endra migrenen seg samtidig som eg kutta ut p-piller. Det viste seg at østrogen i pillane utløyste migrenen og motvirka migrenemedisinen. Eg fekk valget mellom pillar eller medisinresistent migrene.

     

    Måten det har endra seg på er at tidlegare hadde eg anfall svært ofte men moderat styrke, mens no har eg skjeldan (kanskje ein gong annankvar månad), men svært kraftig. Ligg som regel ein-to dagar med smerter og har ein dag der eg er heilt apatisk pga medisinen.

     

    Auraen har òg endra seg. No har eg ofte såkalt 'craving' før et anfall, dvs sterk trang til søtsaker(spesielt sjokolade!) og små 'stikk' med hovudpine. Likevel har eg anfall så skjeldan at eg ikkje klarar kjenne igjen auraen før etter anfalla, noko som er litt surt..

     

    Uansett så e mitt råd nevrolog! :thumbup:

     

    Søkte på tensjonshodepine på google, og kjente meg veldig igjen i beskrivelsen av symptomene. Kanskje det kan være det.

  14. Jeg har lurt en stund på om jeg har migrene, men jeg har aldri vært helt sikker.

     

    Jeg får av og til en plagsom hodepine, gjerne om jeg er stresset. Jeg kjenner det som et press på tinningene. Synet blir uklart.. eller ikke akkurat uklart, men jeg må konsentrere meg mer for å greie å fokusere på ting. Det er som om det er svarte hull i synet mitt, selv om det ikke er noen der. E, rart forklart kanskje, men det er slik det føles. I tillegg får jeg vanskeligheter med å konsentrere meg. Men jeg blir aldri kvalm.

     

    Jeg fikk denne hodepinen igjen nå for et par timer siden, og den er her ennå.

     

    Kan det være migrene?

  15. Da vet du at dette er en veldig spesiell bok.

     

    Hvordan oppfattet du innholdet i boken, og hva syntes du om den?

    Satt du igjen med noen tanker etter å ha lest boken?

     

     

    Jeg er akkurat ferdig med den, og vet egentlig ikke helt hva jeg skal synes. Jeg tror heller ikke jeg fikk med meg alt forfatteren prøvde å formidle. Det var ikke akkurat verdens enkleste historie å tyde, og for å prøve å forstå mer er jeg ute etter andres meninger og oppfatninger rundt boken.

×
×
  • Opprett ny...